Şimdi Ara

Ruhsata işlenmemiş LPGli full kaskolu araç yandı (kasko ödermi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
9.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bir de ben bir şey sorayım. Bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Diyelimki araç LPG li. Ama ne ruhsata ne de kaskoya işlenmemiş. Araç full kasko. Diyelimki araç hareket halindeyken yanmaya başladı. Şöför aracı durdurdu, itfaiye gelene kadarda araç tamamen yandı(pert oldu).
    a. Yangının LPG den kaynaklaması durumunda
    b. Yangının başka bir nedenden kaynaklanması durumunda sigorta şirketi nasıl davranır. Hasarı ödermi, yoksa LPG işlenmemiş diye tazminat ödemez mi? İtfaiye raporunda yangının muhtemelen elektrik devresinde kısa devre yapmasından çıktığını yazdı. Exper ise LPG den olabilir dedi. ama onun raporunu henüz görmedik. Ayrıca diyelimki sigorta şirketi yangın "LPG den kaynaklanmış" dedi, bunu ispat etmesi gerekmez mi.Çünkü araçta sadece demir aksam kaldı, buna bakarak yangının nereden başladığını kestirmek imkansız gibi birşey.Bir arkadaşın başına bu olay geldi. Şu an sigorta şirketinden cevap bekliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arif32 -- 16 Şubat 2010; 23:15:17 >







  • ..Sigorta şirketlerinin ne şerefsiz olduğu para alırken sigorta yaparken can ciğer kuzu sarması oldukları ilgi alakada sınır tanımadıkları ama iş bir kaza sonucunda para ödemeye gelincede dansöz ve kaypaklıklarının haddi hesabı olmadığı para ödememek için ellerinden ne geliyorsa yapıp herşeyi bahane ettikleri düşünülürse bunu bahane edip ÖDEMEZLER!!!!
  • Öderler,

    LPG değil arabada çakmak unut, patlasın araba yansın ödemeyecekler mi ?

    Şimdi ruhsata işli olmaması sıkıntı ama modifiye parçalarıda ruhsata işli değil, modifiyeli araba kaza yapınca ödüyor

    Modifye parçayı ödemez ama aracın masrafını öder

    Keza modifiye parçayı ödeyende çıkıyor, hatta modifiye parçayı poliçeye işli olmamasına rağmen ödeyen, üstüne üstük OEM ile değil faturalı modifyeli parça ile değişimini ödeyen sigorta var

    Kısacası bence ödemekle yükümlü eğer aksi poliçede yoksa
  • eski arabamda sormuştum işli değilse ödenmez demişlerdi umarım öderler zararınızı.

    Ya dolandırıcılık iyi değil ama şöyle bir akıl verebilirim lpg takılan bayiiden 1 ay içerisinde kesilmiş bir fatura alırsanız yasal işlete süresi geçilmediği için tahminimce öderler
  • ruhsata işli olmadan da zeyilname yaptırabilirdin , ödemeyebilirler ki aslında ödemeleri gerekir. bağajda tüp taşınmaz diye bir kural yok heralde.
  • Bende zamanında sormuştum, Lpg poliçeye işli olmasa bile Lpg'den kaynaklanmayan size veya başkasına verdiğiniz zararlar ödenir demişlerdi.Sadece ekli olan Lpg aksamın parası ödenmez demişti acenta.Ama diğer arkadaşların dediği gibi Sigorta firması ya müşteri kaybedip ödemeyecek ya da iyi bir inceleme yapıp gerçekten sebebine göre ödeme yapıp müşteri kazanacak.
  • Baştan herşeye tamam diyorlar ancak daha sonra başımıza talihsiz bi olay geldiğinde binbir bahane üretiyorlar malesef..
  • 1-lpg işli değil ve lpg den kaynaklanması durumunda ve bu durum itfaiye ve eksper tarafından tescil edilmişse kesinlikle ödenmez
    2-lpg işli değil ve itfaiye lpg dışı bir nedenin yangına sebep oldugunu rapor etmişse aksini ispat yükü sigortacıya aittir ispatlayamazsa paşa paşa öder zararı,
    3-lpg işli ise her türlü öder
    ama lpg işli değil ve lpg dışı bir nedenden dolayı yangın durumunda ödeme yapılacağı zaman lpg tesisatı tutarı ödenmez
  • quote:

    Orijinalden alıntı: chevymel1

    1-lpg işli değil ve lpg den kaynaklanması durumunda ve bu durum itfaiye ve eksper tarafından tescil edilmişse kesinlikle ödenmez
    2-lpg işli değil ve itfaiye lpg dışı bir nedenin yangına sebep oldugunu rapor etmişse aksini ispat yükü sigortacıya aittir ispatlayamazsa paşa paşa öder zararı,
    3-lpg işli ise her türlü öder
    ama lpg işli değil ve lpg dışı bir nedenden dolayı yangın durumunda ödeme yapılacağı zaman lpg tesisatı tutarı ödenmez


    Dostum çok iyi cevabın için seni tebrik ediyorum.

    Bu arada üst bölümlerde, sigortacılar ve sigortacılık mesleği ile ilgili bilinçsiz ve önyargılı şekilde karalama yapan arkadaşlarıda kınıyorum ve azıcık bile olsa sigortacılık ile ilgili bilgilenmeye davet ediyorum.

    saygılarımla,

    www.limonsigorta.com




  • ne bilinçsiziz nede ön yargılı örnekleri dolu ortalıkta...bilfiil başımıza gelen örnekleride varki konuşuyoruz ezbere değil.
    ..en basitinden açın bakın şikayet var ve benzeri siteleri görüp okuyun bakalım sigorta şirketleri hakkındaki şikayetleri sigorta şirketleri para kazanmak amacıyla kurulmuş şirketler çok çok para kazanmak içinde mümkün olduğunca çok prim toplama ve mümkün olduğunca az ödeme yapma derdindeler bunu inkar edebilirmisiniz?
  • Selam dostum,

    "Şirket" in sözlük tanımına baktığınızda dediğiniz şeyi çok açık görürüz. Sadece sigorta şirketlerine özgü birşey değildir. Zaten karlılığı, büyümeyi, üretimi hedeflemeyen şirketler rekabete yenik düşer. Ama rekabet sadece fiyatla yapılmaz. Hizmet sektöründeyseniz hizmetinizle, üretim sektöründeyseniz ise ürettiğiniz ürünün kalitesi, devamlılığı, yedek parça bulunurluğu ve satış sonrası hizmetiyle yapılır.
    Tüm sektörlerde bunu çokiyi yapanlar olduğu gibi çok kötü yapanlar da vardır. Durum böyleyken tüm sigortacılık sektörünü rencide edecek tarzda yorum yapmanız ancak bilgisizlikle olur.
    Elbette hatalar, yanlışlıklar belli ölçüde kabul edilebilir.Nihayetinde şirketlerin iskeletini operasyon süreçlerinde çalışan insanlar oluşturmaktadır. Önemli olan hatayı erkenden tespit edip bertaraf edebilmektir.
    Ayrıca, insanlarımızın % 70 i, sigorta şirketlerini yolunacak kaz gözüyle görmektedir. Bu durum şirket çalışanlarını çok daha dikkatli olmaya hatta kurunun yanında yaşı yakabilecek hata yapmaya itmektedir. Her olaya şüphe ile yaklaşmak gerekmektedir.
    Özellikle tutanağın tutulma yöntemi değiştikten sonra, eğer yaralanmalı veya ölümlü kaza yoksa, alkollu , ehliyetsiz, sigortasız araç kullanımı ile ilgili hiç bir sigortacının lehine olabilecek kaza tutanağı tutulmadığını biliyormusunuz? Tanıdık araçlarının kaza oranlarının arttığını, satılmayan elde kalmış araçların perte çıkma oranının arttığını biliyormusunuz?
    Kaza branşında sigorta şirketlerinin kar elde etmediklerini bu sebeple bu yıl trafik sigortalarının fiyatlarının çok arttığını sanıyorum farketmişsinzidir.
    Sadece fiyat odaklı kasko yaptırıp, profesyonel acentelri tercih etmeyip, satın aldığınız ürünün içeriğini en azından bir kere okumayıp; sonrada toptan sektörü karalamak işin kolay yöntemidir. Tekrar söylüyorum bilgisizliktir.
    Şrket karalaması yapabilrsiniz, acente karalaması yapabilirsiniz, servis veya eksper karalaması yapabilirsiniz ama sektörü karalayamazsanız. Sarfettiğiniz sözler (şerefsiz, kaypak, dansöz ve diğerleri) forum ortamında da kabul edilebilir değildir.

    Saygılarımla,


    www.limonsigorta.com




  • ..Farkındaysanız"Sigorta şirketlerinin" diye belirtmişim sigorta çalışanlarının değil aradaki ince hususa dikkatinizi çekerim ve sigorta şirketleri hakkındaki düşüncemdede ısrarcıyım..Sigorta şirketi çalışanları şirketlerinin politikalarını ve isteklerini uygulamak zorunda buna kimse birşey diyemez sonuçta o işi yapmak ve maaş almak istiyorlarsa şirket politikalarına uyacaklar-uygulayacaklar altarnatifleri eminimki çok yoktur bu konuda.

    ..Diğer yandan kaza tesbit tutanağının yeni şekilde düzenlenmesinde birçok hile hurda oldugunada eminim çünkü suistimale çok açık bir konu bununda örneklerini ne yazıkki görüyoruz.ama bu hiçbir zaman sigorta şirketlerine hile hurda oluyor herkes potansiyel hileci üçkağıtçıdır hertürlü zorluğu çıkaralım ödememek için dokuz takla atalım yada mümkün oldugunca az ödeyelim hakkını vermez.

    ..Madem bu işi yapıyorlar kaçakları önlemek sistemin düzgün çalışmasını sağlamak sigorta şirketlerinin sorumluluğundadır son kullanıcının bizlerin değil.

    ..Demişsinizki "Şrket karalaması yapabilrsiniz, acente karalaması yapabilirsiniz, servis veya eksper karalaması yapabilirsiniz ama sektörü karalayamazsanız" maalesefki ben tam tersine maaşlı çalışanlarını ıvırını zıvırını karalamayıp SEKTÖRÜ (Dev Sigorta Şirketlerini ve Dev Sahiplerini) karalıyorum çünkü bunu hakediyorlar çalışanlar birer emir kulu sonuçta.

    ..Ayrıca sigorta Şirketlerinin kar ve karlılık oranlarıa baktığımızda hiçde kazanmıyorlarmış gibi durmuyorlar en yüksek kar ve para getirisi karlılık ne hikmetse sigorta şirketlerinde ve bankalarda--gerçi birçok sigorta şirketi banka kuruluşu buda bir başka konu..

    ...ikinci olarak aklıma gelmişken Sigorta şirketleri Zorunlu Deprem Sigortası yapıyor örneğin İstanbulda büyük bir depremde onbinlerce evin,işyerinin yıkılacağı bir gerçek maddi boyutu yüzmilyarlarca dolar olacak ve sigorta şirketleri bu yıkılan onbinlerce evin parasını ödeyecek öylemi güldürmeyin insanı hiçbir sigorta şirketi böyle bir ödemenin altından kalkamaz ve ödeyemez yani aslında devlet bizi ufaktan söğüşlenmemiz için sigorta yaptırmak zorunda bırakarak sigorta şirketlerinin nemalanmasını sağlamaktadır

    ...Son olarak tekrar ediyorum sözüm şahıslar anlamında değildir sözüm Sigorta Kartelleri hakkındadır.




  • malumunuzdur ki sigorta şirketleri artık devlet temınatı altında... kaskonuzdaki temınatları tek tek okuyun klozları kontrol edin oradaki şartlara uygun olan her maddi ve bedeni zarar şirketler tarafından ödenecektir... hukuksal alanda sigortalıyı ve sigorta ettırenı koruyucu maddeler esastır... bunun dışına çıkılamaz...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oluşumbilgi


    quote:

    Orijinalden alıntı: chevymel1

    1-lpg işli değil ve lpg den kaynaklanması durumunda ve bu durum itfaiye ve eksper tarafından tescil edilmişse kesinlikle ödenmez
    2-lpg işli değil ve itfaiye lpg dışı bir nedenin yangına sebep oldugunu rapor etmişse aksini ispat yükü sigortacıya aittir ispatlayamazsa paşa paşa öder zararı,
    3-lpg işli ise her türlü öder
    ama lpg işli değil ve lpg dışı bir nedenden dolayı yangın durumunda ödeme yapılacağı zaman lpg tesisatı tutarı ödenmez


    Dostum çok iyi cevabın için seni tebrik ediyorum.

    Bu arada üst bölümlerde, sigortacılar ve sigortacılık mesleği ile ilgili bilinçsiz ve önyargılı şekilde karalama yapan arkadaşlarıda kınıyorum ve azıcık bile olsa sigortacılık ile ilgili bilgilenmeye davet ediyorum.

    saygılarımla,

    www.limonsigorta.com


    Lpg işli ama kaskoya bildirilmediyse yani zeyil yapılmadıysa ne olur? Bir de eğer lpg den kaynaklandığı yetkili kişilerce tutanağa geçirildiyse kasko ödemez ancak bu durumda lpg firmasına dava açılıp paranın oradan tahsil edillme imkanı olabilir..




  • sigortacılar lpg li araçlar yanınca lpg ye karşı şimdiye kadar bir önlem mekanizması olmadığından az para veriyorlardı ama yeni bir sistem çıkmış lpgli araçlarda yangına anınada müdahale eden bu sisteme taktırılırsa hem hasar az oluyor yada hiç olmuyormuş böylece sigortadan gerekli tedbirleri aldım diyerek daha fazla para alınıyormuş

    Sistem bu inceelemek isteyenler için
    http://argebeyin.blogspot.com/2013/02/lpgli-araclarda-yangina-aninda-mudahale.html
  • sigorta acenteleri para kazanmak ugruna tam bilbilgilendirme yapmadan poliçesi yapmakta olduğu sürece ve insan olarak ucuza kactikca bu sorunlar devam eder istinalar kaideyi bozmaz bunu çok iyibiliyorum laf değil yasiyan bilir daha yazarimda gerek yok sigortacilik sistemini kimse ovmesin bana göre geri kalmis bir ülkede bile bizdeki gibi kokusmusluk yoktur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sigorta şirketleri, sigorta çalışanları ya da acenteler ile ilgisi olmayan bir durumdur. Arabaya lpg taktırıp bunu ruhsata işletmemek zaten normal olmayan bir durumdur. Normalde bunun en kısa sürede ibraz edilmesi gerekir. Edildikten sonra sigortaya da gidilip böyle böyle kardeşim denir ve zeyilname düzenletilir. Zeyilname düzenlenince LPG eklendiği için ek prim çıkar ve siz bir miktar daha ödeme yaparsınız sigorta şirketine.

    İkincil olarak şu sıralar pek karşımıza çıkmıyor ama ucuz olsun kötü şirket olsun diyen çok müşteriye denk geldik. Özellikle trafik sigortasında hasarlar geç ödenir deseniz bile " bana ne yahu, benim hasarımı mı ödücek trafik sigortası " diyen bireylere sahibiz. Lakin yakın zamanda bu sistem de değişecek, artık arabanızı trafik sigortanızda yaptırıp şirketinizi olaya muhatap olarak alacaksınız. Rücu sistemi trafik sigortası için devreye girecek. ( aldığımız duyumlar böyle en azından )

    Sigorta şirketleri kâr etmek isteyecekler elbette ama ben büyük şirketlerin para ödememe taraftarı olduğunu görmedim hiç.

    5 bin liraya sigorta yaptığınız araç 165 bin tl'ye pert oluyorsa ve bu hasarı tık demeden ödüyorsanız burada sisteminizi biraz uyanık tutmanız gerekir. 165 bin liralık şeyi 5 bin TL'ye teminat altına alıyorsunuz çünkü. Hep müşteri mantığıyla düşünmemek gerekir, bazen sigorta şirketi mantığıyla düşünmeli. Özellikle de kaza tespit tutanağı olayından sonra...




  • Kasko yapılırken araca ait extra Lpg jant tesisat vb bilgiler verilmemiş ise her hangi bir kusurda
    aracın yanması kaza vb yasanan olaylarda eğerki koskoya işlenmedi ise
    bu extra mevcut olan seylerden kaynaklı kusur varsa kasko ödemez büyük ihtimalde
    Lpg,den kaynaklı diyecektir size ödememek için
  • adamlara zorla koz veriyorsunuz.
  • niye kaskoya telefon açıp klozlamadınki. ben lpg takrıtınca aradım arabama lpg taktırdım. şu tarihte diye 20 tl fark çıkardılar araba lpgden kaynakalanan her şeye kaskolandı. burada sigorta yı aldığınız firma önemli. benim ilk arabamda aldığım hizmet mükemmelken ikinci aracımda sigortam tam bir flaketti. sonra akıllandım. arkadaşımın eşi yapıyor. direk bana ne var ne yok söylüyor. bana gerekli yönlendirmeyi yapıyor.
    ilk aracımın kaskosunda mekanik arıza klozu vardı. ben bunu hiç kullanacağımı sanmamıştım. aracım ile dağın başında kalınca kasko devreye girdi. bütün tamiri kasko yaptırdı. ben sadece ustaya bahşiş vermek kaldı.
    ikinci aracımda satıcı eksik bilgi verdiği için istediğim servise gidemedim. sonra götürdükleri servis kazada hazar gören kısmı orjinal gibi yapamadı. aracımı sattım.
    bundan sonra kaskomu tek bir kişiden yapıyorum. bana olması olmaması gereken klozlar hakkında full bilgi veiliyor.

    soruna gelince sigorta şirketi müşteri odaklı ise arabada yangın nerden çıkarsa çıksın öder ama lpg kitini ödemez. lpg kitin işli olmadığı için alıp başka araca takabilirsin.
    garanti sigorta gibi sadece yıl sonu karını düşünürse ödemez.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.