Şimdi Ara

SAMSUNG NOTE 2 GEÇ ŞARJ OLMA SORUNU ÇÖZÜMÜ DİKKAT!!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
3
Favori
72.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben baktım şimdi. Bende zaten AC yazıyor. Ve buna rağmen sorun var demek ki. Bugün 6'da taktım. 4 saatte % 58 olmuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buna nasıl bir çözüm bulunacak gece 12 de taktım sabah 8 de % 34 sarj olmuş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece kablo mu, samsung bunu yazılımla bir şekilde yapıyordur. Neden derseniz, orjinal romun makyajlı başka kernelli halini kullanıyorum,jet gibi şarz oluyor.
  • Hımmm baya bir kişi dertli ya!

    Arkadaşlar benzer sorun yaşadım bende Note2. Sorun yazılımdan ziyade herkesin ortak kanaati kablo. Gerçekten de sorun kablo.

    Hani dışarıda olduğumuzda arkadaşımızın şarjını kullanırız ya! ha işte tam da sorunun başladığı yer orası işte. Öyle hemen yok ben hep kendi şarjını kullandım demeyin, kullanmışsınızdır kullanmışsınızdır

    İşte o sebepten ötürü telefon girişinde temas sorunu meydana geliyor. Misal kullandığınız başka şarj kablosu telefonunuz bu girişine fazla baskı yapıyor vede bunun sonucunda orjinal kabloyu taktığınızda tam temas sağlayamıyor uç. Böylelikle sorun başlıyor.

    Mesai arkadaşımda Galaxy S5 var 3 ay kadar oldu alalı, bir haftadır o da benim gibi aynı ama başka bir markanın şarj kablosunu kullandığından bugün telefonun (evdeki) orjinal kablosuyla şarj olamadığından yakındı. Nokia nın şarj kablosunu verdim ona ŞAK diye şarj etti. Ben samsung bayinden bir data kablosu almıştım, onunla da sıkıntı yaşamadım. Sanırım bu telefonla beraber verilen kablolarda bir sıkıntı var. Bir süre sonra yeterli teması sağlayamıyor bağlantı yuvasında. 4-5 pin hikaye.

    Uzun batarya süreleri sizlerin olsun




  • SAMSUNG GALAXY CEP TELEFONLARINDA YAVAŞ ŞARJ OLMA VEYA ŞARJ ALMAMA SORUNUNA KESİN ÇÖZÜM
    Merhaba arkadaşlar çok bir yıldır kullandığım cep telefonum samsung galaxy note 2 de aynen bu sorunla karşılaştım.Denemediğim şarj aleti denemediğim kablo kalmadı ama çözümü buldum.Arkadaşlar telefonunuzu fabrika ayarlarına geri getirin ve telefonunuza battery doctor gibi pi korum aprogramlarını yüklemeyin bunların yaptıkları tasarruf hikaye ayrıca telefonun yazılım kontrol mekanizmasınıda ele geçiriyorlar sen telefonu fişe taksanda o kafasına göre halen usb den şarj oluyor yazıyor bu programı kaldırdıktan sonra piliminde şarj aletimininde sağlam olduğunu gördüm her şey eskisi gibi oldu netice bu gibi programlardan uzak durun.
  • Arkadaslar 4.4.2 yukseltince gec sarj olmaya basladi.galaxy charging ile baktigimda once yuksek amperle basliyor 1800-1500 ama sonra dusuyor 600-700 amper ile doluyor ve gec doluyor dogal olarak.cozum onerisi olan var mi dunya kadar soylenti var orjinal 4 pinli sarj aleti ve surum yukseltmeden once boyle bir sikinti yoktu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tür yavaş şarj olma sorunlari eger adaptörünüz ve kablonuz sağlam ve orjinalse genelde ya telefonun şarj yuvasinin yada oraya takilan fişin tirnaklarinin tozlanmasindan veya oksitlenmesinden dolayi, karşi tarafta adaptöre giren usb fiş ve yuvasi tam temas etmemesinden ve adaptör amper akimi tam aktaramamasindan dolayi şarj çok geç doluyor.bu olay samsung n8005 tablette başima geldi.tabletin şarj girişini fişini,usb adaptör girişini üfleyerek ve kontak temizleyici spreyle çok dikkatli temizleyerek sorunu çözdüm.zaten telefona amper tam kapasiteyle yüklenince adaptörün çok isindigini göreceksiniz...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eşimin telefonunda da ilk aldığım da 2-3 saat de şarji full dolan telfon son 1 aydir bırakın note 2 yi benim minik S3 mini yi bile uzun saatler sonra anca dolduruyordu.Burda gördüm ki şarj aleti kablosu problemi olabilir. Bende benim eski Nokia telefonun kablosunu taktim.

    Sonuç yarım saatte %30 doldu.Tam şarj note 2 için 2 saat.Ama neden olduğunu anlamadım. Bir süre sonra tekrar eski kabloyla denerim. Sonuçları yazarım inşallah.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: honeylee

    Eşimin telefonunda da ilk aldığım da 2-3 saat de şarji full dolan telfon son 1 aydir bırakın note 2 yi benim minik S3 mini yi bile uzun saatler sonra anca dolduruyordu.Burda gördüm ki şarj aleti kablosu problemi olabilir. Bende benim eski Nokia telefonun kablosunu taktim.

    Sonuç yarım saatte %30 doldu.Tam şarj note 2 için 2 saat.Ama neden olduğunu anlamadım. Bir süre sonra tekrar eski kabloyla denerim. Sonuçları yazarım inşallah.

    Slm eski kablonuzda kopuk falan yoksa iki ucundan birinin içi tozlanmiş veya oksitlenmiştir.Uçlara piyasada satilan yagli veya yagsiz kontakt temizleyici ile temizlerseniz %90 sorun çözülür...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar bence gercek anlamda yazilimla alakali gibi evdeki bir kac kabloyla ve cihazlada denedim amperi dusuk olan sarj cihazinda ilk takilmadan sonra amper daha fazla dusuyor mesala 1200miliamper lik sarj ilk takmadan sonra 450 ye kadar dusuyor usteki yazdigim gibi kendi sarji ise 1700 baslayip 600-700lere dusuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar bende s4 için aynı sorundan muzdariptim. eşimdede s4 olduğu için onun sarj aletiylede denedim ondada aynı sorunu yaşadım. daha sonra eşimin telefonuda yavaş sarj etmeye başladı. velasıl başka bir usb kablo buldum. bu usb kablodaki fark 5 pin olusu idi. orjinal samsunglarda 4 pin var. sonra sorun duzeldi. hatta eskisinden daha iyi şarj etmeye başladı.

    fakat neden orjinal kablosuyla hızlı şarj ederken birden yavaş şarja döndüşünü anlayamadım. iki kabloda aynı anda bozulamaz. entresan.

    sorunun çözümü %99 kablo
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CemyK

    arkadaşlar bende s4 için aynı sorundan muzdariptim. eşimdede s4 olduğu için onun sarj aletiylede denedim ondada aynı sorunu yaşadım. daha sonra eşimin telefonuda yavaş sarj etmeye başladı. velasıl başka bir usb kablo buldum. bu usb kablodaki fark 5 pin olusu idi. orjinal samsunglarda 4 pin var. sonra sorun duzeldi. hatta eskisinden daha iyi şarj etmeye başladı.

    fakat neden orjinal kablosuyla hızlı şarj ederken birden yavaş şarja döndüşünü anlayamadım. iki kabloda aynı anda bozulamaz. entresan.

    sorunun çözümü %99 kablo

    Bende usbden şarj etmede kullanıyordum 2 kere ettim sonra prize taktım usb gibi şarj ediyor açıklamada AC şarj yazıyor fakat çok yavaş şarj ediyor. Sadece kabloya bağlamak yanlış olur düşüncesindeyim hala orjinal şarj cihazı ile şarj edenler var.




  • Herkeze merhaba. bende geç sarj etmesi konusunda sorun yaşıyordum . Yaklasık 2 seneden beri note2 kullanıyorum.
    yaklasık 3-4 hafta önce de geç sarj etmeye başladı. Fakat telefonumu 1 aydır ne mobilden nede wireless ile genel güncellemelerini yapmıyordum. acabamı diye sordum kendime.
    Yazılım güncellemesi ve tekrar yükleme haricinde ne var ne yok oyunlarda ve genel programlar olsun hepsini güncelledim. yani telefonum 1 ay önceki durumuna getirdim.
    Ve şimdi 2 saat oldu % 98 şarj durumunda. Durumun nerden kaynaklandığını bilmiyorum ama, Şu anda telefonum iyi durumda. Arkadaşlarımla Paylaşmak iştedim :)
  • ŞARJ SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ

    1. Daima orjinal kablo ve şarj cihazı kullanın. Orjinal kablo haricindeki bir kablo kullanın zırvalarına da inanmayın. Şarj cihazınız 2 amp ve kullandığınız kablo gerekli sarmala sahip değilse, cihazınıza gidecek voltaj 2 amp olmayabilir. Elektromanyetik etki denen bir şey vardır. Hani elektrik kablonuza düğüm atınca yıldırım çarpmaz ya cihazınıza. Bu da onun gibi. Neyse aparatlarınız orjinal olmasına, hiç olmazsa da dandik kablo ve şarj cihazı olmamasına dikkat ediniz. İnanın bana orjinale vereceğiniz 40 lira para, size daha çok beladan koruyacaktır. 10 liralık uydurma şarjlarda da, artık sorunun her an gelebileceğini kabullenmeniz gerekir. Servisin şarj cihazı ve kabloyu garantiye sokmaması normaldir. Çünkü kimse orjinal aparatları yanında taşımıyor. İlla ki ofisinde aracında yada çalıştığı yerde düşük kaliteli bir şarj kullanıyordur. Servis bilemez ki arızaya sebep olan cihazın hangisi olduğunu. Orjinalini de kullandığınızı da var sayamaz. Kullandığınız priz yada araç çakmaklığı tüm sonuçları etkileyebilecek etmenlerdir.

    2. Akıllı telefonunuza her 3 günde bir Yeniden başlatma yapmayı unutmayınız. Telefonu alalı 6 ay olmuş ama cihazı bugüne kadar reset atmadan kullanan cahil cühelalar var. Tak şarja devam. Olmaz öyle. Cache bellek, temp ve bir o kadar gereksiz yığın bellek sıfırlanmalı.

    3. Booster, cleaner, antivirüs, auto tweaker gibi saçma sapan programlar asla kullanmayın. Picasa syncronu deaktif edin. Cihazınız ışığı kendi ayarlamasın, siz ayarınızı kendiniz yapın. NFC, SBeam, Wifi, gps, Mobil veri, bluetooth gibi özellikleri kullanmıyorsanız kapatın. Gereksiz şekilde sensör kullanımına yol açacak gereksiz uygulamaları kapatın.

    4. Denilenlerin aksine, şarjınızı kafanıza göre, zırt pırt yapmayın. %35 in altına düşene kadar şarja takmayınız.

    5. Şarj soketinizde donanımsal sorun oluşmuşsa bu şarjınızı ve şarj sürenizi çok etkileyecektir. Şarj kablosunu, sokete takıp sökerken biraz daha nazik davranın. Siz ne kadar nazik olursanız cihazda size nazik ve merhametli davranır. Şarj kablosunu kablodan tutarak değil fişinden telefonu bir parmağınızla ayırarak çıkartmayı deneyin. inanın soket arızası yaşamazsınız. Minik bir bilgi; şarj soketinizde bulunan her bir ayağın kalınlığı 0,7mm dir. Nazik bir parça olduğunu buradan anlayınız.

    6. Bu madde, cihazını sıfır alanlar içindir. Cihazınıza ilk bataryayı taktıktan sonra, bataryanın şarjı bitene kadar kullanmayın. İlk kullanımda. Rotasyonu hatalı olur o zaman. Cihazınızın ayarlarından pil yüzdesini göster seçeneğini gösteri işaretleyin. Sonra da cihazınızı % 20 ye düşene kadar kullanın. Sonrada cihazınız açık vaziyette %100 olana kadar şarj edin. Sonra cihazınızı kapatın ve bataryayı çıkartın. 5 dakika sonra bataryayı takıp, telefonunuz kapalı vaziyette tekrar şarja takın. Bırakın telefonunuz kapalıyken yeşil led yanana kadar bekleyiniz. Yeşil led den sonra yarım saat daha bekleyin. Şarjı çıkartın ve cihazınızı açıp kullanın. Bu şekilde bataryanızdaki bütün şarj hücrelerini aktif hale getirmiş olduk. Bu uygulamayı her 2 ayda bir yapın. İnanın cihazınızı daha verimli kullanacaksınız.

    7. Gelelim en önemli maddeye. Bütün Samsung kullanıcıları için geçerli olan konuya. Diğer markalarda denemeyiniz, başka taşları oynatmış olursunuz. :).


    *#0228#

    bilmeyenleriniz bu ne diyecekler. Bilenler zaten aşiinadır ama ne olduğunu tam bilmiyordur.

    Cihazımız şarj olurken yada deşarj olurken bütün bilgileri batarya seviyesini data/system/ klasöründe bulunan batterystats.bin dosyasına yazar. Bu dosya sadece yeni rom yüklemelerinde yada wipe işlemlerinde sıfırlanır. Şarj bir anda bitti, sd kartı cihazdan güvenli çıkar demeden çıkarttın, düzensiz şarj, bataryanın verimlilik düşüşlerinde bu bilgiler bozulur yada yanlış yazılır. Diyelim ki, bataryanızda gerçek %40 şarj var. Ama Cihazdaki bu dosyada %65 olduğu bilgisi yazılı. O zaman ne oluyor, şarj %100 olup kesilince, aslında bataryanız %75 e kadar dolmuş oluyor. Sabah bir bakıyorsunuz, şarj %100 den bir anda %90 a düşmüş. Bunun terside geçerlidir. Bu da mutlak şekilde cihazda kararsızlık oluşturur. 80 dakikada dolacak bir Note 3 180 dakikada dolar. Yukarıdaki kodu uyguladığımızda direk şarjımız fabrika verilerine dönüyor.

    Uygulaması şöyle arkadaşlar. Telefon arama tuş takımınızdan bu kodu giriyoruz. Ekranda mevcut şarj durumumuz mVolt cinsinden değerler, batarya sıcaklığı gibi değerler göreceksiniz. Aşağıda Quick yazan tuşa basıyoruz. Cihazımız bir anda kilitli konuma gelir. Bazı modeller de cihaz ekranı tekrar açılır. Bazılarında ise sizin tekrar kilit konumundan çıkmanız gerekir. Bu uygulamayı 2-3 sefer cihazınız şarja takılı iken uygulayınız. Batarya % nizin inip çıktığını farkedeceksiniz. Biz buna batarya kalibresi yada rotasyonu diyoruz. Cihaz o anlık bilgiler ışığında batterystats.bin dosyasını ve içeriğini bataryanızın aktüel değerleri ile değiştirerek oluşturur. Batarya % sinin inip çıkması normaldir. Herşeyin yolunda gittiğini gösterir.

    Bu uygulamadan sonra, şarjınızın daha kısa sürede yapıldığını ve şarjınızın daha uzun gittiğini göreceksiniz.

    Şu ufak bilgiyide geçmek isterim. Her insanın telefon kullanma alışkanlıkları farklılık gösterebilir. Yok onunki 2 günde benim ki neden 1 gün gidiyor diye telefonunuza kıymayın. O kişi telefonunu cebinde uyutuyordur. Arayanı soranı yoktur. Arada sırada telefon açıkmı, ay ne güzel gibisinden home tuşuna basıp ekranına bakıyordur. O zaman şarj 2 gün gider. Ama normal kullanıcı 1 günden fazlasını akıllı telefonlarda, özellikle phablet denilen Note serisi telefonlarda S4 S5 lerde aklınızdan çıkartın. Bu da zaten tabiatın kanunlarına aykırıdır. Bazılarımız arka planda internet açık, facebook, whatsapp, vine gibi uygulamaları açık bırakırız. O zamanda şarjımız kısa gider. Elektronik cihaz satan bir büyüğümün bir lafı aklıma geldi. Ona , satın aldıkları cihazın ne kadar ömrü olduğunu sorarlardı. O da " kullanmazsanız 10 sene gider" derdi. Bunlar elektronik cihaz, hepimiz ihtiyacımızdan çok yoğun olarak kullanıyoruz, bazı sorunlar çıkması normaldir. Yok siz hiç bozulmasın diyorsanız, kutusundan hiç çıkartmayacaksınız ki 10 sene bozulmadan durur.


    Saygılar.

    Bil.Ü. Bilg. ve Enf. Müh.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi symbazz -- 9 Aralık 2014; 0:18:47 >




  • Önce usb ile başlığı prize takıp sonra telefona takarsanız böyle bir sorun yaşamazsınız..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar 1 ay dır bende bu sorunla ugraşıyordum dün adaptör aldım bu gün şar etmeyi denedim yine aynı sorun var dı 18 dk da % 3 şarj ediyordu bende bu başlık altındaki yazıyı okudum . 5 pin yerine 4 pin görünce kablo degiştirdim canavar gibi şar ediyor.
    Not : test te kullandıgım yeni adaptör ataba marka 2a 5v adaptördür orjinal adaptörde daha denemedim.
  • Sıkıntı büyük gittim batarya aldım halen devam ediyor birebir aynı sorun soğudum telefondan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes bir çözüm yazmış bende bir tane yazayım taze taze 10 dk önce denedim çünkü

    Aynı sorunlardan muzdarip birisi olarak 3 sayfa boyunca yazılan herşeyi deneyip çözüme ulaşamadım fabrika ayarlarına geri döndüm programları denedim falan filan olmadı neyse orj cihaz ve 5 pin kablo denedim onda önce 1700ma ile şarja başladı fakat 1dk sonra 100ma düştü ondanda bir verim alamadım sonra orj cihaz orj kablo ile devam dedim onunda değerleri 700ma civarı değişiyor en fazlada 900ma görüyordu ona bile iyi diyordum

    sonra aklıma birşey geldi kabloyu çıkartıp pinlere bakınca renkleri biraz kararmış gibi geldi sonucta bakır pinler var ve bakır bir süre sonra kararır biliyorsunuz bende kablonun her iki ucunun sadece metal kısımlarını çamaşır suyuna batırdım bilirsiniz çamaşır suyu metalleri parlatır 2-3 dk bekletip suyla iyice yıkadım sonra kurusun diye kaloriferin üstünde beklettim

    Uygulama sonrasında daha önce sadece telefonu ilk alaldığımda ısınan sonrasında hiç ısınmayan şarj cihazı sıcacık oldu

    şarj değerlerimi yazıyorum

    Orj cihaz orj kablo
    1800ma

    5v 2a orj cihaz ve kablo tüm gücünü aktarabiliyor artık

    Varın gerisini siz düşünün hadi kolay gele


    NOT: Şimdi ben bu yazıyı okuyup deneyecek arkadaşlara uyarıda bulunmak isterim kuruturken saç kurutma makinası kullanmayın metal kısımlar anında çok ısınıp içindeki plastiği eritir sonra kablonuzdan olmayın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tturnusol -- 20 Nisan 2015; 3:02:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • note 4 kullanıyorum aynı sorun benimde başıma geldi şuan telefon şarj olurken yüzde 84de kalıyor ve yuzde yuz olmuyor batarya! ve bu %84 hemen bitiyor ne yapmam gerek bilmiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hort olacak ama bu konuda çözüm bulunamadığı için yazmak zorunda hissettim. Israrla başka yolu olmalı diye arasamda bulamadım. Sebebinide çözemedim.
    Bu sorunun benim bildiğim tek çözümü şu kablonun DATA UÇLARINI KISA DEVRE YAPMAK.
    En kolayı şarj aletini açıp USB nin ortadaki uçlarını kısa devre yaparsanız hem kabloyu bozmamış olur hem de temiz iş yapmış olursunuz
    Ama hala çözemediğim yeni alınan şarj aletlerinin ilk zamanlar AC sonradan USB görmesi ve şarj aleti yapan firmaların bunu kısa devre yaparak neden göndermediği
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.