Şimdi Ara

Sahibinden.com Üzerinden Dolandırıldım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 29/05/2019 tarihinde ilan numarası 696383720 olan ve satıcısının PKC Mobile adlı Kurumsal Satıcı ve Ali Yıldırım, Gizem Pekcan isimli olan ilanda belirttiği +90 553 943 ** ** numarasıyla 3800₺ değerinde olan Xiaomi marka cep telefonunu satın almak için iletişime geçtim. Satıcı kurumsal üye olduğunu ısrarla belirtip, güvenilir olduğunu söyledi ve İBAN numarasını gönderdi. 30/05/2019 tarihinde satıcı parayı havale ettikten sonra telefonu kargolayacağını söyledi. Gönderdiği İBAN numarasına 3800₺ havale ettim. Ve 1 saat sonra rastgele bir takip numarası gönderdi, fakat gönderdiği takip numarasının belirttiği kargo firmasında olmadığı böyle bir kargo takip numarasının olmadığını öğrendim. Ardından satıcıyla iletişime geçmek istediğimde satıcı beni WhatsApp üzerinden engellemiş ve numaralarımı da engellemiştir.
    31/05/2019 tarihinde gerekli Polis merkezine başvurdum. 01/06/2019 tarihinde aynı satıcının (PKC Mobile) ismini değiştirip tüm ilanları kaldırıp, ismini HEKİM MOBİL olarak değiştirdiğini ve 697024760 numaralı ilan koyduğunu gördüm. Sahibinden.com'un kurumsal olarak doğruladığı mağazanın ne kadar güvenilir olduğunu anlamış oldum.
    Ne yapmam gerekiyor?
    Elimde dolandırıcının
    -Numarası
    -Attığı 2 Adet İBAN
    -İş yeri adresi
    -Konuşmaların ekran görüntüleri
    -Banka dekontu mevcut
    Savcılığa nasıl başvurmalıyım? Nasıl bir yol izlemeliyim?Sahibinden.com Üzerinden Dolandırıldım Sahibinden.com Üzerinden Dolandırıldım Sahibinden.com Üzerinden Dolandırıldım Sahibinden.com Üzerinden Dolandırıldım







  • Merhaba

    Elinde ki dekont ile savcılığa gidip dilekce dolduracaksin dilekce de bütün delillerini dosyala böylece suç duyurusunda bulunmanız yeterli olacaktir. CMK Dosyaları talebine istinaden Bilişim teknolojilerini kullanarak nitelikli dolandırıcılık suçuna tabi edilecektir. Not : Bu dava dosyası XX Ağır ceza mahkemesi tarafından işlenecek, ortalama 2 sene sürebilir, ilk duruşmaya katılmanız önemli teşkil ediyor.

    Geçmiş olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alican585858 A kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim. Araya bayram tatili girmesi nedeniyle Pazartesi gününe kaldı, delilleri hazırladım yarın ilk işim savcılığa gitmek olacak. İnşAllah mağduriyetim çözüme kavuşturulur.(
  • Sahibinden kurumsal üyeliğine güvenmeyin

    Benim bir şirketim var vergi bilgileri web sitemizde var biri vergi bilgilerimiz ile sahibinden üzerinden kurumsal üyelik açmış dolandırma girişiminde bulunmuş.

    Sahibinden adres doğrulamıyor.Parasını alıyor üyeliği açıyor doğal olarak sizde mağdur oluyorsunuz bizle ilgisi olmayan konu yüzünden ifade vermem gerekmişti

    Geçmiş olsun belliki sahibinden aynı sorumsuzluğa devam ediyor
  • Geçmiş olsun. Ülkede acaip bi adalet boşluğu var, insanlar keyfe keder dolandırıcılık yapabilecek cesareti bulabiliyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.