Şimdi Ara

Sakın AMD Almayın ! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
3.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Celonfix kullanıcısına yanıt

    Tabi tabi hocam 3-4 bine oyuncu koltuğu alınır,rahattır yani öneriniz için çok teşekkür ederimSakın AMD Almayın ! 

  • yazma sebebimi guzel ozetlemissin, git herhangi bir mobilyaciya, bundan istiyorum de dxracerdan daha kaliteli urunu yarisi fiyatina verir. 2 gun sonra da bi yerin agrir. Cidden fark ediyorum anlamiyorsun, ama mercedese gerek yok, cok daha ucuza anadol var demek de.. biraz sey yani.. daha 3 ay once herman miller 2. elini 2bin600 liraya aldim. sen dxracer al. hic gormeden denemeden anlamadan nasil cesaret ya valla acaip!


    Ama haklisin anadoldaki rahatlik hic birinde yok azizim.


    NOT: islemci basliginda koltuk konusmak da.. ahah


    NOT2: mercedes guzel arabadir, pahalidir ama alinsa guzeldir desem bisi demezsin di mi, burda ayni cumleyi bu markaya kullandim nasil da dellenmissin, ne kadar acaip birisin ya, benimle derdini de bi anlasam.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sieger -- 2 Kasım 2020; 19:20:10 >
  • "Sakın AMD almayın."

    - Intel

    Sakın AMD Almayın ! 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sieger

    yazma sebebimi guzel ozetlemissin, git herhangi bir mobilyaciya, bundan istiyorum de dxracerdan daha kaliteli urunu yarisi fiyatina verir. 2 gun sonra da bi yerin agrir. Cidden fark ediyorum anlamiyorsun, ama mercedese gerek yok, cok daha ucuza anadol var demek de.. biraz sey yani.. daha 3 ay once herman miller 2. elini 2bin600 liraya aldim. sen dxracer al. hic gormeden denemeden anlamadan nasil cesaret ya valla acaip!


    Ama haklisin anadoldaki rahatlik hic birinde yok azizim.


    NOT: islemci basliginda koltuk konusmak da.. ahah


    NOT2: mercedes guzel arabadir, pahalidir ama alinsa guzeldir desem bisi demezsin di mi, burda ayni cumleyi bu markaya kullandim nasil da dellenmissin, ne kadar acaip birisin ya, benimle derdini de bi anlasam.

    "NOT: islemci basliginda koltuk konusmak da.. ahah"


    Sistem tavsiyesi adı altında;


    -Soğuk duş alın

    -Kahve / yeşil çay / su için

    -Kitap okuyun



    diyen birisi mi diyor bunu Sakın AMD Almayın ! Sakın AMD Almayın ! 


    Alt tarafa bir kaç madde daha eklersen iyi olur;


    -Klozet yerine Herman Miller koltuk alıp ortasını delip kullanın


    -Akıllı telefon yerine kablolu telefon kullanın böylece gecikme sorunu yaşamassınız



    Sakın AMD Almayın !




  • bilmiyorum fark ettin mi orasi sistem tavsiyesi mi? Nerde yaziyor sistem tavsiyesi? gercekten gosterir misin?


    asil sorun bu iste, okuma yazman direk olarak yok. Yok yani okumuyorsun, orasi kendimce tuttugum blog sayfam, bir seyler bulunca, test edince, gorunce, not aliyorum bu kadar basit. Ben kime dedim bunu oku tavsiye al diye, hatta nerede dedim bu bir sistem tavsiyesidir diye. Cidden yazdikca batiyorsun. Bi diger baslikta dedim ne durumda amd alinmali, ne durumda intel daha iyi diye. Zaten diyorum 3 bilgisayarimin 2si amd diye, ama yok abi, laf edeceksin ya. Ben sana yardim edeyim, benimle ugrasma, cunku 1 kelime bile ediyorsam arkadasinda durabilecegim kadar okumus arastirmisimdir. Sayet hataliysam da beni uyaran, ispat edene tesekkur eder, saygi duyarim.


    Sistem tavsiyesi istiyorsan ustte link var zaten, okusam gorurdun.


    Ilk sayfada @trumpet ne guzel yazmis, `Yazarin yorumuna saygim var , kendi dusuncesini aktarmis , yanlis yada dogru karismam , ben memnunum islemcimden , Nokta .` Bitti. Cok saygilar ve tesekkurler kendisine.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sieger -- 2 Kasım 2020; 19:43:23 >




  • Zotac nasıl en iyi Nvidia olabilir Kral açıklar mısın.

    Nvidia da EVGA - Amd'de Sapphire değil mi ?

  • discorda electron spyware kullanır demişsiniz. electron spyware yazınca hiçbir şey ile karşılaşmadım nedir bu acaba? kaynağınızı gösterebilir misiniz? @sieger

  • Tamam 👍

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mantıklı 3-5 bir şey okurum diye geldim ama boş muhabbetmiş.


    forumda birçok kişi daha zotac markasını duymamış iken zotac gtx 260 kullanıyordum. tık dahi etmedi.

  • Tamam

  • Holigan gibi taraftarlık olayını anlamıyorum günün şartlarında durumumuz belli fiyat performans için en makul olanı almak mantıklı

  • @zesuzi tabi ki hocam, Zotac 5 senelik uluslar arasi garanti verir. Ve overclock icin fanini sokmus, oraya custom loop icin parcalar takmis olun, yine de sorun ciktiginda sorgusuz sualsiz uluslar arasi urunu kabul eder ve degistirir. Bu sebep bile yeterlidir 2. elde ilk tercihlerden olmasi icin. Ancak bunu verebilmesi icin servise gitme oranlari asiri azdir, adamlar bosu bosuna vermezler bu garantiyi, ben sadece 1 kez servise gonderdim, onda da devrelerine baska yollar yaparken bozdum, ucretsiz bir sekilde tamir edip gonderdiler.


    Evga 2. sirada, garantisi zotac kadar olmadigi icin, genelde zotac onersem de, ben alirken evga alirim, sebebi ile support ekibi efsane, z390 dark onceki anakartimdi, ve sirf yorumlarim uzerine 10dan fazla farkli bios versiyonu verdiler bana. Supportla maillesip, overclock sonuclarini onlarla paylasip, beraber gelistirebilirsiniz, musteriyi bu kadar memnun etmek icin cabalayan cok az firma var.


    Asus da cevreden acikcasi cok sorun duyuyorum, ancak benim kullandigim en iyi urunlerin de cogu asus, mesela su an ramleri en rahat overclock yapabildigim anakart z490 dark evga degil, asus z490 apex. supportlari yeterince iyi degil, ama bunlar yuzunden 3. sirada. Zaten MSI falan konusmayacagim, gercekten ilgilenmeye calisip hic bir seyi beceremeyen bir firma. Anakartinda normal `guvenli` diye verdikleri voltajlari bile calistirmayan, 1T calistirmadigini belirttignizde hemen cozuyoruz deyip size ozel bir bios gonderen ancak incelediginizde gercekten 1T olmayan, hatta 2T olup sadece gorunurde 1 olan yalanci bir versiyon goruyorsunuz. (1T dedigim command rate) boyle bir firmadan acikcasi ne bisi alirim ne veririm. Bir kere ucuz diye 2. el 1080ti aldim msi, benchmarklarda internette var olan ortalama skora bile cikamadi, saka gibi, servise goturdum sorun yok duzgun calisiyor dediler testlerdne sonra. komik.


    @General Darknes aynen oyle hocam, zotac az uretir, oz uretir.


    @Expheribal Tabi hocam, https://www.electronjs.org

    discord bu electron platformu ile chrome browseri uzerine yazilmis bir yazilim, yani bir cok baglamda olumsuz seyleri var. Ilk olarak en asparagastan baslayim, bu projenin CIA tarafindan da desteklendigi soyleniyor, ispat olmadan boyle seylere pek takilmam ama, kullanicinin yazdigi, hatta yazip gondermeden sildigine kadar her seyi tek tek serverlarinda sakliyorlar, chrome oldugu icin, google tarafindan da her sey onlara gonderiliyor, bu kadar bilgiyi izinsiz bir sekilde bu kadar alip kullanmasina izin verildigi icin mantiksiz da gelmiyor bu CIA teoremi, ama bilinmez, yine de buradan kisilerin profillerini cikartip kullaniyorlar, ayni electronjs ile yazilan applere bakabilirsiniz listeden, cogu hakkinda acilan davalari da biliyorsunuz. Mesela bir suredir kullaniyor olun, sizin discord hesabinizi biliyor olsunlar, ve instagraminiz da var. Discordda ya bi a3 alsak ne kadar guzel olmaz mi gibi bir muhabbetten yarim saat sonra instagrada a3 reklami gormeniz cok olasi, hadi bunlari gecelim, zira artik her yerde var. Diger yanda chrome un ne kadar sistem kaynagi kullandigi zaten bilinen bir gercektir, bu sebeple oyun oynarken arkada calismamasi her turlu daha iyidir, bir de ustune electron jsnin sistem kaynagi yemesi kendi kendine islem yapmasi eklenince... Bu konuda onerebilecegim ripcord yazilimi olacaktir. Sadece serverla iletisim kuruyor, yani gonderdiginiz mesjlar tabi ki serverlarinda duruyor ancak gerisi onlara gitmiyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sieger -- 3 Kasım 2020; 1:18:7 >




  • Yıllardır inteli savundum cunku ryzenin abartildigini düşünüyordum phenom ve fx islemciler gibi yanıltıcı on yargiya sahiptim arastirdim intele dusuk performans ve yuksek mebla odenmeyecegine karar verdim r5 3600 aldim asiri memnunum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ergendir boş ver kafaya takmaya gerek yok

  • sieger kullanıcısına yanıt

    electronjs, nodejs, chrome v8 gibi projeler açık kaynaklı projeler olduğu için herhangi bir izleme faaliyetinin yapılabileceğini sanmıyorum.

    google'ın etkin olduğu kısım chrome v8 bile açık kaynak. github'da herşeyleri ortada.

    CIA'nın desteğine ne gerek yok. bu projelerin finansmanı openJS derneğinden geliyor. o derneğin arkasında da IBM, Google, Microsoft gibi devler var.


    Reklamın sizi takip etmesi konusu ise google'ın sunduğu tag manager ürünü ile ilgili. discord, instagram gibi bir çok dev bu üründen faydalanıyor.

    Google izin veren sitelerin ziyaretçilerinin bilgilerini toplayıp anonim olarak etiketliyor. profil oluşturuyor. böylece reklam verenler daha isabetli reklam verebilyor.

    Adwords ve Adsense ürünlerinde bu veriler kullanılıyor.


    üstüne discrod kendi gizlilik metninde mesajlar dahil tüm bilgileri topladığından bahsediyor. çoğu yazılımda da böyledir zaten.

    genellikle bunu "deneyimi iyileştirmek" için topladıklarını iddia ederler. fakat pratikte tüm amaç reklam verenleri mutlu etmektir.

    reklam verenler ödedikleri paranın karşılığını almak için her şeyi talep edebilirler.


    bu işin ne kadar kirli olduğu cambridge analytica olayında çıkmıştı zaten. fakat tüm bunlar içinde bu amaçlarla kullanılan açık kaynak yazılımların bir günahı olduğunu sanmıyorum.

    bu herkese açık yazılımların içine bir şey gizlemeye kimsenin cesaret edebileceğini sanmıyorum.





  • 1 seneyi geçti ryzen/radeon sistem kullanıyorum. Bugüne kadar 3 4 kez mavi ekran yedim oda ramleri overclock ettiğim zaman.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • orcnd kullanıcısına yanıt

    Aynen hocam zaten o kisimlar discordda ispat edilemedi ama yine de bir cok guvenlik forumunda isminden electron spyware i diye geciyor, ben o kadar o dilden anlamiyorum ama belki de ispat eden vardir, o yuzden bu sekilde belirttim ama yine de oyun oynarken arkada discordun/chrome un acik olmasi hic bir sekilde guvenilir, ya da sistem kaynagi yemesi acisindan mantikli degil degil. Bir de ayni dille yazilan facebook messenger appini biliyorsunuz. Telefonda acik olmasa bile takip edebilme yetisine sahip, ayni seylerin bunda da oldugu iddia ediliyor. Bence yine de ates olmayan yerden duman cikmaz deyip kendimizce onlemimizi almaliyiz. ripcord zaten bence daha hizli, daha basit bir program. Kendim aslinda hic birini kullanmiyorum, direk firefoxtan giriyorum

  • Buyrun kendileri de itiraf etmisler ccx sacmaliginin bunca zaman neye mal olduguna. En azindan farkindalar.

  • sieger kullanıcısına yanıt

    Bende amd kullanıyorum memnunum bu söylediklerini biliyorum haklısın neden bu kadar sana kızıyorlar anlamadım.Acaba bu kızanlar videoyu anladılar mı?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moonquad -- 3 Kasım 2020; 10:20:48 >
  • sieger kullanıcısına yanıt

    AMD'nin Ryzen mimarisi 3 zardan oluşuyor, bellek kontrolcü infinity fabric 2 adet CCD'nin biri kadar büyük yapıda altta olanı, Zen 2'de CCD içinde 2 CCX var (4 cores + 4 cores yapısında). 5000 serisinde CCX 8 cores olacak ama yine 2 adet CCD yer alacak, yani gecikme 8 çekirdek üstü modellerde aslında tam anlamıyla düzelecek değil ama eskiye göre çok daha iyi olacak. Zen 2 CCX yapısı zaten oyunlar için en büyük sorundu, infinity fabric gibi büyük cache'li mimariyi yeni gpu'lerinda da uyguladılar ama gpu tek zar olduğundan cpu gibi gecikmelerden etkilenmiyor. Intel'in i/o ve çekirdekleri tek zarda toplanıyor, oyunlar için daha kararlı bir mimarisi var ağzı olan konuşuyor işte. Yıllardır keriz yerine koymuş, kim kimi acaba. Sakın AMD Almayın ! AMD düşük nm ile ne kadar fazla çekirdeği daha düşük maliyetle sunarım hesabı yapmış, zaten bu chiplet mimarisi çok çekirdekli EPYC işlemciler için daha uygun, aksi düşünülemezdi. 8700K ve 9900K'nın zar alanları neredeyse aynı boyutta ve genel olarak da büyük değiller, 14 nm +++++ falan diyorlar ya onun için söylüyorum.




    Sakın AMD Almayın !


    Sakın AMD Almayın !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 3 Kasım 2020; 15:1:19 >




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.