Şimdi Ara

Saçma bir anakart dizaynı 😡

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ne saçma bir dizayn yapmışlar bu MSI Z790 Tomahawk Max WiFi’ye 😡 Ekran kartı 2.5’luksa yandınız çünkü PCIe slotuna ses kartı vs takmak neredeyse imkansız. Şu an taktım Creative Sound BlasterX AE-5 Plus’ı ama araya izlolatör koydum mecburen. Çünkü 2 sorun var. 1- Baskılı devre tarafı fanların üzerinde olduğu metal bloğa değiyor. 2- Bir fan komple diğer fan ise 4’te biri kapanıyor 🙁 Bu konudaki bir önerisi olan var mı acaba ? Çünkü RTX kart diğer yuvaya girmez sol tarafı kapalı sadece burada olmak zorunda. Yatayda takamam o zaman PCIe slot tamamen ulaşılamaz. Şu an bu halde çalışıyor ancak fanların kapanması tedirgin ediyor 🙁

    Saçma bir anakart dizaynı 😡

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Hocam yanlış görmüyorsam aşağıda boş bir pcie16x yuvası var, oraya takamıyor musunuz? Benim görmediğim bir engel varsa, uygun fiyatlı pcie x1 uzatma kabloları var, onlarla birşeyler ayarlanabilir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Master_Sergeant kullanıcısına yanıt

    Yok o boş değil dolacak 😊 Mevcut pcie x1’i sanki yer yok o kadar yanaştırmışlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam hocam resim çok net değil sizin isteğiniz karşılamak için pciex X1 90 derecelik 5 cm olan uzatmalar mevcut kasada bir alta takip onu kullana bilirsiniz egerki alt slotta kullanılcak olan cihaz çift slot kapatmıyorsa tabi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam böyle durumlar için anakartı suçlamak yerine zaten ekran kartı inceleme kanalları, youtube videoları ve diğer inceleme forumları 2.5-3 hatta 3.5 gibi slot kaplayan kartlara "işte bakın bu kadar slot kaplıyor ona göre seçiminizi yapın" gibi uyarılarda bulunurlar zaten. Hatta bu durum eksi olarak puanlandırılır.

    Kartların zaten eni boyu yüksekliği vs sitelerinde hep yazılıdır. Keşke bu ebatları dikkate alarak bi seçim yapsaydınız veya işinizi iyice sağlam kazığa bağlasaydınız daha iyi olabilirdi.

    Mesela ben önceki kasamda cpu 8 pin montajı için kasanın sol üst kısmına öyle güzel oyuk yapmışlarki çok rahat bi şekilde kablonun ucu kavis alıp kabloyu kasmadan cpu pin soketine takabiliyodum. Şimdi daha yeni bir model kasa aldım ve o oyuntuyu biraz azaltmışlar ama malesef sıvı soğutma kullandığım için yukarıdaki fanın köşesiyle, anakartın vrm termal plakası o oyuntuyu iyice daralttı ve zar zor 8 pin bağlantısını yaptım, kablom biraz kasıntı ve gergin duruyor bu yüzden

    Umarım bi şekilde çözersiniz.

    Dediğiniz gibi slotların aralarını genişletseler bu sefer alttaki iğneli bağlantı girdilerini zor montajlarlar(mesela güç tuşu reset tuşu, usb 3.0 port kablosu vs takılıyken fark etmişsinizdir kasanın alt tabanıyla tencere kapak gibi temas ederler zaten)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar teşekkür ediyorum 🙏 Üstte yazan arkadaşların tavsiyesi ile kontrol ettim ve o slota takılan flat bir uzatıcı ile bir sonraki yuvaya oturuyor 👍 Sondaki slot ise gayet rahat durumda kalıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.