Şimdi Ara

Samsung LE52A756 aldım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İyi geceler.
    2 gündür Samsung LE52A756 kullanıyorum.Daha önce yine Samsung 50'' dlp ve Q serisi 50''(en iyi seri)plazmasını kullanan biri olarak bu Lcd nin diğer modellere ciddi anlamda fark attığını söylemeliyim.Arkadaşlar Lcd de öncelikle plazmadaki handikapların hiç birisi yok.Ekranda iz kalması ve yatay çizgilerin sağ ve sola iz atması sorunu Lcd'de yok.Lcd de en fazla beni korkutan tepkime süresi idi.Bu modelde tepkime ile ilgili bir sorun göremedim.LİG TV DEN SD YAYINDA 2 MAÇ İZLEDİM VE PLAZMADAN ÇOK DAHA İYİ BAŞARILI PERFORMANS GÖRDÜM.SAMSUNG PLAZMALARDAKİ TOP SORUNSALI YOK.100 HRZ özelliği bizim bildiğimiz movie plus özelliği.Hareketli sahnelerde akıcılık sağlanması için konmuş.Sd yayında en düşük seviyede veya kapalı çok daha iyi olmasına rağman mkv filmlerde en düşük seviyede 100 hrz açmak iyi sonuç verdi.En yüksek seviyede ise 100 hz hareketli sahnelerde sanal etki yapıyor.Yayın kalitesi çok iyi olursa belki 100 hrz en üst seviyede kullanılabilir.Siyah sahneler Q serisi plazma kadar başırılı.Beyaz zaten mükemmel.Üzerinde gelen yazılım 1010.0 samsung uk.sitesindekinin aynısı.Yani yeni yazılım şu an yok.ABD sitesinde 101.1.2 yazılım var ama sadce usa için diye uyarıldığı için yüklemedim.Diğer pc ye bağlanma özelliğini ağ kuramadığım için deneyemedim daha doğrusu benim pc ,ekranı göremedi.Full hd. veya 1280 çözünürlük denemelrimde aynı çözünürlükteki palzmalya göre çok daha iyi görüntü aldım.Ben bu lcd den beklentimin çok üstünde performans aldım.Ayarlarda özellikle sd yayında parlaklığın 60 ve az üzeri olması görüntüyü ve siyah seviyesini mükemmel hale getirdiğini belirteyim.
    Şimdilik bu kadar.Soruları olan arkadaşları bekliyorum.
    Saygılarımla,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali beyendi -- 27 Ocak 2009; 10:39:08 >







  • Arkadaşım güle güle kullan...Benim de almak istediğim model bu? Kaça nerden aldığını öğrenebilirmiyim? Ben uygun fiyat ve taksitli bulursam alıcam da..
  • 5.000 ytl sayılır..Akmerkez samsungtan temtur.isimli bir bayii..Media markete bakın.Araştırmalarım neticesi 8 serisi ile aynı fakat 8 serisi daha pahalı..Nedeni daha ince olması..Ayrıca 8 serisinde lamba varmış ve tavsiye edilmiyor..Kullanmım süreside daha azmış..Kaynak son derce güvenilir:)
    O yüzden 7 aldım..
  • Ben de aynı gerekçeler ile 7 serisini almayı düşünüyorum...Güle güle kullan darısı başıma...
  • Hayırlı olsun, güle güle kullan...
  • Hayırlı olsun...
  • Güle güle kullanın.
    Daha önce kullandığınız plazma eski nesil plazma mı idi ? İz kalmasından bahsetmişsiniz, uzun süre sabit görüntüde mi yaşadınız bu sorunu ? Yoksa genel kullanımda mı yaptı izleri ? Ve izleri nasıl yok ettiniz ?
    Ben anneme alacağım ve digiturk izleyeceğinden plazma en iyi sonucu verir diye düşünüyorum ve plazma alacağım, bir süredir araştırıyorum modelleri, o nedenle sordum.
  • İyi günlerde kullanın.
    Biz de bugün işyerimize aynı modeli aldık. 52A756. İzmir Arca Ltd. Şti.'nden aldık. Forumda demirarca nickiyle yazan Gökay Bey'e ilgisinden dolayı bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.
    Henüz pek inceleme fırsatım olmadı. Ama işyerindeki arkadaşların yorumları genel olarak olumlu.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: .TaneR.

    Güle güle kullanın.
    Daha önce kullandığınız plazma eski nesil plazma mı idi ? İz kalmasından bahsetmişsiniz, uzun süre sabit görüntüde mi yaşadınız bu sorunu ? Yoksa genel kullanımda mı yaptı izleri ? Ve izleri nasıl yok ettiniz ?
    Ben anneme alacağım ve digiturk izleyeceğinden plazma en iyi sonucu verir diye düşünüyorum ve plazma alacağım, bir süredir araştırıyorum modelleri, o nedenle sordum.

    Plazma Samsung 50Q modeli idi..İZ KALMA SORUNU KESİNLİKLE VAR.AMa ekran temizleme yöntemi ile Samsungta (arada bu işlemi yapıyordum)izler geçiyordu.Ancak kalıcı olmasada kanal değiştirdiğinzde illa önceki görüntünün (özellikle haberlerde altta kalın puntolarla yazan yazılar)kalıyor ve az sonra geçiyordu.Ayrıca benim tesbit ettiğim ve pek çok kişinin farketmediği bir hatada vardı.Ekranda yatay çizgili bir resim olduğu zaman çizgilerin sağ ve sola gölge yapması ki bu bazı son derece can sıkıcı oluyordu.Mesela insan yüzlerine arka fonda olan çzigilerin düşmesi gibi..Bu hatanın plazmanın doğasında olduğunu öğrendim.Lcd kesinlikle çok daha iyi.Bence Plazmanın görüntüsünn daha iyi olduğu belki eskidendi..Alın bu Lcd yi rahat edin.Ayrıca ses de çok çok iyi.7.seride.8.seriye göre arka hopörler fazlası var.Cihazın extra özellikleri çok fazla..Ama benim için extra özellikten çok görüntü önemli ve bu Lcd beklentilerimi fazlasıya karşılıyor.bİR FUTBOL meraklısı olarak maç yayınları hemde sd yayında kusursuz.Arkadaşlar bence Plazma almayın artık.Bu teknoloji sorunlu.Bakın sony plzma üretmiyor.Pioener Lcd üretmeye başladı.Tepkime sürelerine bakın,izleyin ve Lcd alın...Philps Lcd de tepkime sürelerinin sorunlu olduğunu duydum kendi gözlemim yok.Samsung 7 serisi tepkime süresi sorununu aşmış..Ayar olarak bence en iyi ayarlar dinamikte yakalınyor.Bu seride dinamic seçeneğinde DNA özlleiğide aktif.Kontrası dinamicte 75 e kadar kıstım.Parlaklık ayarını 62,arka ışık 7-8 enerji tasarruf modu kapalı..Bu ayarları deneyin ve plazmayla yanyana koyun üstünlüğü göreceksinz.Arka ışığı bazı arkadaşlar çok kıstılarını okudum ayrıca parlaklık ayarıda 40 civarı kullanlıyor.Bence bu ayarlarda siyah çok fazla ve resim detay ve kalitesi düşüyor.
    Şimdilik bu kadar.
    Saygılarımla.....




  • Sn.ali bey kardeşim

    Panelin hayırlı olsun,güle-güle kullan+

    ---------------------
    Ancak bazı yorumların/görüşlerin ve TV ayarların v.s v.s yanlış yada çok yanlış!

    Kısaca PDP derken;günümüz PDP uygulamasında Pio ve Pany bir tarafta>>>LGE/Phil ve Samy diğer taraftadır!!!
    LGE>PDP işine hala devam ediyor ağırlık pazarı USA dır
    Phil>PDP den hemen çıktı,zaten LGE idi bunlarda!
    Samy ise her zaman PDP hep ikinci kalite olarak kalmıştır(bugün dahil)

    Dolayısıyla PDP de bir tarafta Pio&Pany öte tarafta ise artık kalmayan gibi olan Phil/Samy/LGE(bunlar artık işi neredeyse tamamen LCD çevirdiler)
    Pio ve Pany ise devam ve bu ikisinide değerlendirirsek Pio bir tarafta,Pany bir taraftadır !!

    Pio>>LCD ci olması sizin sandığınız gibi değildir,kaldıki LCD de ürünleri,şuandaki dünyadaki Sharpın bir kaç serisi ile en iyi LCD lerdir!
    Sony ve diğer bazı PDP üretmeyenlerin durumlarıda sizin sandığınız gibi yine değildir!

    Sizin bahsettiğiniz klasik-tipik PDP sıkıntıları zaten en çok Samy/LGE de olmaktaydı!!
    Burn-in/Screen-retention>>bunlarda Samy ler en kötü PDP lerdir!!!
    Diğer klasik PDP sıkıntıları ise yine en çok Samy lerde olmaktadır!

    PDP ler hala çoğu konuda LCD lerden ciddi öndedir ama PDP derken tabiki Pio ve Pany,bunlar artık eski bildiğiniz
    PDP ler değildir,kısaca günümüz panelleri içinde Pany ve Pio,LCD lerle çok ciddi rekabet edebilmektedir!

    PDP üretenlerin sıkıntıları yada en azından Pio ve Pany durumları kaliteden veya teknolojididen değil,fiyatlar ve satış
    trendlerinin yarattığı sebeblerdendir!
    Dolayısıyla üreticiler,neticede ticaret yapan kurumlardır,hangisi KAR olarak işine geliyorsa onu üretecektir+

    --------------
    Ayarlarına gelirsem,"Dynamic"Shop) modu neden kullanıyorsun??

    Selamlar




  • Albani çok doğru yazmışsın üstad. Pio ve Pany plazmalarda o bahsettiğiniz sorunları yaşamazsınız.. Hatta samsung 7 serisini yeni nesil bir panasonic (pz800) veya pioneer ile kıyaslarsanız böyle iddialı yazmazdınız.. Öte yandan daha geçen hafta samsung lcd ile panasonic pz80 modelini yan yana inceledim, samsungda gri olan kaya parçası panasonic de simsiyahtı.. açıyı değiştirdikçe (yandan baktıkça) samsung lcd de renkler değişiyordu, pany ise aynı karşıdan izlediğin gibi..
    Bu arada hayırlı olsun güle güle kullanın.
  • Ben kendi kullandığım plazma ile yorumları yazdım.Kullandığım plazmada Samsungun en iyi serisi denen Q serisiydi.(Pioneer ayarında olduğu söyleniyor)
    Şuan almış olduğum Lcd benim kullandığım plazmaya göre çok çok iyi..Pioneer kullanmadım.Ama plazma sorunlarının aynı olduğu kaantindeyim.Ayarlara gelince dinamic seçeneğini ben kendime göre ayarlıyorum.Kontras vs.. özelliklerini değiştiriyorum.Bu seride (plazmada öyle değildi)Samsungun görüntü iyileştirme dediği dna özelliği dinamikte aktif.Dinamic seçeneğine istediğinz şekilde müdahale edebiyorsunuz.Zaten Standart seçeneğide dinamic gibi kendim ayarladım.Bence çok iyi sonuç elde ettim.Bende aynı zamanda Tomacro isimli hertürlü H.D filmi oynatan cihazda var.Testlerimi hem sd hemde hd. yayında yaptım...Aldığım cihaz 5.000 YTL..Kıyaslamalrda Fiat artı performansıda gözardı etmemek lazım.
    Saygılarımla,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali beyendi -- 28 Ocak 2009; 10:26:59 >
  • Panasonic plazma alma aşamasında iken "ali beyendi" arkadaşımızın aktardıkları kafamı karıştırdı. Memnun olduğum samsung lcd ye dönüş yapabilirim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ali beyendi

    Ben kendi kullandığım plazma ile yorumları yazdım.Kullandığım plazmada Samsungun en iyi serisi denen Q serisiydi.(Pioneer ayarında olduğu söyleniyor)


    Yok hocam pioneer bir yere samsung plazma bir yere.

    Burn in gibi sorunlari asmis tum tvler icinde en iyi goruntuyu veren cihazlar pioneerlar su an
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ali beyendi

    5.000 ytl sayılır..Akmerkez samsungtan temtur.isimli bir bayii..Media markete bakın.Araştırmalarım neticesi 8 serisi ile aynı fakat 8 serisi daha pahalı..Nedeni daha ince olması..Ayrıca 8 serisinde lamba varmış ve tavsiye edilmiyor..Kullanmım süreside daha azmış..Kaynak son derce güvenilir:)
    O yüzden 7 aldım..



    ne lambası
    kullanım ömrü ne kadarmış??
    kaynak???
  • Lamba değil tüp olacak

    Sonrada ne tüpü yaw,Gaz tüpümü diyebilirsiniz!!

    Evet içindede zaten "gaz" var

    Ülen Satıcılarda amma sallıyorlar yaw!!
    valla güzel taktik doğrusu.......abi onu alma sana şunu verelim o almak istediğin zaten "eski lambalı sistem"



    Sitede arada böyle şeyleride okumak doğrusu güzel oluyor!!

    Bak Demir Hoca,millet ne taktikler geliştirmiş,uyan gari
    İzmir de bu işleri bilmiyorlar anlaşılan
    Hayırlı işler sanada+
    ++




  • quote:

    Orjinalden alıntı: albani

    Lamba değil tüp olacak

    Sonrada ne tüpü yaw,Gaz tüpümü diyebilirsiniz!!

    Evet içindede zaten "gaz" var

    Ülen Satıcılarda amma sallıyorlar yaw!!
    valla güzel taktik doğrusu.......abi onu alma sana şunu verelim o almak istediğin zaten "eski lambalı sistem"



    Sitede arada böyle şeyleride okumak doğrusu güzel oluyor!!

    Bak Demir Hoca,millet ne taktikler geliştirmiş,uyan gari
    İzmir de bu işleri bilmiyorlar anlaşılan
    Hayırlı işler sanada+
    ++





    satmak için herşeyi der bizim millet..plasmadaki gaz içinde biri hiç unutmam..roketlere konulan gaz var demişti.yani en kalitesinden..malı almış olsam eve roketle gştrmiş olurdum o yıl




  • quote:

    Orjinalden alıntı: albani

    Lamba değil tüp olacak

    Sonrada ne tüpü yaw,Gaz tüpümü diyebilirsiniz!!

    Evet içindede zaten "gaz" var

    Ülen Satıcılarda amma sallıyorlar yaw!!
    valla güzel taktik doğrusu.......abi onu alma sana şunu verelim o almak istediğin zaten "eski lambalı sistem"



    Sitede arada böyle şeyleride okumak doğrusu güzel oluyor!!

    Bak Demir Hoca,millet ne taktikler geliştirmiş,uyan gari
    İzmir de bu işleri bilmiyorlar anlaşılan
    Hayırlı işler sanada+
    ++



    sağol Can abi :)
    ağzı olan mal satıyor yapacak birşey yok...okuyunca acaba benmi yanlış biliyorum diye kendimden şüphe etmeye başladım artık o derece




  • Şimdi arkadaşlar ve Sayın Albani lamba konusunda hafif alay etmişsiniz..
    Lamba derken 8 serisinin arkasında extra bir aydınlanma konmuş ..Bunu söyleyen satıcı değil...
    Ve burada da ismini ve konumu zikretmek istemiyorum.Ama Samsung'la çok yakın alakalı olduğunu söylebilirm.30.000 saat ömürden ve bozulma riskinden bahsetti..İsteyen 8 ve 7 nin farkını araştırsın.Ayrıca ben son 3 yılda 50'' dlp ve 50''plazma kullanan birisi olarak hiçte acemi bir tüketici olmadığımı ve satıcıların pazarlamasıyla mal almadığımıda belirteyim..(hatta satıcılar 8 ve 7 nin incelik hariç hiç bir farkı olmdığını söylüyorar.Yani benim dediğim ayrıntıyı satıcı bilmiyor.Sayın Albani isterseniz alın bir 8 ve 7 serisi lcd bakın bakın arkasında lamba neymiş)
    Saygılarımla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali beyendi -- 28 Ocak 2009; 15:27:55 >
  • Arada satıcı arkadaşlar varsa arasınlar merkezi 7-8 farkını öğrensinler..Şiddetle tavsiye edilir can abi:):):):



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali beyendi -- 28 Ocak 2009; 17:00:15 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.