Şimdi Ara

Ryzen 3800x yanıyor.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
2.974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • mojito035 kullanıcısına yanıt
    Normal bu degerler ryzen 3800x icin. OC li geldigini unutmayin.

    En kisa surede guzel bir Noctua falan sogutucu alin ayrica.
  • Corsair h100x ile ısıyı ne kadar aşağı çekebilirim ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Macunu kalın değil ince sürmek lazım, ayarı kaçmamalı. Soğutucu tam oturmalı. Kasa içine temiz hava sokabilmelisin. Stok soğutucular çektiği havayı dışarıya atmazlar kendine çekip dağıtırlar buda kalıcı bir sıcaklık demek yani aynı döngüye girer. Prism soğutucu da sıkıntı yok parasına göre güzel ama senin gördüğün sıcaklıklar anormal.
    Biosunu da güncelle, %100 loadda 75-77 arası görmen lazım 80 i geçmemesi lazım. O işlemcide overclock yapmayacaksan sıvı soğutmaya filan gerek yok.
  • Sorunu çözdüm. İşlemci fanının üzerinde Low/High switch var. High ayarına aldım. Gameboost OC özelliğini kapattım. Şu anda aistem boşta 39-40 derece. Oyunlarda 65-70 derece. Stress testinde 75 derece. Bu değerler benim için yeterli o yüzden voltaj ayarlarıyla hiç oynamadım. Sıcak yaz aylarına doğru sıvı soğutma alıp sorunu kökten halletmeyi düşünüyorum. Yardım eden herkese teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Default sogutmayla 1.35v olursa normal ısınması.Hocam anakartın fazla voltaj verıyor.Bıosu guncel yap ve sonra bıosa gırıp manuel olarak voltajı 1.25v yap.Sonra sogutucu alınca oc falan yaparsın.
  • mojito035 kullanıcısına yanıt
    hadi ya fanın üzerinde switch mi var?2700x'te su soğutmayı söktüm çift fan çok ses yapıyor diye stok fan taktım aylardır öyle gayet memnunum sesinden ama ben 4 ghz 1.25v sabitliyorum zaten buz gibi oluyor alet bir de high yapsak neredeyse o switch hiç gerek yok yani.gameboost oc dediğin ne 3.7 ghz sabit mi çalışıyor boost etmeden 4.5 ghz görmeden?gerek yok bence öyle bir şeye çıksın 4.5 ki çıkar en az çekirdeklerin yarısı oyunlarda.tabi ekran kartın ne gerek var mı bu da var.gene de bi noctua çak derim var forumda 3800x ısınıyor diye d15 alan arkadaş artık göremiyoruz şöyle ısınıyor böyle ısınıyor dediğini.hız mız düşürme kökle almışsın öyle işlemci default yapsan abba biosla köklüyor zaten kendisi hiç oc yapmana gerek yok.o yüzden ben kabul etmedim bu çözümü sakat bırakmışsın aleti 3.7 ghz.sen buna bi fan al iyi bir fan al paso 4.5 ghz yardırsın.şimdi lazım olmaz ilerde kuvvetli ekran kartı alırsın o zaman çok farkeder.




  • bu amd 3000 serisi intele özendi resmen intel ısıtıcıdan sonra amd ısıtıcısı piyasada
  • Hiç bir ayarı kısmadım offset ayarlarınada dokunmadım. Sadece msi biosundaki gameboost oc özelliğiyle 4.25ghz altına inmiyordu. O özelliği kapattım şuan 3.9- 4.3 arası gidip geliyor. Birde fanın üzerindeki switch ile fan hızını arttırdım.
    Ryzen 3800x yanıyor..
    Artık kafam rahat.. sistem boşta 55-60 lardan geldim buraya.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocaaa macunu fazla sürmüş olabilirmisin.? Pinlere filan akmiş olabilir mi.?? Daha önce fx işlemcide başima gelmişti iğne ucu kadar macun birakinca isi düzene girmişti..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mojito035 kullanıcısına yanıt
    amd'de msi en son kullandığımda nvidia çipliydi şimdikileri bilemiyorum yok bende gameboost diye bir şey ama 4.25 altına indirmemesi saçmaymış iyi olmuş kapattığın.stok fanla 105w işlemci 36 derece şamda kayısı.bende de o civar 65w olanıyla ama benim fanlar dönmüyor neredeyse.ses rahatsız etmiyorsa alma fan falan böyle git.önümüzdeki yaz bakarsın duruma ama o gameboost dediğin bozmuş bence işi düşmesini isteriz çünkü boşta.düşmüyordu hatta ilk çıktığında baya bağırıp çağırmıştık sonra ABBA bios çıkardılar şimdi iyi düşüyor.
  • Arctic freezer 34 e sport duo oneririm 280tl harika

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SEHZADE63

    Hocaaa macunu fazla sürmüş olabilirmisin.? Pinlere filan akmiş olabilir mi.?? Daha önce fx işlemcide başima gelmişti iğne ucu kadar macun birakinca isi düzene girmişti..
    macun soğutucuya sürülü geliyor çok sürmesi mümkün değil
  • Sistem yeni olunca gaza geldim. Ne varsa açtım sonradan görme Şimdilik sıkıntı yok çok memnunum durumdan. Biraz pimpirikliyim o yüzden yaza doğru sıvı soğutma kesin alırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • i Am Not Dead kullanıcısına yanıt
    Görsel olarak çok kaba geliyor gözüme. Yine de önerin için teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.