Şimdi Ara

sadece film için 5+1 ses sistemi tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, bulunduğum salonda bilgisayar olduğu için blu ray player olan ev sinema sistemlerini düşünmedim. Çünkü bu oynatıcıların genelde disk okuyamama yada alt yazı problemleri gibi sıkıntıları mevcutmuş. Ben de o sebepten ötürü z5500 ve türevlerinin yer aldığı 5+1 pc hoparlörü bakmaya başladım. Bütçem 500tl. Seçenekler ise

    LOGITECH Z506
    EDIFIER M3500
    Microlab X-23
    CREATIVE Inspire T6300
    CREATIVE Inspire T6160

    Diğer bir seçenek ise bütçeyi biraz geçip z5500 ikinci el olarak temin edilebilir.
    Thx sertifakalı hoparlörler cidden filmlerde etkisini gösterir mi? Benim bildiğim bi z906 bir de z5500 var ama z906ün fiyatı beni aşıyor.

    Bu koşullar altında bu seçeneklerden sizce hangisi uygun benim için?



  • Alacağınız ses sisteminden eğer 6 kanal ses almak istiyosanız bunların hiç biri işini görmez hocam stereo sistem bunlar. Filmlerde dolby dijital isterseniz z5500 tercih edilebilir. Ama stereo düşünüyorsanız bunların aralarından edifier m3500 derim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pardon hocam tamamen bilmediğimden soruyorum madem bunlar streo neden 5+1 sistem bunlar dolby digital olmayacaksa ne anlamı var copy paste hoparlörlerin?
  • koraygoksel K kullanıcısına yanıt
    Öncelikle salonunuzun ebatı ne kadar? Çünkü büyük bir salon ise bu saydığınız Pc hoparlörleri filmlerde size istediğiniz zevki veremeyecektir. Ayrıca Pc hoparlörü ile alacağınız ses kalitesini biraz olsun arttırmak istediğinizde 150-200 tl civarına da bir ses kartı almanız gerekecek. Bu da masrafınızın artması demek.

    Z5500 ise oldukça eski bir cihaz ve 2.el alıp bir süre sonra bozulması da olası. Bu sebeple o riske girmezdim.

    Bunların yerine bütçeyi biraz daha arttırıp, 800 tl'ye aşağıdaki Pioneer htp-073 AVR'li ev sinema sistemini alırdım. Yukarıda saydığınız cihazlar bunun yanında oyuncak kalırlar. O yüzden almışken iyisini alın derim. Ayrıca 4 adet hdmi girişi olduğu için birçok cihazı da bu sete bağlayıp tüm cihazların sesini setten alabilirsiniz. AVR'li ev sinema sistemleri hakkında forumu biraz karıştırırsanız gerekli bilgileri bulabilirsiniz.
    http://www.hepsiburada.com/m/pioneer-htp-073-600w-3d-5-1-kanal-4k-pass-ev-sinema-sistemi-p-EVPIOHTP073?productId=evpiohtp073&categoryId=152492

    Bunun dışında stereo vs konusunda şöyle bir açıklama yapayım. Eğer Pc'de çaldığınız şarkı yada film 2 kanal sese sahipse ve pc'nin ses çıkışı stereo yani 2 kanal olarak ayarlı ise sadece önlerden ses alırsınız. Hoparlörün 5.1 olmasının bir etkisi olmaz.

    5.1 hoparlör setleri yada bu tarz sinema sistemleri kaynak yani pc'deki film vs 5.1 sese sahip ise 5.1 ses verebilir. Yada oyunlarda ses çıkış formatını 5.1 ayarlayarak gerçek 5.1 ses alabilirsiniz. Yani müzik çalarken yada internet tarayıcı üzerinden bir ses çalıyorken kaynak 2 kanal (stereo) olduğu için arka hoparlörden ses gelmez, bu da gayet normaldir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Salon yaklaşık 30 metre kare hocam. İzlediğim filmin dolby digital 5.1 olması aldığım EDIFIER M3500'ten dolby digital ses alabileceğim anlamına gelmez mi tam olarak o kısmı anlayamadım ben..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koraygoksel -- 15 Ocak 2015; 2:14:23 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: koraygoksel

    Salon yaklaşık 30 metre kare hocam. İzlediğim filmin dolby digital 5.1 olması aldığım EDIFIER M3500'ten dolby digital ses alabileceğim anlamına gelmez mi tam olarak o kısmı anlayamadım ben..

    Hayır hocam dolby dijital ses alamazsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • koraygoksel K kullanıcısına yanıt
    Dolby Digital ve DTS bir ses formatıdır ve bunların çözülmesi gerekir. Logitech z5500-906 yada önerdiğim Pioneer AVR'li setlerde bu sesleri çözecek harici bir dekoder mevcuttur. Bu tarz cihazlarda sesi kaynak cihazdan optik yada hdmi çıkış vasıtası ile hiç dokunmadan aktararak (bu olaya bitstream yada passthrough deniliyor), sesin harici dekoder tarafından çözülmesini sağlıyorsunuz.

    Ama elinizde bu tarz harici dekoderi olan bir ses sistemi yoksa (Edifier M3500 gibi) ses çözme işini pc'nin ses kartı yapacaktır ve hoparlörlere aktaracaktır. Yani hoparlör setleri ile de DOLBY yada DTS sesli filmleri izleyebilirsiniz. Sadece bu yöntemin harici bir dekodere göre daha başarısız olduğu söyleniyor. Fakat ben buna katılmıyorum. Alınan sesin kalitesi daha çok hoparlörle ve amfi ile alakalıdır ve bu setler de çok matah birer set olmadığı için kalitenin çok iyi olmaması normaldir.

    Bu arada beğendiğiniz Edifier M3500 hoparlörden ben de de mevcut. Bu setin ses tonu daha müzikal diyebilirim. Film için sanki biraz yumuşak kalıyor gibi. Ayrıca Edifier'ın şu an bir distribütörü yok ve garanti konusunda sorun yaşarsanız çözüm bulmanız sıkıntılı olabilir. Yoksa Edifier'ı her türlü Creative ve Logitech'e tercih ederim. Çok daha dengeli ve temiz bir sese sahiptir.




  • Hocam cevaplar için çok teşekkürler. Peki Pioneer HTP-071 ile Pioneer HTP-073 arasındaki fark tam olarak nedir birinde sadece usb girişi var ekstradan sanırım. Bu ikisinden hangisi tercih etmeliyim?
  • Bence paket sistemleri dinlemeden almayın
    Parasıda az değil Beklentilerde önemli tabiki
    Parasına göre bass hacmi yetersiz gibi geldi bana
    Bu sistemin en önemli ve pahada ağır gelecek parçası amfi dir o da giriş seviye bir amfi




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.