Şimdi Ara

Samsung Galaxy Watch 6, Classic [ANA KONU]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: bdemır , Hüseyinask Daha Az
2 Kayıtlı Üye ve 4 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
6.798
Cevap
269
Favori
323.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
6. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Samsung Galaxy Watch 6, Classic [ANA KONU]








    Renk Seçenekleri
    Samsung Galaxy Watch 6, Classic [ANA KONU]











    Özellikler


    Galaxy Watch 6 özellikleri


      Ekran: 40mm model 1,3 inç AMOLED Saphire Crystal, 44mm model 1,5 inç AMOLED Saphire Crystal
      Ram: 2GB
      İşlemci: Exynos W930
      Batarya: 40 mm 300 mAh / 44 mm 425 mAh 10W şarj
      Yazılım: Wear OS One UI Watch 5
      Depolama: 16 GB
      Sensör: Samsung BioActive (Optik Kalp Atış Hızı + Elektrik Kalp Sinyali + Biyoelektrik Empedans Analizi), Uyku Takibi, Kandaki Oksijen Takibi, Kalp Atış Hızı, Aktivite ölçer, EKG, Vücut Yağ Oranı ölçümü
      Bağlantı: LTE, Bluetooth 5.3, Wi-Fi 2.4+5GHz, NFC, GPS
      Boyutlar: 42.8 x 44.4 x 9.0 mm (44mm) / 38.8 x 40.4 x 9.0 mm (40mm)
      Ağırlık: 33.3g (44mm) / 28.7g (40mm)
      Sertifikalar: 5ATM + IP68 / MIL-STD-810H
      Renk seçenekleri:
      40mm: Siyah, Altın
      44mm: Siyah, Gümüş




    Galaxy Watch 6 Classic özellikleri


      Ekran: 43mm model 1,3 inç AMOLED Saphire Crystal, 47mm model 1,5 inç AMOLED Saphire Crystal
      Ram: 2GB
      İşlemci: Exynos W930
      Batarya: 43 mm 300 mAh / 47 mm 425 mAh 10W şarj
      Yazılım: Wear OS ve One UI Watch 5
      Depolama: 16 GB
      Sensör: Samsung BioActive (Optik Kalp Atış Hızı + Elektrik Kalp Sinyali + Biyoelektrik Empedans Analizi), Uyku Takibi, Kandaki Oksijen Takibi, Kalp Atış Hızı, Aktivite ölçer, EKG, Vücut Yağ Oranı ölçümü
      Bağlantı: LTE, Bluetooth 5.3, Wi-Fi 2.4+5GHz, NFC, GPS
      Boyutlar: 46.5 x 46.5 x 10.9 mm (47mm) / 42.5 x 42.5 x 10.9 mm (43mm) 
      Ağırlık: 59.0g (47mm) / 52.0g (43mm)
      Sertifikalar: 5ATM + IP68 / MIL-STD-810H
      Renk seçenekleri: 
      43mm: Siyah, Gümüş
      47mm: Siyah, Gümüş







    Resmi Çıkış Fiyatı


    Galaxy Watch 6:
      40 mm: 5.999 TL
      44 mm: 6.499 TL
    Galaxy Watch 6 Classic:
      43 mm: 7.499 TL
      47 mm: 7.999 TL







    Kutu Açılımı







    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 18 Eylül 2023; 18:9:36 >







  • Sırf şu kalp atış hızı sensörü çok kötü medikal cihazlar 120 bpm gösterirken bu 117 bpm gösteriyor bu şartlarda ben spor yapamam gidin apple watch ultra alın gidin huawei watch bilmemne alın diyen arkadaşlara cevap vermek için foruma kayıt oldum.

    Apple watch ultra dediğiniz cihaz 42 bin türk lirası iken bu cihazlar 7500tl üstüne 1 ton değişim indirimiyle satılıyor öncelikle bunu belirteyim ki şu saçma apple fanboyluğunu bir kenara bırakarak mesaj atın. 2. ve en çok güldüğüm konu olarak Medikal cihazla 120 bpm olan ölçümün galaxy watch'ta 117 bpm olarak gözükmesi size spor yaparken nasıl bir handikap sağlıyor onu belirtin lütfen veya saatte 1 yerine dual band gps olup senin koşarken tam olarak nerede olduğunu pinpoint düzeyde göstermesi sana nasıl bir avantajı oluyor amazon ormanlarında koşuya mı çıkıyorsunuz da kaybolmamaya çalışıyorsunuz veya olimpik sporcu falan mısınız ? bu sensörler doğru göstermiyor saçmalığı kadar illet olduğum bir olay daha yok. Ha eğer olimpik düzeyde bir sporcu iseniz zaten gider akıllı saat değil en kalitelisinden "Profesyonel sporcular için özel üretilen sporcu saatleri"'nden satın alırsınız. Ben tüm markaların akıllı saatlerini kullanmış biriyim önümde şu an 2 tane apple watch 1 tane huawei watch 2 tane samsung watch var marka fanboyu falan da değilim samsung galaxy watch şu an android tarafında alınabilecek ortalamada en iyi fiyat/performans oranını veren saat. Apple tarafında ise zaten kalitesi belli çok söze gerek yok. Şu boş sensörler hiç doğru göstermiyor yiaaaaa boşunu yapan arkadaşlar lütfen gidip kendilerine akıllı saat değil holter veya ekg cihazı satın alıp nabızlarını kontrol etsinler en doğru sonucu o veriyor sonuçta :D Sonuç olarak spor dışında hiçbir amaç için saat kullanmayacaksanız fitbit garmin tarzı markalara yönelin ama her şeyden biraz biraz olsun kaliteli olsun diyorsanız apple veya samsung saat almanız yeter diğerlerine hiç bulaşmayın bile. Apple watch ultra denilen cihaza da 42 bin lira vermek mantıksız o paraya telefon alınıyor.

    Akıllı saatlerde o marka iyi, bu marka kötü deyip tartışmak yerine, kullanım amacına ve yerine bağlı olarak şu tercih edilebilir deyip kişinin tercihine bırakmak daha sağlıklı değil mi?


    Örneğin amerika'da yaşıyorsanız apple watch'dan gerisi yalan. Niye? Saatin özellikleri, bildirimleri falan samsung'dan çok çok daha iyi diye mi? Hayır, çünkü orada hayat kurtarabiliyor. Başınıza en ufak bir şey geldiğinde, düştüğünüzde, kaza yaptığınızda hemen 911 acil servise otomatik bildirim geçerek sizin için hayati değer taşıyan dakikaları kazandırıyor size.


    Öte yandan tansiyon hastasıysanız ve bununla ilgili bir şeye ihtiyacınız varsa o zaman alacağınız saat huawei watch d modelidir. Çünkü CE Tıbbi Cihaz Yönetmeliği sertifikası ile onaylanan EKG ve tansiyon izleme özellikli ilk akıllı saat. Benim watch 5 pro gibi yalandan yere ölçmüyor, harbi harbi içerisine hava basarak bilekten ölçüm yapan tansiyon aletleri gibi ölçüyor.


    Henüz türkiye'de yok, ama tip 2 diyabet hastasıysanız yine huawei'nin çin de kullanımda olan bir modeli var, o saatten gerisi yalandır sizin için. Çünkü saat dünyada kan damlası kullanmadan kan şekerini ölçen ilk ve tek saat. Her kendini kötü hissettiğinde parmağını delip kan akıtıp şekerini ölçmek zorunda olan birisi için bunun ne demek olduğunu bilemeyiz.


    Ha yok dersen ki kolumda şık bir saat olsun, günlük bedensel aktivitelerimi, uyku düzenimi falan takip etsin, telefonum da zaten samsung ve telefon yanımda değilken bile maillerime, whatsap a, mesajlarıma bakabileyim, ee o zaman tabiki de hiç düşünmeden samsung akıllı saatlerden birisini alacaksın.



    Not: Maalesef deprem ülkesi olan ülkemizde acaba tübitak ya da üniversitelerimiz akıllı saatler için bir uygulama geliştiremezler mi, enkaz altında kaldığımızda nabzı atanların bilgisini bir merkeze yollasa mesela.

    Huawei watch 3 proyu neye istinaden oneriyorsunuz peki ? Adam bildirimleri gorup kontrol etmek istiyor. Bildirimler yeri geliyor 1 saat sonra geliyor. O sirada twlefondan gorecegimi gormus oluyorum zaten. Tamam saatten nefret etmis olabilirsiniz maa milimetrik hesaplamalarla kullanmicaz. Ozelliklede bildirim acisindan huaweinin milyon kat onunde. Huawenin akilli saat olmadiginin benim icin en buyuk kaniti ise arac kullanirken telefona gelen bir aramayi aracin bluetoothina aktarmak yerine kendi cevaplamaso. 7 8 farkli cozum onerdiler hepsini denedim ve 1 hafta sonra ayni senaryoya geri dondum. Degisime verdim ve s6 aldim. Huawei akilli saat degil akilli bilekliktir net.

    Watch 6 Serisi için "işe yarar wear os uygulamaları" isimli bir repo oluşturmaya başladım ve repoyu herkezin ekleme yapabileceği şekilde ayarladım.Sizlerde kullandığınız, bildiğiniz güzel uygulamalar varsa buraya ekleyebilirsiniz böylelikle herkes yararlanmış olur.



    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1vt3gHNClSxpm0vM7VVLxU_J78jUca44NsILpKevwMJw/edit?usp=sharing

    Ön sipariş mesajlarından araya kaynayacak olsa da ben yine de Galaxy watch 6 47mm siyah saatimin deneyimlerini paylaşayım. Bugün altıncı günüm pil yavaş yavaş oturmaya başladı 2 gün tam gidiyor üstüne çıkacaktır ileriki haftalarda. Eski saatim watch 4 e kıyasla sarjı bi tık dah iyi gidiyor sarj olması da gayet hızlı. Watch 4 5v 1A ile sarj oluyordu Watch 6 nın bilgilerine baktım 5v 2A ile sarj oluyor. %43ile sarja taktım tam 45 dk da %100 e ulaştı. Aslında her pil teknolojisinde olduğu gibi boşken daha hızlı sarj olur yüzde 80den sonra yavaşlar bunda da öyle oldum yüzde 80 e 20 25 dk da geldi sonrası malum. Watch 4 den farklı olarak cilt sıcaklığa ölçme var o da gece ölçüyor ben manuel olarak hadi cilt sıcaklığımı ölçeyim diye bir şey yok zaten. Kalp ritim takibi ülkemizde yok demiş arkadaşlar doğru ben de bulamadım saatte öyle bir menü. Ekg çekilebiliyor zaten ama ritmimi sürekli takip edemiyor ülkemizde açık değilmiş. Modlu uygulamalarla olur diye tahmin ediyorum çünkü ekg ve tansiyon ülkemizde açık değilken ben de bu yöntemlerle kullanıyordum watch 4 de. Sonuç olarak alınır mı watch 4den yada watch5 den geçilir mi bu saate tartışılır. Samsung yenilik yapma konusunda özürlü bir firma. Watch 4 den bu yana tek değişen cilt sıcaklığı bir de ekran çerçeve oranı. Watch 5 i neden yazmadin diyenler olacak. Açıkçası ben watch 4 ile arasında bir fark bulamıyorum. Görüntüsü her seyi aynı. O yüzden watch 5 almamıştım. Watch 6 neden aldınız diye sorarsanız. Classic e ayrı bir hayranlığım var o yüzden geçtim sırf. Birde ekran boyutu büyümüş ve çerceve inceliği gözle görülür derecede fark ediyor. Görüntü olarak on numara olmuş bu sefer. Özellik inavasyon konsunda ise Samsung, apple ı örnek almalı her sene farklı bir şeyler sunmalı kullanıcılara. Ön siparişlerin mevzusu biterse saatin üzerine uzun uzun konuşuruz. Beni de etiketleyin. Iyi günler.

    Samsung Galaxy Watch 6, Classic [ANA KONU]
    Samsung Galaxy Watch 6, Classic [ANA KONU]
    Samsung Galaxy Watch 6, Classic [ANA KONU]
  • Evet yavaş yavaş saatin fiyatı özellikleri gibi bilgileri medyaya sızmaya başlamış. Suan watch 5 44mm kullanıyorum güzel bir değişim kampanyası gelir ise değişim yapmayı düşünüyorum.
  • Galaxy Watch 6 serisi tanıtımdan önce Google Play Console’da ortaya çıktı. Galaxy Watch 6 iki kasa boyutu seçeneği sunacak; 40 mm (SM-R930) ve 44 mm (SM-R940). Galaxy Watch 6 Classic, biraz daha büyük kasa boyutuyla gelecek; 43 mm (SM-R950) ve 47 mm (SM-R960). Yani, yeni Samsung saat modelleri şu şekilde olacak:

    • Galaxy Watch 6 (40 mm) : SM-R930

    • Galaxy Watch 6 (44 mm) : SM-R940

    • Galaxy Watch 6 Classic (43 mm) : SM-R950

    • Galaxy Watch 6 Classic (47 mm) : SM-R960
  • Bekliyorum bakalım watch active 2 var. Güzel bir kampanya ile gelirse iki tane almayı düşünüyorum.

  • Saatin özellikleri sızdırıldı.

    Samsung Galaxy Watch 6, Classic [ANA KONU]
  • Canlı yayın başladı şuan Z fold 5 tanımı ile başladı
  • 6 classic de çember geri geldi.
  • 6 classic 399 dolar
  • Arkadaşlar Galaxy Watch 3'den geçeceğim fakat aklıma takılan birkaç şey var yardımcı olursanız sevinirim.

    Watch 3'de tüm modellerde deri kordon vardı galiba benimki de deri ve sporda vs rahatsız ediyordu birazda bu yüzden geçeceğim. Fakat Watch 6 Classic'de yine deri kordon var mı yok mu anlamadım. Watch 6'da kesin deri değil ama Watch 6 Classic deri mi değil mi bilen var mı?

    Birde şu an kullandığım Watch 3 45 mm'ydi, fakat yeni modelde hangi boyutu seçeceğimi bilmiyorum, çok etkiliyor mu bu mm olayı yoksa sadece ekran boyutunu mu etkiliyor? Yeni modelde 47mm alsam bir sıkıntı olur mu?
  • yine çift band gps yok şaka gibi siparişte verdik iptal edeyim
  • 44 mm watch 6 ile 47 mm watch 6 classic arasında kaldım. Pil nedeniyle 43 classic'i eledim.
  • Watch 4 Classic 46mm kullanıyorum. Takas desteğiyle beraber W6 Classic 47mm olanı almayı düşünüyorum. E-sim modelleri Türkiye'ye gelir diye bekliyordum ama sonradan da gelmez sanırım.
  • ademis kullanıcısına yanıt

    Ben de bu ikisi arasında kalmıştım az önce Watch 6 Classic 47mm aldım. Tüm videolar Classic hakkında konuşuyor düz Watch 6 yok gibi davranıyorlar bir bildikleri vardır heralde dedim Samsung Galaxy Watch 6, Classic [ANA KONU] 

  • wholelottared W kullanıcısına yanıt
    Gönlüm classicten yana tâbi de 47 mm büyük gelir mi acaba diye düşünüyorum.Hali hazırda şu an watch active 2 44mm var.
  • ademis kullanıcısına yanıt

    Hocam ben de o konuda tereddütlüyüm çünkü Watch 3'den geçiyorum ve o 45mm'ydi şimdi aldığım 47mm. Umarım bir pişmanlık olmaz Samsung Galaxy Watch 6, Classic [ANA KONU]  45mm büyük gelmiyordu bana.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wholelottared -- 26 Temmuz 2023; 18:2:9 >
  • wholelottared W kullanıcısına yanıt
    44mm de bana tam uygun büyük değil. 47 mm bir saat deneyip oma göre karar veririm herhalde. Gümüş alıp siyah kumaş kordon ya da siyah alıp beyaz kumaş kordon gibi bir ikili düşünüyorum. Gümüş de şık ama zor karar. Hayırlı olsun saat.
  • ademis kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler size de hayırlı olsun şimdiden. Ben saati siyah, kumaş kordonu kum rengi aldım (diğer renkler kalmamıştı) birde bu kumaş kordonunda kendi içinde boyutu var S/M ve M/L diye, onda da M/L tercih ettim umarım doğru tercihtir.


    Şurda renkler var: https://shop.samsung.com/tr/galaxy-w6-kumas-kordon-slim-s-m-siyah/?integration_Boyut_mnl=M%2FL&integration_color=Kum%20Rengi


    Şu an 47mm hangi saatler var halihazırda deneyebileceğimiz ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wholelottared -- 26 Temmuz 2023; 18:17:12 >
  • wholelottared W kullanıcısına yanıt
    Evet beyaz dediğim kum rengi geçiyormuş. Benim bilek 18cm , kalın değil bakayım bir iki güne karar veririm inşallah. Teşekkür ederim.
  • wholelottared W kullanıcısına yanıt
    Huawei gt3 pro 46 mm sanırım bir bakayım.
    Evet gt3 serisinde 46 mm çap var. Bir de amazfit GTR 2 47mm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ademis -- 26 Temmuz 2023; 18:22:54 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.