Şimdi Ara

Ryzen Master Rehberi: 3700X ile en uygun PBO ayarları (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
10
Favori
8.630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Hocam ben de işlemciyle uğraşmayı ince ayar çekmeyi seviyorum ama bu kadarı çok çok çok ince geldi bana. Manuel voltaj denedim 4.250ghz 1.275v istedi. Sıcaklıklar boşta daha azdı ama yükte daha yüksekti. PBO kapadım saldım autoya herşeyi Zaten oc un %10 civarı multicore (cinebench-r20, auto + pbo-off = 4750, 1.275 4.250ghz = 5100 puan) getirisi oluyor. Düzenli render almadığım için gereksiz uğraş geldi bana.

    Hobi olarak bu kadar detaya inenlere saygılar Güzel konu, elinize sağlık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmettsezis -- 10 Mart 2020; 22:40:42 >
  • 4.275ghz 1.3 override statik değer ile tatmin edici bir değer aldım. Sıcaklık ve voltaj da pbo ya göre daha düşük. Biraz daha yüksek değer alacağım diye pbo ile uğraşmaya gerek yokmuş. Pbo'da stabilite yakalamak voltajı düzende tutmak çok zor. Bu şekilde statik kullanmaya karar verdim.

    1.3 voltajda hızı biraz daha arttırmayı deneyeceğim ama kesin bios sıfırlamam gerekecek boot etmeyecek diye tahmin ediyorum.

    Ryzen Master Rehberi: 3700X ile en uygun PBO ayarları




  • Castiell07 kullanıcısına yanıt
    Sen öyle devam et sevgili kardeşim. Buildzoide laf sokacak arkadaşlarını dinle, bizim paramız öyle ucuz değil.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Castiell07 kullanıcısına yanıt
    Hocam aslında 4.3 için skor düşük, zaten auto'da bütün çekirdeklere yük bindiğinde 4050-4175mhz aralğında 5000 küsür alıyor. Bence daha fazla voltaj vermeyin, tabi nihai karar sizin
  • donda kullanıcısına yanıt
    Castiell07 kullanıcısına yanıt
    Skor delisi olmamanızı tavsiye ederim. İşlemci sonuçları yeterli değil ama @Castiell07, sıcaklıkları felan hiçbir şeyi yazmıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3700X'in ederi tam 4 Ghz'dir ne aşağısı ne yukarısı
  • Arkadaşlar 'voltage control' kaydı altında 'peak voltage' satırı var. Burada 1.3v giriyorsunuz ve bu sayede cpb pbo ile 1.3v sınırını kullanabilmiş oluyorsunuz. Bundan sonra ise ryzen master>control mode>manual>cores section>'c 01' yazan yerdeki hızı tayin ederek tek çekirdek turbo hızınızı belirleyebiliyormuşsunuz. Hız aşırtma testinde geçtiği değere göre ayarlamalar yapın 1.3v'de geçtiği değere göre diyerek size tavsiyede bulunmuş olayım yeni elimize geçmiş bu anakart ayarları hakkında.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 12 Mart 2020; 20:44:51 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    hocam iyi günler 1 hafta önce ryzen 2700x işlemcili pc topladım .. fandan oyunlar esnasında ya da ara ara aşırı ses geliyor cızırtı gibi biraz edc değeri 99 100 power seçeneklerinden dengeli yaptım ama internete girdiğimde bile hala 99 u görüyor .. bu pc ye zarar verir mi ? bu bir sorun mu ? çözümü var mı ? yardımcı olusanız sevinirim .. asrock b450m hdv 4.0 anakart 1x16 gb adata 3200 ram ve colarful 1650s ekran kartı var
  • PBO merak ettiğim bir şey, deneme imkanım da çok sağolsun bütün tayfam amd kullanıyor ama kullanmadan konuyu götürmeye çalıştığın için olmuyor Mete.
  • Konuda güzel katılımlarıyla latife eden arkadaşlar, yeni bir rehber hazırlığı içindeyim. Hem içeriğim eksilmesin, hem konum bitmesin deseniz de, durum bu. Boş yere lakırdı etmiyoruz.
    Dahası yurtdışına yemleme gayretlerimiz devam ediyor, yeni çıkacak serilerin edc ve uyumlu saat hızı derecelendirilmesi ile daha sabit hızlarda tasarruflu çalısarak gelmesinin yolunu kolaçan ediyorum. Az geldiyse, ateşinizi biraz yeni ryzenlere saklayın derim; çünkü imzâ bilindik.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • AMD'nin intel gibi hız aşırtma potansiyeli ne yazık ki yok. 200-300Mhz için işlemci ile uğraşıp sıkıntıya neden olmaya da sebep yok. 3800X Kullanıyorum PBO'yu bile kapattım. PBO açıkken Cinebenchten çok az daha düşük puan alıyor. Kapalıyken puan bi tık daha yüksek. 5000 Civarı puan veriyor. Tüm çekirdekler yük altında 4.2Ghze ulaşıyor neredeyse. Bu da yeterli bence.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Orodruin

    AMD'nin intel gibi hız aşırtma potansiyeli ne yazık ki yok. 200-300Mhz için işlemci ile uğraşıp sıkıntıya neden olmaya da sebep yok. 3800X Kullanıyorum PBO'yu bile kapattım. PBO açıkken Cinebenchten çok az daha düşük puan alıyor. Kapalıyken puan bi tık daha yüksek. 5000 Civarı puan veriyor. Tüm çekirdekler yük altında 4.2Ghze ulaşıyor neredeyse. Bu da yeterli bence.
    Ben anlatamıyorum üstadım, PBO'nun hedefi sunucu işlemcileri içindir diyorum. Kanıtı var, şu kel Chris Hallock diyor. Azıcık öngürüsü olan arkadaşlar, yazılımların çıktıktan sonra kendi kendine güncellenemeyeceğini bileceği için de ilk Threadripper için çıktıysa - AMD ekseri gayret göstermediyse - çıktığıyla da kalmıştır diye akıl yürütebilirler. Pazarlama hiçbir şeydir, programlama herşeydir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.