Şimdi Ara

Sabit disk yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar 1tb disk alıcam sizce aşşağıdaki ürünlerden hangisi alınabilir? Buarada şimdiye kadar 2 WD sabit diskim bozuldu busefer Seagate almayı düşünüyorum sizin öneriniz nedir.

     Sabit disk yardım



  • quote:

    Orijinalden alıntı: FairFight

    Merhaba arkadaşlar 1tb disk alıcam sizce aşşağıdaki ürünlerden hangisi alınabilir? Buarada şimdiye kadar 2 WD sabit diskim bozuldu busefer Seagate almayı düşünüyorum sizin öneriniz nedir.

     Sabit disk yardım


    4.sıradaki üstün performans diski onu alabilirsin ya da 3. sıradakini
  • 4. sıradaki WD ile 1. sıradaki Seagate arasında ne fark var acaba birde intellipower nedir?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FairFight

    Merhaba arkadaşlar 1tb disk alıcam sizce aşşağıdaki ürünlerden hangisi alınabilir? Buarada şimdiye kadar 2 WD sabit diskim bozuldu busefer Seagate almayı düşünüyorum sizin öneriniz nedir.

     Sabit disk yardım



    Sırasıyla 1. disk sistem kurmak için idealdir.
    Ama ben Seagate'lere güvenmiyorum, size kalmış.

    2. disk WD'in Green serisi yani çevre dostu az enerji harcayan, o yüzden de yavaş bir disktir, sistem kurulmaz, yedeklemek içindir.

    3. disk WD'in Red serisi, 7/24 çalışan makinelerde dayanaklı olması için üretilen bir model. Green ve bundaki intellipower diskin hızını aynı işlemciler gibi çalışmadığında düşüren, kopyalama anında arttıran değişken hız teknolojisine verilen isim. O bakımdan Green gibi bu da sistem için uygun değildir.

    4. Disk ise WD'in Black serisi, yani performans amaçlı hızlı çalışan bir diski. Ancak ısınır ve gürültülüdür.

    Bunlar yerine ben şu WD Blue serisi diskini öneririm:
    http://www.eksenbilgisayar.com/urun/western-digital-caviar-blue-wd10ezex-35-1tb-sata3-dahili-disk.aspx

    1. sıradaki Seagate gibi sistem kurmak için idealdir, yenidir, yeterince hızlıdır. Az ısınır ve Black'den daha sessizdir.
    İmzamda sistem diski.




  • Teşekkürler. Zaten Windows ve çok fazla kullandığım programlarımın yüklü olduğu bi 30GB'lık SSD mevcut sistemde ama 500GB'lık WD diskim bozulduğu için bir disk almak şart oldu. Yani sistem kurmıycam, dediklerinize göre 1. 3. ve 4. diskler benlik siz Seagate'lere güvenmiyorsunuz benimde WD lere olan güvenim kalmadı =D
  • ya kusura bakma farklı bir konu ama yardım lazım. 64gb ssd kingston marka içine win7 64bit kurulu boş alan 6gb oyun veya başka programlarda sıkıntı yaratıyor. yedek olarak pc nin içinde 750gb hdd var. SSD nin boyutunu bu hdd ile yükseltebilirmiyim? veya buna uygun hdd var mı acaba? acil cevap verirseniz sevinirim konu açamadığım için buraya yazdım
  • "1. sıradaki Seagate gibi sistem kurmak için idealdir, yenidir, yeterince hızlıdır. Az ısınır ve Black'den daha sessizdir.
    İmzamda sistem diski."

    + bendede var çok memnunm al pişman olmassın.
  • Bencede 1.sıradaki arkadaşlar şu soruma cevap verebilicek biri lazım :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FairFight

    Teşekkürler. Zaten Windows ve çok fazla kullandığım programlarımın yüklü olduğu bi 30GB'lık SSD mevcut sistemde ama 500GB'lık WD diskim bozulduğu için bir disk almak şart oldu. Yani sistem kurmıycam, dediklerinize göre 1. 3. ve 4. diskler benlik siz Seagate'lere güvenmiyorsunuz benimde WD lere olan güvenim kalmadı =D

    Sistem kurulmayacaksa herhangi birisi olabilir.
    Seagate'leri 2008'e kadar Samsung'la birlikte çok miktarda kullandım, ancak o sene dünya çapında satılan tüm diskleri kısa sürede bozuldu, bu durumu da 1-2 sene düzeltemedi. Şu gün de halen Seagate'lerde sorun yaşayanlar çok çıkıyor, elbette WD için de benzer durum yazanlar var ama kendim son 5 yılda 20 tane kadar WD kullandıysam çarpma sonucu oluşan hariç arıza yaşamadım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: rogykt

    ya kusura bakma farklı bir konu ama yardım lazım. 64gb ssd kingston marka içine win7 64bit kurulu boş alan 6gb oyun veya başka programlarda sıkıntı yaratıyor. yedek olarak pc nin içinde 750gb hdd var. SSD nin boyutunu bu hdd ile yükseltebilirmiyim? veya buna uygun hdd var mı acaba? acil cevap verirseniz sevinirim konu açamadığım için buraya yazdım


    SSD'nin boyu yükseltilmez.
    64'deki Windows hariç tüm programları 750'nin ilk bölümüne kur, hatta indirdiğin dosyaları da masaüstü ve belgelerim yerine 750'de depola.
  • teşekkür ederim cevabınız için.
  • Pekala ozaman 3. sıradaki disk tam bana göre, onda karar kıldım çünkü depolama amaçlı kullanıcam utorrent açık olmadığı zamanlarda yada film izlemediğim zamanlarda kullanılmıycak böyelikle 3 sene rahat ediceğimi düşünüyorum =D =P Teşekkürler arkadaşlar =)
  • merhaba arkadaşlar konuyla ılgılı degıl ama benım bır sorum olucaktı bende seagate barracuda 3tb hdd bulunmakta ve sıtesınden bır fırmware updatesı buldum sızce kurmalamıyım guvenlırmıdır ve kurarsam ne farkı olur , fırmware updatesı ne farketırırr hdd ye yardım edersenız cok sevınırım tesekkurler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.