Şimdi Ara

Samsung 23' 2333T Full HD - Filmlerde tatmin edici görüntü alamama - Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Geçtiğimiz ay yaptığım pc sisteminde Samsung'un 23" 2333T Full HD monitörü ve HD6850 Toxic GDDR5 ekran kartını aldım. 1080P filmlerde LCD TV'deki harika görüntü kalitesini yakalayamıyorum. Belki ben yanlış düşünüyorum. Sanırım ekran ayarları veya ekran kartı ayarları yapılması gerekiyor olabilir. Pek bilgim olmadığından size sormayı uygun gördüm. Aşağıya aldığım ekran görüntülerini koyuyorum. Fikir belirtir ve yardımcı olursanız sevinirim.


    http://img42.imageshack.us/i/bscap0002es.jpg/

    http://img153.imageshack.us/i/bscap0003cq.jpg/

    http://img197.imageshack.us/i/bscap0004zv.jpg/

    http://img607.imageshack.us/i/bscap0005c.jpg/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ysf1905 -- 30 Ocak 2011; 12:10:01 >







  • Hakikaten SS ler çok donuk.Monitördeki renkler aksine çok canlı olması lazım.Avatarda renk cümbüşü oluyor bu monitörde sendekiler çok kötü.Ana konuda bir kaç ayar vardı paylaşılan onlara bir bakıver.Bir de nereden indiriyorsun yayınlayan gruplarda önemli.Çok fazla bluray rip yapan grup var son zamanlarda bazıları çok kalitesiz.
  • Ana konu hangisi? Bi kaç baktım ama bulamadım
  • Ekran kartının çıkışı HDMI fakat ben ekranı HDMI dönüştürücü ile ekran kartının vga bölümünden bağlıyorum. Sorun burası ile ilgili olabilir mi?
  • Koyduğunuz ekran görüntüleri yanılmıyorsam fotoğraf makinesi ile değil screen shot . SS olduğu için monitor ile alakası yok. Pek çok kişi bunu bu şekilde algılıyor. Monitorün görüntü kalitesinin nasıl olduğunu görebilmemiz için anca dışardan fotoğraf makinesi ile çekilmesi gerekir. Fraps ile yada print screen tuşu ile alınan görüntü ekran kartının oluşturduğu görüntüdür.

    Farklı playerlar deneyin Splayer , Daum Pot player , Splash Pro gibi. Bunun gibi playerlarda kontrast , parlaklık ayarlamalarını yapın. Monitorün de farklı modları vardır. Standart, Film,Oyun,Fotoğraf modları gibi. Monitörün menüsünden de film ya da oyun modunda oluğuna emin misiniz? Standart modda ise parlaklık ve kontrast düşük olur.

    Bu arada ne yapıp edin.HDMI ya da DVI ile bağlayın monitorü ekran kartında, VGA'yı unutun.

    Ben Splayer ya da Splash Pro ile bu kaliteyi alabiliyorum.

     Samsung 23' 2333T Full HD - Filmlerde tatmin edici görüntü alamama - Yardım

     Samsung 23' 2333T Full HD - Filmlerde tatmin edici görüntü alamama - Yardım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Formel -- 30 Ocak 2011; 15:02:19 >




  • VGA'dan bağlamadan dene.
  • Kusura bakmayın pek anlamıyorum bu işlerden ama şöyle söyliyeyim. Ekranda karıncalı bir görüntü var koyu renklerde farkediliyor ve yeteri kadar canlı değil.

    Ekran kartının altlı üstlü iki tane girişi var. Her ikisi de HDMI girişi fakat üsttekinin yanında vga yazıyor. Alttakinde bir şey yazmıyor. Monitörün sanırım analog kısmından bağladım. Ekran kartına bağlamak için de HDMI dönüştürücü kullandım. Mönitörün zaten HDMI çıkışı yok. Elimde HDMI kablo var fakat kullanamıyorum. Sanırım benim DVI to HDMI kablo veya dönüştürücü almam lazım.

    VGA kısmından bağlamadığımda ekrana görüntü gelmiyor. Herhangi bir ayar yapmam gerekiyor mu?

    Bu arada diğer playerlarda da hemen hemen aynı görüntüyü alıyorum.

    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
  • HDMI-DVI kablo ile kesinlikle daha iyi bir görüntü alırsınız, sorununuz da ortadan kalkar.
  • HDMI-DVI kablo aldım ve sorun büyük ölçüde düzeldi yalnız şöyle bir durum var. Yakından bakıldığında hafiften karıncalı gözükürken 2 metre mesafeden oldukça iyi gözüküyor. Bu normal midir? Bir de Catalyst'te ayar yapmak gerekiyor mu?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.