Şimdi Ara

Ryzen Mobil 4000 Serisi [ANA KONU] Laptop Tavsiye & Tartışma (144. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.878
Cevap
59
Favori
279.455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 142143144145146
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • muhtemelen inceliktentir hocam evet e14 gen2 de isi kasaya yayiliyor balanced modda 85 dereceye sabitleniyor ve 3.8 ghzlerde calisiyor durmadan hic dusmuyor

  • dolmalikbiber D kullanıcısına yanıt

    evet hoca oyle olursa iyi olur bakalim performans modundayken throthle olmasini nasil engellerim diye dusunuyorum.

  • agir build isleri yapilmayacaksa alinir hocam gundelik isler icin ekran vs iyi cunku ama islemci bazli calisanlar icin thinkpadler bi tik daha iyi olabilir

  • Günlük işlerde bu kadar ısınıp, bizi yormaz diye düşünüyorum ama yanılıyor muyum?





    @Batuhan Gökçe LEGTN , @Krombacher

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bloodin

    2 yıl profesyonel iş olarak (2012-2014), ondan önce ve sonrasında yıllardır da etrafıma danışman olarak çok bilgisayar problemi çözdüm, donanımsal arızalarda en fazla karşılaştığımız arıza harddisk arızası, ardından da ram arızası idi. Fakat belki lehimli ram'ler daha dayanıklı ve sorunsuz yapılıyor olabilir. Uzun yıllardır akıllı telefonlarla beraberiz, ram arızalarına çok az şahit oldum.

    Ben hiç yaşamadığım için şaşırdım. Lehimli RAMin bozulma ihtimali eleme kriteri olmamalı diye düşünüyorum. CPU ve GPU da lehimli. Lehimli olmasın diye masaüstü toplamak gerekir. Ayrıca akıllı telefonlarda da RAM arızasına şahit olmadım.

  • _magnetar_ kullanıcısına yanıt

    Bence zaten eleme kriteri değil fakat böyle bir ihtimale karşı ram'ler lehimli olmamalı diye söylüyordum. Yine de alan tasarrufu bakımından ram'ler lehimlenmekte ve slot üzerinde ayrı bir ram yerine lehimlenmiş ram sayesinde cihaz inceltilebilmekte.

  • VgrooveR kullanıcısına yanıt

    Hiç bir etkisi olmaz hocam. Ben Bilgisayar Mühendisliği okuyorum ve alabileceğim en yüksek performansı almak isterim,ileri düzey programlamada işlemcinin benim için epey önemi olucak.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pilamimarsu -- 5 Kasım 2020; 14:47:6 >
  • 20mb RAM kullanan bir C programı bile yazmıcaksın da insan öyle sanıyor işte.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mikhail

    20mb RAM kullanan bir C programı bile yazmıcaksın da insan öyle sanıyor işte.

    Öğrenci iken ben de öyle düşünüyordum ama insan olmuşken en iyisi olsun diye düşünüyor. Benim bitirme tezim 400kb tutuyordu  

  • VgrooveR kullanıcısına yanıt

    Bence en performanslı yerine en ideali olmalı, sınıfın yarısı gitmiş monster almıştı. Programlama derslerinde fan sesi hocanın sesinden çoktu. Herkes de fellik fellik fiş arıyordu  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikhail -- 5 Kasım 2020; 16:16:53 >
  • mikhail kullanıcısına yanıt

    Hahaha. Hocam ben şey düşündüm ama gerçekten bilgim yok bu konularda,araştırmama rağmen bulamadım. Ben mobil program ve oyun alanına yönlenmek istiyorum ve mantıken işlemci anlamında oldukça sağlam bir şey satın almak istedim. Olmasa da alıcam uzun ömürlülük açısından ama gene de böyle düşündüm. Bu konuda hakkında detaylı bilgi verirsen çok iyi olur.

  • Mobilde android sanal makine kurarsan işlemcin sağlam olmalı ama CPU'yu emülatörle sağladığı için tam tepki alınamıyor. Bunun yerine Android Tablet ya da Android Telefon u usb ile bağlayıp, remote debug yapmak çok daha verimli oluyor. Genel olarak 4GB RAM, 2 cekirdekli CPU ve 120GB SSD programalamada tüm işlerini görür. Tabiki Linux ile


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar, ben bu cihazı almayı düşünüyorum. Hepsiburadadan ufak bir indirim, kupon vs yakalarsam alicam sanırım.
    Lenovo ThinkPad E15G2 AMD Ryzen 7 4700U 8GB 512GB SSD Freedos 15.6" FHD Taşınabilir Bilgisayar 20T8001UTX
    İşlemcisine baktığımda benchmark skorları gayet iyi. Oyun ile fazla işim yok. İslemcisi önemli benim için. Ekran ips o da bir artı benim için. Uzun lafın kısası bu cihaza sahip arkadaşlardan olumlu olumsuz görüşleri zevkle dinlerim. Teşekkürler..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arayıcıı A kullanıcısına yanıt
    Cihaz yeni elime geçti. Gayet iyi. Sadece ekranın renk doğrulaması kötü. Onun dışında gayet iyi bir cihaz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Lap topa Uyap diye Word benzeri bir program kurdum. Ancak üstte yer alan dosya, düzenleme gibi yazılar küçük görünüyor. Yine worddeki gibi yazı yazdığımız beyaz alan da küçük görünüyor. Sorunu nasıl çözebilirim?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Krombacher K kullanıcısına yanıt

    Gündelik şeyler için bu laptop sizce uygun mudur, pili çok sıkıntı çıkarır mı? Dizi, film, ders gibi şeyler için kullanmayı düşünüyorum ve önceliğim çok ısınmaması, hızlı olması ve özellikleri fiyatına değer mi sizce?

  • erebosre E kullanıcısına yanıt

    O fiyatta o laptoptan daha iyi seçenek yok hocam. Ama tavsiyem 11.11 i beklemenizdir sağlam bir kuponunuz varsa. Bugün 7000 tl üstüne 675 tl kuponu vardı mesela.


    Laptopa gelirsek o fiyat bandında bu kaliteyi,su geçirmezliği,askeri sınıf dayanıklılık vs. vs. kısacası uzun ömürlü klasik bir Thinkpad.İşlemcisi İ7 10750h'a kafa tutan bir işlemci zaten bakmışsınız. Pili standart bir kullanımda 8 saati vericektir rahatlıkla. Soğutması açıkçası bence iyi,o işlemciyi stabil şekilde belli bir süre 4.0 ghz küsurlarda tutmak kolay değil. O fiyat bandında rakibi yok,2 hafta önce 6300 tl idi o laptop o zaman iyice mükemmeldi. Eksilerine gelirsek,sadece klavye aydınlatması olmaması gibi duruyor. E15 ve E14 kullanan arkadaşlarda sana daha detaylı bilgiyi verir.

  • erebosre E kullanıcısına yanıt

    Dizi film için bu fiyata rakipsiz. Bu fiyatta 300 nits üstü parlaklık kaliteli bir ekran üstelik 2k sadece MacBook Air’de var o da islemci olarak epey gerisinde.


    sizin bahsettiğiniz durumlar için daha iyi bir seçenek düşünemiyorum. Ayrıca Huawei Apple gibi 14 gün koşulsuz iadeye sahip diye biliyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düzelteyim hemen,Matebook 14 ü unutmuşum. 8GB ram(ram slotu yok,8gb ram lehimli) ve şuanlık 256gb ssd işinizi görücekse Matebook 14 çok güzel bir seçenek. Sadece ısınıyor ve işlemci tam verimli performans veremiyor. Haricinde mükemmel bir alet. Ön siparişe özel hediyeleri ile çok güzel bir alternatif.

  • 
Sayfa: önceki 142143144145146
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.