Şimdi Ara

SAAB neden tutulmuyor ? (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
195
Cevap
1
Favori
69.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Zaten Saab kapanacek dedikoduları da çıktı zaten tutmuyordu artık hiç satılmaz ikinci el fiyatlarıda dahada düşer.
  • Babama almıştık yaklaşık 6-7 ay önce 1998 model bir 9-5 öle fazla para vermiyelim ama iyi birşey olsun diyorduk.Ben peugeot kullanıcısı olduğum için ilk peugeot aradım olmadı istediğim gibi bir araç bulamadık.Birgün babam yanımda girdim internete araba bakarken babam aldığımız saab'ı gördü.Tamam bu araba dedi.İlk önceleri bana garip gelmişti babamın bu seçimi ama vardır bir bildiği dedim(eh adam 75 yaşında 50 senenden fazla süredir direksiyon başında)aradım araba satılmamıştı.Atladık gittik.Arabaya baktırttık anlaştık aldık geldik.
    Arabayı ilk aldıktan sonra komple bir elden geçti izmirdeki serviste yağı suyu değişmesi gereken ne varsa hepsi değiştirip sıfırlandı 1600'e yakın para ödedik.arabanın ilk marşa başarken çıkardığı sese hastayım.Gaza bastığınızda gitmem demek gibi bir huyu yok.Arabanın sınırı sizinle sınırlı siz ne kadar basarsanız o okadar gidiyor.Sürüş dinamikleri yetersiz olarak görülen bir arabanın bu kadar sağlam bir şekilde gitmesi dur deyincede durması sizcede garip değil mi?

    Unutmadan lise yıllarımda yaptığım gibi fırsatını buldummu babamın arabasını kaçırma huymua geri döndüm babam pek memnun değil ama ben oldukça memnunum.

    Söyleyeceğim şu SAAB'a araba diye bakanlar sadece bakıyorsunuz.

    İlerde param olursa dizel modelini düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi login35 -- 25 Aralık 2009; 11:23:21 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Warrıor Sako


    quote:

    Orjinalden alıntı: BmCpRo827

    Sanırım Türkiye dispiritörü Doğuş Otomotiv'di..

    Saab'a yeteri kadar önem göstermiyor olabilir,şuana kadar hayatımda bir sefer Saab gördüm o kadar..



    doğuş otomotivle alakası yok saab gm türkiye tarafından ithal ediliyor.

    Ee, neden hep DOĞUŞ OTOMOTİV'in çatısı altında gösteriliyor o zaman ?
  • Ve Saab battı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: net_katil

    Ve Saab battı

  • Tasarım açısından diğer üst segmentte yer alan ( bmw , mercedes , audi vs ) araçlardan daha fazla beğeniyorum ben saab'ları. Tasarımındaki sadeliğin yanısıra gücünü belli edebilen bir çizgisini olduğunu düşünüyorum. Keşke alacak kadar param olsa da alabilsem .
  • Tasarım açısından diğer üst segmentte yer alan ( bmw , mercedes , audi vs ) araçlardan daha fazla beğeniyorum ben saab'ları. Tasarımındaki sadeliğin yanısıra gücünü belli edebilen bir çizgisini olduğunu düşünüyorum. Keşke alacak kadar param olsa da alabilsem .
  • Ve efsane geri dönüyor hadi hayırlısı
  • Şimdiye kadar neden Saab tutulmuyor mesajları yazmıştım. Şimdi de Saab'ın çok tutulduğuna olan tanıklığımı sizlerle paylaşayım:

    Geçen yaz İsveç'de iken bir misafirliğe gitmemiz gerekti. Şahsı daha önce hiç tanımıyordum. Saab'da çalıştığını duymuştum ama orada ne iş yaptığını bile tam olarak bilmiyordum. Gittik, adamın evi Trölhattan-Uddevala arası bir yerde. Kentteki otomobillerin, hiç abartmıyorum, %90'ı Saab. Saabların da %90'ı 9.3. Renk renk, model model sürekli önünüzden geçip gidiyorlar. Saab alma aşkıyla yaşadığınız günlerde gördüğünüz rüya gibi: kafanızı nereye çevirseniz Saab görüyorsunuz. Bizi ağırlayan şahsın da kapısının önünde buz mavisi renkli bir 9.3 tid vardı. Bu ara şahsın Saab'da uluslararası satış bölümünde çalıştığını öğrendim. Fakat tipik çekingen ve soğuk bir İsveçli olduğu için bir türlü muhabbeti otomobillere yıkamıyordum. Biraz kaynaştıktan sonra bizi ormanlık bölgede, göl kenarındaki yazlığına götürmek istedi. Bana ikinci aracı sürmek düştü. Adam önde biz arkada gidiyoruz.

    Adam bir araç kullanıyor, kafayı yememek mümkün değil. Buz mavisi kaportayı bir görüyorum, bir andan ormanda kayboluyor, bir süre sonra az biraz daha bir mavilik görüyorum, yine uçuyor. Ben de bu canavarı altımdaki 10 yıllık Mazda 6 ile takip etmeye çalışıyorum (İsveç'de Mazda 6'yı nereden buldun olayına hiç girmeyelim :) Derken yazlığına gittik vs. biraz daha kaynaşınca gölün kenarında araçları park ettiğimiz bir sırada biraz sohbete daldık. Ben kendisine "neden bu kadar Saab var bu kentte" diye sordum, sanki Saab'ın fabrikasının orada olduğunu bilmiyormuşum gibi. O da "herkes Saab fabrikasında çalışıyor, o yüzden" dedi. Ben de "fabrika size indirim mi yapıyor" dedim, bunu sadece bir espri olarak karşıladı. Bir süre sonra konuyu otomobillere yıktım. Volvom olduğunu söyledim. Volvo mu, Saab mı soruma, "yorum yok, objektif olamam" dedi. Daha sonra satış departmanından önce 20 yıl kadar Saab'da test şoförü olarak çalıştığını öğrendim. Böylece benim Mazda 6 ile bu şahsın arkasında çektiklerimin de sebebi ortaya çıktı. Sonra Opel ile ortak platform işini konuştuk. "Opel platformu kullanan Saab lafı tamamen zırva" dedi. "Platformları biz geliştiriyoruz, Opel de dünyada tutulabilmek için aynısını kullanıyor; ama, bizimkiler her halükarda daha kaliteli malzemeden üretiliyor, tüm teknolojisi de bize ait" dedi. Türkiye pazarında premium sınıfta hangi markaların tutulduğunu sordu. Söyledim. "Almanlar ele geçirmiş sizin piyasayı" dedi. Ama Saab'ın Türkiye'de servis yaygınlığı olmamasından ötürü tercih edilmemesini ise çok anlayışla karşıladı.

    Geçen yaz Saab'ın satılma konusu henüz netliğe kavuşmamıştı, firmanın sallantıda olması onu çok üzüyordu, Saab markasının kaybedilmemesi gerektiğini söylüyordu. Neyse bu yaz yeniden karşılaşacağız gibi, fırsat bulabilirsem Spyker ortaklığını sorarım. Hepinize iyi forumlar. Tanrı hepinizi birkaç saatliğine de olsa Trölhattan'a düşürsün, Amin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hesheit -- 15 Temmuz 2010; 23:09:28 >




  • Güzel bir yazı olmuş. Bir dahakine fotoğrafta çekseniz çok şey mi istemiş oluruz acaba
  • Saab Hollanda firmasına satıllınca Hollanda'daki satışlarında artış olmuş diye duymuştum. Hollandalılar artık Saab'ı kendilerinden görüyorlar herhalde. Bugün yaptığım Edirne-İstanbul seyahatinde bunu bir derece doğrulayan bir tanıklığım oldu.

    Otobandaki araçların %90'ı Avrupa plakalı idi. Tabii ki çoğu da Almanya, Fransa, Hollanda, Belçika ve İsviçre'den gelen gurbetçiler. Ve tabii ki bu araçların da çoğu ya Mercedes, BMW ya da Audi marka idi. Çok az Fransız plakalı aracın Pejo olduğuu gördüm. Onları da muhtemelen Fransızlar kullanıyordur. Derken, bir park yerinde durdum. Alman markaları köftecinin önünde toplanmıştı. Oysa park alanında gölge bir yer daha vardı, orada ise sadece dinlenmek isteyenler veya kendi bagajından yemek yiyenler durmuştu. Ben de orada durmaya karar verdim. Yaklaşınca son model mavi renk bir Saab 9.3 gördüm. Hemen önüne park ettim. Hollanda plakalı idi. Tabii ki bir gurbetçiye ait değildi. Gurbetçinin Saab ile ne işi olur! Aracın sağ ön kapısı açık direksiyon koltuğunda sarışın, güneş gözlüklü bir bayan vardı. Birşeyler not alıyordu. Biz atıştırdık, yedik, içtik vs. O bir süre sonra uyumaya başladı. Orada yaklaşık yarım saat kaldık, yanına ne gelen oldu ne giden. Kanımca Hollanda'dan Türkiye'ye tek başına Saabıyla seyahat eden orta yaş bir Hollandalı ile karşı karşıyaydık. Ben aracı çalıştırınca biraz uyanır gibi oldu. Ayrılırken dikiz aynasından baktım, yine sağ koltuğa doğru başı kaymıştı.

    Saab işte hep farklı!




  • Güzel yazıların için teşekkürler Hesheit, o kadar Saab'ı bir arada görsem başım döner herhalde

    Volvo'nun da Trolhattan gibi markayla özdeşleşmiş bir şehri var mı?
  • Saab aero x in fiyatı nedir ayrıca benim bildiğim kadarıyla bu araç iki kişilikti değil mi ?
  • Ölmüş konu diriltme uzmanı olarak bu yazılar yazılırken SAAB adından bi haber 140 kasa S320 kullanan biriydim şimdi yıl 2010 ve 9.3 Aero sahibiyim özetle hissettiklerim araç ağır bakımları yapılacağı zaman servisin çıkardığı 4000 TL rakam beni adeta yıkmıştı ki arabayı neredeyse bakım fiyatının 2 katına satın almıştım bütçem kısıtlıydı sonra tesadüfen tuning ile ilgili yapğtığım bir araştırma esnasında SAAB kullanıcı biri vasıtasıyla bir tamirciye yönlendirildim baştan konuştuk neye kaç para alırsın diye fiyat makul geldi ve tamire bıraktım sonraki 12 gün boyunca sadece 1 kez araca bakmaya gittim ve sonuç rezalet ödediğim para ise 3550 TL. olmuştu ödeme için kredi çekmek zorunda kaldım neyse (Bu arada o tamirciye hakkımı helal etmemekle beraber her gun beddua ediyorum benden çaldığı para inşallah tez zamanda çıkar)evlilik için İzmir'e giderken bakımlarını yapması için verdiğim tamircinin arabamın mekanik ve yürür aksamını içine etmesinden ötürü iki kez yolda kaldım ve zar zorda olsa kayın validemin evine ulaşmayı başardım yolda bir kaç tamirci serüvenimiz daha oldu sonuç:Tamircilerin bunu okuyanlar belki kızıcak %95'i modern araçlar hakkında hiç bir şey bilmediklerinin yanı sıra sırf aracın markasından ötürü kazıklama girişimlerinde bulunması sonucu benden genel olarak hırsız yalancı sahtekar damgası yemiştir.

    Şu anda aracımın 3 üncü silindiri ateşlemeyi kesmiş durumda bence büyük bir sorun ama o vaziyette 700 km. yol yaptı tamire vermiycem çünkü artık her türlü problemi ile kendim ilgileniyorum şuda bir gerçek Gökşenler bu güne dek geçer not verdiğim tek yer fiyat ,ilgi, alaka vs. ancak yinede oraya vermem yoksa sağlam ateşleme kasedim değişecek ve bir araba parası daha masraf yapıcam peki nasıl olucak ta sorun hallolucak arac ile ilgil kısa araştırma

    1-ECU ve ona giden kablo demeti
    2-ECU Tuning ve Diagnose
    3-Bütün bunlar için bütçe 100 Euro
    Hepsini kendim yapıyorum.

    Sonuç:SAAB performans estetik kendini güvende hissetme duygusu ve parçaları E-Bay dan çok ucuza alınabilen bir araç GM EPC ,Wivis Workshop gibi programların yardımıyla hiç anlamayan bir ustaya bile kolaylıkla tamir ettirilebilir.

    Bundan sonraki kullanacağım yegane otomobildir...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: coolfire
    Güzel yazıların için teşekkürler Hesheit, o kadar Saab'ı bir arada görsem başım döner herhalde
    Volvo'nun da Trolhattan gibi markayla özdeşleşmiş bir şehri var mı?


    Benim bildiğim yok. Ancak aşağıdaki manzaralara İsveç'in her kentinde rastlamak mümkün.

     SAAB neden tutulmuyor ?

     SAAB neden tutulmuyor ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hesheit -- 3 Eylül 2010; 12:24:48 >




  • 95-98 yıllarında liseye giderken odamda resimleri vardı...kontak anahtarının yerine bayılırdım..
  • benim de uzunca bir süre saab sürmüşlüğüm var (amcamın vardı). mükemmel ötesi bir araç olduğunu biliyorum. sürdüğüm araba sanırım 2000 veya 1999 modeldi. ayrıca şuan sahibi olduğum 2011 dacia sandero stepwayi 10 defa katlar kalite konusunda... eğer ileride maddi durumum biraz daha düzelir de saabın yedek parça ve servis parasının alıtından kalkabileceğimi düşünürsem alacağım... merso veya bmw den daha güzel bence
  • Oluşmuş imajları yıkmak çok zor, çünkü o fiyatlara şahsen ben de BMW yada Mercedes tercih ederim gibi geliyor. Yine de yakın bir zaman da bir otomobil dergisinde çıkan görseller beni hayran bırakmıştı...
  • Çünkü insanlar arabadan anlamıyorlar
  • bulunduğum şehirde yetkili servisi açılsın,
    parçalarını uygun fiyata getirtecek distrübütörü ya da Türkiye temsilciliği açılsın,
    sıkıntı olduğunda temsilciliği markasının arkasında dursun,

    o zaman şu andaki fiyatlarının %30 fazlasına alacak yüzlerce insan olur. Ama parçası yok, ustası yok... Beşer ürünü bu, bozulduğunda yaptıramadıktan sonra kaliteli olmuş, güzel olmuş ne yazar...
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.