Şimdi Ara

SAMSUNG GALAXY S7 / S7 EDGE [ANA KONU] (4582. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
96.373
Cevap
398
Favori
3.430.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
128 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45804581458245834584
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar şimdi black diamond v4 ü kurmak istiyorum. Herşey orjinal gibi olma şansı var mı mesela orjinal recovery rootsuz. Birde yukledik diyelim format atabiliyor muyuz isteyince. Formatın birşeylere zararı olurmu?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Stock yani orijinal recovery ile custom rom olmuyor. Twrp şart. Root ise size kalmış gerekirse atarsınız. Ben ekstradan temalandırma uygulaması kullanıyorum o yüzden rootladım. Format atmaya gelince smart switch kullanarak telefonda bulunan her şeyi hafıza kartına yedekleyebilirsiniz. Twrp'yi flashlayıp, dahili hafızayı formatlıyorsunuz. Ardından black diamond'ı kurunca yine smart switch ile aldığınız yedeği geri yüklerseniz. Whatsapp'ı da kendiniz yedekliyorsunuz. Ayarlarından buluta yedekleme yapıyor. Zor bir durum yok. @mura2163 bilir kararsız kalmıştım sonunda vaz geçip kurdum şu an için çok memnunum.

    Ekleme: Pil kullanımı da bu şekilde. Henüz çok sağlıklı bir sonuç olmayabilir ilk tam dolumum çünkü. Ayriyeten adguard reklam engelleyici ve s-health adım sayar her daim çalışıyor.
    SAMSUNG GALAXY S7 / S7 EDGE [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kasvet-efza -- 21 Haziran 2019; 21:52:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • mura2163 kullanıcısına yanıt
    Internet hız göstergesi ve saati ne ile yaptın hocam? Goodlock ile mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kasvet-efza

    Internet hız göstergesi ve saati ne ile yaptın hocam? Goodlock ile mi?
    Romun kendi kontrol uygulaması vardı. Onunla yaptım.

    SAMSUNG GALAXY S7 / S7 EDGE [ANA KONU]
    SAMSUNG GALAXY S7 / S7 EDGE [ANA KONU]
    SAMSUNG GALAXY S7 / S7 EDGE [ANA KONU]

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • mura2163 kullanıcısına yanıt
    MTweak ya romcontrol den birisi herhalde. Ikini de yuklemedim. Güncel kurulumu bozmadan bunları yükleyebilir miyim peki?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kasvet-efza kullanıcısına yanıt
    Mtweak çift tıkla uyandırma, gpu-cpu frekanslarını ayarlama gibi işlere yarıyor. Moro kernel yüklü olduğu için direk apk olarak kurabilirsiniz.
    Sizin istediğiniz uygulama romcontrol olan. Wipe yapmadan romu tekrardan flaşlayın ve aroma ayarlarında değiştirdiğiniz tek şey olarak rom controlü de yükleyin. Navbar gibi diğer ayarlar aynı kalsın. Bu şekilde kuruluma dirty flash deniyor. Bilgileriniz kaybolmaz ama yine de yedeklerinizi almanızda fayda var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mura2163 -- 21 Haziran 2019; 22:30:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mura2163 kullanıcısına yanıt
    Tamamdır bu şekilde denerim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kasvet-efza kullanıcısına yanıt
    Hocam ben kurmayı bilmiyorum. Youtube da izliyorum tak tak adamlar hemen geçiyor.. Birsürü ıvır zıvır kuruluyor herhalde düz s7 icin ayri edge için ayrı. Ben ne istiyorum samsungun sağladığı arayüz kendi teması ve şuan orjinalde kullanabildigim herşey volte falan. Okuyorum v4 ün xda developers da soru cevaplarını yok telefonun sesi fazla çıkıyor. Cevaplarda bilmem biseyleri seçmiş yada hiç seçmemiş. Falan filan. Bunu herşey normal olacak şekilde anlatabilen bi Türk Kardeşimde olsa benim gibi bilmeyenler için süper olur.

    Mesela merak ettiklerim.

    Bu romu kurduk herşey bitti yedek aldık yukledik kullanıyoruz. 2 ay sonra format atmak istedim. Yine kurulum mu yapmam lazım yoksa normal ayarlardan atınca birşeyler bi özellik falan kaybı olur mu?

    Romu kurarken mesela işlem bittikten sonra ben mesela root istemiyorum. Birde twrp yerine stock recovery istiyorum gerekirse tekrar kurarım öğrendikten sonra. Böyle şeyler varmı?

    Bazısı good lock kuramamaktan şikayetçi bazısı game tools u kurulumda seçmemiş mi yetki mi vermemiş ne böyle şeyleri orjinal 8 de neyse o olsun olamıyor mu.

    En önemlisi csc olayı ekstra birşeyler mi kurmam lazım bilemiyorum.

    Hadi csc kurduk herşey çalıştı diyelim. Telefonu satarken böyle satmak istemiyorum yada sıkıldım 8 e dönmek istedim. orjinale cevirirken csc Ne oluyor. Arap csc lerine dönüyor diyenleri duymuştum... Bir kardeşim hayrına beni ve benim gibileri aydınlatırsa memnun olurum.
    Hayırlı geceler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Herkes kurulumda farklı farklı şeyler yüklüyor ve daha önceden kullandığı oyunu, uygulaması bu farklılıklardan ötürü hata verebiliyor. Normal bu. Çoğu kullanıcı da talimatlara uymuyor uyarıları dikkate almiyor sıkıntıların çoğu burdan kaynaklanıyor.

    https://galaxydestek.com/galaxy-s7-edge-android-9-one-ui-rom-lightrom-note-fe-port-4965/

    Linkteki anlatım gayet uygun ve açıklayıcı. Twrp kurulumu, rom yuklenmesi, riskler vs. Siz anlatimdakinin yerine blackdiamond yukleyeceksiniz. S7 ve edge için aynı dosya farkli hiç bir sey indirmiyorsunuz. Rom kurulumu aroma ile yani siz seçiyorsunuz neyin yuklenip yuklenmeyecegini. Sunu belirteyim kurulum da gmaili atlamayın muhakkak tik atın. Custom rom ile stock recovery olmaz muhakkak twrp olmalı. Bir önemi de yok zaten yani kullaniminizi etkileyecek birsey degil. Csc içinde bir sey kurmuyorsunuz aroma da seçim yapacaksınız.

    Her seyden vazgecip stock roma donmek isterseniz o da kolay. Sadece bootloader kilidi açılmış olacak cihazin. Shealth ve secure folder kullanilamayacak. Size adımları tek tek anlatamam bende ezbere bilmiyorum not falan tutmadim. Yada telegram varsa benimle iletişime geçersiniz uygun bir zamanda beraber yaparız kurulumu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Samsung bugün S7 ve S7 Edge modelleri için güncelleme seviyesini en alt kategoriye indirdiğini açıklamış. Hatırlarsınız, daha önce 3 ayda bir güvenlik ve kalite güncellemesi sunulacağı açıklanmıştı. Artık gerektiği hallerde sadece güvenlik güncellemesi alacakmış.

    3 yılı geçmiş bir cihaz serisi için güvenlik güncellemesi de olsa hala destek veriliyor olması sevindirici fakat, kısaca bu cihazların güncelleme konusunda fişinin çekildiği anlamını taşıyor.

    Konu içinde artık bir çok kişi farklı rom işlerine girdi bile uzun zamandır bir süre önce 9 güncellemesi gelecek mi tartışmalarına bu haber noktayı koymuş oldu. Harici romlar ile zaten yüklenebiliyor.

    Ben hala Mart güvenlik yamalı güncelleme ile mutlu mesut kullanıyorum. Ortalama 5 saati biraz geçen ekran süresi de alıyorum. Tek sıkıntı uzun zamandır oyun oynarken cihazın bayaca ısınması oluyor. Genel kullanımda bir sıkıntı yok şimdilik.

    5G destekli cihazların yaygınlaşıp alinabilirlik seviyesine düşene kadar da kullanmayı planlıyorum bir arıza bozulma çıkmazsa.

    iyi geceler herkese..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kasvet-efza kullanıcısına yanıt
    Hocam twrp indirdim uygun sürümü sonra anlatılanları okudu aradan root atma ile ilgili birşey çıktı. Şimdi benim telefon düz s7 ve hiç root ve twrp yüklenmemiş ilk kez yükleyecem. Bana bunu sırayla anlatabilir misiniz? Ilk okul çocuğuna anlatır gibi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • dJ_bLoW kullanıcısına yanıt
    Cihazda ois var f 1.7 kamera var ve bataryada iyi ben kırılana kadar kullanacağım. Bataryayı servisten 240 tl ye değiştirdim mis gibi oldu . Bu devirde telefon değiştirmek çok lüx .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mura2163 kullanıcısına yanıt
    Valla iyiymiş dostum, bende de black diamond v3 rom var çok nadir 5 saat görüyorum, oynadığım oyunlar arasında da bi Tsubasa var bi Mobile Legends var onlar da ahım şahım değil, yani toplasan günde yarım saattir şu aralar daha 4 saati çok geçemedim. Romun içinde gelen moro kernel vardı bende. Şimdi V4 kurucam, ama N8 portu da iyi gibi sadece güncellenmiyor sanırım. Onu da denerim olmadı, nasılsa sürekli sıfırdan kuruyoruz.
  • Eğer garantiniz bitti ise bence pie romları kesinlikle deneyin. Bende Light Rom v9 kurulu ve geri dönmeyi asla düşünmüyorum. Samsungun yeni arayüzü gerçekten çok kullanışlı ve gece moduna alıp telefonu full siyah kullanmak gerçekten mükemmel oldu. Ayrıca root varsa telefonda substratumu kesinlikle kurun. Karanlık mod olmayan uygulamaları da siyah arayüz yapıyor kurduğunuz temalarla. Herşeyi keyfe göre özelleştirmek mükemmel. Sadece galaxy watch kullanıyorsanız biraz sıkıntı çıkarıyor bağlamak ama 10 dk de o da halloluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum bir zahmet anlatımlara bak, yerli yabancı YouTube da sürüyle video var. Xda'de anlatımlar var. Ingilizce yeterli degil diyorsan dün linkini bıraktığım Türkçe anlatım var. Üç aşağı beş yukarı işlemler aynı. Kafanda bir taslak çiz ve onun üzerinden git. Ama bana adım adım anlat deme lütfen bütün adımları ezbere bilmiyorum. Yapacağın işlemlerle ilgili bir sürü anlatım var zaten. Forumdan başka yardımcı olacak arkadaş çıkar belki. Mesela dün attığım linkte her şey ince detayına kadar anlatılmış zaten @Rambo_FT sağolsun. İyice okursan yaparsın. Yanlış anlama ama çok mu tez canlısın?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kasvet-efza -- 22 Haziran 2019; 12:49:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bildirim gelince uğradım buraya. Rom konusunda sorulara ve cevaplara açığım. Yalnız özelden değil, forum üzerinden veyahut ilgili anlatımların bulunduğu sayfanın yorum kısmından sorularınızı dile getirebilirsiniz. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler bende şundan var İstanbul ve Bursa içi elden verebilirim 15 TL. Uzaksa uğraşmam zaten 15 lira :d açılmamış saydam ve ince. Yani bildiğimiz telefonu kalınlaştırmayanlardan rengini de gösteriyor. Düz S7 için bu.

    SAMSUNG GALAXY S7 / S7 EDGE [ANA KONU]

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam teşekkürler öncelikle. Ben black diamond romu kurmak istiyorum. Telefon orjinal stock romda mart 2019 sürümünde. Twrp dir root rom kurulum bunların nasıl yapılacağını bilmiyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kasvet-efza kullanıcısına yanıt
    Son cümlene güldüm baya. Allah affetsin DrTechno hakkını helal et.
  • mura2163 kullanıcısına yanıt
    Helal olsun ne demek. Arkadaş elinden geleni tezcanlılıkla yaptı. Tavsiyeleri bana yardımcı olacak. Keşke tezcanlı olabilsem şimdiye halletmiştim işimi ilk çıktığından beri baya bi oldu galiba.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45804581458245834584
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.