Şimdi Ara

Samsung 920nw Ekran Kapanma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
7.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 2 gün önce monitörüm durduk yere kapandı. Monitörün açma kapama düğmesine bastığımda ekrana 1-2 saniyeliğine görüntü geliyor ve ardından görüntü tekrar gidiyor. Çok uzun süre uğraşırsam bazen ekran açık kalıyor ama monitörü kapayıp açınca yine kendi kendine kapanmaya devam ediyor. Ne yaptıysam düzelmedi. Monitörü alıp servise götürdüm. Bana yeni bir monitör alma zamanın gelmiş dedi. Ancak araştırdığım kadarıyla Samsung 920nw modellerinde sık rastlanan bir sorunmuş ve biri bu konuyla ilgili şöyle yazmış;

    quote:

    SAMSUNG MONİTÖR 920 NW İLK AÇILIŞ EKRAN ÇALIŞIP KAPANIYOR
    ÇÖZÜM:SAMSUNG 920NW Monitor. Konu çok eski olmasına rağmen her tamircinin başına ayni arızadan geleceği için bir yöntem belirtmek ihtiyacı duydum. Beyler böyle bir cihaz bana tamire geldi. yukarıda belirtildiği gibi cihazı açtıktan bir iki saniye sonra kapanıyordu. yaptığım kontrolde IC501 in 10. ayağında on-off voljajı 'on' (yaklaşık 3 Volt) olduğu halde DC DC konverterin osilatör entegresinin 1 ve 15 ayaklarından çıkan ve U501 ile U502 leri süren sinyal kesiliyordu ve yüksek gerilim kesiyordu. OZ9930G entegresi elimde olmadığı için değiştirme imkanım olmadı. osiloskop ile kısa bir sinyal kontrolünden sonra IC501 in 3. ayağındaki C515 kondansatörüne paralel yaklaşık 680R direnç (bu değer kesin değil denenebilir) lehimlediğimde cihaz çalıştı ve 2 günlük denemenin ardından bu sonucu ihtiyaç duyanlarla paylaştım. Not bu değişikliten sonra IC501 in ayaklarındaki voltajlarda oynama (bir miktar yükselme) oldu.


    ancak ben monitörü açıp içine baktığımda C515 kondansatörünü bulamadım. Eğer bu konuda bilgisi olan anlayan arkadaşlar varsa bana bu kondansatörü gösterebilirler mi mümkünse?

    Monitörün açılmış hali;
    http://a1210.hizliresim.com/12/c/durjc.jpg

    Monitörün devre şeması;
    http://monitor.espec.ws//files/samsung___920nw_136.pdf







  • Kartın diger yüzeyinde smd tiptir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VRMS -- 11 Ekim 2012; 13:48:43 >
  • teşekkürler haklısın kartın diğer yüzünü kontrol edince gördüm saol :D
  • egerki yine cözemezsen dostum invertör devresindeki 2 adet mosfeti kontrol et birinde arıza olabilir
  • Mosfetleri değiştirseniz bile kısa süre sonra yine yanıyorlar.
    Harici inverter alın yirmi tl ye takın gitsin.
  • arkadaşlar dün gece çözümde anlatıldığı gibi C515 kondansatörüne paralel 680ohm direnç bağladım ve şuan monitörüm sorunsuz çalışıyor. Bana bu monitörü yaparım ama maliyeti yüksek olacağından yenisini al diyen tamirciye 680 ohmluk direnci götürüp saol abi 10 kuruşa monitörümü tamir ettim. al bu direnci sakla belki başkası gelir ona kullanırsın diyeceğim...
  • Aynı yöntem ile birden fazla lcd tamir ettim. Inverter entegresinin timer ayağına seri bağlı şaseye giden direnç + kondansatör kombinasyonuna seri direnç ekliyorsunuz olay bu.
    Bu şekilde tamir olan lcd lerin bir kaçı bir ay içinde yine bozuldu bilginiz olsun. En emin yöntem şimdilik harici inverter.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kukubara

    Aynı yöntem ile birden fazla lcd tamir ettim. Inverter entegresinin timer ayağına seri bağlı şaseye giden direnç + kondansatör kombinasyonuna seri direnç ekliyorsunuz olay bu.
    Bu şekilde tamir olan lcd lerin bir kaçı bir ay içinde yine bozuldu bilginiz olsun. En emin yöntem şimdilik harici inverter.

    Harici inverter uygulamasını biraz daha anlatırmısınız. Nerede satılır, nasıl bağlanır. vs.
  • Elektronik malzeme satan yerlere bakabilirsiniz. İki veya dört çıkışlı olanları var genelde fazla seçenek olmuyor. Monitör için dört çıkışlı olanlardan bir tane alın devrenin besleme, on/off ve ışık ayarı uçlarını doğru bulduğunuza emin olun üzerindeki soketli kablonun renklerine aldanmayın alakasız olabiliyor.
    Monitörünüzdeki inverter bölümünün beslemesini ayırın.
    Harici inverteri Lcd nin besleme bölümünden 12V kısmına bağlayın eski invertere giden on/off ve dim bağlantılarını yeni inverterinize doğru bi şekilde bağlayın.
    Aydınlatma lambalarının soketlerini yeni inverterinize takın bir de monitörün içinde harici inverteri sığdırabilecek bir boşluk bulmak için dua edin. :)
  • Değerli dostlar konuyu hortlatacaqğım ama kusura bakmayınız.Elimde Sony sdm e76d LCD Monitor var ve aynı sorunla karşı karşıyayım.besleme kartındaki OZ9938G Devresini buldum ama bahsi geçen C515 kondanstor bu kartta yok resimini yüklüyorum anlayan bir arkadaş tarif ederse minnettar olucam.

     Samsung 920nw Ekran Kapanma Sorunu


    Ayrıca kart farklı olduğu için bende 680 ohm dirençmi kullanmalıyım




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bilgenet

    Değerli dostlar konuyu hortlatacaqğım ama kusura bakmayınız.Elimde Sony sdm e76d LCD Monitor var ve aynı sorunla karşı karşıyayım.besleme kartındaki OZ9938G Devresini buldum ama bahsi geçen C515 kondanstor bu kartta yok resimini yüklüyorum anlayan bir arkadaş tarif ederse minnettar olucam.

     Samsung 920nw Ekran Kapanma Sorunu


    Ayrıca kart farklı olduğu için bende 680 ohm dirençmi kullanmalıyım

    yokmu cevap verecek forumdaş ?




  • Entegrenin üç nolu ayağından şaseye bağlayın direnci. C515 şeklinde aramayın her kartta farklıdır bu değerler.
    Ben zamanında 1K kullanmıştım olmuştu ama iki ay sonra yine bozuldu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asrxus

    arkadaşlar dün gece çözümde anlatıldığı gibi C515 kondansatörüne paralel 680ohm direnç bağladım ve şuan monitörüm sorunsuz çalışıyor. Bana bu monitörü yaparım ama maliyeti yüksek olacağından yenisini al diyen tamirciye 680 ohmluk direnci götürüp saol abi 10 kuruşa monitörümü tamir ettim. al bu direnci sakla belki başkası gelir ona kullanırsın diyeceğim...



    Hocam ben pek anlamam bu işlerden, kendi monitörümü yapmak istiyorum civarda tamir ettireceğim kimse yok.

    Bahsettiin C515 resimde işaretlediğim yer mi? Eğer orası ise direnci nasıl bağlayacağım oraya?

    Yardımcı olur musun?



     Samsung 920nw Ekran Kapanma Sorunu




  • Samsung dışı parlak içi vasat monitörlerine bir örnek daha. Kullandıkları panel bile birçok monitöründe olduğu gibi kendi üretimleri değil. Gidip en ucuz paneli takıp samsung diye satıyorlar millete. smps devrelerini zaten hiç anlatmaya gerek yok. Arızaları artık klasikleşti. Yeni monitör alacaklara tavsiyem üst model elit seriler hariç samsung monitör almayın. Bence benq monitörler birçoğundan kaliteli. Hemde bence en iyi renk derinliği ve kontrast kalitesini veren AUO optronics panel kullanıyor. Yada olmadı AOC veya PHILIPS alın. En azından samsung'a göre kart arızası daha az çıkıyordur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.