Şimdi Ara

Sakal Ekimi Hakkında Bilgilendirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
5.233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,

    Bu konu altında ilgili arkadaşlara merak eden veya sakal ektirmeyi düşünenlere detaylı bilgi ve deneyimlerimi aktaracağım

    Bunu yapmamın nedeni ise ben sakal ektirmeyi düşünürken çok araştırma yaptım fakat etkili sonuçlara tavsiyelere ulaşamadım Google 'den arattırdığımız sayfalarda hep aynı makaleler yada benzerleri insanları tatmin etmiyor açıkçası benim kafamdaki soru işaretlerini gideremedi ve bir çok klinik , hastane gezdim doktorlar uzmanlarla konuştum ama gerçekten doğru bilgiler vermelerine rağmen yaşayan bu operasyonu geçiren bir insan kadar detaylı açıklama yapamazlar bunun bilinciyle aklında soru işareti olan arkadaşlara bu konu altında elimden geldiği kadarıyla bilgi vereceğim ve sorularını yanıtlamaya çalışacağım forumda bir kaç konu var sakal ekimi ile ilgili fakat dağılmış gitmiş konular o yüzden taze bir konu sizler için çok daha iyi olacaktır diye düşündüm.

    ilk olarak kendimden bahsedeyim ve neden sakal ektirmeye karar verdiğimi sizlerle paylaşayım,


    Ben 1989 doğumluyum yani 25 yaşındayım sakal ektirmeye aslında 21 yaşında karar vermiştim yani askerden geldikten sonra ama uzmanlarla konuşmalarımda daha erken olduğunu 25 yaşıma kadar beklememin daha sağlıklı sonuçlar vereceğini dile getirmeleriyle beraber beni uzun bir bekleyiş almıştı çevremdeki insanların durumdan pek haberi yoktu tabi her şey normal gibi gözüküyordu ama sakalımın olmaması benim canımı gerçekten çok sıkıyordu ailemden paylaştığım bir kaç kişi ise sakalı ne yapacaksın bizim varda ne oluyor hergün kese kese bir hal olduk kılda keramet olsa vs. gibi sözler söyleyip geçiştirmeye çalışsalar'da durum bu şekilde değildir davulun sesi uzaktan hoş gelirmiş olmayan bir şeyin duygusunu olan bir insan bilemez. Bayanın nasıl makyajı var ise erkeğinde makyajı sakalıdır benim fikrimce aslanda yel erkekte sakaldır. Bu konu altında da bir çok kişi aynı saçmalıklardan bahsedecektir ama sakal ektirmeyi düşünen gerçekten ektirmeye ihtiyacı olan arkadaşları etkilemesin. Sakalının olmaması seni olduğundan küçük göstermesi öz güven kaybı ve senden küçük olan insanların sana saygı duymaması vs. gibi bir çok yıkıcı özellikleri var.

    Gelelim büyük güne yani sakal ektirmeye karar verdiğim güne,

    22 Şubat 2014 yani bundan 5 gün önce sakal ektirmeye karar verip uzun araştırmalarımın sonucunda güvendiğim bir firmayla anlaşıp işlemleri başlattım.

    İlk olarak beni merkezlerine davet ettiler ve uzman kişi tarafından detaylı inceleme yapıldı suratımda cildimde ve çizimler yapıldı nasıl bir sakal şekli yüzümde daha doğal durur diye ve karar verildi daha sonrasında klinikte bulunan kuaför kısmına geçtik sakal ekimine en uygun kök alınacak kısım ensenin bir karış üzeriymiş 3.000 kök alınacak kadarıyla bir kısmını kazıdılar traş ettiler ve özel VİP araçlarıyla beni hastaneye götürdüler ekimler hastane ortamında yapılması çok daha iyi olmaktadır bu benim düşüncem ve ekime karar veren arkadaşlara tavsiyem olsun yanında bir kişi götürmeleridir. Çok ihtiyacınız olacak:)

    Hastaneye vardık,

    Bizi uzmanlar karşıladı ve operasyonun yapılacağı yere asansörle çıkarıldık beni bir telaş, heyecan aldı ama bunu yenmemde uzmanlar sağolsun çok yardımcı oldu hepsi güleryüzlü ve muhabbetli insanlardı.

    Suratıma karar verdiğim sakal şekli çizildi üst kısımda üzerimde ne varsa çıkarmam gerektiği söylendi. Daha sonra onlar vermiş olduğu yakası açık ameliyat gömleğini giyindim.

    İlk olarak yüz üstü kafamı sabit tutacak bir çatala doğru uzandım ense kısmından başlanacaktı ekim için kökler alınacaktı ilk olarak lokal anestezi yapmaları gerekiyordu ki micro motorla kökleri alırken acı çekmeyim ufak iğne içine lokal anestezi için sıvıları enseme enjekte ettiler bir yuvarlak çizer gibi alınıcak kısmın etrafını uyuşturdular iğneler battıkça ufak sızılar acılar oluyordu ama büyütülecek bir şey yoktu artık alınıcak kısım iyice uyuşmuştu hissediyor ama acı çekmiyordum micro motor sayesinde kökleri almaya başladı bu işlemi 3 uzman yapıyordu 2 uzman kökleri alıyor biride sayıyordu 3.000 ulaştığında alımı kestiler ve ihtiyaç molası verildi sağolsunlar yemek geldi karnımı doyurdum çünki işlem 6-7 saat sürecekti.

    Sıra geldi yüzüme kök için yuvalar açılmadan önce lokal anestezi yapmaya ilk olarak uyuşturmak için bir krem sürdüler yüzümün heryerine biraz daha bekledik daha sonra lokal anestezi başladı bu sefer yüz kısmı olduğu için sinirler fazla olduğu için acıda ona paralel artıyor tabi en çok dudak ve cücük kısmı acıdı ama dayanmak ve sonrasını düşünmekten başka bir şey gelmiyor elden nihayet yüzde uyuşmaya başladı ve sonrasında rahat dikim yapılabilmesi için suratımın şişirmeye yönelik ve kökleri beslemek için bir sıvı daha enjekte edilmeye devam edildi bu işlem bittikten sonra ekim yapılacak kısımların açılmasına geldi sıra en önemlisi de buydu çünki köklerin yerleşeceği yuvaları açarken yönleri çok dikkatli açılmalıydı doğallığı ve sakal yönünü bu belirleyecekti sağolsun uzman arkadaş büyük özenle yuvaları açtı.

    Son kısıma geldik artık alınan ve özel kutularda saklanan kökler ekilmeye hazırlardı 3 uzman birden ekime başladı ve işlem bitti yüzümü hiç hissetmiyordum :)

    Merak ettim ve kalkıp Wc gittiğimde şaşkınlık geçirdim yüzüm okadar şişmiştiki yapılan işlemlerden sonra bir korku sardı içimi:) ama tabi bunları yaptırmadan önce biliyordum bütün kökler özenle ekilmiş ve çok farklı bir görünüme kavuşmuştum yüzüm indiğinde herşeyin muhteşem olucağının bilincindeydim bugün ekim yapılmasının ardından 5 inci günüm suratımda hiç bir şişlik kalmadı kırmızı çok ufak pembelikler dışında ve sakallar gerçekten çok güzel duruyor bunlar 1 hafta sonra dökülüp sakal formatına daha uygun şekilde çıkacakları günü bekliyorum çünki kıllar bulunduğu ortama göre şekil alırlar.

    Benden bukadar yaşadıklarımın bir kısmını sizlere yazdım sıkılmayıp okuyanlar teşekkür ederim.

    Sorusu olan arkadaşlar varsa yanıtlamaya çalışırım.

    Resim sorucak olursanız buraya resim koyamam sonuçta insanın özeli ama mail verebilirim daha sonrasında ekim yaptırmayı düşünen arkadaşlara aradaki farkı görüp karar verirler.

    Saygılar...







  • Dostum bana mutlaka ulaşır mısın ciddi şekilde 3 ay sonra Ekim düşünüyorum yardımlarına ihtiyacım var satuzcuoglu@hotmail.com facebookdan ekler misin?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşım merhaba ilkönce hayırlısı olsun umarımherşey senin istediğin gibi olmuştur bende sakal ektirmeye karar verdim seninle mailden bilalbadak@gmail.com iletişime geçebilirmiyizx teşekkürler
  • Ulas bana hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sakal olsa nr olacak memur olduktan sonra

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilgi almak istiyorum. işlemi nerede yaptırdğınızı öğrenebilir miyim ?
  • Arkadaşlar bende 39 yaşında sakal ektiren biri olarak elimden gelen yardımı yapayım. Birincisi 8-9 ay sabah ve akşam düzenli minoxil kullanın. Var olan veya sakalınızı %20 geliştirir. Bunu yaparken devamlı jiletle traş olun ama sakalların biraz uzamasına müsade de edin. Onun dışında diğer işlemler arkadaşın dediği gibi.Korkulacak hiçbir şey yok ancak farkedilmesin istiyorsanız 15 gün en az istirahat gerekir. Yaptırdıktan sonra sosyal olarak güvenin kendine geldi. Tek tavsiyem iyi bir yerde iyice araştırarak yaptırın. Bu işlemleri doktor yapmıyor bu arada. Bütün ekimleri yardımcı personel yapar. Doktorlar sadece kontrol ve yönetim için bulunur. Benim tavsiyem; tam köseyseniz en az 4.5 bin graft gerekir ama inanın 1500 graft bile köse görünümü yok ediyor.
    Size engel olmak isteyen kimseyi de takmayın. Ciğeri beş para etmez adamlar sırf sakalı var diye itibar görüyor bu memlekette. Evet kıl da keramet yok ama statü açısından çok önemli.




  • SAKIN SAKIN AMA SAKIN SAKAL EKTİRMEYİN !!!

    Arkadaşlar ben yaklaşık 1.5 ay önce sakal ektirdim , sonuç tamamiyle hüsran sakın sakın ama sakın ola aklınızdan böyle birşeyi geçirmeyin bende yarı köse biriyim sakalı çıkmayanlar beni çok iyi anlarlar, hayatımda yapmış olduğum en büyük pişmanlık , gideceğiniz ekim merkezleri size 2-3 gün içinde insan içine çıkabileceĞinizden filan bahsediyor bnm 1.5 ay oldu ve hala kızarıklıklar geçmedi, bu merkezler tanıtım ve pazarlama konusunda son derece profesyoneller ve sizi bu operasyonun çok kolay ve rahat bir operasyon olduğundan bahsediyorlar tamamen yalan asla böyle birşey yok insan içine çıkmanız minumum 1.5 ay alır , ben işimi bıraktım , depresyondayım ne kadar ciddi olduğuma gelince intihar etmeyi bile düşünüyorum, sakın böyle bir işlem yapmayın bana bu işlemden sonra ne ders aldın diye sorucak olursanız , elinizde olanı sevin kendinizi ne olursa olsun sevin sakalsız olmak hiçte kötü birşey değil eski halime dönmek için herşeyimi ama herşeyimi verirdim. Bu arada bu işlemi son derece popüler olan bir saç ekim merkezinde yaptırdım ( ESTECENTER ) kurumun sahibi olan ahlaksız şahıs bana sekreteri olan kişi tarafından Dr. olarak tanıtıldı şahsı ismi İbrahim Çevik kendisi son derece samimi ve içten bir insan , tabi bu yüzü takınmasının sebebini işlem yapıldıktan kısa süre sonra anladım amaç sizi ne olursa olsun ikna etmek, bu ahlaksız şahısı bana Dr. olarak tanıtan sekreter ise sonradan yapmış olduğum araştırma sonucunda sekreterin İbrahim Çevik in kardeşinin eşi olduğunu öğrendim , kırmızılık sanırım hayat boyu kalıcı olacak , ekilen kökler 2li ve 3 lü olarak ekilmiş , ekimi yapanlar bırakın doktor olmayı 20 li yaşlarda genç kızlar , saç ekim kordinatörü adı altında sahte dr. lar, bu kişiler genellikle kliniklerin sahipleri sadece kanalları açmaya geliyor ve ekimi bu kızlara bırakıyor size bu operasyondan sonra 2-3 gün içinde herşeyin düzeleceğinden bahsediyorlar, iz kalmayacağından flan bahsediyorlar, açılan kanallardan dolayı suratınız delik deşik oluyor ve kırmızılıklar geçmiyor. Eğer bu durumu takıntı haline getirdiyseniz umarım bnm yazdıklarım bir işe yarar, bnm gibi bu durumdan muzdarip olanlar var ise ve psikolojik olarak çok kötüyseniz benmle temasa geçebilirsiniz, yüz yüzüde görüşmekten büyük mutluluk duyarım. Tekrar söylüyorum KESİNLİKLE SAKAL EKTİRMEYİN ...




  • iyide burada en başta hatalı olan sensin

    en başta soracaktın ekimlerde hemşireler bişey yapacak mı diye. hemşireler olaya el atarsa ben yaptırmıyorum teşekkürler deyip oradan çıkmalıydın. en başta sormalıydın bunu
    yine en başta sormalıydın 2li 3lü kök ektirmemen gerektiğini

    mesela şu linkteki doktor açıklamış. bu doktor nasıldır orasını bilmem ben ektirmedim ve ektirende tanımıyorum

    ama ektirmeden önce napılcağı açıklamış
    https://www.atillakaya.com.tr/sakal-ekimi

    @sss88
  • konuya neden ss atmıyorsun ki ben onu anlamadım hala

    yüzünü güzel bir şekilde paintte sansürleyip koyabilirsin, ozaman kim tanıyacak seni? niye pm atcaz ki?

    @SakalEkimiBilgilendirme
  • sss88 S kullanıcısına yanıt
    bana

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ssszzzz S kullanıcısına yanıt
    bana ulaş kardeşim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeşim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeşim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eken arkadaşlar son durumlari paylaşırsa güzel olur.Yüzünüzü siyaha boyayıp bile fotograf atabilirsiniz zor bir şey değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.