Şimdi Ara

Ryzen 3000 serisi işlemciler CAYIR CAYIR yanıyor! Noctua açıklama yapmış. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
1
Favori
4.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • donda kullanıcısına yanıt
    Oranları alalım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hastalık oldu artık bu yarışlar . Millete bakıyorum oyun oynuyor ama sağ üstte kocamana afterburner istatistikleri , çekirdek sıcaklıklarından tutun da %1 low lara kadar. Adamlar buraya bakmaktan oyun bile oynayamıyorlar. Sonra oyun için hangi işlemci iyi diye geziyorlar. Salın arkadaş eğer bu konu hakkında bir araştırma yapmıyorsanız , ne bileyim bir yazı yazmayacaksanız vb. Stok fan kullanan kalmadı neredeyse herkes en kötü ihtimalle kule tipi uygun fiyatlı soğutucu kullanıyor. Adam belirlemiş limit sıcaklığı bırak nereye çıkıyorsa çıksın. 9900k için de öbürleri içinde. Sanki yanacak mı ?

    Bir ara bende bozmuştum kafayı 2600x i stabil ve soğuk şekilde 4.25 de nasıl kullanırım diye. Sonra baktım ki anlamsız, getirisi o kadar minimal ki elektrik tüketiminin yanında. Şimdi bios sıfırladım. Ram zamanlamaları ayarlı sadece. İşlemci takılıyor kafasına göre arada bakıyorum 1.48V veriyor ,boşta gidiyor 0,78V veriyor. Banane böyle ayarlamışlar. Demek ki bildikleri var Afterburner zıkkımını da sildim. Stok hayat ne güzel hayat




  • quote:

    Orijinalden alıntı: WmGMD

    Hastalık oldu artık bu yarışlar . Millete bakıyorum oyun oynuyor ama sağ üstte kocamana afterburner istatistikleri , çekirdek sıcaklıklarından tutun da %1 low lara kadar. Adamlar buraya bakmaktan oyun bile oynayamıyorlar. Sonra oyun için hangi işlemci iyi diye geziyorlar. Salın arkadaş eğer bu konu hakkında bir araştırma yapmıyorsanız , ne bileyim bir yazı yazmayacaksanız vb. Stok fan kullanan kalmadı neredeyse herkes en kötü ihtimalle kule tipi uygun fiyatlı soğutucu kullanıyor. Adam belirlemiş limit sıcaklığı bırak nereye çıkıyorsa çıksın. 9900k için de öbürleri içinde. Sanki yanacak mı ?

    Bir ara bende bozmuştum kafayı 2600x i stabil ve soğuk şekilde 4.25 de nasıl kullanırım diye. Sonra baktım ki anlamsız, getirisi o kadar minimal ki elektrik tüketiminin yanında. Şimdi bios sıfırladım. Ram zamanlamaları ayarlı sadece. İşlemci takılıyor kafasına göre arada bakıyorum 1.48V veriyor ,boşta gidiyor 0,78V veriyor. Banane böyle ayarlamışlar. Demek ki bildikleri var Afterburner zıkkımını da sildim. Stok hayat ne güzel hayat
    orta yolu var :D
    https://prnt.sc/qjkdd9

    günümüz oyunları ister kabul edin ister kabul etmeyin çok bozuk. ben çoğuı poyunun ilk 2 3 saati mecbur afterburner bakarak oynuyorum .çünkü ne kadar işlemci kullanıyor kaç fps veriyor gpuyu ne kadar utilize ediyor görmem gerek

    detroit become human'da mesela 60 fpsye sabitlediğimde gpu %50 60 oldugunu gördüm oyunun ilk 1 saati boyunca. çözünürlüğü 1.5 kat arttırdım ve aynı fps'i almaya devam ettim. böyle şeylerden ötürü bazen de mecbur oluyor aburner

    oyunu 60'a sabitlemeyince de donuyor. modern işlemci var sözde elimizde ama fps sabitlemeden falan oynayamıyoruz. bir şey dedin mi de bahane hazır neymiş konsol portuymuş. batsın konsolları

    en güzeli toggle tuşu ayarlamak. basınca istatistikelr kapanıyor tekrar basınca açiliyor :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 5 Ocak 2020; 13:7:33 >




  • İlk kurulumda dediğiniz gibi ayarları bulmak şart hocam ona katılıyorum. Dediğiniz gibi binlerce dolarlık cihazlar toplama baktığımız da ama sabit adam gibi oyun oynayamıyoruz özellikle ubisoft oyunları ve dediğiniz gibi konsoldan çevrilmiş oyunlar da.
    Bugün gtx 1080 rdr2 de ultra 1080p de 60 fps tutturamiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vforfreedom

    r5 3600 kullanıyorum 32 derecede geziyor ama siz bilirsiniz :D
    Voltaj ve soğutucu nedir hocam. Pek yüksek değil gibi o değer
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alex5

    Voltaj ve soğutucu nedir hocam. Pek yüksek değil gibi o değer

    Alıntıları Göster
    Soğutucu 150 liraya bilinmedik bir marka var onu aldım arkadaşım kullanıyor memnun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bblokee

    Kendi haline bırakınca öyle de mouse oynatınca uçuşa geçiyor istersen 10 program aç işlem yapmazsan zaten sıcaklık düşüyor. 7nm olunca böyle oluyor demekki yapacak bişey yok.
    Hocam 15 dk aidata testi yaptım sıcaklık max 58 oldu..prime 95 testi yaptım 7-10 dk max 59 oldu...ama dediğine hak verdim 10 sekme açık gom açık mouse ile yeni bir film açınca ya da farklı sayfa vs gecince sıcaklık ani artıyor 43e çıkıp hemen iniyor...nedendir acaba bilemedim çokta önemli olmasa gerek
  • WmGMD W kullanıcısına yanıt
    En güzeli, o kadar ayrıntıya takılınca oynadığınız oyundan zevk alamazsınız, şahsen oynarken hiçbir zaman Afterburner veya benzer program açıp kontrol bile etmem, sadece donanım almadan önce bu konuları iyice araştırır, daha sonrasında ilgilenmem bu tür şeylerle, bu yorumdan bazı detaylar önemsizdir düşüncesi çıkmasın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 6 Ocak 2020; 11:49:26 >
  • Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz.

    Yaz aylarında memnuniyet durumunuz nasıldı 3000 sahipleri?
  • Intel 10. nesil işlemciler Tr piyasasına girdikten kısa bir süre sonra, sizin gibi psikolojisi degrade olmuş trollerin neredeyse tamamı ortalıkta görünmemeye başladı.

    Yaz ayları olmasına rağmen olabildiğince az konu açıldı. İşlemci seçimlerinde çoklukla R5 3600 önerildi.

    İnanmıyorum diyorsanız buyrun tek tek konuları geriye doğru tarayın...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Epirus

    Intel 10. nesil işlemciler Tr piyasasına girdikten kısa bir süre sonra, sizin gibi psikolojisi degrade olmuş trollerin neredeyse tamamı ortalıkta görünmemeye başladı.

    Yaz ayları olmasına rağmen olabildiğince az konu açıldı. İşlemci seçimlerinde çoklukla R5 3600 önerildi.

    İnanmıyorum diyorsanız buyrun tek tek konuları geriye doğru tarayın...
    Bu yüzdendir ki bilindik sitelere 10600k stok girilmiyor. Ne gerek var yani intel satılmıyor diye getirmiyor adamlar

    Bu bölümde konuları tek tek geriye doğru tarasam 2700-3600-3700x çok ısınıyor konularının arasında görebilir miyim acaba?
  • Tam yükte 4.4 GHz o.clu 73 derece boşta 38-45 oyunlarda 55-60 ohhh suyundanda koy.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Siz demeye devam edin

    Verdiğiniz cevabın kapsamına bakıyorum. Benim yazdığım ve buradaki birçok kişinin de bildiği trol tespitinin ne kadar doğru olduğunu bizzat kendiniz kanıtlıyorsunuz.

    Durmak yok, 'ya devam

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yüksek ısı yoğunluğu, daha yüksek ısı limitleri ve daha agresif hız saati kullanımı nedeniyle, Ryzen 3000 CPU'ların aynı TDP derecesine sahip önceki nesil Ryzen CPU'lardan daha yüksek sıcaklıklara ulaşması son derece normaldir. Yüksek CPU sıcaklıkları Ryzen 3000 işlemciler için normaldir ve CPU soğutucusu ile ilgili bir sorun olduğunun bir işareti değildir.

    demişler..

    benim işlemci genelde 50 derece de gayet güzel... cbp kapalı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yksln -- 2 Eylül 2020; 21:20:33 >
  • 60c yükte demek istemiş arkadaş. Üstüne gitmeyin Düşük fan profilli u14s ile prime95 small ftt de 75c görüyordum. İndustrial fan, yüksek rpm, daha kalite soğutma sistemi ve thermal grizzly ile 60c rahat görülür.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 2 Eylül 2020; 21:33:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konu sahibi kendisi ryzen işlemci kullandığını belirtmiş ama ya 3000 serisini kullanmıyor ya da 50, 60 derece ısıların yük yokken oluştuğunu sisteme yük girince sistemin kendini dengelediğinden habersiz.

    ben r5 3600 sahibiyim izmirde yaşıyorum soğutucum arctic freezer 34 esports duo .. kullandığım termal macun babamın kullandığı markası belli olmayan bir macun.
    sıcaklıklar masaüstü kullanımında 50 60 arasında geziyor nadiren 65 lere kadar çıkıyor. ama oyuna gireyim 71 72 yukarısına geçmiyor.hatta geçenlerde öğleden sonra arkaplanda çoğu program açıkken OCCT testi yapayım dedim bakalım sıcaklıklar ne olacak diye 84 dereceyi geçmedi.

    not:overclocksuz stok kullanıyorum.

    bence ryzen 3000 serisindeki işlemciler boştayken 50 60 derecelerde veya daya dükseklerde olmasının nedeni heryeşe boost açmasıdır.
    idleda voltaj yüksek oluyor genelde 1,4 civarlarında sistem aniden kendini 4 GHz lere boostladığında ısı oluşuyor haliyle.

    ben ryzen 4000 serisinde bu boost olayına el atacaklarına inanıyorum.




  • aşkım ben 4.4 den 4.3 e cektım daha serın calıssın dıye.
    1.24 v yerıne 1.2 v verdim.

    oyunlarda 55-60 civarı takılsın dıye
    malum oda sıcaklıgı 40 C
  • Intel fanboylarının ellerinde sadece bu pbo açıkken oluşan ani sıcaklık yükselmeleri kaldı. Bu gibi fanboylara vereceksin bir 7 nesil daha(bilmeyenler için intel 2000 sandy bridge den 7000 lere kadar(7000 de dahil) mainstream de 4c/8t cpu çıkardı) 4c/8t yi. Her nesil de basacaksın zammı. O zaman görecekler piyasada tekel firma olmanın kullanıcıları ne kadar kötü etkilediğini.

    Amd olmasa 10900k yı geçtim ne 8700k yı görürdünüz ne de 9900k yi. Belki bu sene 8700k gibi bir 6c/12t cpu çıkardı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 3 Eylül 2020; 10:40:53 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-AEF248198

    Açıklamadan bir paragraf.

    "Ayrıca, Ryzen 3000 CPU'lar daha yüksek takviye saatlerine ulaşmak için nominal sıcaklık tavan boşluğunu (95 ° C'ye kadar) oldukça agresif bir şekilde kullanıyor. Sonuç olarak, işlemcinin bu sıcaklık sınırına girmesi kesinlikle sorun değil ve endişe verici değildir. Saat hızı ve besleme voltajı, AMD'nin teknik özelliklerinde kalmak ve aşırı ısınmayı önlemek için işlemcinin kendisi tarafından otomatik olarak ayarlanacaktır."

    Translte çevirisi ama anlatılmak istenen anlaşılıyor. Ortada herhangi bir sıkıntı yok sıkıntı var diyen de sıkıntı vardır.
    Saat hızı ve besleme voltajı, AMD'nin teknik özelliklerinde kalmak ve aşırı ısınmayı önlemek için işlemcinin kendisi tarafından otomatik olarak ayarlanacaktır.

    yani diyor ki işlemciniz 3 ghze bile düşebilir




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.