Şimdi Ara

Sadece bilgisayarlardan internete bağlanılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
87
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, sorunum artık saç baş yolduracak kıvama geldi, desteğinize ihtiyacım var.


    Sorunum şu şekilde, bilgisayarı açtığımda bilgisayarımda internet bağlantısı gitmiş görünüyor. Modeme bağlı olan diğer cihazlarımda bu sorun mevcut değil. Sadece bilgisayarımda yaşıyorum bu sorunu. Çözümü sadece modemi tamamen fabrika ayarlarına döndürüp tekrar kurunca buluyorum ancak bilgisayarı yeniden başlatınca veya kapatıp açınca internet yine gelmiyor bilgisayarıma. Ağ bağlantıları kısmında sürekli "tanımlanıyor, ağ bağlantısı yok" uyarıları döngüye girip duruyor. Windows 11 en güncel sürümdeyim, ağ sorunu sına kısmını denediğimde "ağ bağdaştırıcısı yeniden başlat" butonu sürekli döngüde oluyor, sorunu çözmüyor. Denediğim adımların hepsini tek tek yazacağım. ISS ise sorunu modeme atıp geçiştirmeye çalışıyor bu arada.


    Denediğim adımlar:


    Modemi değiştirdim.

    DHCP otomatikte sorun aynı, DHCP kapatıp IP verince de aynı, DNS değiştirince de sorun aynı.

    Farklı Ethernet kablosu ile denedim.

    Bir yabancı forumda modemi farklı prize, güç kaynağına takıp deneyin önerisini de denedim.

    Temiz kurulum yaptım bilgisayara.

    Hiçbir program veya bir şey yüklemeden test ettim.

    Ethernet adaptör alıp onunla da test ettim.

    CMD ekranında denenebilecek her şeyi denedim (yabancı kaynakları okumak dahil).

    Yazılım ve driver güncellemelerini yaptım, chipset vs. her şeyi de kurdum.

    TurkNet, ekranlarında sorun görünmediğini söyleyip sorunu farklı yerlere atıp geçti.


    Gözden kaçan başka bir şey var mı yok mu bilmiyorum o yüzden sizlerden tavsiyeler bekliyorum.








  • Ethernet kablosunu başka bir pcye taktığında sorun yaşamıyorsan.Pcye temiz kurulum yapıp driverları doğru bir şekilde yüklemene rağmen bu loop sorunu devam ediyorsa anakartındaki lan ethernet yuvası veya entegresinde bir arıza olabilir anakartını değiştirebilir veya tamir ettirmeyi deneyebilirsin.

  • Merhaba;


    Modem ile PC arası mesafe ne kadar?



    Kolay gelsin.

  • farklı modem deneyin hocam sorun devam ederse pc anakart sorunlu gibi ayrıca bios güncellemesi deneyin

  • Sorunuz oldukça sıkıntılı görünüyor ve birçok temel adımı zaten atmışsınız gibi görünüyor. Ancak, aşağıdaki ek adımları deneyebilirsiniz:

    1. Başka Bir Cihazda Test Etme: Bu sorun sadece bilgisayarınızda mı yoksa başka bir cihazda da mı var emin olun. Başka bir bilgisayarda veya mobil cihazda aynı ağ bağlantısını deneyin ve sonuçları kontrol edin. Eğer diğer cihazlarda da sorun yaşanıyorsa, bu modeminizde veya bağlantı sağlayıcınızla ilgili olabilir.
    2. Başka Bir Ethernet Bağlantı Noktası: Eğer mümkünse, bilgisayarınızı farklı bir Ethernet bağlantı noktasına bağlayın ve internet bağlantısını test edin. Belki de kullanmakta olduğunuz Ethernet portunda bir sorun olabilir.
    3. Başka Bir Ağ Adaptörü: Başka bir ağ adaptörü (USB Ethernet adaptörü gibi) kullanarak bilgisayarınızı bağlayıp internet bağlantısını kontrol edin. Bu, anakartınızın Ethernet portunda bir sorun olup olmadığını belirlemenize yardımcı olabilir.
    4. Bağlantı Kablosu: Kullandığınız Ethernet kablosunun sağlam olduğundan emin olun. Eğer mümkünse, farklı bir Ethernet kablosu kullanarak bağlantıyı tekrar deneyin.
    5. Güvenlik Duvarı ve Antivirüs Yazılımı: Güvenlik duvarı veya antivirüs yazılımınızın ağ trafiğini engelleyip engellemediğini kontrol edin. Bu yazılımların ayarlarında ağ trafiğini kontrol eden bir seçenek olabilir.
    6. Windows Ağ Sorun Gidericiyi Kullanma: Windows'un kendi ağ sorun giderici aracını kullanarak ağ bağlantısı sorunlarını gidermeyi deneyin. Başlat menüsünde "Ağ Sorun Giderici" yazıp çıkan sonuca tıklayarak bu aracı çalıştırabilirsiniz.

    Eğer yukarıdaki adımları da denedikten sonra sorun hala devam ediyorsa, anakartınızda veya işletim sisteminizde daha derin bir sorun olabilir ve bu durumda profesyonel teknik destek almanız gerekebilir.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.