Şimdi Ara

Ruhsattaki yolcu nakli, taksimetre, takograf ibareleri?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    2.el bir araba aldım, ve ruhsat devrini almak üzereyim ancak ruhsattaki bişey dikkatimi çekti; ruhsatta aşağıdaki kutucuklar işaretli;

    yolcu nakli
    hususi
    benzinli

    taksimetre var
    takograf var

    şuan arabada takılı taksimetre veya takograf yok. bu işaretli kutucuklar ne anlama geliyor, yani bana vergide ek bir maliyet veya trafik kontrollerinde herhangi bir sorun yaratır mı? ben arabayı normal binek olarak kullanacağım, arabanın plakası da normal plaka (yani taksi veya başka bişey değil).
    şimdi devrini alırken yani ruhsatı yeniletirken bu kutucukları kaldırtabilir miyim? kutucukların bu şekilde olmasının avantaj veya dezavantajları var mıdır?

    şimdiden teşekkür ederim cevaplarınız için.



  • taksiden çıkma araçmı ?????
  • hayır araç normal plaka, gri renk, taksiden çıkma değil.
  • yanlışlıkla işaretlenmiş olabilir. bizim önceki aracımızda imalat yerini yanlışlıkla yurtiçi diye işaretlemişlerdi ve daha sonra biz söyledikten sonra fark etmişleri ruhsatı aldığınız yere geri götürün bir yanlışlık olup olmadığını sorun
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Anatolian27

    hayır araç normal plaka, gri renk, taksiden çıkma değil.


    normal plaka,gri renk olması taksiden çıkmadığı anlamına gelmez. Ama taksi çıkması değil diyorsanız bir yanlışlık olmuştur.
  • Peki ben devrini üstüme alırken bu ibaraleri kaldırtabilir miyim?
    Ya da şöyle sorayım kaldırtmazsam ne olur?
  • Arkadaşlar olay aydınlandı, 2 trafik müşaviriyle görüştüm, çok ilginç; hususi otomobillerde içi yazı olan kutucuklarda tik olan değil diğeri okunurmuş. Yani taksimetre veya takoğrafda "var" ın üstü işaretli ise bu yok demekmiş. Burdaki diğer arkadaşların ruhsatlarına da baktım, onlarınki de bu şekilde işaretli, rahatladım :)

    kolay gelsin...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Anatolian27

    Arkadaşlar olay aydınlandı, 2 trafik müşaviriyle görüştüm, çok ilginç; hususi otomobillerde içi yazı olan kutucuklarda tik olan değil diğeri okunurmuş. Yani taksimetre veya takoğrafda "var" ın üstü işaretli ise bu yok demekmiş. Burdaki diğer arkadaşların ruhsatlarına da baktım, onlarınki de bu şekilde işaretli, rahatladım :)

    kolay gelsin...


    Böyle bir şeyi ilk defa senden duyuyorum.Varın üstü işaretli ise yok demekte ne demek. Varsa vardır yoksa yoktur. ruhsatıma bakma gereği hissettim yok kutuları işaretli,çünkü yok. diğer arkadaşlarınla beraber ruhsat basımlarında kaydırma olmuştur.
  • Haklısın bana da garip gelmişti ama 2 farklı trafik müşaviri (takipçi) ile görüştüm ikisi de aynı şeyi söyledi, sonra da arkadaşların ruhsatlarına bakınca, dicek bişeyim kalmadı
  • bu ruhsatlar bölgesel değişiklik göstermiyor sanırım...

    kocaelinden bi ruhsat var elimde...

    antalyadan, denizliden...

    muş dan...

    şimdi iyice bir baktım...

    dizel araç bunlar... dizelin karşısındaki kutuda x var...

    takograf taksimetre deki x lar... hep yok un üzerinde...

    bu işte var bi iş...
  • ilk kez öyle şey duyuyorum
  • ben aracı aldığımda şoförler cemiyetindeki yazan kişi dizel araca benzinli yazmıştı kendim farkettim hemen düzelttirdim yoksa başına iş
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.