Şimdi Ara

RX 6800 XT 3DMark’ta RTX 3080’in önünde (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
0
Favori
6.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Her ne kadar önde de olsa DLSS benzeri bir şey olmazsa nedense bana pek mantıklı gelmiyor siz ne düşünüyorsunuz ?

  • relling R kullanıcısına yanıt
    Dlss control oyununda test ettim native 4k dan cok daha net oluyor ve antialiasing yapıyor dene gör istersen kızın saçlarında bariz belli oluyor

  • herter_12 kullanıcısına yanıt

    hocam kendi söylediğinize kendiniz inandınız mı? Yani gerçekten native 4k dan daha 4k oluyor ne demek. Bir tarafta gerçek bir görüntü var bir tarafta 1080p render alınıp yapay zeka ile 4k haline getirilmiş bir görüntü. Evet çok yakın gözükebilir ama hiçbir zaman aynısı olmaz. Tekrar söylüyorum DLSS Güzel bir teknolojidir ama gerçeği varken benzeyenini kullanmak bana pek çekici gelmiyor.

  • Keşke piyasada böyle ekran kartı üreten en az 5-6 firma olsa.. Rekabet her zaman iyidir, marka tutmaya gerek yok hangisi senin işine yarıyorsa, parasını hak ediyorsa al geç. Umarım bu piyasa ileride tekellikten kurtulur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JacobHughes -- 26 Ekim 2020; 0:32:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesut Çevik bunu beğenmedi :D

  • geçer geçemez önemli değil geçerse fiyatlar düşer geçemezse yine fiyatlar düşer.

  • Amd kartlar çok hoş güzel uzun sürede kullandım ancak yazılım konusunda çok yolları var. Okyanusu geçip derede boğuluyorlar

  • Bu forumda saçmalamanın bir sınırı yok anladığım kadarıyla. Hodri meydan demiş sanki biri bu konuda.

  • Daniel Faraday kullanıcısına yanıt

    Önde olduğu için Dlss'ye ihtiyaç duymuyormuş, Lisa Su söylediydi: Bizim kartlarımız o ka' güçlü ki düşük çözünürlüğü yüksekmiş gibi göstermeye gerek kalmadan direkt 4K render


    ediyoruz şeklinde. RX 6800 XT 3DMark’ta RTX 3080’in önünde 

  • Sağda solda ben de yazıyorum bu sefer Amd düzgün kartlar sunabilir, sürpriz yapabilir, üst seviyede rekabete girebilir diye ama bu haber biraz yanıltıcı tonda olmuş.


    Bahsedilen test 7-8 yıllık 3dmark13. Abicim o test çıktığından beri Amd'nin pazarlama aracı olmuştur. Her zaman Amd kartlar daha iyidir o testte. Ama 7 yıl sonra bütün grafik dünyası değişmişken ve değişmekteyken sen hala bu teste bakıp 6800xt 3dmark'ta 3080'in önünde dersen hoş olmaz. Orada esas bakılması gereken Ray Tracing'li Port Royal. Onda da 3080 yine önde. Dahası, bunun bize düşündürdüğü, Amd zamanında olduğu gibi yine ucuz etin yahnisi mi olacak? Eskiden 3d, Tessellation, Sync teknolojilerinde olduğu gibi Ray Tracing'de de yalnızca destek sunma noktasında mı var olacak?


    Tabi bu testlerin mühendislik örneği üzerinden yapıldığı da yazılmış. Eğer öyleyse şimdilik bekleyelim diyelim tamam ama kart çıktığında da durum bu olursa, Amd sayesinde grafik gelişimi yine yavaşlayacak demektir. Zamanında çok katmanlı tessellation (gtx580'le duyurulmuştu) hiç gündeme gelmemişti. Bunun sebebi de Amd'nin tessellation'da dökülüyor olmasıydı. Hatta tessellation neredeyse hiç görsel bir gelişme yaşatmamıştı. Yine sebebi Amd kartların yüksek faktör tessellation'da performansının aşırı düşmesiydi. Şimdi ray tracing'de de benzeri olursa, bu gelişmeye de yazık olur. Çünkü ray tracing cidden önemli ve bütün atmosferi değiştirebilecek bir gelişim. Biz henüz melez halini gördük. Bütün sahneye adam gibi ray tracing uygulandığında, minecraft'taki etki AAA oyunlarda da görülecektir. Böyle bir gelişmeye Amd'nin çelme takması hiç hoş olmaz.


    Umalım da bu sefer Amd şu ray tracing desteğini adam gibi sunsun. Gerçi bu konuda pek umudum yok ama ummadık taş baş yarar belki.





  • classf2re kullanıcısına yanıt

    amd rocm belki işini görür, geliştiriyorlar bayabi. artık uyandılar yazılım tarafınıda boş bırakmamaya çalışıyorlar.

  • Crysis Remastered 1080p de 8gb kullanıyor, yüksek çözünürlükte 10gb'ı geçiyor. Nvidia almak uzun vadede ölü yatırım. Düşük ram ve çakma çözünürlüğü savunmayın

  • Bu sefer çok ümitliyim. Oyun testlerini merak ediyorum. Oyun testlerinde RTX 3080 ile kafaya kafaya dahi olsa yıllar sonra tekrar (1950XT) Ati'ye geçiş yapacağım.

  • mamad kullanıcısına yanıt

    İlk önce port royal nvidia birlikte hazırlanan bir test o zaman başka ray trace kartı olmadığı için daha nvidia nın 2000 serisi başından 3000 serisine kadar aldığı ışın izleme optimizasyonu içeren olgunlaşmış sürücüleri alacak kadar zamanı da olmadığı halde o testte %22 civarı geride görünüyor ama iddia edilen kart 6800xt bunun 6900xt si olacak denilmekte bakalım hepsi iddia 3 gün sonra daha netleşecek yani o tam bir ölçü değil. Dxr 1.1 içeren dx 12 ultimate yaygınlaşıp amd içinde daha uyumlu bir ışın izleme testi olmalı ve biraz sürücü için zaman vermeliyiz.


    İkincisi nvidia da avantaj sağlayan sadece dlss kalacak ki bu nvidia nın keyfinde olan bir durum yarın dlss de güvenlik açığı var kaldırdık derse (nvidia 3d vision muhabbeti gibi) veya desteklediği oyunlar zaten bir elin parmakları kadarken fazla artmazsa ki ben zaten 10k para verdiğim kart ile hala upscale yapmak zorunda olmayı tam anlamasamda teknolojinin gelişimi ve alternatif metot olması açısından destekliyorum.. Dlss oturana kadar daha yeni yeni kendine gelene kadar geçen zamana control oyununda ilk versiyonun rezilliğine ve ancak düzgün bir şekilde çalışması için kaç ay uğraşıldığına oyun çıktıktan sonra epey geç geldi dlss 2.0 bakılırsa bu da bir anda olabilecek bir şey değil ki amd nin ml yönlü bir alternatifi olması beklenebilir.


    RX 6800 XT 3DMark’ta RTX 3080’in önünde


    Üçüncüsü ortada daha net bir test sonucu veya veri yok amd nin yayınladığı 3 oyun ile ilgili benchmark sonucu hariç ki çok net veriler çıkarımlar da sağlayamayabiliriz o üç oyun sonucundan ama işte biraz fikir edinebiliriz. Ki durum böyleyken nvidia 80ti segmentini direkt 80 modeline revize etmek zorunda hissetmişse kendini hani kaza olursa amd 3080ti yi yakaladı denmesin diye bu da daha sonuçlar gelmeden elde edilen amd nin bir başarısıdır ki nvidia kartların rekabetçi olmak adına çektiği güç ortadadır 320w tdp referans 3080 modlu 450w kadar zorlayan var ki. Yıllar sonra nvidia kullanıcıları ilk defa bu denli undervolt yapma ihtiyacı hissetmiştir..


    Yani biraz erken olmuş yorumlarınız.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 26 Ekim 2020; 11:23:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Halen daha Dlss nin rakibi yok diyorsunuz kaplamalara iyice bakın 0 fps kayibiylan oyunda ekstradan Ssao açmış gibi bir kalite yaşıyorsunuz , oyun gruplarında çoğu genç bundan dolayı grafik ayarlarımı merak ediyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • doğmamış çocuğa don biçmeler.. kart almayın bekleyin diyen iş bilmezler... türkiye gibi 3.sınıf bir ülkede olduğumuzu unutuyorlar,


    Bu ülkede ne alacaksan al beklersen zarardasın..


    nitekim 8.000TL'ye rtx 3080 alanlar örneğinde olduğu gibi..


    nvidia 3080'e indirim yapsa bile kur 6.85'den 8'lere çıktı asla indirim görmeyecekler bindirim görecekler..


    indirim için bekleyenler ilk çıktığında 8.000'e kartı alabilecekken 12.000TL'ye alamayacaklar maalesef..


    amd'nin işlemcilerde soğutucuyu çıkarıp üstüne bir de zam yaptığını ne çabuk unuttunuz.. eğer olurda amd'nin kartları şansa bala nvidia'dan üstün olursa siz o zaman fiyatları zamları görün..


    asıl sorun bu değil tabi asıl sorun ülkeolarak ekonomik anlamda çok karanlık bir döneme gidiyoruz bakalım sonumuz ne olacak..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SLaYeR KiNG -- 26 Ekim 2020; 13:14:11 >
  • alihakki kullanıcısına yanıt
    Nvidia nın cuDNN kütüphanesi çok rahat. rocm bir iki kere göz atmıştım ama implemente etmesi biraz zahmetli geldi bana.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • SLaYeR KiNG kullanıcısına yanıt

    Bekle diyenler aslında en iyisini almak istiyorsan AMd yi gör pisman olma anlamında söylüyorlar. Dolar kurunun ne olduğuda zerre kadar umrumuzda değil, Memleket hal gidişatı forumu değil burası, üst düzey bir bilgisayar parçasının tartışma platformu. İllaki ekonomik tasviye vermemiz gerekiyorsa, Paranizi dolara cevirin bekleyin, fakat param yok kredi kartına 12 taksit yapmak istiyorum diyen arkadaslara da şöyle bir tavsiye verebiliriz, belki de dünyadaki en pahallı ekran kartını almamanız gerekiyor halihazırda alacak paranız kenarda yoksa.


    edit: Bu arada daha 2 gün önce 7500tl TUF asus kart satıldı, kısaca ilk 8000den palit dengi kart alan arkadaslar kara geçmiş filan değil.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lemartes -- 26 Ekim 2020; 15:18:19 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lemartes

    Bekle diyenler aslında en iyisini almak istiyorsan AMd yi gör pisman olma anlamında söylüyorlar. Dolar kurunun ne olduğuda zerre kadar umrumuzda değil, Memleket hal gidişatı forumu değil burası, üst düzey bir bilgisayar parçasının tartışma platformu. İllaki ekonomik tasviye vermemiz gerekiyorsa, Paranizi dolara cevirin bekleyin, fakat param yok kredi kartına 12 taksit yapmak istiyorum diyen arkadaslara da şöyle bir tavsiye verebiliriz, belki de dünyadaki en pahallı ekran kartını almamanız gerekiyor halihazırda alacak paranız kenarda yoksa.


    edit: Bu arada daha 2 gün önce 7500tl TUF asus kart satıldı, kısaca ilk 8000den palit dengi kart alan arkadaslar kara geçmiş filan değil.

    dolar kurunun ne olduğunun umrunuzda olmaması için bu ekran kartlarının türkiyede üretiliyor olması lazım ya da usd ve ya eur ile maaş alıyor olmanız lazım.


    insanları yanlış yönlendiren insanları sevmiyorum.. adam 3.000TL ekran kartım var ne aliyim diye soruyor mesela dur bekle amd yeni ekran kartları çıksın diyor mesela.. noldu adam beklerken rtx 2060 bile alamayacak seviyeye geldi fiyatlar..


    rx 6800xt olur da 3080'i geçerse fiyatı da 3080'i geçecektir.. dolayısıyla 5700xt fiyatına rtx 3080 bekleyen arkadaşlar daha amd'yi tanımamışlar.





  • Bu yayılan testlerin amd ile alakası yok testler offical gelmeden çok dikkate almamak lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 26 Ekim 2020; 20:51:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.