Şimdi Ara

Samsung RT59 EMSW sürekli çalışıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
6.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Almış olduğum RT-59 EMSW sürekli çalışıyor (günde 22 saat kadar). Geceleri buzdolabı kullanılmadığı halde, aralıksız çalışma devam ediyor. 2 defa teknik servis geldi, çok komik, çocuk kandırır gibi sıcaklık ayarı (düğmelerden) ve ayak ayarı yapıyorlar, genel kullanım bilgisi verip gidiyorlar. Arıza olmadığı yönünde bilgi veriyorlar ve sürekli çalışmanın sıcaklık ayarından kaynakladığını söylüyorlar (ve sanırım benim de daha önce hiç buzdolabı kullanmadığımı sanıyorlar).

    İki gün önce gelen ekip, gene sıcaklık ayarı yaptı ve buzdolabı iki günde sanırım toplamda 1-2 saat durdu. Dolap dolu değil, hatta şu anda boş bile sayılır ve 4-5 saattir kapağını açmama rağmen çalışmaya devam ediyor. Artık o kadar takıntı haline geldi ki, mutfağın kapısını kapattım.

    RT-59 kullanıcıları böyle bir problem yaşıyorlar mı? Buzdolabının çalışma periyodu nasıl? Arızanın kaynağı ne olabilir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ArgoN -- 7 Şubat 2012; 23:53:29 >







  • Cihazın böylesine sık çalışması normal değildir.

    Kapı açılıp kapanma durumu, ortam sıcaklığı, yüklenen besin miktar ve sıcaklığı, cihazın direkt güneş ışığına maruz kalıp kalmadığı gibi durumlara göre çalışma sıklığı değişir. Bu etmenlerde ve soğukluk ayarında bir anormallik yoksa cihazın belirli aralıklarla durması gerekir.

    Ayrıca cihazınız 8 saatlik çalışmanın ardından defrosta girer, bu denli yoğun çalıştığına emin misiniz?
  • dolabın yerleşiminde ve sıcaklık ayarlarında bir sorun yok (zaten teknik servis gelip 3 kez sıcaklık ayarı yaptı).

    buna rağmen 4-5 saat çalışıp 5-10 dakika duruyor, kapısını açmadığım halde gene çalışmaya başlıyor ve 4-5 saat çalışıyor. "kompresörde problem olabilir, belki de gazı azdır" dedim teknik servise, şiddetle reddettiler böyle bir olasılığı. zaten teknik servise işin düştüğü zaman ayvayı yediğinin belgesidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ArgoN -- 8 Şubat 2012; 11:22:56 >
  • Soğukluk tatmin edici düzeyde mi?

    Bence servisin yapması gereken alt ve üst bölmelere dijital termometre yerleştirerek soğukluğu tespit etmek.

    Soğuklukta problem varsa da soğutucu gazını boşaltarak kompresör presyonunu kontrol etmek, sorun yoksa doğru oranda gaz şarj etmektir.

    Başka bir servise başvurmanız mümkün mü?

    En son tüketici hakem heyetine başvurabilirsiniz.
  • tüketici hakem heyeti için hazırladım dilekçemi. hakkımı öyle arayacağım. sonuçları yazarım gene.
  • hakem heyeti olayı da şöyleymiş, yazayım da gülün biraz:

    önce başvuruda bulunuyorsunuz. 3 ay içinde firmaya haber veriliyormuş ve sonra heyet toplanıyormuş. heyet çözüm bulamazsa bilirkişiye gönderiyormuş, bilirkişi de iki ay içinde cevap veriyormuş. yani genelde başvuru yapmanızı takip eden 5 ay da, paşa paşa kullanıyormuşsunuz şikayet ettiğiniz beyaz eşyayı.
  • bende 21.07.2014 tarihinde samsung RT53H6360WW modeli buzdolabı aldım, aynen sizin bahsettiğiniz gibi buzdolabı sürekli çalışıyor. yaklaşık 8 saatte bir 10 dakika kadar durup tekrar çalışıyor. siz sorununuzu halledebildinizmi, sonuç hakkında bilgi verebilirmisiniz, ne yapmam lazım. servisi aradım aynen bahsettiğiniz gibi gayet ilgisiz bir şekilde yeni buzdolabı düzelir gibi saçma sapan bir cevap verdiler..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.