Şimdi Ara

Samsung Pişmanlıktır - 'Kullanıcı Hatasız Olmaz' - Samsung'un Memnuniyeti Öncelikleridir. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
139
Cevap
2
Favori
11.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
114 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben internet cafe işletiyorum. Ve cafeme 20-30 adet 27 inc curved 144hz Samsung monitör aldım. 1 sene geçtikten sonra patır patır bozulmaya başladılar. Neyseki servis ilgili, yerinde gelip paneli değiştirip gidiyordu. En az 7-8 monitör bu şekilde garantiden yapıldı derken 2 yıl bitti garanti bitti. Tabi diğer ürünler de bozulmaya başladı.


    Servisi aradım Samsung müşteri hizmetlerini.


    Dedim ki, bakın ben cafeme şu kadar monitör aldım. 2 yıl geçti panelden bozulmalar devam ediyor. Ürününüz kronik arızalı. Yazık değil mi bana garantisi bitmiş diye yardımcı da olmuyorsunuz ne yapacağım ben bunları dedim? Dedikleri laf: garanti bitmiş.


    El mi yaman bey mi yaman peki o halde dedim. Sanıyorlar ki, 1 kişiyi kaybetsek ne yazar binlerce, yüzbinlerce Samsung kullanıcımız var. Facebook'ta 10 bin kişilik internet cafeciler grubunda konuyu yazdım, açıkladım. Bu sorunu bir çok cafeci de yaşamış.


    Böyle adı çıka çıka kimse almıyor şimdi Samsung'u. Ne oldu paşinyan?


    Onların bu kayıplardan haberi olmasa da ben rahatım. Belki de binlerce Samsung monitör alınmasını engelledim cafeciler grubundan. Bugün çıkıın bakın İnternet cafelere, e-spor cafelere pek Samsung kullanan görmezsiniz. Asus, Noc, Monster ağırlıklıdır. Bu ürünlerde öyle 3-5 senedir bozulmuyor. Monster için bu erken yorumlamak ama Asus'ta senelerdir kullanmadığım monitörlerde tık yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stones -- 24 Ekim 2021; 5:33:16 >




  • lokkatto kullanıcısına yanıt
    Haklısınız, ben evde değildim, başkası teslim aldı. Ben de öyle yapıyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ekranın sağ üstünde ölü pixel var denmiş

    1 tane ölü pixel bile ayıplı ürün olarak geçer ve panelin kendi arızasıdır kullanıcı hatası değildir

    sonuna kadar hakkınızı arayın

  • fractal design kullanıcısına yanıt

    hoccam o eskidendi artık, sineğin g... yağ alıyorlar

  • Kullanıcılar haklı olarak aldıkları ürünün en azından garanti kapsamında servis desteği bekliyorlar ve ne yazık ki kanun vs olmadığı için ülkede, firmalarda istedikleri gibi at koşturabiliyorlar.


    Kendi adıma bugüne kadar aldığım hiç bir cihazda sorun yaşamadım neden? Çünkü aldığım bütün cihazları kağıt üstünde "aa şu oyunda, renderda, benchmarkta" şu kadar performans alıyor diye almıyorum. Performans değerlendirmelerine bakıyorum sonra gidip cihazın teknik tasarımını inceliyorum, sonrasında thermal tasarımına bakıyorum. Sonrasında geri bildirimlere bakıyorum. Bütün bunlardan kişisel değerlenmemi geçerse alıyorum.


    Laptoplar için mesela pek çok modelin menteşeleri 1-2 sene kullanıldıktan sonra kırılır, sertleşir ekranı kırar, kasayı kırar bir şeyler olur ve tasarım hatasından dolayı maddi hasar oluşturur ve bu garanti kapsamına girmez, neden? Kırmışsınız cihazı çünkü, bunu en başında çözmüş oluyorum doğru modelleri alarak. Hepimiz isteriz RTX 3080'li 8 çekirdekli makinayı ama kimse cihazın yük altında kaç derecede çalıştığına dikkat etmez. Yük altında laptop 90-100 derece arasında çalışıyorsa o cihaz çok değil 2 sene sonra elektronik arızası vermeye başlayacaktır. Tabi fakir ülkede olduğumuz için bize çok büyük masraf açıyor ama üretici şirket, dolar bazlı hesaplayıp örn 1800 dolara sattığı için 2-3 sene sonra kullanıcı zaten yenisini alır, laptop lan bu ömürlük alet değil deyip fazla önemsemiyor, sonuçta yıllarca stabil bir hizmet sağlayabiliyor. Ek olarak cihazın yükseltilebilir olması önemli benim için ileride yükseltme yapmak isteyebilirim ya da anakarta lehimli olduğu için parçalar ileride arızalanabilir ve yapabileceğimiz hiç bir şey yok mecbur yenisini almak zorunda kalıyoruz.


    Örn; Xiaomi, Huawei, Oppo, Reno vs marka Çinli telefonlar arasında sadece Xiaomi kullanırım, neden? Cihazın teknik tasarımı ve anakart ve entegre işçiliği en iyi olanı bu da ondan, iyi de bunun ne önemi var? Cihazın bir nebzede olsa dayanıklılığını ve arıza sonrası onarılabilirliğini belirtiyor. Nasıl yani, örn; cihaz bir nedenden bozuldu ve onarılması gerekiyor servise verdiğiniz zaman bunu onaracak ama berbat bir tasarımı ve malzeme kalitesi varsa o cihazı ellemeye korkarsınız ne kadar usta olursanız olun. Durum böyle olunca o cihaz her işlemde yıpranır ve artık onarılamaz duruma gelir, zaten Çinli üreticilerde Ekran dışında çok az orijinal parça var, bir şey olursa gitti o cihaz..


    Tabi bu yazdıklarımı kullanıcılar anlamaz teknik konular olduğu için, o yüzden bilen birilerine danışmaları en iyisi olur. En azından bu konulara dikkat ederlerse sorun yaşama ihtimalleri en aza iner, son olarak cihazlarını temiz kullansınlar, teknik servislerde en çok karşılaştığımız sorunlardan biri de hijyen kaynaklı sorunlar.





  • Destek bilişim denilen servisten bende nasibimi aldım. Konuyu uzun uzadıya burada anlatmayacağım. Dileyen buradan okuyabilir. THH sonucu çıktı ama evrak henüz tarafıma ulaşmadı. Durumu bilmiyorum.

    https://forum.donanimhaber.com/samsung-destek-bilisim-yetkili-servis-rezilligi--147152682




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Most Vasat Player -- 24 Ekim 2021; 10:49:4 >
  • Aynı şey m51 telefonda geldi başıma, dandik arka kapağı kılıfla kullanılmasına rağmen çizik doldu, hafif açılma oldu, yaptılar sonra yine açıldı bu sefer kullanıcı hatası dediler, ulan hırsız köpekler kılıflı, çantada dolaşan telefona ben ne yapmış olabilirim yedekte duran kılıfsız çöp Çinli xiomi telefonum 4 senedir taş gibi duruyor senin dandik malzeme ile yaptığın fabrikasyon hatalı arka kapağının ceremesini ben niye çekiyorum ayrıca servis ve samsung Türkiye danışıklı dövüş yapıyor ve müşteriyi mağdur ediyor, 1 senedir etrafımdaki hiç kimseye Samsung mal aldırmadım, aldırtmamayada devam edeceğim, benden kar ettiğini sandığın 50 liralık kapak masrafını ben senden kat be kat çıkarttım rahat ol Samsung Türkiye



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TURKBULL -- 24 Ekim 2021; 11:0:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ssmsung mu daha tövbeler olsun. En geç telefonları 3 yılda çöp oluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnternet böyle birşey mesela mağazadan alsaydınız orada açılsaydı telefon böyle bir hatada almama imkanınız olurdu. Ya da başka alabilirdiniz. Internetten elektronik alırken kamera ile kaydetmek lazım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Samsung un bana yaşattığı komediyi de ben yazayım. Note 5 cihazım vardı. Garantisi devam ederken kamerası arızalandı ve odaklamamaya başladı. Ayrıca bataryası sarj yüzde 30 un altına inince telefon kendiliğinden kapanıyordu. Verdim servise. Cevap kamera ve batarya arızalı ama 600 küsür tl ödemeniz lazım. Aradım nedeni sordum. Cihazın arka kapağında minik bi çatlak varmış. Ee dedim? bu şekilde olduğunda tüm ücreti benim ödemem gerekiyormuş, böyle cihazın arka kapağı açılınca kapak kırılıyormuş vs. vs. Dedim peki arka kapak ücretini ödeyeyim. Yapın garantiden. Asla olmaz dediler .
    Aldım telefonu servisten başka bir yetkili servise ücret karşılığı arka cam kapağı degistirttim. Ardından tekrar eski servise gönderdim ve cihazım garanti kapsamında ücretsiz tamir edildi.

    Samsung servisleri budur camurdur, çöptür. Cihazınızı tamir etmemek için elinden geleni yapar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Aslında 14 gün koşulsuz iade hakkınızı kullanarak ürünü hiç bir zorluk olmadan N11 destekli şekilde iade edebilirdiniz. Ben N11 de ve başka platformlarda satış yapan biriyim öpe öpe almak zorunda satıcı firma ürünü. Aslında bunu söylemek istemiyorum banada aşırı gereksiz 10 gün oyununu oynayıp ekran kartı, işlemci, ram iade eden insanlar var 14 gün kuralı sizin gibi insanlar için tabiiiki olmalı ama satıcı olarak bizi de koruyacak şekilde olmalı. 5800x i peformansından memnun kalmadım diye iade eden insan oldu bana 13. Gün :)) siz hesaplayın artık bu hakkı ne hale getirdiklerini.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bu uygulamalar samsung Türkiyeye ait uygulamalar boyle birsey avrupa ulkelerinde yapsin bak neler oluyor neler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • müşterileri de bizim gibi değildir. apple bile bezdi pest etti. cevremde de birçok kişi gördüm garanti bitmeye yakın gönderip yeni telefon alırım değişim isteriz vb diyen ilk zamanlarda aldılar da. ama sonrası malum.

  • Samsung telefon almayı düşünüyordum bu başlıktan sonra vazgeçtim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • crashserkan kullanıcısına yanıt
    orada yapamazlar zaten. Ama burada da müşteri kaybediyorlar. Xiaomi'yi her ne kadar Çin'in politikalarından dolayı sevmesem de artık ona geçtim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Samsung Tr ve Samsung servisleri şetefsizin en önde gidenleridir. Alayı şerefsiz ahlak yoksunu ve çakal

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stones S kullanıcısına yanıt

    Samsung CHG70 modelinin neredeyse tümünde oluyor bu. Konumuza bakabilirsiniz. https://forum.donanimhaber.com/samsung-c27hg70-lc27hg70qqmxuf-ana-konu-27-2k-144hz-1ms-hdr600--139672835-95

  • Teknik servis = herşeyi kullanıcı hatası olarak belirlemek.
    Xiomi telefonu sürekli reset attığı için GENPA servise götürdüm , cevap anakart arızası , telefonda darbe olduğundan kullanıcı hatası. Darbeden 6 ay sonra sonra bu sıkıntı olmuştu.
    3000 TL'lik telefona 1900 TL anakart değişim için fiyat çıkardılar. Gittim dışarda 350 TL ye yaptırdim telefonu, 1 yıl oldu kullaniyorum sorunsuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Note 20 ultra min köşesinde minik bir ezik vardı yani iğne ucu kadar.. bu yüzden garanti dışı bırakıldı samsung destek servisi tarafindan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.