Şimdi Ara

Samsung Galaxy Watch Active 2 [ANA KONU] (286. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.084
Cevap
119
Favori
432.506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 284285286287288
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tapularda var milyonluk onları da atarıım
    Ha sen dedin ya hiç Apple kullandın mı?
    Bunlar sana kapak olsun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şuraya normal bir şey yazsak cevap gelmez ama 4 bin liralık saatin 1500 liralık saatten daha iyi olduğunu tartışıyorlar 😃

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • RedPyro kullanıcısına yanıt
    ben her türlü cevap veririm kardeşim sor sen:)) doğru ve gerçek bilgi anında :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • arizaeren A kullanıcısına yanıt
    EKG geldi denildi ama bulamamıştım galiba apk yüklemek gerekiyormuş ekstradan, sormuştum da ya kimse bilmiyordu ya da bir tek ben.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • RedPyro kullanıcısına yanıt
    sadece samsungta yükleyebiliyorsun. bir ara sürümünü değiştirmen gerekiyordu. şimdi samsungsa apk yeterli oluyor. bu da ayrı bir sorun. mantık aynı. buraya biri soruyor bu saatte ekg var mı. evet var deniyor. halbuki telefonun samsung değilse zaten hiç yok. samsungsa da birkaç farklı yöntem sonucu kullanabiliyorsun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • arizaeren A kullanıcısına yanıt
    Benim tel samsung ama neden ekstradan bir şey yüklüyorum kaçak yoldan onu çözemedim ,anlamadım . Samsung health üzerinden neden bizde uygulama çıkmıyor?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • RedPyro kullanıcısına yanıt
    hahah kardeşim işte burada benim ettiğim kavga bu işte:)) ben de bunu diyorum. sonra apple fanı diyorlar. apple fanı olsam neden samsung saat alayım.

    olay şu ki samsung fda dan onayı çok geç aldı. android ve samsung ekosisteminde güncellemeler zaten çok geç geliyor. daha abd ye yeni gelmiş bi güncelleme var ve onda bile birçok sorun mevcut. türkiyeye gelmesi çok vakit alacak. kısaca bu saati 1 sene önce ekg ölçümü var diye alan biri hala kullanamadı:))

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: arizaeren

    valla watch active 2 sahibi biri istediği gibi bu konuya yazar. sizin gibi buraya gelene yağlayıp allayıp kandırmıyoruz. günde buraya yüzlerce kişi girip bakıyor. kim bilir kaç kişi sayemizde vazgeçiyor. biz bu ürüne para verdik aldık. hala sahibiz ve dandikliğini de gelip bu konu altında belirtme özgürlüğümüz var. imac prodan tut ipd e kadar hepsi var, var ki konuşuyorum. olmayan, kullanmayan da konuşmasın bi zahmet. watch active 2 ile ilgili insanları doğru şekilde bilgilendirmeye devam edeceğim. moral bozuyorsa samsunga yazabilirsiniz...

    Kardeşim bende çok iyi diye tek bir yorumum yok. Sana da kötüleme demiyorum. Diyorum ki beğenmiyorsan satıp başka marka almakta özgürsün. Yine diyorum beğenmiyorsan (ki hakkındır beğenmemek) satarsın Apple Watch alırsın.





  • arizaeren A kullanıcısına yanıt
    Kardeşim helal olsun güzel cevaplarla zamzung cu kardeşimizi fena üzmüşsün kimdi sleeper mı öyle birşeydi heralde nicki.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • muro1234321 kullanıcısına yanıt
    Beni mi üzdü :)

    Bana sen hayatında Apple kullanmamışsın dedi, 2 adet ipadimin fotosunu çektim ispat ettim. Suratı mosmor olmuştur ama yüzsüz olduğu için gelmiş hala burada kafa ütülüyor.

    Edi ile büdü topiği kirletip duruyorsunuz. Sabote ediyorsunuz.

    Memnun değilseniz satın gidin Apple topiklerinde oynayın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sleeper kullanıcısına yanıt
    Haklısın kardeşim tamam :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Saat bölgesini nasıl değiştirebilirim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba arkadaşlar 2 konuda yardımınıza ihtiyacım var.

    1- deri kayış kordon tavsiyeniz varmı siyah renk.

    2- saatten mesajlara cevap vermek için sesli konuşma ingilizce çıkıyor,dediklerim çıkmıyor.siz naıl kullanıyorsunuz bu özelliği türkçe oalrak.

  • EKG özelliğinin xda forum sitesinde win 10 64 bit işletim sistemlerinde samsung dışında telefonlarada yüklediği söyleniyor. link aşağıdadır.


    https://www.xda-developers.com/enable-ecg-samsung-galaxy-watch-3-watch-active-2-paired-non-samsung-phones/




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mooncrown_ksk -- 2 Kasım 2020; 15:27:11 >
  • Beyler konuyu amacı dışında kullanmaya başladınız. Seviye ilkokul seviyelerine kadar düştü. Bırakın şu saçma karşılaştırmaları. İsteyen istediğini alsın ya da ayrı bir konu açın Gwa2&Apple Watch konusu biz de kurtulalım şu konuşmalardan. Son 2 sayfa komple çöp. İsteyen istediği konuya cevap yazmakta özgürdür ama konu dışına çıkılmaması kaydıyla. Özgürlük sınırları içerisinde. Ben bu durumdan rahatsızım adminlere de buradan çağrıda bulunuyorum.
    O cihaz böyle şu cihaz böyle falan filan yeter ya.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erditepe E kullanıcısına yanıt
    kardeşim sen de haklısın. ama ben paylaşımları özellikle sorulan soru bağlamında yapıyorum. hatta apple cs değil android kullanan arkadaşlara da tecrübeleri paylaşmaktan yanayım. her iki cihazı kullanan biri olarak ekstra deneyim aktarıyorum. ancak birileri üslubu düşürüp saçma saldırılarda bulununca olmuyor tabi. koskoca adamlarız ne fanboyluğu ya. her türlü güzel cihazı kullanırım. öyle olmasa watch active 2 almış olmazdım. ama buna istinaden yaşadığım sıkıntıları dile ettirip yeni alacakları uyardığımda kimse rahatsız olmasın. dedalarca dedim ki kullanıp memnun olana lafım yok. hatta sevinirim. ama yeni alacaklar da tecrübelerden faydalansın.

    konuda genel olarak ekg nasıl yüklenir sorusu hakim. temel sorun olan bu saati samsung olmayanlar sorun yaşarı detaylıca aktarabilsek zaten buraya gelip hayal kırıklığına uğramayacaklar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mooncrown_ksk M kullanıcısına yanıt

    Do note that since the feature is only available in the US and South Korea, this installation process won’t work in other regions. You should be able to enable the blood pressure monitoring feature in a similar fashion, once it’s released in the US.


    Türkiye cihazlarında olmayabilir, denemeniz lazım.

  • Sanırım bunun için cihazın cid id sini değiştirmemiz lazım bunla ilgili bir konu varmı.

  • Merhaba arkadaşlar.  Saati alalı yaklaşık üç ay oldu. Sağlıklı yorum yapabilmek için yeterince kullandığımı düşünüyorum. Öncelikle uzun süre kullandığım ilk akıllı saat. Öncesinde kardeşimin aldığı Apple watch seri 4 modelini bir hafta kadar kullanmıştım ona da yazının sonunda karşılaştırma yapabilmek adına ayrıca değineceğim zaten. Alacak arkadaşlara yardımcı olabilmek adına ufak bir inceleme tarzında yazacağım onu da belirteyim. Bu arada siyah renk 44 mm modelinden bahsediyorum ve İphone 7 Plus cep telefonum ile kullanıyorum.



    -Saatin beğendiğim tarafları



    1. Tasarımının sadeliği çok hoşuma gitti. Genel olarak akıllı saatlerin görsel tasarımlarını pek beğenmiyorum ancak son zamanda çıkan bazı modeller gerçekten çok hoş görünüyor. Bu saatte onlardan bir tanesi bence.


    2.Ekran parlaklığı, sürekli açık ekran ve ekran netliği. İçeri ve dışarı kullanımlarımda hiçbir şekilde saatin ekranını görmekte zorlanmadım. En yoğun güneş ışığı altında dahi gayet okunur ve net bir ekrana sahip. Süper Amoled ekran sayesinde tercih ettiğiniz tüm kadranlar harika görünüyor. Ekran hassasiyetinde de bir sıkıntı yaşamadım. Ekran etrafında yer alan dokunmadık kısmı da beğendiğimi belirteyim. Sürekli açık ekran özelliğini de hiç kapatmadım. En sevdiğim özelliklerinden birisi bu.


    3.Antrenman özellikleri tatmin edici. Yoğun olarak bisiklet kullanan biri olarak her bisiklet sürüşünde mutlaka manuel olarak antrenman başlatarak test ettim. Test ederken elde ettiğim verileri her antrenman sonrasında kullandığım bisiklet bilgisayarımın verileri ile kıyasladım.(IGPSPORT iGS50E) Bisiklet bilgisayarını göğüsten nabız ölçer göğüs bandı ile kullanıyorum. Bisiklet bilgisayarı ile saatin nabız verileri neredeyse aynı. Bu da gösteriyor ki saatin nabız ölçümü çok başarılı ve gerçeğe çok yakın. Fakat saatin dahili GPS ile Bisiklet bilgisayarının GPS ölçümleri arasında ufak metrik farklar var. Örneğin son bisiklet turunda bisiklet bilgisayarım mesafeyi 22.4 km kaydederken Active 2 saatim mesafeyi 21,72 km olarak kaydetti. Eğer profesyonel bir sporcu değilseniz takdir edeceğiniz üzere çok önemli bir fark değil. Ayrıca kalori hesaplama işinde nerdeyse aynı verileri aldım. Ayrıca koşu koçu özelliğini, yürüyüş ve koşu özelliklerini de oldukça beğendiğim. Elde edilen kayıtlar gayet detaylı ve tatminkar. Yukarıda bisiklet sürerken kaydı manuel olarak başlattığımı söylemiştim. Eğer bununla uğraşmak istemez iseniz bisiklet sürdüğünüzde, koştuğunuzda veya yürüdüğünüzde saat bunu otomatik olarak algılayıp takip başlatıyor ancak veriler çok detay içermiyor bilginize.


    4.Saat arayüz çeşitliliği. Spor veya klasik kıyafetlerim ile uyumlu bir çok seçenek var. İlk heves bir çok arayüzü indirip kurdum ancak bir süre sonra sürekli saatin kendisinde yüklü arayüzleri kullandığımı fark ettim.

     


    -Saatin Beğenmediğim tarafları

     

    1.Gövde boya kalitesi. 44mm alüminyum modelini kullanıyorum.  Genel olarak boyanın  kendi kendine kalktığı ve çabuk çizildiği ile ilgili şikayetler çok fazla. Gerçekten de dikkatli kullanmak gerekiyor. Kullanım sırasında masanın kenarına değdirdim ve ufakta olsa çizildi. Spor odaklı bir saatin bu kadar kolay çizilmesi gerçekten üzücü. Özellikle spor salonuna gidenlerin sağa sola çarpma ihtimalleri daha yüksek olacağından dikkatli kullanılması gerekiyor. Ne yazık ki bu konuda güven vermedi bana.

     

    2.Uyku takibi ve stres ölçümü. Saati genellikle geceleri çıkarmıyorum. Onun için sağlıklı bir şekilde uyku takibi yapabildim. Uyuduğunuz ve uyandığınız saatleri tespit etmek konusunda başarılı ancak uykunuzla ilgili çok bir detay göremiyorsunuz. Bu söylediğim aslında Samsung Health uygulamasından da kaynaklanıyor olabilir. Gerçek uyku süresi, hafif ve derin uyku sürelinizi ölçüyor ancak bunu size raporlarken detaylı bir görsel sunmuyor. Diğer beğenmediğim bir özelliği de stres ölçümü. Gerçekten stresli olduğum anlarda yaptığım ölçümlerde genelde stres seviyesi düşük çıkıyor. Biraz öylesine konulmuş bir özellik gibi geldi bana. Onun için genelde pek kullandığım bir özellik değil.

     

    3.Pil performansı. Saati kolumdan sadece sarj etmek için çıkartıyorum. Gün içinde ve yatarken kolumda oluyor genelde. Saati fazla kurcalamadığım veya spor yapmadığım zamanlarda nerdeyse iki gün kadar gidiyor. Ancak spor yaptığımda veya saati biraz kurcaladığımda bir günü anca çıkartıyor. Bu benim için saatin en kötü tarafı açıkçası. Hele bir de sürekli olarak wifi açık dolaşırsanız geçmiş olsun. Eğer Huawei Watch GT2 Pro ben saat almaya karar verdiğimde piyasaya çıkmış olsaydı sırf bu yüzden gözüm kapalı o saati alırdım belirtmek isterim.

     

    4.Galaxy store uygulama azlığı. Saatime spotify haricinde kuracağım doğru düzgün bir uygulama bulamadım. Zaten spotify da doğru düzgün çalışmıyordu onu da sonunda saatimden kaldırdım. Uygulama açısından zenginlik arıyorsanız doğruca Apple ekosistemine gitmenizi tavsiye ederim.

     

    5.Oksijen Ölçümü. Özellikle son maddeye sakladığım bir husus. İos işletim sistemi kullandığımdan olabilir onun için doğrudan saatin bir kabahati demiyorum. Kandaki oksijen oranını yalnızca koşu yaptığımda ölçüyor onun haricinde manuel olarak bu ölçümü yapamıyorum. Bunu da olumsuzluk hanesine eklemek istiyorum.

     


    Birde hiç kullanmadığım ve bana aşırı gereksiz gelen saat üzerinden konuşma özelliği var. Saati aldım alalı bir kere denemek için konuşma yaptım onun haricinde hiç kullanmadım.

     

     

    Apple Watch 4 İle ufak bir kıyas.


    İki saat arasında fiyat farkı oldukça yüksek. Amacım bu iki saati amansızca kapıştırmak değil tabi ki. Yalnız bir kez daha anlıyorum ki Apple yazılım konusunda rakibi olmayan bir firma. En azında şimdilik. Özellik bakımından iki saatte belki aynı şeyleri sunuyor ancak Apple watch bunu o kadar güzel ve akıcı bir arayüz ile size sunuyor ki günün sonunda onu kullanmak istiyorsunuz İşte tam burada da ekonomik kıstaslar devreye giriyor. Bir akıllı saate ne kadar akıcı ve ne kadar iyi olursa olsun 3.500-4.000 TL vermek benim açımdan çok mantıklı gelmediği için daha ekonomik olan Samsun Active 2 yi tercih ettim. Şimdilik tercihimden pişman değilim. Ama bütçem el verse idi tercihim kesinlikle Apple watch olurdu. 5. veya 6. Seri.

     

    SONUÇ


    Genel olarak kendi deneyimlerim sonucunda beğendiğim ve beğenmediğim özelliklerini yazdım. Sporu seven birisi olarak bir çok ihtiyacıma karşılık veren bir saat oldu. Forumda tartışılan bazı özelliklerin olup olmaması, EKG çekip çekmemesi, tansiyon ölçüp ölçmemesi çokta umurumda değil. İyi günler arkadaşlar.

     

     

     




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkanberk -- 5 Kasım 2020; 9:18:39 >




  • 
Sayfa: önceki 284285286287288
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.