Şimdi Ara

sacred 2 fallen angel

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
1.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar sacred 2 Fallen angel adlı oyunu oynayan ve bu oyunda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi ?

    Oyunda karakterlerin skill leri ve stat pointlerin verilmesi ayrıca itemlerin nasıl ayarlandıgı hakkında bilgiye ve yardıma ihtiyacım var.Şimdiden teşekkürler..



  • Hangi karakteri oynuyorsun ona göre bir şeyler söyleyelim.
  • xLordRealx kullanıcısına yanıt
    Her karakteri oynarım hepsini oynamak istiyorum :).Daha başlayamadım ,başladım aslında biraz shadow warriorla ama herşey birbirine girdi baya ilerledim ama yaratıkları öldürememeye başladım sonrada bıraktım oynamayı yani şhadow warrior olabilir yada başka daha eğlenceli bildiğiniz bir karakter var ise oda olabilir.İlginiz için teşekkürler.
  • Mage tarzı karakterlerle oynamanı tavsiye ederim
  • Mage tarzı karakterlerle oynamanı tavsiye ederim
  • Peki Shadow Warrior üzerinden gidelim. Nasıl bir yapılandırma istiyorsunuz? Tek başınıza güçlü bir karakter olarak mı dövüşmek istiyorsunuz, yoksa yaratık çağırıp etrafı temizleme işini onlara bırakmak mı, yoksa hem kendiniz savaşıp hem yaratıklardan yardım alarak ilerlemek mi? Kısaca Melee - Summoner - Hibrit bu üç yapılandırmadan birini seçin, ona göre bir rehber hazırlayıp size sunayım.
  • xLordRealx kullanıcısına yanıt
    Tek başına ilerleme savaş gücü mele oluyor sanırsam onun tercih ediyorum.
    Bu arada çok teşekkürler yardım için.
  • Biraz ayrıntılı yazacağım o yüzden spoiler içine alıyorum fazla yer kaplamasın diye.


    Tanrı olarak Testa seçin derim. Bosslarda çıkarırsanız düşmana önemli ölçüde zarar verecektir. Zaten oyunda Forens ve Testa'dan başka kullanışlı tanrı yok.

    Expert Touch'a tabii ki tıklamıyoruz. Oyuna başladıktan sonra:

    Stat puanlarının hepsini Strength'e ver. Verdiğin her puan hasar gücünü ve atak oranını artıracak.

    Skiller:

    - Tactics Lore : 75+ Verdiğin hasarı ve kritik vuruş şansını artırır. İlk etapta 75 tane verip masterlıyoruz. Daha yüksek levellerde diğer skilleri de masterladıktan sonra bu skilli artırmaya devam edebilirsin.

    - Dual Wield : 1 Çift silah kullanımını açmak için veriyoruz. Daha fazla puan saldırı hızını ve atak oranını artırır. Ancak bunu ekipmanlardan ve kullanacağımız CA'lardan sağlayacağımız için 1'den fazla vermeye gerek yok.

    - Death Warrior Focus : 75 Death Warrior görünümündeki CA'ların rejenerasyon süresini kısaltır. Ayrıca maksimum levellerini artırır. Yani kullandığın CA daha güçlü olur. Buffların güçlerini artırmada çok etkilidir.

    - Movelement Champion Focus : 75 Movelement Champion görünümündeki CA'ların rejenerasyon süresini kısaltıp maksimum levellerini artırır. Yine bu görünümdeki kullanacağımız buff CA'sının gücünü artıracak.

    - Concantration : 1 Tüm CA'ların rejenerasyon süresini kısaltır. Ancak bunu sadece 2 buffı aynı anda kullanabilmek için açıyoruz. Ağaca özel skiller kadar düşürmüyor rejenerasyon sürelerini (Death Warrior Focus ya da Movelement Champion Focus gibi)... 75 verip masterladığında 3 buff CA'sını aynı anda kullanabilirsin ancak summon çıkarmayı düşünmediğimizden kullanacağımız 2 buff CA'sı kalıyor, o yüzden 1 puan verdik.

    - Armor Lore : 75+ En etkili skillerden biridir. Bu skille vereceğiniz puanlar ile hem fiziksel ve elemental dayanıklılığınız artar, hem de yüksek level ekipmanları kullanabilirsiniz. Bunlar da yetmiyormuş gibi kullandığın ekipmanların ağırlığının verdiği hantallığı azaltır. (Giydiğin her ekipman CA'larının rejenerasyon sürelerini yükseltir. Armor Lore da ekipmanlardan gelen penaltıyı azaltarak rej. sürelerini tekrar düşürür.) Hiçbir karakter armor lore olmadan ilerlememeli.

    - Constitution : 75 Canını ve iyileşme hızını artırır. 75 puan verip masterladığınızda savaş sırasında bile iyileşmeye olanak sağlar. Önemli olan canınızı artırmasıdır. Armor lore ile birlikte en etkili defansif skilldir.

    - Combat Discipline : 75 Bu skill kombolarının rejenerasyon süresini makul ölçüde düşürüp tüm CA'larının verdiği hasarı artırır. 75 puan verip master yapınca 4 CA'yı kombolara atayabilirsin. Kombo işini ben çok kullanmadım ama hasar artırmak için bu skilli seçiyoruz.

    - Toughness : 75 Bu skill armor lore kadar olmasa da fiziksel ve elemental dayanıklılığımızı artıracak. Tabii düşmanlardan gelen hasarı % olarak azaltma özelliğini düşünürsek gayet kullanışlı bir yetenek olacaktır.

    - Spell Resistance : 10 Başka önemli skillimiz kalmadığından büyü direncini seçebiliriz. Bu oyunda büyücüler cidden fena vuruyorlar :)

    CA'lar...

    -Death Warrior Ağacı-

    --Grim Resilience (Buff)-- : 200 Canımızı ve büyülere karşı direncimizi artırır. Ben bu oyunda pasif oynamayı sevdiğimden buff CA'larını fullemeyi tercih ediyorum. Gereksiz taşları 4:1 şeklinde dönüştürerek bu CA'nın seviyesini artırabilirsiniz. Tabii ki diğer kullanacağınız CA'ların rej. sürelerini kısalttıkça buff seviyelerinizi yükseltmek daha doğru olacaktır. Bufflar rej. sürelerini bayağı artırıyor çünkü.

    Bronze Mod:

    Fortifity : Canınızı daha çok artırır.

    Rejuvenation : İyileşme hızını artırır. Fortifity'i seç.


    Silver Mod:

    Readiness : Defansı artırır.

    Discipline : Diğer CA'ların rejenerasyon sürelerini kısaltır. Readiness'i seç.


    Gold Mod:

    Reflex: Saldırılardan sıyrılma şansını artırır.

    Safeguard: Fiziksel dayanıklılığını artırır. Ben safeguardı tercih ettim.



    --Rousing Command-- : Basınca belirli süre aktif olup saldırı şansını artıran CA. Rejenerasyon süresiyle aktif olma süresi arasındaki farkı çok açmayacak şekilde artırabilirsin.

    Bronz Mod:

    War Song : Saldırı oranını daha da artırır.

    Persistence : Aktif olma süresini artırır. Ben persistence seçtim. Saldırı oranını CA leveliyle birlikte artırabiliriz.


    Silver Mod:

    Spur : Koşma hızını artırır.

    Impulse : Saldırı hızını artırır. Impulse'yi seç.


    Gold Mod:

    Surge: Bu CA aktif iken diğer CA'ların rej. sürelerini kısaltır.

    Leader : CA'dan diğer parti üyelerinin de faydalanmasına olanak sağlar. Landan ya da internetten oynamadığını ve yaratık summon etmeyeceğini düşünürsek Surge'yi seçmelisin.



    --Scything Sweep-- : 1 Tek bir hareketle önündeki gruplaşmış düşmanların hepsine birden vurabilen CA. Önümüz kalabalık olduğunda bu CA'yı kullanabiliriz.


    Bronze Mod:

    Force : Daha fazla hasar verir.

    Knockback : CA'nın düşmanları geri itme şansını artırır. Force'u seç.


    Silver Mod:

    Intent : Kritik vuruş şansını artırır.

    Numb : Düşmanı sersemletme şansı sağlar. Intent'i seç.


    Gold Mod:

    Hurl : Öldürülen düşmanları etrafa fırlatır diyor ama denemedim.

    Rage : Her vuruşun sana enerji sağlar. Diğer bir deyişle rejenerasyon süresini kısaltır. Rage'i seç. CA'yı daha aktif kullanabilirsin.



    -Movelement Champion Ağacı-

    --Reflective Emanation(Buff) : 200 Yakın dövüş hasarını gönderene yansıtma şansı sağlar.


    Bronze Mod:

    Tough : Sersemletme efektlerini yansıtma şansı sağlar.

    Backlash: Mesafeli saldırıları yansıtma şansı sağlar. Mesafeli saldırıların sersemletme saldırılarının aksine canımızı azalttığını düşündüğümüzde backlash seçmeyi daha uygun gördüm.


    Silver Mod:

    Unstoppable : Root efektlerini yansıtma şansı sağlar. Root efekti de bir çeşit sersemletme gibi düşünülebilir.

    Antimagic : Büyüleri yansıtma şansı sağlar. Antimagic'i seç. Üstte yazdığım gibi büyüler bu oyunda çok fena.


    Gold Mod:

    Riposte : Yakın dövüş saldırılarını yansıtma şansını artırır.

    Idol : Parti üyeleri için de yaptığı korumanın mesafesini artırır. Tek başına oynadığını düşünerek Riposte diyorum.



    --Killing Spree-- : Bu CA da Rousing Command gibi bastığında belirli süre boyunca etkili olan bir CA'dır dolayısıyla yine aynı şekilde rejenerasyon süresiyle aktif olma süresi arasındaki farkı çok açmayacak şekilde seviyesini artırabilirsin.
    Bastığında düşmana vurdukça hasar depolamanı sağlar. Bu hasarı daha sonra alan efekti olarak çevresindeki düşmanlara verir.

    Bronze Mod:

    Control : Düşmana vurdukça atak şansını artırır.

    Berserk : Hasar aldıkça verdiğin hasarı artırır. Ne kadar fazla hasar alırsan o kadar fazla hasar verirsin. Control seç. Berserk daima düşük can ile dolaşmaya sevk eder. Gereksiz bir risk.


    Silver Mod:

    Burst : Depolanan hasar aynı zamanda sana enerji sağlar. Yani CA'ların rejenerasyon sürelerini kısaltır.

    Perseverance : CA'nın aktif olma süresini artırır. Perseverance'yi seç. Bu CA'yı Rousing Command ile kombo olarak kullanacağız dolayısıyla aktif kalma sürelerini birbiriyle yakın tutmakta fayda var.



    Gold Mod:

    Sway : Saldırı depolarken atak hızını artırır.

    Sear : Depoladığın hasara ateş hasarı ekleyerek boşalttığın zaman çevreye daha fazla hasar vermeni sağlar. Sear'ı seç.



    --Augmenting Guidon-- : Belirli bir süre alanda kalan bayrak atak oranını ve savunma değerini yükseltir. Bu CA'nın da Rousing Command ve Killing Spree gibi rej. süresi ile devamlılık süresi arasındaki farkı çok açmayacak şekilde seviyesini artırabilirsin.


    Bronze Mod:

    Elite: Saldırı şansını ve savunma değerini %50 daha artırır.

    Ensign: Bayrağın etki alanını genişletir. Tek başına oynadığına göre Elite daha uygun olacaktır.


    Silver Mod:

    Healing: Bayrağın etki alanı içinde parti üyelerine iyileşme sağlar.

    Tutor: Bayrağın etki alanında daha fazla experience (deneyim) kazanmayı sağlar. Tek başına oynadığına göre Tutor daha iyi olacaktır.


    Gold Mod:

    Fear: Bayrağın etki alanı içinde düşmanların saldırı şansını azaltır.

    Leadership: Bayrağın etki alanı içinde parti üyelerinin saldırı ve büyü atış hızını artırır. Tekrar, başkalarıyla birlikte oynamadığına ve yaratık çağırma işine bulaşmadığına göre Fear seç.



    --Frenzied Rampage-- :1 Tek bir düşmana ardı ardına saldırılar yapar. Boss'larda ya da tekli düşmanlarda etkili olarak kullanabiliriz.


    Bronze Mod:

    Double Attack : Bir basışta düşmana iki kere vurma şansı sağlar.

    Wounding : Düşmanda yara açma şansı sağlar. Yara açılması demek birkaç saniye boyunca düşmanın canının yavaş yavaş azalması demek. Özellikle bosslara karşı kullanacağımızdan Wounding daha etkili olabilir.


    Silver Mod:

    Double Strike: Üsttekiyle aynı sanırım bu. CA'ya bir kere basınca düşmana iki kere vurma şansı sağlar. İsminin üsttekinden farklı olmasının sebebi, iki modlamanın şansının birbiriyle toplanamaması diye düşünüyorum. Yani Double attack ile Double Strike modunu birlikte seçtiğinizde, %25 Double attack'tan ve %25 Double strike'tan gelen çift vurma şansınız olur. %50 çift vurma şansınız olmaz. Böyle düşünmemin sebebi bazı karakterlerin bazı CA'larında iki tane aynı isimde modlamaya sahip olmalarıdır. Bunları birlikte seçtiğinizde o özelliğin şansları birbirine eklenir.

    Intent : Kritik vurma şansı verir. Bu iki modlama özelliği birbiriyle benzer özelliktedir. Kritik vuruş 2 katı hasar demektir. Üsttekini seçtiğinizde de iki kere vurduğundan 2 katı hasar vermiş gibi olursunuz. Gözardı edilebilecek bir önemle Intent'i seçin. (Çift vuruşta bir kere daha vurana kadar boşuna zaman kaybetmiş olursunuz, ama kritik vuruş direk 2 katı hasar demek. Gerçekten önemsenmeyecek bir fark.)


    Gold Mod:

    Envenom: Saldırınıza zehir hasarı ekler.

    Vampire: Düşmandan can çalmayı sağlar. Envenom'u seçip verdiğiniz hasarı artırın. Oyunda bekleme olmaksızın sınırsız pot içme özelliği varken can çalmaya çok da gerek yok.



    --Belligerent Vault-- 1 Bunu da sadece nehirlerden karşıya geçmek için falan kolaylık olsun diye kullanıyoruz. Fareyi bastığımız yere zıplamayı sağlayan bir teknik.



    Sağdaki CA slotlarına 1-Scything Sweep, 2-Frenzied Rampage, 3-Augmenting Guidon, 4-Belligerent Vault ve komboya atadığımız 5-Killing Spree ve Rousing Command ikilisini koyuyoruz. Sırası önemli değil.



    -İtemler-

    Silahlar- 2x Kaldur's Legacy. Bulmakta zorluk çekerseniz geçici bir süre Officer's Saber kullanabilirsiniz. Bulması daha kolaydır.

    Savunma ekipmanları için Armantin's Legacy ve Denderan's Tactical Genius setlerinin parçalarını buldukça kullanın. Unique itemleri yazmıyorum hem bulması zor hem de set itemler birlikte kullanıldığında verdiği bonuslarla unique'leri aratmıyorlar. Tabii unique bulursanız kasanıza atar ya da item leveli yüksekse kullanabilirsiniz.

    Yüzük ve kolye slotlarına kritik vuruş şansı, sıyrılma şansı (evade) rejenerasyon süresini kısaltma gibi özelliklere sahip takılar takabilirsiniz. Ekipmanların soket slotlarınaysa ilk etapta demirciden silahlar için saldırı, kıyafetler için savunmayı artıran parçalar yerleştirin. Daha sonra buldukça +all skills veren taşlarla değiştirin.

    Fazladan güzel silahlar bulursanız boş olan silah slotlarına koyabilirsiniz. Bu şekilde sonrasında Chunk of Lava, Poison Fang gibi silahın fiziksel hasarını elemental hasara dönüştüren parçalar yerleştirirseniz girdiğiniz boss savaşlarında düşmanın dayanıklık değerlerine göre silahlarınızı dönüşümlü kullanabilirsiniz (Düşmanın dayanıklılığı isminin hemen altında gözükür).

    Son olarak sol alttaki taş slotlarına da aynı türden 3 taş koyun. 4 tane slot var orada, bir slota 3 tane poison resistance yani zehir dayanıklılığını artıran taştan, ikinci slota fire resistance yani ateş dayanıklılığını artıran 3 taş, üçüncü slota ice resistance yani buz direncini artıran 3 taş ve 4. slota da magic yani sihir direncini artıran 3 taş yerleştirip karşılaştığınız düşman gruplarına göre F9-F10-F11-F12 tuşlarına basarak dönüşümlü kullanabilirsiniz. Düşmanların verdiği hasarlar inventory ekranında aşağıda görünür.


    Eksik bir şey bırakmadığımı sanıyorum ama atladığım ya da anlamadığınız bir şey olursa sorabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xLordRealx -- 11 Ocak 2014; 20:30:44 >




  • xLordRealx kullanıcısına yanıt
    öncelikle uğraşın için tekrardan teşekkür ederim muazzam bi cevap olmuş.
    Bir kaç sorum var mesela hepsini strenge ver demişsin ama bazı itemleri giymekte sıkıntı olur mu?
    Birde skillerde +75 ver derken arlarından seçtiğim bir tanesini mi yoksa yzdıklarının hepsinimi +75 ypmalıyım ayrıca bu bronze silver ve gol seçenekleri oyuna başladıgım zorluk derecesine göremi ?
  • Yok itemler stat istemez bu oyunda yüksek level ekipmanlar için tek gerekli skill armor lore'dur ona da yapılandırmada yer verdim armor lore bunda ve oynayacağın her karakterde masterlaman gereken bir skilldir.

    75+ yazdıklarıma 75 verip bırakabilir ya da artırmaya devam edebilirsin kendi seçimine kalmış. Tabii önce diğer skilleri 75'lemende fayda var 75 kritik noktadır bir skille 75 verdiğinde masterlanır etkisi artar. Eğer en yüksek sınır olan 200 levele kasmayı düşünüyorsan zaten belli bir levelden sonra tüm önemli skilleri masterlamış olacaksın. Sonrasında 75+ yazdığım skillere basmaya devam edebilirsin.

    O Bronze, Silver, Gold modlamalarının oyunun seviyesiyle alakası yoktur Death Warrior Focus, Movelement Champion Focus ve tactics lore skillerine puan verdikçe CA'larının modlama özelliği açılacak. Bir CA için 3 tane modlama var ve bunlar Bronze, Silver, Gold diye isimlendirilmişlerdir, oyunun seviyesi olan Bronze, Silver, Gold, Platinum, Niob ile alakası yoktur.




  • xLordRealx kullanıcısına yanıt
    Peki skillerde belli bir levele kadar ilk başlangıç levellerinde bir kaç tanesine eşit mi vereyim yada mesela bir silah çeşidini takabilmek için onun istediği sklee bir verip geri kalanını armor lure ye mi vereyim yukardada sanırım buna benzer bir şey söylemiştiniz.
  • Hm onu da soyle yap o zaman.. tactics lore, armor lore ve constutionu karakter seviyenle bir tut level 75e ulastiginda bu skilleri masterlamis ol (ilk levellerde 2-3 skill puani gelecek sadece ama levelin yukselip 4-5 skill vermeye basladikca karakter leveline yetistirirsin.) Bu 3 skill 75 olduktan sonra onlar bir sure ayni seviyede kalsin digerlerini masterlamaya odaklan. Level basina 5 skill puani kazanmaya basladiktan sonra death warrior focus ve movelement champion focus skillerinin seviyelerini esit tutacak sekilde dagit. Ustteki 3 skilli masterladiktan sonra bu iki skilli de level 85 gibi masterlamis olursun. Daha sonra onlari da bekletip diger skilleri masterlamaya odaklanabilirsin. Tum skilleri masterladiktan sonra yazdigim onemli skillerin seviyelerini artirmaya devam edebilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.