Şimdi Ara

Samsung, son iki yıldaki en yüksek mobil gelirlere ulaştı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    i5 yavaş çalışıyor.Hele ki sürekli güncel tutarsanız şu anda S3'ten farksız bir cihaz. Multitasking ezelden beri yoktu, hala da yok. Aynı şeyi android'te yaptığınızda sonuç aynı oluyor. Güncellemelerle hem cihazlar yavaşlıyor hem uygulamalar güncellendiği için daha fazla tüketim oluyor. Haliyle cihaz yavaşlıyor. 2 yıl kesintisiz, 2-3 arası ise güvenlik güncellemeleri ve ufak düzeltmelerle geçiyor. 3'ten sonrası meçhul. S4 neden öldü dediniz? Kasma yok, yavaşlık derseniz kıyasladığınız cihazlar S6-S7 ise bir zahmet olsun derim. Onun dışında 5.1.1 güncellemesi almış, güvenlik güncellemeleri alan bir model şu anda. 2GB ram yetmiyor derseniz S5'te de 2GB ram var. İki cihaz da ram konusunda sorun yaşamıyor. Tarayıcı, whatsapp, müzik çalar, twitter, kamera, chrome açık durabiliyor iki cihazda da. Günlük işler için fazlasıyla yeterli. i5 ise multitasking ölmüş durumda, önceden göstermelik bir swap kullanıyorlardı, şimdi o da yok. Ayrıca çıktıkları tarihler arasında hatırı sayılır süreler var. S3 çıktığında 4s piyasadaydı, i5'e daha aylar vardı. 4Ekim 2011'de 4S,3 Mayıs 20122de S3, 12 Eylül 2012'de 5 tanıtıldı. S3 şu anda 4 yılı geçmiş(~49 ay) bir cihaz yani. iPhone 5 ise 4.5 ay sonra 4 yılı tamamlayacak.

    Değiştirmek zorundasınız demiyor kimse. İsterseniz 10 sene kullanın. Cihaz imkanları dahilinde düzgün çalıştığı sürece kullanılabilir. Apple cihaza güncelleme verse de yavaşlatıyor. Android tarafında ise güncelleme desteği kesiliyor. Tüketim her gün her uygulama güncelemesi ile artarken donanım ve yazılım yerinde saydığı için cihazlar o yükü kaldırmakta zorlanıyor bir süre sonra. S3, 4S, iPhone 5'in durumu da bundan ibaret. Ha, ben arada fotoğraf çekiyorum, whatsapp'tan mesaj atıyorum, konuşuyorum derseniz Galaxy S, iPhone 4 dahi yeterli. Bugün hala kullanılabilir cihazlar. Ama yok ben kaymak gibi yazılımlı 60fps sabit istiyorum derseniz 2 sene içinde çıkmış, üst seviye bir cihaz kullanmanız gerekir. Aksi halde öyle uçup kaçmaz. Whatsapp çıktığında 10MB bile ram tüketmiyordu android'te, şimdi 130-140MB ram tükettiği oluyor. Twitter aynı şekilde. Tarayıcılar 30-40MB'tan 1.5GB'lara kadar çıktı. Şimdi böyle bir durumda eski cihazlar nasıl dayansın?

    Hadi diyelim ki über şekilde mühendisler, geliştiriciler çalıştı, 3 senelik cihaz ile dün çıkmış cihaz aynı hızda sabit 60fps'de çalışıyor, sadece kamera çözünürlüğü, lensi ve pili farklı. Geri kalan her şey süper. Değiştirir misiniz? Hayır. Bunlar ticari şirketler ve amaçları sizin, benim cebimdeki parayı bir şekilde almak ve bu döngüyü mümkün olduğunca sık ve büyük şekilde tekrarlamak. Ticari mantığa ters. Senin telefonunu bir şekilde kastırıp, yavaşlatması lazım ki ya bu yetmiyor, değiştireyim bari deyip yeni bir telefon al. Hangi marka, hangi model aldığın önemli değil. Çünkü sen A markası yerine B alırsın, B kullanan gider A alır bir şekilde bu devran döner. Çünkü A da B de bir şekilde ürünü yavaşlatıyor, yetersiz kalmasını, öyle gözükmesini sağlıyor. Android tarafında işler kolay. Telefonlarda dolduruyorlar rami, geliştirici öküz gibi program yazıyor, her tarafından memory leak akıyor, hiç optimizasyon yok, noldu? Ram tüketimi uçuyor, eski telefonlar kaldırmıyor. Apple tarafında sistem sabit. 1GB ramde çalışacak şekilde yazmak zorundasın. Yazamazsan para kazanacağın alternatif bir Apple cihaz yok. Mecburen az ram tükecek şekilde yazıyorsun ki sana gelir olsun. Seneye Apple da 2GB'ı standart yapınca orda da bir gümbürtü olacaktır.




  • Firaristt F kullanıcısına yanıt
    Önemli olan cihazın güncel olmasıdır. İki yılda güncelleme desteği biterse doğrudan ölü cihaz sayılır. Bugün piyasaya bakıyorum kimse S4'ün yüzüne bakmaz da almaz da. Ama dengi olan 5s bugün hâlâ rağbet görüyor ve fiyat performans cihazı olarak alıcısı var. Neden? Çünkü güncel ve destek alıyor. Bu saatten sonra kimse kabul edersin ki desteği kesilmiş bir cihazı almaz. Cihaz zaten ilk yılını doldurduktan sonra güncellemeler yavaşlıyor. Ama Apple'da böyle bir durum yok. Güncelleme bütün cihazlara eş zamanlı geliyor. Samsung'un bu yaptığı nedir? Adamına göre muamele yapmaktır. Yani en son cihazı al güncellemen hızlı gelsin diyor. Çünkü istese o yazılımı hepsine eş zamanlı olarak verebilir. Zamanında S3'e güncel yazılımı RAM yetmiyor diye vermeyip güncel yazılım ile 1 GB RAM'li cihaz çıkaran sahtekar bir firma.

    Cihazların aralarındaki süreler farklı ama bu çok büyük bir süre değil. Neticede birbirinin dengi olan cihazlar. S4 iki yıl güncelleme alıp bitik bir cihaz olmuşken 5s üçüncü yılını doldurmak üzere. Şunu yine söylüyorum 5s önümüzdeki yıl dahi güncellemesini alırken kendisinden sonra çıkan S5 artık ölü bir cihaz olacak. Muhtemelen S6 da son güncellemesini alır hatta alamayabilir de. Arkadaşımda 5s var ve bizzat kendim de arada bir bakıyorum. Cihazda en ufak bir yavaşlama yok. İki yıldan fazladır güncelleme alıyor ve yavaşlama yok.

    Benim iPhone'u almamın sebebi de Apple bana belli bir standardı ve güveni verirken Android üreticileri veremiyor. Bu telefonu da zaten isteyerek almadım. Kapalı bir sistem ve hiç bana uygun değil. Esasında Nexus 5X alacaktım ama maalesef sorunlu S810 yüzünden vazgeçtim. Kısmetse bu yıl S820 ile çıkacak olan yeni Nexus'u almayı düşüyorum. Şu telefondan bir an önce kurtulmak istiyorum.

    Benim istediğim şey hem özgür hem stabil hem de güncellemeleri çabuk hızlı alan bir telefon. Bunu da sadece bana Nexus veriyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hakeden kazanır adamlar Hakettiler

  • Ya bilmiyorum benim gibi bir çok kişinin aklına zamanında o kadar çok kötü yazılmış ki;

    -"Touchwiz durdurduldu" hatası
    - Küçücük ama önemli hataları bile düzeltmek için hotfixleri 2-3 ay beklemek
    - telefon ile gelen 560 tane blotware reklam app sini temizlemeye çalışmak, hatta temizleyememek.
    - Samsungun gereksiz 200 adet servisinin arka planda çalışmasını durdurmaya çalışmak v.s

    Evet yeni touchwiz ile blotware ler falan temizlenmiş gördüm inceledim güzel ama samsung insanların kafasındaki bu algıyı silmek için tanıtım/reklamlarında yazılım üzerine geliştirmeler yaptık, yatırımlar yaptık yeni ekip kurduk v.s gibi bir yol izlemeli. İnsanların kafasındaki ön yargıyı kırmak kolay değil. Donanımla olacak işte değil.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.