Şimdi Ara

★★ SAMSUNG GALAXY NOTE (N7000) [ANA KONU] ★★ (İlk Sayfayı Okuyun) (1372. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28.805
Cevap
134
Favori
1.313.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 13701371137213731374
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhabalar,

    bende 4.1.2 sürümü yüklü, daha önceki sayfalarda geçen seneden kapanma problemi yazmıştım, telefon bazen günde 3-4 defa bazen ayda 1 defa kendiliğinden kapanıyor, çare bulamadım. neyse son haftalarda bu olay sık sık yaşanıyordu ve dün toplantıya geç kalmışken ararlar diye telefona baktığımda kapanmış olduğunu gördüm. dayanamayıp birkaç kere telefona vurdum (bunu neredeyse her kapandığında istemsiz yapıyorum).

    telefon açıldı, sıkıntı yok gibiydi ancak şebeke problemi yaşıyorum. ya hiç sinyal yok, ya var gibi görünüyor ama ne arama ne internet çalışıyor, çok nadir de telefon çalışıyor ve arama yapıyorum sonra geri gidiyor. bence bu arıza donanımsal ama fikri olan var mıdır? internette bunun ile ilgili tek karşılaştığım; şarj soketi bozulanların yan sanayi kullandıklarında benimle aynı problemi yaşamaları. acaba şarj soketini mi değiştirmeliyim, üstündeki anten kısmını mı, anten kablosunu mu yoksa anakartta mı sıkıntı olmuştur? pazatesi bir aylığına şehir dışına çıkacağım ve hemen halletmem gerekiyor bu yüzden servise veremiyorum. bir de gittigidiyorda orjinal diye satılan yedek parçalara güvenilir mi fikri olan var mıdır?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: thepope

    Rom kuranlar batarya kalibrsayonu yapsın çok işe yarıyor.Aryamod V7' yi yaklaşık 1haftadır kullanıyorum çok memnunum.Bu arada kerneli değiştirmedim orijinali neyse o.

    Nasil yapiliyo ki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefonunuza Root Explorer uygulamasını yükleyin...

    Telefonu şarja takıp tamamen dolmasını bekleyin...
    %100 olduğunda telefonu şarjdan çıkarın...

    daha önce yüklemiş olduğunuz root explorer uygulamasını açın...

    data>system>batterystats.bin dosyasını bulun.

    batterystats.bin dosyasına uzun basın ve dosyayı silin...

    eğer silemiyorsanız root explorer uygulamasının başına gelin en üstte mounted as r/w ve r/o diye iki seçenek var onları değiştirin tekrar aynı dosyaya gelip silin...

    dosyayı sildikten sonra telefonunuz şarjı bitip kendi kendine tamamen kapanana kadar bekleyin... Oyun oynayabilir internete girebilir ya da ekran ayarlarından ekran kapanma süresini iptal ederek daha çok şarj tüketmesini sağlayabilirsiniz...

    telefon şarjı bitip kapandıktan sonra şarja takın ancak telefonu açmayın...
    Telefon kapalı halde tamamen şarj olduktan sonra telefonu şarjdan çıkarmadan telefonun bataryasını telefondan ayırın... 15 saniye falan bekledikten sonra bataryayı tekrar takın biraz önce tam dolu dediği batarya tekrar şarj olmaya başlayacaktır...

    yine telefonun tamamen şarj olmasını bekleyin...
    Telefon tamamen şarj oldu dediğinde telefonu açın...
    Telefon açıldığında yine belli bir süre şarj olacaktır...

    Telefon %100 batarya doldu uyarısı verdiğinde telefonu şarjdan çıkarın...
    İşlem tamam ben birde bunun üzerine du battery saver programını kurdum onun ayaralarında hızla şarj tam şarj gibi bir şey daha var onu açık yaptım.Birde o şekilde şarj ettim ciddi anlamda fark etti.Bataryanızın Mv değeri tam şarjdayken 4.150 mv nin üzerindeyse sorun yok demektir.




  • ilkersener kullanıcısına yanıt
    Bataryan bozulmuş kardeşim; bozuk batarya ani şebeke kesilmesi yapar, ekran titremesi yapar, telefonu kendi kendine kapatır, kendini toparlayana kadar kendisini açmaz. kısacası bozuk batarya telefonu bozmaya kadar gider. tavsiyem orjinal batarya ile değiştirmen. Bataryayı da benzin dök yak,ancak öyle intikam alabilirsin...
  • güzel ve açıklayıcı bilgi teşekkür ederiz...
    karışık gelenlere tavsiyem google playden battery calibration uygulamasını yükleyin. telefonu şarja takın. %100 dolu oldugunda uygulamayı açın ve calibrate basın. kalibre edilmiştir uyarısı verecek ve bataryayı %0 seviyesine kadar tüketmenizi isteyecektir. bundan sonra arkadaşımın dediklerini yapabilirsiniz.

    Diğer yöntem;
    Hangi telefonu kullanıyor olursanız eğer telefonunuza yeni bir ROM yüklediyseniz veya telefonunuzu bir süredir kullanıyor ve telefonunuzun bataryasını tam boşalmadan şarj ediyorsanız belli aralıklarla “kalibrasyon” (tekrar ayarlama, ölçünleme) işlemini gerçekleştirmeniz gerekir. Android telefonunuzda bu işlemi gerçekleştirdiğinizde telefonunuz bataryanıza hafıza faktörünü ortadan kaldırarak erişecek ve dolma/boşalma süre hesaplamalarını daha düzgün bir biçimde yapacaktır. Elbette ilk günkü performansına ulaşması beklenemez fakat yine de kullanım süresi bakımından ufak da olsa bir artış gerçekleşecektir.Bu işlemi gerçekleştirmek için CWM (ClockWorkMod) kullanacağız.

    1) Telefonunuz açıkken şarja takın. Şarj göstergeniz %100 oluncaya ve telefonunuz şarj tamamlandı uyarısı verinceye kadar şarj ediniz.
    2) Telefonunuzu şarjdan çıkarıp kapatınız.
    3) Telefonunuzu kapalı konumdayken şarja takıp 30 dakika şarj edin.
    4) Telefonu şarjdan çıkarıp tekrar açın.
    5) Telefon tam anlamıyla açıldıktan sonra tekrar kapatın.
    6) Kapalı konumdayken tekrar şarja takarak 30 dakika kadar şarj edin. Bu adımı tekrarlamamızın sebebi bataryamızın tam olarak şarj olduğundan emin olmak istememizdir.
    7) Telefonunuzu şarjdan çıkarın.
    8) Kapalı konumdaki telefonunuzu recovery (kurtarma) modunda (CWM) açın. Çoğu telefonda telefon kapalı konumdayken VOL+ yani ses artırma ve POWER güç açma/kapama butonuna aynı anda basılı tutarak CWM’ye erişebilirsiniz.
    9) Advanced menüsüne girip WIPE BATTERY STATS seçeneğini seçip onaylıyoruz. Seçme işlemini Vol+ ve Vol- yani ses artırma/azaltma tuşlarıyla, onaylama işlemini Power yani güç tuşuyla ya da büyüteç şeklindeki arama tuşuyla yapıyoruz.
    10) Daha sonra geri tuşuna basarak ana menüye dönüyor ve Reboot System Now seçeneğini seçip onaylayarak işlemi tamamlıyoruz.
    Telefonumuz bu adımdan sonra bataryası kalibre olmuş biçimde tekrar açılacaktır. Unutmayın bu yöntem bataryanızın kullanım süresinde büyük bir artış sağlamaz. Yalnızca telefonunuzun bataryası ile daha doğru bir biçimde haberleşmesini sağlar. Bu sayede şarjınızın ne zaman biteceğine dair uyarıları daha doğru bir biçimde alır ve şarjınızın tam olarak dolduğundan emin olabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zigmo -- 27 Haziran 2014; 5:00:51 >




  • immune34 İ kullanıcısına yanıt
    uydu düşürmeyeceksen 5 seneye kadar işini görür. 10 sayfa geri gidersen en güncel rom ve root şeklini anlattım. oradan esinlenebilirsin. eğer aryamod destegi kesmezse 5 yıl gider. 2 sene kesmediğini düşünürsek 3 senede sen idare edersen. 5 sene gider gider Telefon zaruri bir ihtiyaçtır yani bağımlılık derecesi senin ona bakış açınla alakalı,başkalarının cebine para sokacağım diyorsan. eylüle kadar bekle note 4 çıkacak. şahsi fikrimi söylüyorum. note 2 note 3 çıktıgı halde hiç biri note n7000 deki kullanımı ve hazzı vermemiştir. tecrübelerim; note 2 ekranı kötüydü ve doygunluk berbattı ve telefon hem uzun hemde biraz daha kalın gibiydi. note 3 tasarımı gerçekten güzel ama bu telefonda biraz ince ve biraz daha uzundu. nedense elimde güvenilir bir cihaz hissi bırakmadı. sanki bir düşmeye kırılacak gibiydi gerçi düşme testlerinde paramparça oldugunu gördüm. gelelim note n7000 2. note kullanıyorum. hem kasa olarak hemde ekran kalitesi olarak note 3 yakın. ışık oranı düşük biraz. ama işlevsellik olarak note 3 yaptıgı herşeyi yapıyor. ayrıca note 3 kafa tutabiliyor. son yaptıgım rom ve root uygulamasının etkisi var tabi ki. umarım bilgiler açıklayıcı olmuştur. elindekinin bir telefon oldugunu unutmadıgın sürece 10 senede kullanırsın. yeter ki toplum baskısından etkilendipte yenisi çıkmış kervanına katılma... çünkü biz onlardan değiliz...




  • Beyler acilll yardımınıza ihtiyacım var ben telefonu rootlamıştım ancak hiç memnun kalmadım ve telefonla konuşurken sesim karşıya çoookk az gidiyor sorun yaşıyorum telefonu servise verdim eski haline çevirmek için rootladığınız için anakartın değişmesi lazım dediler telefondan nefret etmek üzereyim bir el atında şu problemi çözelim yardımlarınızı bekliyorum...
  • http://forum.donanimhaber.com/m_54187594/mpage_455/tm.htm

    buradaki anlattıklarımı aynen uygula kardeşim. ama aryamod v7 kurma. stock rom rusya sürümünü bir dene. olmazsa beni ekleyerek yaz. bildirim düşsün yardımcı olalım.
  • secooo kullanıcısına yanıt
    romu inceledim aryamod v7 nin alternatifi olabilir. bütün gereksiz uygulamaları silmişler. ben aryamod da bir çoğunu kendim silmiştim. aryamod nasıl sıkıntı çıkardı paylaşır mısın? 2 haftadır kullanıyorum herşey stabil. atladığın yada unuttuğun birşey olmasın. yada telefonun miladı dolmuş olmasın.
  • Attığınız romun Antutu benchmark puanına baktınız mı hiç.
    Şarj durumu nasıl?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi durcan78 -- 27 Haziran 2014; 2:54:22 >
  • Merhaba.
    @zigmo unuttuğum birşey yok. Rutin rom yüklerken yapılan işlemleri yapıyorum. Fakat sıkıntı şöyle başlıyor. İlk önce menü geçişleri yavaşlıyor sonra program açılma hızı düşüyor. Klavyeyle yazarken de şişiyor, artık yazarken zorlanıyor.
    Aryamodun V5 e kadar olan romları çok güzeldi. Yağ gibi akıyordu. Fakat V5 ten sonrakiler benim telefonumda çok hantal çalışıyor.
    Ben her zaman diyorum bu romlar telefon seçiyor,ona kanaat getirdim artık. Bu son kurduğum rom şuan için çok iyi. Burada yazdığım günden beri kurup kullanıyorum. Herşey stabil sıkıntı yok.


    @durcan78..Ben hiç sentetik test yapmıyorum, rakamlara inanmıyorum açıkçası. Şarj durumu ise,sanırım telefonumun bataryası bitmek üzere. Ama günü çıkarmama yetiyor. O yüzden şarj durumu iyi ya da kötü diye bir yorum yapamam. Tabi şarj olayı kullanıcıya göre de değişiyor takdir edersiniz ki. Kullanım alışkanlıkları herkesin farklıdır.




  • secooo kullanıcısına yanıt
    Telefonun hangi ulkeden ciktigini yazar misin? Romun telefon sectigi dogrudur..her telefonda ayni etkiyi birakmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zigmo

    Telefonun hangi ulkeden ciktigini yazar misin? Romun telefon sectigi dogrudur..her telefonda ayni etkiyi birakmiyor.

    Vietnam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oyun oynarken veya not alırken yanlışlıkla "back" dokunmatik tuşuna basıp sinir olanlar için bir çözüm yolu önermek istiyorum;

    lecture notes gibi uygulamalarda back tuşu devre dışı bırakılabiliyor ama çoğu uygulamada bu olay yok

    çözüm şu şekilde;

    gerekenler;

    1. cihazımızın root olması
    2. root explorer
    3. xposed framework (xposed installer)
    4. bir xposed modülü olan xblast tools

    1.xposed frameworkü xdadaki konusundan kurun

    2. kendi içindeki modül indirme kısmından xblast tools u da kurun ve aktifleştirin, zaten aktifleştirmeniz gerektiği bildirim panelinde görünecek

    nette bolca xposed ve modülleri nasıl kurulur anlatım var takılırsanız, lütfen araştırın buradaki bilgiler harici ek bir şey yazmayacağımı baştan belirtiyorum

    3. xblast a girin en üste "status bar"a tıklayın

    4. "gestures" e tıklayın

    5. "enable gestures"i aktif hale getirin

    6. burada "left swipe" , "right swipe" gibi seçenekler var, bunlar durum çubugu üzerinde sağa kaydırma, sola kaydırma gibi seçenekler, bunlardan istediğinizi back tuşu olarak ayarlayabilirsiniz ben hepsini ayarladım ama en çok basılı tutma ile back tuşu kullanıyorum 2 kez tıklama da kullanışlı tabi burada bir çok ayar yapılabilir, sadece back tuşu ile sınırlı değil, birçok fonksiyon bu el hareketlerine ayarlanabiliyor, keyfinize kalmış ama mutlaka en az birini ayarlamalısınız yoksa back tuşunu devre dışı bırakınca bir çok problem çıkabilir kısır döngüye girebilirsiniz, bu nedenle back tuşunu devre dışı bırakmadan back tuşunu başka bir eyleme ayrlamanız ve kontrol etmeniz gerekir

    7. telefonu kapatıp açınız ve ayarladığınız eylemin back tuşu görevini yerine getirdiğine emin olunuz aksi halde bir sonraki adıma geçmeyiniz

    8. root explorer ile system/usr/keylayout a girin ve üstten mount r/w ye tıklayıp dosyaları yazılabilir yapın

    9. generic.kl ye tıklayıp çıkan seçeneklerden text editor ile açın

    10. key 158 le başlayan satırın başına # koyun kaydedip çıkın ,kapatıp açınca artık "back key" devre dışı kalmış olacak

    böylelikle programlardan yanlışlıkla çıkma sorunu çözülecek

    root explorer generic.kl nin orjinal dosyasını generic.kl.bak diye yedekleyecektir

    eğer geri dönmek isterseniz root explorer ile önce generic.kl yi silin sonra generic.kl.bak dosyasındaki .bak kısımı silerek orjinal dosyayı aktif hale getirin

    not: burada anlatılanları ben yaptım ve sorunsuz kullanıyorum ama en ufak bir hatada tüm tuşları yöneten dosya ile uğraştıgımınızdan cihaz acılmaz hale gelebilir ve

    sorumluluk kabul etmem risk size aittir basit bir ilem ama isterseniz komple bir yedek alın

    konu ile ilgili bir video da frsat bulursam atarım


    video http://www.youtube.com/watch?v=ACHvXn-_EhU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boramat -- 28 Haziran 2014; 14:32:07 >




  • S-pen ekranın bazı kısımlarında yazmamaya başladı. Sorun manyetik (mıknatıs) alandan kaynaklı değil. Çünkü farklı bir s-pen ile yazdığımda böyle bir sorun yok. Kalemden kaynaklı nasıl bir hata böyle bir soruna yol açabilir. Çözümü bileniniz var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bombus

    S-pen ekranın bazı kısımlarında yazmamaya başladı. Sorun manyetik (mıknatıs) alandan kaynaklı değil. Çünkü farklı bir s-pen ile yazdığımda böyle bir sorun yok. Kalemden kaynaklı nasıl bir hata böyle bir soruna yol açabilir. Çözümü bileniniz var mı?

    yapışkanlı alüminyum bantlar var

    ufacık bir kısmı düğmenin alt tarafında uygun yeri deneme yanılma ile bulup deneyiniz
  • Arkadaşlar kimse Gps kullanmıyor mu ? Yalnız wifi veya mobile veri ile aynı anda kullanmaktan bahsetmiyorum sadece gps ile bağlantıdan bahsediyorum. Mesela ben romu attıktan sonra programı yüklüyorum herşey gayet güzel uyduları buluyor telefon bir kaç gün sonra ilk günde 15 saniyede bulduğu uyduları 10 dakikada zor buluyor bazen hiç bulmuyor baze buluyor kilitlenmiyor yani bir sıkıntı var ama yazılımdan mı yoksa donanımdan mı çözemedim gitti. Ancak bu sorun gingerbread sürümünde nedense çok az oluyordu. 4.1.2 birçok ülkenin romunu denememe rağmen aynı sorun ile karşılaştım ve sadece kendi telefonumda değil Galaxy S2 modelinde de aynı problem var.
    Benim isteğim şu gps dosyalarını vs. herneyse ilk rom attığımız haline getirebilir miyiz ? Eminim bir yolu vardır ama nasıl. Yoksa telefonun içini açıcam buradaki işlemi deneyeceğimhttps://www.youtube.com/watch?v=W0v-YqSQ9Ok




  • boramat kullanıcısına yanıt
    Evet alüminyum folyo ile denedim, dediğin gibi işe yarıyor. Teşekkür ettim. Biraz uğraştırsa daha iyi bir çözüm var. Kalemin tuşunu çıkarınca altta iki tane döndürülerek ayarlanabilen kısım var. Deneme yanılma ile ayarladım. Biraz uzun sürdü fakat s-pen ilk halinden de iyi oldu.
  • bu yöntemi dene kardeşim. donanımsal araıza gibi duruyor. ama istersen 2.3.6 sürümünü bir dene eger sorun yoksa onunla devam et. aynı sorun varsa bu işlemi uygula. 4.1.2 stock sürüm zaten sorunlu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ChelseaSmile

    quote:

    Orijinalden alıntı: zigmo

    Bazi arkadaslarda sorun cikti. Oysa ki anlasilabilir en sade dille anlattim. Kafa karistirmadan. Ama yapanlarda cok memnun. Kurulum yaptigim tarihten beri kullaniyorum sorun yok.

    Hocam cihazı kullandığım 2 senede belki 60 farklı rom kullanmışımdır hatta bi aralar çift rom bile kurmuştum haftada 2 rom deniyordum. Bazılarıyla sorun yaşadım mesela son romum telefonun şarj olmamasına sebep olmaya başladı baya sorun çektim, bu konuda da baya eskiyim, yüklerken hata yaptığımı sanmam ama arya v7de bariz bi şebeke sorunu yaşıyorum. Paylaştığınız stock rus romunu kurdum kerneli kurdum wipeladım arya yı kurdum sonra tekrar speed kerneli kurdum açtım. Ama telefon asıl işlevi olan konuşmayı yerine getiremiyor şebeke gücü çok düşük kaç kişi aradık telefonun kapalıydı dedi. Kernelden diye düşünüp romun orjinal kernelini flashladım aynı sorun onda da oluyor. Şu romda çalışan güzel bi modem biliyor musunuz?

    sanırım @ardıçlı hocam baya önceden gingerbread modemi paylaşmıştı icsde de bunu kullanıyorum daha iyi demişti. Aradım konuda ama bulamadım bi 100-150 sayfa filan geride olması lazım

    http://galaxynote.rgreat.ru/Modems/

    Modem dosyalarından kendi bölgenize uygun olanı seçip istediğiniz Rom üzerine kurabilirsiniz.
    Ben XXLT3 kullanıyorum. Memnunum.




  • 
Sayfa: önceki 13701371137213731374
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.