Şimdi Ara

Rüya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. İnternette biraz araştırma yaptım fakat hakkında bir şey bulamadım. Rüya görürken neden çarpık bi görüşümüz vardır? Normal hayattaki görüş açımız gibi dümdüz olmayan yani. Bilmiyorum anlatabildim mi ama, dün gece tesadüfen rüyamın farkına vardım ve uzun uzun test ettim bunu. Son derece şaşı bir şekilde görüş de diyebiliriz sanırım.



  • Şaşı mısın ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Janissary

    Merhabalar. İnternette biraz araştırma yaptım fakat hakkında bir şey bulamadım. Rüya görürken neden çarpık bi görüşümüz vardır? Normal hayattaki görüş açımız gibi dümdüz olmayan yani. Bilmiyorum anlatabildim mi ama, dün gece tesadüfen rüyamın farkına vardım ve uzun uzun test ettim bunu. Son derece şaşı bir şekilde görüş de diyebiliriz sanırım.



    Rüyalar bilinçdışı ile ilişkilidir. Rüyalarda asıl mesele görülen şeylerin kendi hayatımızda neyi simgelediğini anlayabilmek. İşte bundan dolayı rüyalar kişiye özgü yorumlamalar ister. Rüyaların neyi simgelediklerini daha iyi anlayabilmek normalde kendini daha iyi anlayabilme ile orantılıdır. Rüyada görülenlerin anlamı kişiyi bu güne değin oluşturan dinamikler ile ortaya çıkar.




  • Kimi insan rüyasını kendi görüşünden görür, FPS gibi. Kimisi de dışarıdan yani odanın köşesinden görür, üçüncü bir kişi gibi.

    Ama eğer rüyanın anlamını soruyorsan, rüyamızda bilinçaltımıza girmiş olayları, varlıkları vs. görürüz.
    Ve bu varlıklar, olaylar vb. biz istemeden bilinçaltımıza girer. Ama meditasyon yaparsan başka, meditasyon yapan bir insanda bilinçaltı kişinin kontolüne geçer.
  • Hayır arkadaşlar o şekilde değil, şaşı da değlim . Bahsettiğim şey görüntüyle alakalı. Lucid dreaming olayını yapabiliyorum mesela. Bir binanın içindeysem dekorunu değiştirebiliyor, ya da ne bileyim bi ateş topu yapıp fırlatabiliyorum , ama bu görüntülerin hiçbiri berrak bir şekilde görünmüyor. dikkat ederek bakmaya çalıştığımda gerçek hayattaki gibi göremiyorum. görüntüler iç içe girmiş gibi oluyor ve de gözümü tam açamıyorum. saçma bir soru oldu herhalde, bilimsel bir açıklaması vardır diye düşünüyorum yine de.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Janissary -- 14 Haziran 2011; 16:35:58 >
  • birden fazla inception izlemenin zararları.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Janissary

    Hayır arkadaşlar o şekilde değil, şaşı da değlim . Bahsettiğim şey görüntüyle alakalı. Lucid dreaming olayını yapabiliyorum mesela. Bir binanın içindeysem dekorunu değiştirebiliyor, ya da ne bileyim bi ateş topu yapıp fırlatabiliyorum , ama bu görüntülerin hiçbiri berrak bir şekilde görünmüyor. dikkat ederek bakmaya çalıştığımda gerçek hayattaki gibi göremiyorum. görüntüler iç içe girmiş gibi oluyor ve de gözümü tam açamıyorum. saçma bir soru oldu herhalde, bilimsel bir açıklaması vardır diye düşünüyorum yine de.


    Hocam o zaman dediğim gibi, kimi insan FPS rüyasını görür, kimisi de üçüncü bir kişi gibi görür.
    Bilimsel açıklaması var mı bilmiyorum, ama bu görüş açısı bu şekilde.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Luzifer

    şu lucid rüya eğlenceli mi gerçekten ? lucid rüyada yaptığın şeyle gerçek hayatta yaptığın şeyin verdiği zevk aynı mı ?


    pompa mı yapıcan?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Luzifer


    quote:

    Orijinalden alıntı: stabwound


    quote:

    Orijinalden alıntı: Luzifer

    şu lucid rüya eğlenceli mi gerçekten ? lucid rüyada yaptığın şeyle gerçek hayatta yaptığın şeyin verdiği zevk aynı mı ?


    pompa mı yapıcan?

    sana ne ?


    pompacı senii =D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.