Şimdi Ara

Ryzen 5 3600x Idle Voltaj ve Sıcaklık Sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
4.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • 4.2ghz oc 1.24V kullanıyorum boşta 40 civarı anlık derece artışı normalmiş anında düşüyor zaten. Oyunlarda max 60 falan oluyor aida stress testinde 89
  • 4.1 ghz 1.2v la kullanıyorum boşta 38 derece 4.2ghz, 4.3ghz de denedim ama oyle aman aman bir performans artışı yok. stok soğutucuyla optimal ayarlar bence 4.1ghz ve 1.2v. 10 dakikalık aida64 stres testinde işlemci sıcaklığı 80 derece. cinebench r20'den 3596 puan alıyorum bu şekilde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emhhre -- 27 Aralık 2019; 2:16:26 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizin R5 3600x kötü bin edilmiş versiyonu olabilir. Zaten tek çekirdek te 4.4 veriyor. Bu tüm çekirdekler de 4.3ghz vereceğinin garantisi de değil. Size önerim 4.2 ghzde stabil en düşük voltajı bulmaya çalışmanız yönünde olacaktır. Ryzenları uçuran ram hızlıdır onda da 1080pde Rtx2060, rx5700 gibi bir gpunuz varsa ekmeğini yersiniz ya da fps oyunları ayar kısarak oynuyorsan uz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam Merhaba Ryzen 5 3600X işlemci aldım bende aynı durumları yaşıyorum sürekli in çık yapıyor stabil bir değerde çalıştırmak için siz neler yaptınız OC konusunda çok tecrübem yok değerler konusunda yardımcı olabilir misiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ercument35

    Güç ve uyku seçeneklerinden güç tasarruf moduna alın masaüstünde kullanırken problem kalmıcaktır. 3600x kullanıyorum 1.4 voltaj veriyor bütün çekirdeklere normalde güç tasarrufuna alınca 930v hepsini veriyor ve yüzde 40 ısısı düşüyor. Oyuna girerkende balanced yapar girersiniz işte yok downgrade yok voltaj düşüreyim falan yapmayın windows sizin için yapıyor zaten.
    Arkadaşın dediğini yaptım düzeldi. i7 4790k kullanıyorum çok stabil çalışıyordu. OC de bile bu kadar kastığını hatırlamıyorum. R5 3600x e geçtim kaç gündür çözüm arıyorum ve Güç ve Uyku seçeneklerinden güç tasarruf moduna alarak CPU fan ı normale çekebildim. Gereksiz yere fazla kasıyordu.
  • Cpu'nun çarpanı 37-44 37-44 oynayıp duruyor fan çalışıp durması normal.

    Ben en iyisi aio soğutma için bracket sipariş geçeyim, bu stok fan ile zaten olacak iş değil.
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    sogutucu ve kasa nedir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Baska bir konuda da yazdın bilmişlik yapar gibi ben ve bi kac arkadas boşta voltaj dusunme ayarı nasıl dıye sorduk oralı olmadın cevap vermedin ancak her konuda gecip ss atıp milletin donanım bilgisinin az oldugunu idda ediyorsun burası forum paylaştı donanım bilgimiz artsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam son durum nedir ? voltaj ghz değerleriniz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Luke Cage

    Hocam son durum nedir ? voltaj ghz değerleriniz
    PBO kapalı stok ayarlarda kullanıyorum hocam işlemci soğutucusunu Arctic Freezer 34 ile değiştirdim artık sıcaklık ve voltaj değerlerine bakmıyorum ve masaüstünde ses duymuyorum artık tarayıcı açtığım halde bile. Stok soğutucu ile chrome açtığım an fan tam hız çalışıp çalışıp duruyordu. Ayrıca son AMD chipset driverları ve biosu kullanıyorum şuan
  • OzanSRC kullanıcısına yanıt
    Msi B450 Gaming Plus Max + R5 3600x 4.3 ghz 1.231v stabil çalışıyor.
  • Mesajınızda mesajım bulunsun da hocam bir ara bu ayarları deneyeyim ben de.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.