Şimdi Ara

★★ SAMSUNG GALAXY ACE (S5830) [ANA KONU] ★★ (897. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18.002
Cevap
72
Favori
1.494.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 895896897898899
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hala kullaniyorum bu cihazi rom atmaktan cigerim soldu, stock romlarda istedigim alani yaratamiyorum custom romlarda da istedigim sarj performansini yakalayamiyorum imkanim olsa degistiricem ama olmuyor iste, iyi forumlar :)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Not Today!


    quote:

    Orijinalden alıntı: teknomanyo

    quote:

    Orijinalden alıntı: Not Today!

    quote:

    Orijinalden alıntı: teknomanyo

    arkadaşlar ram sorununu çözen varmı ya hafıza kartını tel hafızası olarak kullananamıyozmu

    Kullanabilirsin tabi hemde çok basit."Stok romda" varsa link2sd yada app2sd gibi taşıma uygulamalarını kaldırdıktan sonra hafıza kartını istediğin boyutta ikiye ayır.Sonra cwm den alttaki zipi yükle.Class 10 gibi hızlı bir kart kullanıyorsan daha iyi performans alırsın.Yinede bir yavaşlama sezersen setcpu ile işlemci ayarını smartassV2 yada performance ayarına alıp kullanımı daha da iyi yapabilirsin.Ben şahsen böyle kullanıyorum sd kartım class10 olmadığı için.

    https://www.box.com/s/jxmqrl6iygzfje41bn0m

    Sonuç:





    abi yapmaya çalışcamda senin cihazın ramı çok benimkinin neden 290 mb ya :(

    İslemden sonraki hali o resim.Normalde senle ayni tabi.

    Hocam bana bi yardımcı olur musun, hafıza kartını ikiye bölmek istiyorum ama dosyalar kaldırılmış yapamıyorum.




  • öncelikle hala bu telefonu (GT-S5830) kullanan var mı diye serzenişte bulan arkadaşlara cevaben evet var,gayet de işimizi görüyor (gönül iphone,note 3 vs vs kullanmak ister tabi ki)
    Sorum şu olacak 300 sayfayı okuyacak vaktim olmadığımdan burdan sormak istedim..
    Şimdi hafıza sorununu root,Link2SD ile çözdüm de sorum şu Telefon hafızasından SD karta Google Play Hizmetleri,Google Play Store,GMail gibi bana göre kritik programları SD karta taşırsak sorun olur mu?
    Diğer twitter,instagram,whatssapp vs leri taşıdım ama ismini verdiğim Google lı programlara bulaşmaktan çekindim açıkçası..
    Bir arkadaş yardımcı olursa sevinirim..İyi forumlar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hafiz83 -- 1 Ekim 2014; 13:50:42 >
  • 3 yıldır kullanıyorum. Telefonda pek fazla birşey yapan biri değilim sadece whatsapp,instagram banka programlarını kullanıyorum. Telefonum root'lu ve cwm recovery 5.0.2.6 yüklü.Kullandığım rom Cyanogenmod 9 ICS 4.0.4 Final 3 by Maclaw. 2450mAh batarya kullanıyorum. apple 4s'ten farkı yok gibi geliyor. Sadece tarayıcı performansı o kadar artmıyor. Xposed framework kullanıyorum. Xprivaced ve greenify kullanıyorum. Ayrıca tweak var fly_on. Şarjım 2g internet hiç kapatmadan 1350 mAh orjinal pil ile akşama kadar dayanıyordu. 2450 ile çok rahat ediyorum 2 katı sürüyor nerdeyse. Akşamları yatarken powersave governoru alıp aralık mhz 122 ve 320 mhz yapıyorum sabaha kadar %10 bile şarj yemiyor. Ayrıca gereksiz google play ve google hizmetlerini kapattım.Bunun için android service programını kullanıyorum. Ekran tepki süresi mükemmel.


    Linkler:

    Galaxy ace S5830 guide : http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1034145
    Kullandığım rom:http://maclaw.pl/downloads/#
    kullandığım uygulamalar:
    xposed framework --> frameworku kolay yoldan editlediği için anlatılmaz değişimler ve yönetimler yapıyor.Ayrıca xposed uygulamarı diye aratın.
    greenify --> uygulamarı en iyi şekilde uyutan uygulama. paralısıda var.Paralısı xposed üstünden çalışır. İstediğin programın arkaplanda uyutuyor.Böylece batarya ve ram kazanıyorsunuz.DİKKAT anlık programları uyutursanız ör: facebook ve whatsapp gelen mesajları bildirim olarak almazsınız sadece uygulama girdiğiniz zaman görürsünüz.BENİM İÇİN 1. Numara
    android service-->gözükmeyen program bağlılıklarını ve servislerini gösterir böylece gereksiz çalışan servisleri kapatıp batarya ram ve cpu kazancı sağlar.BUDA ÇOK ÖNEMLİDİR.

    Kullandığım tweakler:
    Fly-On Mod™V5.0-->http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2226373

    ayrıca system/apps klasöründe gereksiz programlar silinmiştir.class 10 sd kartım var swap ve ext4 alanı kullanıyorum. swap kasılmaları azalmat için kullanıyorum.İnce ayarları var. ext4 alanı ise rahat rahat uygulama yüklemek için.
    governer tweakleri var kullandığım. Telefonu boştayken cpu değerlirini ve governer'i değitirerek şarjın boş yere gitmesiniz engelliyorum.
    facebook ve facebook messenger gibi uygulamalar kullanmıyorum. Çok fazla ram ve cpu kullanıp kasılmalara ve şarjın gitmesine sebep oluyor.Onun yerine tarayıcadan giriyorum.Ayrıca stat programları indirerek cpu ram ve batarya takibi yapın böylece ramı cpu ve bataryayı zararlı kullanan programları servisleri bulabilirsiniz.


    ARTIK BU ESKİDİ DEYİP HEMEN YENİSİNİ ALMAYA BIRAKIN BU BİZE İLERİ BİR DEVLET DEĞİL TAM TERSİNE PAZAR DEVLETİ YAPIYOR. YURT DIŞINA ÇIKANLARINIZ VARSA ANLAR. ELİNDEKİLERİNİ NASIL VERİMLİ KULLANDIKLARINI BİLİRLER.SADECE 3. DÜNYA DEVLETLERİNDE YENİSİNİ SATIN ALIRLAR.ÇÜNKÜ YAPMANIN NE KADAR ZOR OLDUĞUNU BİLMEDİKLERİ İÇİN ALMAK KOLAY GELİR.VE ARTIK KULLANDIĞINIZ TEKNOLOJİLERİN DİLLERİNİ ANLAMAYA ÇALIŞIN.

    SADECE GALAXY ACE İÇİN DEĞİL DİĞER TELEFONLAR İÇİNDE SORULARINIZI ALABİLİRİM.




  • Hocam biraz daha ayrıntılı yazar mısınız, ben bu işi halletmek istiyorum.

    Temmuzdan önce yeni bi telefon almayı düşünmüyorum.
  • Bu telefonu alanlar kullanımından memnun mu ? 2 gün kullanmak zorunda kaldım eziyet gibi geldi bana.
  • _OxoskvA_ _ kullanıcısına yanıt
    Usta root ve Cmw recovery işlemlerini biliyor musun yok sıfırdan mı başlayacaksın?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1huso1

    Usta root ve Cmw recovery işlemlerini biliyor musun yok sıfırdan mı başlayacaksın?

    StockLite kurulu bende, netten bakarak yapmıştım.

    Çok da boş değilim ama terimlere yabancıyım.
  • haybora kullanıcısına yanıt
    Hocam senden duyunca bende kurdum ultimatium bundan önce CM10.2 falan denemiştim 2 gün düzgün çalışıp sapıtıyordu cihaz ultimatium ile batarya süresi ve performansı beni mutluluktan ağlatıyor şu anda, dahili hafıza sorunum da kökünden çözüldü:) :)
    Sen stocklite denedin mi daha önce ultimatium ile performans farkı ne kadar acaba?
  • heache kullanıcısına yanıt
    çok önceleri denemiştim ama hepsinde bir sıkıntı oluyordu sizin de dediğiniz gibi belli bir kullanımdan sonra.
    epeydir bu romla mutluyum. Bana yetiyor. Keşke cm9 tabanlı da yapsalar. Bazı programlar ics istiyor.

    http://maclaw.pl/downloads/#

    bu adresteki romları da merak ediyorum. Siz bunları denediniz mi?
  • haybora kullanıcısına yanıt
    hocam onların CM9 olanını denemiştim o da istediğim performansı vermedi. Şu an ultimatium ile çok mutluyum biraz eski ama olsun telefonun performansı çok iyi.
  • 1huso1 kullanıcısına yanıt
    Hocam o batarya bu linkteki batarya mı? yoksa nereden temin ettiniz 2450mah bataryayı ben de değiştirmeyi düşünüyorum.
    2450mah batarya
  • heache kullanıcısına yanıt
    satıcı orjinal batarya ile aynı görüşme süresi yazmış. O zaman 2450 mah'ın ne anlamı kalıyor anlamadım
  • haybora kullanıcısına yanıt
    Valla ben de anlamadım artık 1huso1 hocamdan cevap bekleyeceğiz.
  • Ben bu telefonu iki buçuk sene kullandım telefonun bi canın çıkarmadığım kalmıştır.Hala çalışır halde stok yükleyip küçük kuzene verdim bi face whatsapp kullanıyor yetiyorda.Aceye istediğiniz uygulamayı tweaki romu modu vs ne yaparsanız yapın iyi değil kötü yapmış olursunuz.Telefon sadece ve sadece stock romda sorunsuz düzgün çalışıyor ve en çok şarj süresini yine stockta alırsınız.O 2450mh bataryadanda kıullandım yok 2 katı gidiyor diyenler sadece kendini kandırsın milletin aklını bulandırmasın.Bataryanın kapasitesinin artması için boyutununda artması gerek isterse 10k yazsın aldanmayın süresi aynıdır.

    İlla rom yüklemek istiyorsanız stocklite v7.1 de düzgün çalışır gerisi hikaye.Telefonun yapabileceği fazla birşey yok beklemeyinde zaten.

    Yukarıdaki hafıza arttırma yöntemini anlatmışım evet arttırıyor sd kartla birlikte lakin telefonu bir hafta içinde kullanılamaz hale getiriyor, yavaşlıktan bahsediyorum.Bi konuya yazmıştım yapmayın diye ama millet buluyor biyerlerden :) Zaten box hesabı silmiş linklerde gitti ne olduklarınıda unuttum..

    Neyse arkadaşla dediğim odurki stok yükleyip kısıtlı yani telefonu olduğu giibi kullanın yetmiyorsa kurtulun bir şekilde.Eşeği ata dönüştüremezsiniz sonuçta dimi. Selametle.

    Eskilerde şenlendirsin

    @BekleGeliyorum (4 senelik inançlı kullanıcı ) @Leopard @Lyrcsgives @SULZER @Shadoka @DevrimSeven60




  • Not Today! kullanıcısına yanıt
    bu telefon sayesinde androidin içini dışını bilir olduk, cm den tut aosp aokp yok stoc based rom yok kernel ne var ne yok hepsini öğrendik vallahi
    ömrümüz xda sayfalarında rom aramakla geçti, en sonunda brick oldu, tamir ettirip anneme verdim.
    şimdi g3 kullanıyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Not Today!

    Ben bu telefonu iki buçuk sene kullandım telefonun bi canın çıkarmadığım kalmıştır.Hala çalışır halde stok yükleyip küçük kuzene verdim bi face whatsapp kullanıyor yetiyorda.Aceye istediğiniz uygulamayı tweaki romu modu vs ne yaparsanız yapın iyi değil kötü yapmış olursunuz.Telefon sadece ve sadece stock romda sorunsuz düzgün çalışıyor ve en çok şarj süresini yine stockta alırsınız.O 2450mh bataryadanda kıullandım yok 2 katı gidiyor diyenler sadece kendini kandırsın milletin aklını bulandırmasın.Bataryanın kapasitesinin artması için boyutununda artması gerek isterse 10k yazsın aldanmayın süresi aynıdır.

    İlla rom yüklemek istiyorsanız stocklite v7.1 de düzgün çalışır gerisi hikaye.Telefonun yapabileceği fazla birşey yok beklemeyinde zaten.

    Yukarıdaki hafıza arttırma yöntemini anlatmışım evet arttırıyor sd kartla birlikte lakin telefonu bir hafta içinde kullanılamaz hale getiriyor, yavaşlıktan bahsediyorum.Bi konuya yazmıştım yapmayın diye ama millet buluyor biyerlerden :) Zaten box hesabı silmiş linklerde gitti ne olduklarınıda unuttum..

    Neyse arkadaşla dediğim odurki stok yükleyip kısıtlı yani telefonu olduğu giibi kullanın yetmiyorsa kurtulun bir şekilde.Eşeği ata dönüştüremezsiniz sonuçta dimi. Selametle.

    Eskilerde şenlendirsin

    @BekleGeliyorum (4 senelik inançlı kullanıcı ) @Leopard @Lyrcsgives @SULZER @Shadoka @DevrimSeven60

    Valla yazını gördük mutlu olduk. Ben bundan başka hiçbir telefonda rom dan zevk almadım. LG G2 almıştım satıp samsung s3 aldım. Şimdilik mutluyum. Fakat bu telefon eskidi diyenlere bence yeni telefonlar çok hızlı. Çünkü kardeşim hala kullanıyor ve internet hızında en ufak bir yavaşlık ve sıkıntı çekmiyor sürekli internette. G2 bir sayfayı 1 sn de açıyor buda 2 saniyede o kadar. Facedeki videoları bile takılmadan rahatlıkla oynatıyor daha ne olsun
    Sende hala xperia z mi var??




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Leopard

    bu telefon sayesinde androidin içini dışını bilir olduk, cm den tut aosp aokp yok stoc based rom yok kernel ne var ne yok hepsini öğrendik vallahi
    ömrümüz xda sayfalarında rom aramakla geçti, en sonunda brick oldu, tamir ettirip anneme verdim.
    şimdi g3 kullanıyorum

    Bak bak bak. Sen brick et sonra anneye ver Sonrada git rahat rahat G3 kullan. Hiç olmadı ama Neyse çaktırma bende eski telefonumu anneme vermiştim




  • SULZER S kullanıcısına yanıt
    Vardı :) su gecırdı telefon, teknosadan almıstım verdım servıse.adamlar bı arayıp haber bıle vermedıler telefonun durumu hakkunda.bende bekledım 20. Gunu hemen aradım para ıadesı ıstıyorum dıye sonrası aldıgım fıyattan 1700e paramı gerı aldım :D tv alma arıfesınde ıyı geldı yatırdım tvye bende :) onumuzdekı ay ucuz yollu bı x sp almayı dusunuyorum.ıyı acıldım yeter bu telefon sımdılık :) ıdareten nokıa c3 kullanıyorum tuslar ıskence resmen :(

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Not Today!

    Vardı :) su gecırdı telefon, teknosadan almıstım verdım servıse.adamlar bı arayıp haber bıle vermedıler telefonun durumu hakkunda.bende bekledım 20. Gunu hemen aradım para ıadesı ıstıyorum dıye sonrası aldıgım fıyattan 1700e paramı gerı aldım :D tv alma arıfesınde ıyı geldı yatırdım tvye bende :) onumuzdekı ay ucuz yollu bı x sp almayı dusunuyorum.ıyı acıldım yeter bu telefon sımdılık :) ıdareten nokıa c3 kullanıyorum tuslar ıskence resmen :(

    Valla iyi yırtmışsın.Teknosa bu konuda avantajlı tabi. Ben G2 aldıktan sonra bir telefona 1500-2000 ler gibi bir para vermeyi artık haybeden görüyorum. Kaldıki en son çıkan demek en sorunsuz demek değilmiş. Mesela lg g2de sony z2 de öyle kronik sorunlar varki özellikle aşırı ısınma ile ilgili. Telefonları satarken 4 işlemci 3gb ram çok hızlı diye satıyorlar halbuki internette biraz takıl telefon alev oluyor. Hele oyun oynarken ve video çekerken. Doğru dürüst müzik sesleri çıkmıyor. En azından bu paralara satılan telefonlardan. Sana samimi söylüyorum bende g2 yi satınca idareten 500 liraya samsung s3' aldım ve acayip memnunum. Isınma takılma vs yok. Bakalım biraz daha devam.
    Bu arada teknosadan televizyona ben parayı yatırmıştım geçen sene. 3600tl cik Ki acayip inmiş fiyatıydı. Valla telefondan çok daha fazla işimizi görüyor. Hele korku filmlerini full hd 3D izlemek süper.




  • 
Sayfa: önceki 895896897898899
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.