Şimdi Ara

Samsung S4 i9500 vs. Sony NWZ-F804 - ses kalitesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Başlıktan karşılaştırma gibi gözüküyor ama evet bir nevi öyle

    Arkadaşlar, ben hem radyo istediğim için hem de telefonumdan daha kaliteli bir ses sahip olmak istediğim için kendime NWZ-F804 aldım. Ama açıkcası biraz hayalim kırıldı. Hayalimde canlandırdığım "berrak" sesi tam olarak bulmuş değilim. Tamam bunun için 1000-2000TL ödemem gerekli ama en azından sıfırı 600-700 gibi fiyata satılan ve kendinden amfili bir Müzik çaların da telefondan biraz daha iyi ses kalitesi vermesini beklerdim açıkcası. Cihaz bildiğimiz S4 ile aynı kalitede, sadece baslar biraz daha yumuşak ama güçlü, mid ve tiz sesler ise tamamen aynı.

    Nedir bunun sebebi sizce? Telefonun ses çipinin çok kaliteli olması mı, yoksa F804 müzik çaların aslında abartılacak kadar iyi bir müzik çalar olmadığımı mı?



  • Kulaklığınız ne acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ATH CKS 77 kullanıyorum.
  • Cks-77 zaten boğuk bir kulaklık bu yüzden bu kulaklıkla berrak açık bir ses elde etmeniz çok zor. Bende cks-77x kullanıyorum bu kulaklıklar tekno müzik dinlemek için daha ideal bence. Berrak bir ses elde etmek istiyorsanız kulaklığınızı değiştirin bence. İsterseniz techno-fi sitesini inceleyebilirsiniz biraz daha bilgi sahibi olabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkürler.
  • Genel olarak fiyatına yakışmayan bir cihaz f804 bende Xperia S kullanıyorum çok bir fark yok ve bunu çok kaliteli kulaklıkla yaptığım karşılaştırma sonucu söylüyorum. Çünkü telefonlar ciddi bir ses kalitesine ulaştı aynı şey ipod içimde geçerli. Bu yüzden zx-1 almaya kadar verdim. Birde flac dosyaları denemek lazım iki cihazda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iki alet hakkında pek bilgim yok lakin nokia N8 ile birlikte kullandığım iki kulaklık var biri cks77 bir diğeri ise sony mdr ex300sl cks77 sony e göre gerçekten çok boğuk ses veriyor bassları çok aşırı olduğu için belkide sürekli bir uğultu varmış gibi sony deki müzik kalitesi daha iyi gibi geliyor bana
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tayfn1907

    iki alet hakkında pek bilgim yok lakin nokia N8 ile birlikte kullandığım iki kulaklık var biri cks77 bir diğeri ise sony mdr ex300sl cks77 sony e göre gerçekten çok boğuk ses veriyor bassları çok aşırı olduğu için belkide sürekli bir uğultu varmış gibi sony deki müzik kalitesi daha iyi gibi geliyor bana

    Allah Allah! stumaster da boğuk dedi bu kulaklık için. hani "boğuk" demekle ne kastediliyor? benim tecrübemce cks77nin sesi boğuk değil, tizleri yüksek, basları güçlü ve tok, midleri ise bence net. han boğuk olmasına dair bir şeye ben rastlamadım. hatta dinleyen bazı arkadaşlarım tizinin yoğun olduğunu söylüyorlar, ama bu biraz da dinledikleri kulaklıkların kötü olmasından ve bu kulaklık ile diğerlerinde alamadıkları detayları tiz olarak nitelendirmelerinden kaynaklanıyor. ben de ilk aldığımda "ule bu tizliii" demiştim de sonradan kulağım alışınca kulaklığın kalitesin önceden kullandığım telefon kulaklığını takınca resmen suratımı ekşittim ve derhal çıkarttım. aradaki kalite ne netlik açısından o kadar fark var yani :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagricigman -- 9 Mayıs 2014; 22:40:21 >




  • cagricigman kullanıcısına yanıt
    benim boğuk dememin sebebi sürekli olarak bir uğultu halinde olması kulaklığın EX300 de yok bu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.