Şimdi Ara

Samsung Galaxy Z Fold 5 ve Z Flip 5, üstün özellikleriyle ortaya çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Samsung Galaxy Z Fold 5 ve Z Flip 5, üstün özellikleriyle ortaya çıktı
    Samsung, katlanabilir akıllı telefon pazarında lider olmaya devam ederken bu alana yeni modeller getirerek yerini pekiştirmeye çalışıyor. Bu bağlamda yaklaşmakta olan Galaxy Z Fold 5 ve Galaxy Z Flip 5 modelleri kısa bir süre önce Geekbench’te ortaya çıktı ve dikkat çeken özelliklerle birlikte görüldü.



    Galaxy Z Fold 5 ve Galaxy Z Flip 5 netleşiyor



    Bilindiği üzere Samsung, Galaxy S23 serisinde Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy yongasını kullanmıştı. Bu yonga normal Snapdragon 8 Gen 2’ye göre önemli derecede daha hızlıydı. Görünüşe göre bu yonga Galaxy Z Fold 5 ve Z Flip 5’te de kullanılacak gibi görünüyor.



    Samsung Galaxy Z Fold 5 ve Z Flip 5, üstün özellikleriyle ortaya çıktı
    Hemen üstteki görselden (Sol, Z Fold 5 – Sağ, Z Flip 5) görüleceği üzere puanlar hayli iddialı. Öyle ki Galaxy S23 serisi aynı testlerde tek çekirdek ve çok çekirdek testlerde sırasıyla 1500 ve 4900 puan civarında geziniyor. Bu bağlamda aradaki performans farkının neyden kaynaklandığı net değil ancak muhtemelen Geekbench 6 ile Geekbench 5 arasındaki ölçüm farkından kaynaklanıyor.



    Ayrıca Bkz.Vivo V25 5G, Türkiye’ye özel rengiyle satışta!



    Bu arada Geekbench’e göre Galaxy Z Flip 5’te 8 GB RAM bulunurken Galaxy Z Fold 5’te ise 12 GB RAM olduğu görülüyor. Ek olarak her iki telefonda da Android 13 işletim sisteminin çalıştığını söyleyelim. Samsung henüz resmi bir çıkış tarihi açıklamadı ancak Galaxy Z Fold 5 ve Z Flip 5 muhtemelen Ağustos 2023’te tanıtılacak.




    Kaynak:https://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_z_fold5_and_z_flip5_run_geekbench_tests_with_sd_8_gen_2_for_galaxy_chipset-news-58058.php







  • 20 bin tl olursa alırım olmazsada ölmem ya dimi ama. ??almayın aldırmayın,

  • 24 Saat aktif kullanım ömrü veren bir pil ile gelirse samsung note8 den flip5 e geçerim, max 30.000 tl veririm. yoksa pili değiştirir, note8 ile devam ederim bozulana kadar...

  • ülkelerinde 5g hizmeti bile olmayan vatandaşların yeni güncelleme ve yeni telefon beklemeleri bir tık komik.
    aklıma şey geldi ps3 ilk çıktığında amerikadan çıkar çıkmaz aldırmıştım.
    türkiyeye gelir gelmez televizyona taktığımda görüntü siyah beyazdı..

  • Menteşesi değişirse ve 30k altı çıkarsa flip5e geçilir

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • fatihgeyikci kullanıcısına yanıt

    Ne alakası var 5G ile arkadaşım? Telefondan mobil internet veya wifi üzerinden hangi aktiviteyi yapamadın? Hangisinde takılma yaşadın? Ben daha hiç internet hızından şikayetçi olmadım. Eğer senin yaşadığın yerde sorun varsa o 5G olmaması ile alakalı bir şey değil.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mieaov M kullanıcısına yanıt

    Taam gank

  • siyahtemas kullanıcısına yanıt

    Şimdikin 6000 mAh pilli telefonlar bile 24 saate ulaşamazken katlanır ve normal boyuylarda bir telefondan beklemek hayalden başka bi şey değil

  • fatihgeyikci kullanıcısına yanıt

    Olay sadece 5G değil. CPU-GPU verimliliği (transistör mesafesi ve frekans), bluetooth (5.0 - 5.1 - 5.2 - 5.3), wifi (4, 5, 6, 6E..), mobil hız standartları (4.5G'nin de CPU modemine göre yavaş ve hızlı versiyonları vardır, LTE cat.20, cat.4 gibi..), depolama birimi standartları (USB Gen 3 v. 3.1 - USB-2.0), RAM standartları (LPDDR5X - LPDDR4..).. sonra ekran tazeleme hız, piksel yoğunluğu var, kamera iyileştirmeleri var, suya toza daha dayanıklılık var, 3 yıl android ve 4 yıl güvenlik güncelleme garantisi var... Şimdi tüm bunlar ve dahası iyileştirmelerde 5G kullanılmıyor diye tüm yeni nesil telefonları silip atmak mantıksız, ki 5G de gelir, telefonuna iyi bakarsan 5G geldiği zamanlarda satarsın piyasası da olur..

  • İsmiyle müsemma bir arkadaşımız kendisi, çok da şey etmemek lazım:)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Takoz tasarım değişmeli artık

  • Z fold 5 120 W hızlı sarj desteklerse ve çentigi belli olmayan bir yapıya kavuşursa alınır.

  • Z flip ile nette klavye kullanmak çok pratik. Ekranın her yerine ulaşabiliyorsun Ekranı 15° açıyla kullanınca

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fatihgeyikci kullanıcısına yanıt

    Turk Telekom'un farklı yerlerde test sahaları var şuanda. 1.7 Gbps hız gördüğümüz oldu. Bu yıl içinde muhtemelen frekans ihalesi de yapılır ve devreye girmeye başlar yavaş yavaş.

    Ancak ülkedeki Samsung'larda şuan 5G'ler kapalı. Apple açtı, Samsung'un da açması lazım artık. Turkcell bile Xiaomi telefona 5G mesajı ile 5G açıyor, Samsung'a cihazınız desteklemiyor diyor.

  • Mieaov M kullanıcısına yanıt
    Neden?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • fatihgeyikci kullanıcısına yanıt
    Ülkemizde 5G yok diye eski telefon mu kullanalım?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Donanimous kullanıcısına yanıt

    yok estağfurullah olur mu öyle şey. Aksine 6g güncellemesi isteyelim. kenarda dursun. hatta mars ve jüpiter güncellemesi isteyelim. nolur nolmaz dursun lazım olur muhakkak.

  • Şebekeler artık yoğun yerlerde yetersiz kalıp hızlar iyice düşmeye başlıyor. Zamanla daha da kötüleşecek. Bu yıl muhtemelen 5G ihalesi yapılır ve yavaş yavaş yayılmaya başlar.


    Devlet 5G ihalesinde de 4G'deki gibi güzel paralar kaldırıp akın akın avro toplamayı hayal ediyordu ama bu döviz kurunda artık olmaz o iş. Ümidi de kestiklerine göre artık izin verirler 5G'ye.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.