Şimdi Ara

SADECE TEŞEKKÜR ETMEK İSTİYORUM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • dos hatası ?? diye belirttiğim sorunuma benim işime yarayabilen cevapları aldıgım için konunun burda daha fazla yer kaplamasını istemedim... ve herkese nasıl teşekkür teşekkür edecegimide bilemedigim için konuyu böyle değiştirdim.. umarım forum kurallarına aykırı degildir ..

    basaran arkadasım sagolasın :)) senin yazdıgın mesajdan yola cıkarak bilgisayarı epey bir kurcaladıktan sonra sistem geri yükleme yi buldum :)) dedimkii mademki bir program yüzünden olmus bu sorun, geri yüklersem olurmu acaba ? denedim.. oldu.. artık ms dos hatası vermiyor... kapanması da galiba sizinde dediginiz gibi fanla alakalı.. bu aksam da kısmetse fanla ilgilenecegim :)))

    ilgilenen vakit ayıran yardımcı olmaya calısan herkese cooookkk tesekkurler arkadaslaarr :DDDD

    kesin burda cok dua alıyosunuzdur :DD



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lostgirll -- 24 Temmuz 2007; 18:28:30 >



  • benimde disket sürücü yok dosa nasıl girebilirim gerçi ntfs ile yüklü ama dosa girme şansım var mı
  • @lostgirll psu nedir,birde sistemi yazarsan daha iyi olur.
    @meraklı civciv dos'a win98 cd'si ile başlatarak girebilirsin.
  • arkadasim pardon ama ben hicbirsey anlamadim :D
    bu arada diger arkadasa da dos ntf si gormez hatta yanlis hatirlamiyorsam dos 4 gb ustu partinion i da gormuyordu cunku fat idi

    harbi yaslanmişiz yahu :D artik unutmaya baslamisiz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mad_Wolf -- 23 Temmuz 2007; 16:10:28 >
  • haklısınız.. yazdıklarımdan bende birsey anlamadım..
    son olarak şöyle toparlamaya calıssam:

    bilgisayarım: amd64 3600+ işlemc 512 rem saphire fx5200 ekran kartı 80 gb hardisk ethernet modem vs.. (yazım hatalarımdan dolayı özür)

    son 2 gündür bilgisayar ısınma vs. gibi herhangi bir sorunu olmamasına ragmen kendiliğinden kapanıyor. ben oyun oynarken yada işlem yaparken.. 20 dk dan fazla acık kalmıyor.. birden bire kapanıveriyor..
    virüs vs şüphesinden dolayı bir tanıdıgımdan format atmasını rica ettim.. format atıldı fakat kapanma sorunu hala devam ediyor. şimdi birde ekranda ___dos hatası diye bir uyarı beliriyor.. üstelik 20-30 kere üstüste acıyor bu uyarıyı.. hiç bir arkadasım bu konuda yardımcı olamadı.. eger hangi sebeplerden olabilecegi konusunda yardımcı olabilirseniz en azından neyi düzeltmeye çalısacagımızı biliriz diye düşünüp buraya yazdım.. çünkü format çözüm olmadı...

    her ne kadar derdimi anlatmayı tam basaramasamda ilk mesajıma cevap yazan arkadaslara ilgi ve alakalarından dolayı tesekkur ederim..




  • lostgirl dos hatası olarak belirttiğin şeyi tam olarak yazarsan belki bişeyler anlayabiliriz. Ben tam olarak anlamadım ne olduğunu. Meraklı civciv bende merak ettim nfts den dos a girip ne yapacaksın ki. Xp nin de kendi dos u var. Xp cd si ile boot edip yükleme ekranına geldiğinde ikinci seçenek olan "Yüklü İşletim Sistemini kurtarma" menüsüne girersen sana önce hangi yüklemede oturum açmak istediğini sorar (1 C:Windows) burada zaten başka seçeneğin olmadığı için 1 i seç eğer admin şifresi koyduysan da altta şifre sorar ama koymadığın halde de sorarsa enter la geç dos a düşecektir.
  • Bilgisayar özellikle oyun oynarken kapanıyorsa bunun başlıca nedeni yeterli gibi görünüp aslında iyi soğutma sağlamayan Cpu yani işlemci fanıdır. Amd ler de ısı konusunda çok ünlü olduğundan fan önemi iyice artar. Belki sen kasayı açtığında içi serin gibidir ama Cpu fazla ısınıyor olabilir. Anakartlarda da Cpu nun belli bi değeri geçtiğinde yanmaması için koruma vardır ve gücü otomatik olarak keser. Bence pc yi açtığında bios a gir ve varsa işlemci sıcaklığını gösteren menü yü biraz takip et sıcaklık nereye kadar çıkıyor. Boştaki değer yüksek bişeyse yani bios tayken ısınma fazlaysa oyun larda daha fazla olacaktır.

    Dos sorunun içinde tek diyebileceğim ya yüklenen bir program yada başlangıç a eklenen herhangi bir şeyden dir. Başlangıç programlarını bi kontrol et. Görmek için Çalıştır a msconfig yaz enter la gelen ekran da Başlangıç tabına bak. Ama fazla bilgin yoksa kurcalama ve yardım al. Çözüm olmazsa cevap yaz yardımcı olmaya çalışırız.




  • ntfs yi hiç bişekilde fat32ye dönüştüremiyorum sebebi ne olabilir
  • Ancak format atarsan FAT-32 ye dönüştürebilirsin. Başka çaresi yok.
    FAT-32 den NTFS dosya sistemine çeviri vardır, ama bunun tersi olarak NTFS' den FAt-32' ye çevirmek mümkün değil.
  • lostgirll arkadaşım. pc nin çat diye direk kapanması senin işlemci fanından kaynaklanıyor olabilir.işlemcinin fanı tam oturmuş olmayabilir.sağlam gözüksede çıkarıp tekrar takmayı dene.özellikle amd işlemciler bu konuda intelle göre daha hassas davranıyor.birde sıcaklığ baktığında normal görülebilir ama bu fanın doğru takıldığı anlamına gelmez.çünkü benimde başımdan böyle bir olay geçmişti.

    ayrıca hata konusuna gelirsede orada bir bilgim yok.sadece belki işletim sisteminden kaynaklanıyor olabilir.bu yüzden tekrar kurmaya deneyebilirsin tabii doğru olarak:)
  • basaran arkadasım sagolasın :)) senin yazdıgın mesajdan yola cıkarak bilgisayarı epey bir kurcaladıktan sonra sistem geri yükleme yi buldum :)) dedimkii mademki bir program yüzünden geri yüklersem olurmu acaba ? denedim.. oldu.. artık ms dos hatası vermiyor... kapanması da galiba diger arkadaslarında dedigi gibi fanla alakalı.. bu aksam da kısmetse fanla ilgilenecegim :))) cooookkk tesekkurler arkadaslaarr :DDDD

    dua edinde fan meselesinide halledeyim :dd

    3 gün sonra bilgisisayarı tek basıma modifiye ediyomusum forumu okuya okuya :pppp
  • EVEREST ULTİMATE EDİTİON Bu programı bir şekilde kurup sistemde ki aygıtların ısısını takip et. Kapanma problemin işlemci sıcaklığı dışın da hdd sıcaklığının yüksek olmasından da kaynaklanıyor olabilir.
  • proteo arkadaşın sorunu ısıdan değildir büyük ihtimalle.Sadece işlemci fanının 3 yada 4 pinli girişi anakart üzerine doğru bağlanmadığında şak diye pc kendini kapatabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emretemelkuran -- 24 Temmuz 2007; 20:30:36 >
  • işlemcini değiştirirsen sorunun hallolur. dua etmeni istemiyorum. bunun yerine yardımda bulunursan muhtaç birilerine daha faydalı olur.
    yok işlemcimi değiştiremem dersen, seramik thermal macun al işlemcine.
  • anlasıldı arkadaslar.. önce everesti kuruyom akabinde format nasıl acılır (resimli) bölümünü acıp bişileri yanlısmı takmısız anlamaya calısıyorum o arada da gene forumdan termal macundan nedir ne işe yarar nereye ne kadar sürülür onu bulmaya calısıyom :DDDDDDDD
    o da olmazsa kasayı buzdolabına sokup kaza süsü vermek suretiyle imha ediyom :DD
  • http://www.4shared.com/file/20593718/4e3876d2/xp_simulation_setup.html
    bunla once antreman yap format icin
    termal macun cpu ile cooler arasina sürülür
    kasayi dolaba sokup imha ederken bacaklari disarda kalmasin ona dikkat et o kadar
  • ve termal macuna dikkat etmelisin sakın diğer aygıtlarada kaza ile falan sürülmesin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.