Şimdi Ara

Rusya, uzay bombardıman aracı mı geliştiriyor? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
1.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FakeGörünümlüAdmin


    quote:

    Orijinalden alıntı: furandor

    sanki ülkede imam hatip,den başka okullar yok..ayrıca bilimi sadece imam hatip okullarımı geliştiriyor ..ayrıca 2002 den önceki hükümetler sanki bilime büyük yatırım yaptı da daha önce bilim adamlarından geçilmiormus gibi konuşuyorsun.

    Bilmeden konuşmak bu oluyor işte.Önceki hükümetlerin önem vermemesi bu hükümetin önem vermemesini doğru kılmaz.Bugün Yeni Akit gazetesi Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerine laf atıyor,ODTÜ için muhafazakar kesimden insanlar "ODTÜ sonuçta çok bir şey beklememek lazım" diyor.Merak etmeyin bir sürü Türk öğrencimizin yurt dışında çok güzel projeleri var.Türkiye'de bir kızın projesini TUBITAK yetersiz buluyor ama Amerika sahip çıkıyor ve kız şu an MIT'de okuyor.Sen bilim yapmak isteyen insanlara böyle davranırsan adamlar tabi ki burda yapmazlar,yurt dışında para ve saygı kazanırken burda ilgi görmüyorlar.Ama hükümetimiz hala yeni imam hatipler açmakla meşgul,bi de adam imam hatipte değilsin galiba sen yap demiş 40 kişi beğenmiş,bu halka müstahak demek ki.

    Ayrıca eklemek istiyorum Almanya'da azınlık olan Türk halkından Dünya çapı futbolcular,bilim insanları çıkıyor ama bizde yok neden bir sorgulamak lazım.

    Www.topuniversities.com

    Üniversitelerimizi diğer Üniversitelerle karşılaştırmanızı tavsiye ederim.Uzun yazmaya da çekindim biraz sonuçta uzun diye okumaktan korkan çok insanımız var..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FakeGörünümlüAdmin -- 19 Temmuz 2016; 12:10:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Burda siyasete girerek cumhurbaşkanına ve dine girerek imam hatipler yapısında görelim diyenler buyursun yapsın son teknolojik cihazlar makinalar bilimsel buluşlar . O koca kıçının üzerine oturup burda klavye delikanlilığı yapmasın ! ! !

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dark horse

    Burda siyasete girerek cumhurbaşkanına ve dine girerek imam hatipler yapısında görelim diyenler buyursun yapsın son teknolojik cihazlar makinalar bilimsel buluşlar . O koca kıçının üzerine oturup burda klavye delikanlilığı yapmasın ! ! !

    Kardeş ağzına sağlık. Bunu biz anlatamıyoruz. Bunlar istiyor ki birileri yapsın kendileri de kullansın. Ama o birileri kim olacak? Gençliğin kafasını böyle yormak yerine kendilerini geliştirmeye motive etmek yerine zihinlerini daha beter bulandırıyorlar. Bazıları gerçekten samimi oluyor ama yöntem yanlış. Gençler bu sefer bunlara inanıyor hop deyince aya çıkılacağını zannediyor çıkamayınca da hüsran. Yavaş yavaş olacak gençler eğitim sistemini değiştirsin onların çocukları da aya çıksın. O çocuklarda bu sefer diyecek ki Amerika ışınlanmayı buldu biz aya çıkıyoruz. Bizim kafamız metafizik kafası. Maddesel şeylere pek basmıyor zorlamamak gerek bence. Bu aptallık geri kafalılık değil ama onlar öyle yaftalıyor. Ama bakıyorsun kendileri de ne bir bilim insanı ne başka bir şey. Batı yapmış sende kullanıyorsun işte kasmaya gerek var mı. Git Çin'e istediğini yaptır veya teknolojiyi al kendin geliştir. Buluşta buluş sanki ölümsüz olacaklar.




  • yahobea Y kullanıcısına yanıt
    Sana hem katılıyorum hem katılmıyorum.katıldığım şeyde hemfikiriz zaten. Ancak Amerika geliştirmiş sen de kullan demek yanlış olur.TÜKETEN TÜKENİR diye çok güzel bir soz vardır.bu sozu ülke olarak anlayabilsek birşeylerin olumlu yönde gelişeceğini düşünüyorum. ve herşeyi siyasete dökmeye çalışan zihinleri artık bilimle siyaseti ayırmaya davet ediyorum. Bilimi recep Tayyip Erdoğan gelistirmiyor oturup robot yapacak uzaya roket yollayacak hali yok. Bu biz okullulara düşer.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • uzayda yer çekimi yok ki

    Artık bombalar NASA gibi dönmeye başlar Dünyanın çevresinde



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HereWeGoo -- 22 Temmuz 2016; 0:26:58 >
  • uranuslu61 U kullanıcısına yanıt
    Sorun da orda ya zaten. Hayal gücü olan insanlar bu ataerkil, baskıcı toplumda yetişmiyor. İnsanlar özgür değil. Öyle olduklarını sanıyorlar ama toplum tarafından ağır bir kuşatılmışlık altındalar. Geçenlerde ABD'li bir kurumun yaptığı araştırmaya göre Türk çocukları hayal kurma konusunda OECD ülkeleri arasında sonuncu sıradalar. Kültürümüz toplumdan ayrık düşmeyi kabullenemiyor, böyle insanlar hemen dışlanıyor. Herkesin aynı düşünüp, aynı yaşadığı, tek tipleşme için dini ve sosyal baskının giderek ağırlaştığı bir yerde ilerleme olmaz. Entelektüel açıdan zengin olmayan toplumlar, teknoloji geliştirme konusunda da diğerlerinden bir adım geride kalırlar. Türk insanı maalesef yaratıcılığın yanından bile geçmiyor. Kopyacılık ulusal karakterimiz. Özgün bir tasarım dahi eser miktarda. Hep kopya hep kopya.

    Bir düşün bakalım, bu çorak sosyo-kültürel iklimin yakıtı nedir, nereden gelmektedir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Torlak Kemal -- 23 Temmuz 2016; 1:03:11 >




  • Torlak Kemal kullanıcısına yanıt
    Cocuklar aileleri tarafindan robot gibi yetistiriliyor ezberci zihniyet baski her ne olursa olsun universte bitirmek icin ayarlanmislar ezber ezber ezber yetenek ler one cikarilamiyor bu isi dine getirmeyin alakasiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uranuslu61 U kullanıcısına yanıt
    Dine getirmek istemezdim ama maalesef geliyor. Sizin söyledikleriniz sonuç, neden değil. Dinin baskın olduğu tüm toplumlarda fertlerin hayal kurma kapasitesi son derece sınırlanır. Çünkü, özü itibarıyla din, bu dünyayı değil, öteki dünyayı vaaz eder. Öteki dünya için çalışmak varken, neden bu dünya için çalışasınız ki? Bana - hristiyan, müslüman farketmez - dini kurallara göre yönetilip, hayal dünyası engin çocuklar yetiştiren bir ülke örneği verin o halde, bu tartışma bitsin...

    Elbette tek başına din, bunun sorumlusudur demiyorum. Baskıcı her türlü rejim hayal gücünü köreltir, örseler. Sınırsızca hayal kurmak, kendini özgür hissetmekle mümkündür. Kendini baskı altına alınmış hissedersen, hayal kuracak motivasyonu kendinde bulamazsın. Bu kadar da basittir bu denklem. Onun için toplumsal baskıya yol açan her türlü kurum ve kültürel kod ait olduğu yere indirgenmelidir: Ferdin vicdanına!..

    Evet, bir saptamada bulunmuşsunuz ama o saptama neden değil sonuç. Şimdi soruyorum. neden Türkiye'de aileler çocuklarını robot gibi yetiştiriyor? "Kök neden" diye bir şey vardır, toplam kaite yönetiminde. Kök nedeni buluncaya kadar "neden" sorusunu sormaya devam edersiniz. "Aileler çocuklarını robot gibi yetiştiriyor" deyip, orda durmazsınız. Siz de durmayın, sormaya devam edin. Ulaşacağınız kök nedenlerden biri maalesef din olacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Torlak Kemal -- 23 Temmuz 2016; 10:20:32 >




  • Torlak Kemal kullanıcısına yanıt
    Islam dini ile diger dinlerin calismaya teknolojiye bakisi ayni degil islam dinini arastirmayi size oneriyorum islam teknolojiyik gelismeyi asla engellemez tesvik eder mecbur kilar bu vaziyetin birkere daha soyluyorum islam dini ile ilgisi yok insanlarin yetistirilme tarzi ile ilgili aileler hayal pesinde gezen cocuk istemiyorlar garanti paranin pesindeler onun için cocuklarini baski ile ezbere zorluyorlar islam toplumlari nezaman islama gerçek manada sarilmislardir ozaman teknolojide sanatta ilerlemislerdir ornek olarak endulus u okumayi tavsiye ediyorum
    Bu mesaja eklenen görseller:

    Rusya, uzay bombardıman aracı mı geliştiriyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • uranuslu61 U kullanıcısına yanıt
    Ben de size biraz sosyoloji ve siyaset tarihi okumayı tavsiye ediyorum. Teknolojik gelişmenin açık toplumla, özgür bireyle ve bireyleşmeyle ilişkisini kavramanız için. Verdiğiniz örnek zaten sizin zihin yapınızı gözler önüne seriyor: "Endülüs'ten kalan 30 kitapla atomu parçalamışız." Buna inanan insanın bilim forumunda ne aradığı benim açımdan bir muammadır. Şu örneği paylaşmasaydınız sizinle tartışmaya devam ederdim ama bu örnekten sonra bunun beyhude olacağını gördüm. Bu nedenle bu son cevabımdır.

    Sorum baki: Bana bilimde ve teknolojide ileri gitmiş olup, dinlerini ehlileştirmeyi başarmış Hristiyan veya ateist ülkelerle yarışan bir islam ülkesi gösterin. Size zahmet olmasın diye de adayları sayayım: Mısır, Suudi Arabistan, İran, Ürdün, Malezya, Bangladeş, Irak, Küveyt, Cezayir, Fas, Umman, Yemen.

    Bunların hangisi ABD, Avrupa, Japonya, Kore, Çin ve Rusya ile yarışır? Kanada, Avustralya, Singapur, Yeni Zelanda falan, onları saymıyorum...

    Peki, yine bunların(İslam ülkeleri) hangisi temel insan haklarında, insan hak ve özgürlüklerinde saydığım gelişmiş ülkelerle yarışır?

    Aradaki ilişkiyi gördünüz mü?

    Ben gelecek cevabı da biliyorum: "Onlar gerçek islamı uygulamıyorlar". Ama artık şu "gerçek İslam" hurafesinden sıkılmadık mı? Ben sıkıldım, siz de sıkılın artık ve anlayın "gerçek İslam" diye bir şey yok. Gerçek Hristiyanlık, Musevilik vb. diye bir şey yok. 1,5 milyar insan İslamı yanlış biliyor, doğrusunu siz biliyorsunuz, öyle mi? Niye, siz Allah'ın seçilmiş kulu musunuz, diye sormazlar mı?

    Endülüs konusunu ise tarihsel bağlamından koparıp ele alırsanız, bir de Endülüs konusundaki bu hurafelere inanırsanız, Endülüs ve 10. - 12. y.y. İslam toplumlarını layıkıyla anlamınız mümkün değildir.

    Ayrıca, Endülüste kütüphane yapan müslüman profilinden, İskenderiye'de kütüphane yakan (dünyanın en büyük kütüphanesini Halife Ömer, Mısır fatihi komutan Amr İbn al-As'a yaktırdı [651] iddiası) müslüman profiline geçmek çok kolaydır. Ben de temelsiz bir iddiada bulunayım o zaman: İskenderiye kütüphanesi, ki döneminin en büyük kütüphanesidir, yakılmasaydı, bugün uzayın her hangi bir noktasına anında ışınlanıyor olacaktık ve hepimiz ölümsüzdük. Benim bu iddiam ne kadar gülünçse, sizin paylaştığınız o Endülüs kütüphanesi iddiası da o kadar gülünçtür.

    Tarihteki insanlar fende bu kadar ileri gttiyse, neden deve üzerinde geziyorlardı diye durup sormayan bir zihniyetle daha fazla tartışmak istemiyorum. Bu kadar yeter. Saygılar.

    Not1: Pierre Curie 1906'da öldü. Nükleer fizyon 1938'de keşfedildi.İlk atom bölme deneyi Rutherford öncülüğünde 1917'de gerçekleştirildi, Curie öldükten 11 yıl sonra (!). Galaksilerin varlığını da 1929'daHubble sayesinde keşfettik. Biraz da bilim tarihi okusaydınız. Curie'nin sağlığında atomun hala tam olarak bilinemediğini öğrenip, bu talihsiz paylaşımı yapmayacaktınız. Pieerre Curi'ye atfedilen bu söz gerçek dışıdır. Siyasal islamcıların tipik çarpıtmalarındandır. Curie sağlığında atomun parçalandığını görememişti. Galaksilerin var olduğunu ise bilmiyordu bile!..

    Not2: Türkçe Viki'nin hiç doğrulama yapmadan bu sahte sözü sayfasına almasına karşı hayretler içindeyim. Aşağıya saydığı kaynaklardan aynen alıntı yapmış. Viki doğrudan kaynak gösterdiği Lütfi Şeyban,www.endulus.net sitesinden bu lafı alıntılamış. Adı geçen hocanın sitesinde ise Curie'ye ait olduğu iddia edilen bu lafın nereden alındığı bilgisi yok. Yani kaynak yok. Demek ki hoca da kulaktan dolma bilgilerle sayfa hazırlıyor. Ülkenin hali bu işte. Hiç bir yabancı sağlam kaynakta bu lafı bulamazsınız. Bulmanız da mümkün değildir. Curie ne atomun parçalanışını, ne de galaksilerin keşfini görecek kadar yaşamadı. Uyduruyorlar, bari bunları görmüş bir fizikçiye atfetselerdi bu lafı!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Torlak Kemal -- 23 Temmuz 2016; 17:50:12 >




  • Torlak Kemal kullanıcısına yanıt
    Neden yaratıldığımız konusuna açıklama getirmeye çalışan İnançlar ile ilgili
    "ateistvari" (yanlışta anlamış olabilirim) düşüncen hariç,
    Diğer tüm konularda sana katılıyorum....
  • Torlak Kemal kullanıcısına yanıt
    Hayatta basarilar arkadas bayaa bilgiyle dolusun umarim bukadar bilgi ileride bir işine yarar (son mesaj)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adamlar uğraşıyor çalışıyor

    .çalışmak gerek

    bi bölgede veya bir alanda deprem yapma cihazı bile var adamlarda
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.