Şimdi Ara

S23 yerine iPhone 15 almalı mıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • iPhone XR kullanıyorum. Telefonumu değiştirmek istiyorum ve iPhone 15 kadar bütçem var. Biliyorum bu kıyasta s24 demeliydim fakat s24 tarafında köşeli tasarım ve ekran çok hoşuma gitse de s23’e göre 10k’lık fiyat farkına değecek bir şey olmadığını düşünüyorum. iPhone 15 tarafı yaklaşık 20k fazla ödeyecek bir kullanım, hissiyat farkı sunar mı? iPhone 15 sizce başarılı bir model mi? 60hz ekranına rağmen s23 yerine tercih edilir mi? Aynı zamanda kendi telefonumu satacağım. Bu yüzden iPhone 15; 38-40k, s23; 20-22k seviyesinde bir para ödeyeceğim. Bunu da göz önünde bulundurabiliriz.

    Kullanım ve kriterlerim;

    1-) Ekran kalitesi ( xr kullandığım için iki model de yeterli gelecektir. 60hz’de eksik hissedeceğimi düşünmüyorum. Fakat kalite anlamında s23 önde gibi geldi bana. )

    2-) Kamera

    3-) Uzun süre gücünü ve değerini yitirmemesi.

    - Çok nadir oyun ve genel anlamda sosyal medya, whatsapp kullanımı. Sıklıkla video ve fotoğraf çekerim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • S23 ve S24 arasında fiyat farkına değecek değişimler söz konusu. Köşeli ve yuvarlatılmış tasarım elbette tercih meselesi olsa da, imkanlar dahilinde olduğu takdirde S23'ü çok avantajlı bir fiyattan almıyorsanız ona bakmanızın pek bir mantığı yok.

    Gerek ekran, gerek saf ve kamera performansı işin içine girdiğinde elbette güncel S serisi düz iphone modellerine göre epey bir önde.

    İphone'da düz modeller çok kırpılmış oluyor, en azından pro'ya çıkabilmek gerekiyor. Siz bir de uzun süre değerini kaybetmemesinden bahsetmişsiniz; o durum sadece apple cihazlara özgü maalesef.

    Kullanım odaklı baktığınızda S serisi alınabilir, değer kaybı olmasın diyorsanız iphone dışında bakmamalısınız. Bugün alacağınız bir S serisi cihazı yarın elden çıkarmaya kalksanız, trajikomik teklifler alacağınızdan emin olabilirsiniz. İphone'da ise o yok, kısa bir süre sonra kâr bile edebiliyorsunuz. :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • android sistem kendini baya geliştirdi.10 yıl sonra tekrar androide geçtim.hiç de zorlanmadım

  • Değer kaybı konusunda kesinlikle haklısınız. Şuanda iPhone 11’in dahi ikinci el piyasası bu denli fazla iken bu konuda kesinlikle iPhone alınmalı gibi. Yalnızca 50klık bir fiyat dediğiniz gibi bu denli kısılmış bir baz iPhone modeli için fazla mı emin olamıyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • smlk kullanıcısına yanıt

    Daha önce ben de android tarafında bir çok cihaz kullandım zorlanmayacağımdan eminim. Amacım almışken uzun bir süre kullanıp stabilitesini kaybetmemesi ve sattığımda ödediğim fiyatın yarısı gibi teklifler almamak. Bu yüzden de keza iphone’a yaklaşıyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iczeleven kullanıcısına yanıt

    Aynı zamanda lansmandan dolayı s24 serilerine mağazalarda dahi takas teklifleri sunuluyor. Düz s24 modeli için 14klık bir indirim teklif ettiler ve 28k’ya geliyor fiyatı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bixenta B kullanıcısına yanıt
    Evet o fiyatı verip de değer kaybı fazla olması kötü olur. Ben de 2 ay önce telefonumu değiştirdim. İPhone kullanıyordum. Böyle 15 mi yoksa Samsung mu alayım diye düşündüm alabilecek param da var. Sonra niye bir telefona o parayı vereyim ki diye düşündüm. İncelemem ve işimi görecek özellikler sonunda honor 90 aldım. İyi ki öyle yapmışım diyorum. Şimdilik çok memnunum. Aradaki farkı kendime kazanç olarak sayıp Bi de dyson süpürge aldım. 16bine aldığım için değer kaybı derdim yok. Özellikleri bana yettiği ve kullanılışlı olduğu için telefon fazlasıyla da iş görüyor. Tabi herkesin telefonu kullanım amacı farklı. Ben kendi taktiğimle hareket ettim sadece.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • smlk kullanıcısına yanıt

    Haklısınız Honor 90 da güzel bir seçim olmuş. Tüm bütçe ile benzer güçte ve özellikte cihazlar arasından en yüksek seçimi yapmak da gereksiz evet. Bu yüzden s23 alıp s24 ile arasında bulunan 10k’lık farkı sizin yaptığınız gibi farklı bir üründe kullanmak daha mantıklı geliyor. Değer düşmesi elbette olacak fakat bu değer düşmesi bundan bir yıl sonra yeni bir cihaza geçmek istersem canımı sıkardı. Ama s23’ün halihazırda en minimum 3-4 yıllık ömrü olduğu bir gerçek. Sonrasında diğer modellere göre biraz daha fazla bütçe ayırmak gerekecek sadece.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iphone 15 alacağına androidin iyi cihazları alınır, pro max dışında apple meh, en kötü pro

  • BekirTemel B kullanıcısına yanıt

    Evet katılıyorum. Pro ile arasında küçümsenmeyecek fark var. Düz modeline değmeyecek paralar bunlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bixenta B kullanıcısına yanıt

    ve buna ek olarak android tarafında gerçekten tasarımsal ve dsonanımsal anlamda uzun süre sizi tatmin edecek cihazlar var, bu denklemde neden daha çok paraya 15 alınsın, bence düz iphone serilerinin ya fiyatı kayda değer düşük olmalı ya çıkarılmamalı

  • BekirTemel B kullanıcısına yanıt

    Haklısınız. Peki şuan 13pro - pro max almak tatmin eder mi? Yoksa direkt sıfır bir s23 - s24 alıp yoluma bakmam daha mı doğru olur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bixenta B kullanıcısına yanıt

    hiç karşılaştırma yapıp aklınızı bulandırmak istemem ama ben prensip gereği sıfır cihaz alır ya da hiç almam, bakın s23 24 bile demiyorum model önemsiz yani, bunun bir çok sebebi var kendimce,alana da niye demem,ikinci el 14 pm ı x marka model anroid sıfırdan değerli gören de kendince haklı olabilir, ben oturtamıyorum kafamda sadece ve ikinci el sattığım her ürün için teşekkür edildiğine eminim, benim gibi insanlar olduğunu biilsem belki düşünürdüm de sanmam tamamen kumar olur, ekonomik şartlar da git gide üst düzey sıfır cihaz almamızı imkansızlaştıracak gibi görünüyor da bakalım

  • BekirTemel B kullanıcısına yanıt

    Evet ben de sıfır alma konusunda aynı fikirdeyim. Daha önce çok kez ikinci el cihaz aldım fakat ne kadar sorgulayıp incelesek de bilmediğimiz şeyler çıkıyor. Çıkmasa dahi bu kadar para verip gözümüz gibi baktığımız cihazlar başkalarının oyuncağı gibi kullanıp umursamadığı ürünler olabiliyor. Fikirleriniz için teşekkür ederim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bixenta B kullanıcısına yanıt

    aklın yolu bir hocam, gsmarena sitesinden tüm bütçenize uygun cihazları bulup karşılaştırma yapabilirsiniz ve kesinlikle yanlış olsa da içinizden geçeni yapın, en kötü ihtimalde bile pişman olmazsınız zira,

  • BekirTemel B kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben samsungcu olduğum icin s23 alırdım ama iphone 15 de kötü değil ne alirsan al memnun kalırsın seceneklerin iyi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • BekirTemel B kullanıcısına yanıt

    düz 15 ile pro arasında ne fark var?

  • kaliteli metal gövde, 1 ekstra kamera, 1 tık daha verimli işlemci bunlar genelde bulundurulan önemli denebilecek farklar ama kime göre, ben mesela kamerayı önemsemem kullandığım yok gibi çünkü ,gövde çok mu mühim bunlar tartışılır, olayın gösteriş boyutu apayrı bir mesela o tek başına aldırabilir çoğu kişiye özelliklerden bile bağımsız, onun dışında max başlı başına batarya boyut gibi alanlarda rakipsiz diğerlerine göre, pro ise hem en iyisini kullanayım ama max boyut ve batarya avantajı beni kurtarmıyor diyenlerin tercihi

  • 13 pro veya 14 pro alın. 15 çöp model. Android alırsanız tabi çok daha iyi bir telefonunuz olur o fiyata.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.