Şimdi Ara

RTÜK üyesi Ersoy: 'YouTube'u değil, Netflix gibi platformları denetleyeceğiz' (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
344
Cevap
3
Favori
14.707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
65 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: imhotep_of_grudge

    sen detayı atladın bizdeki teknoloji özürlüler yüzünden tv bile geç geldi 60'lı yıllarda renkli tv varken siyah beyaz tv getiren adamlardan ne bekliyorsun ki...

    Yok ben detayı atlamadım ! Yaşım 57.

    Bizzat sürecin içinden geliyorum. Elektronik yüksek mühendisim. Uyduculuk ise, gençlik yıllarından beri hobimdir. Geçmiş forum mesajlarıma bakarsanız, uydu bölümü ile haşır neşir olduğumu görebilirsiniz.

    Yani, bahsettiğim tarihlerde LNB'lerin fiyatı, bütün dünya ülkelerinde aynı idi. Bu nedenle de dolar kuru üzerinden LNB'lerin fiyatını vermiştim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 9 Mart 2018; 20:51:41 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    uydu yayını ilk USA'da sonra avrupa ve dünyaya yayıldı... bence en saçma tipler bizde olduğundan geç gelmiş olmalı renkli tv yerine siyah beyaz tv getirtenlerden ne beklenir ki?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: imhotep_of_grudge

    uydu yayını ilk USA'da sonra avrupa ve dünyaya yayıldı... bence en saçma tipler bizde olduğundan geç gelmiş olmalı renkli tv yerine siyah beyaz tv getirtenlerden ne beklenir ki?

    Benim ifade ettiğim şey tam olarak şu idi !

    Üç önceki mesajımdan kıst alıntıdır;

    "evlerden uydu yayını izleme de, kullanılan ekipmanların, tüketici ürünü olarak hayatımıza girdiği tarih önemlidir. Bu çerçeveden bakınca, analog uydu yayınları evlerimize 1985'ten sonraki yıllarda girmeye başlamıştır. Ki, 1985'li tarihlerde, tek polarizasyonlu LNB'lere 200 dolar ve üzeri bedel ödüyorduk. Şimdilerde 10 TL'ye full polarizasyonlu universal LNB'ler alınmaktadır."

    Hasılı; 60'lı yıllarda uydudan tv yayını vardı elbet. Ama bu uydular ticari uydu değildi. Ticari uyduların( yani tv yayıncılığında kullanılan uydular ) uzayda yerini alması ile birlikte, tüketici elektroniği ürünü olan analog uydu cihazları üretilmeye başlandı. İşte bütün dünya ülkeleri için, evlerde yaygın olarak uydu yayınlarını izleme zamanı, 1985 ve sonrasıdır.

    Sebebi ise, LNB( esasında LNB konvertör olarak anılır ) 'lerin fiyatının pahalı olması sebebiyle idi. 1985 öncesinde, uydudan alınan analog yayınlar, karasal vericilerle yerleşim alanlarına aktarılırdı.

    Tıpkı, şimdi bütün şehirlerimizde devam eden analog yayınlarda olduğu gibi... Yani analog karasal olarak izlediğimiz yayınlar, uydudan indirilip, karasal vericilerden yayınlanmaktadır.

    Tabi analog vericiler de kendi içinde evrim geçirdi. İlk analog yayınlar, radyo link şebekeleri üzerinden yurda dağıtılırdı. Radyo link sistemlerinin sık sık arıza vermesi, bakım maliyetlerinin yüksek olması, çok sayıda işletme personeline ihtiyaç duyulması gibi sebeplerle, yayını uydudan indirip, analog karasal şebeke üzerinden yayınlamak çok çabuk yaygınlaşmıtır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • arkadaşlar...yeni kanunun kabul edilmesiyle rütük internet yayınlarını denetime başlayınca netflix türkiye versiyonuda yerli yayıncılar blutv ve puhutv gibi yakında kesinlikle sansürlü yayına geçiş yapmak mecburiyetindemi olacak yani dünya filimlerindeki ve dizilerindeki seks sahnelerini buğulayacakmı? işte bence esas merak edilen durum budur eğer düşündüğümüz gibiyse şayet netflix sansürlü yayına karşıyım deyip ülkeden derhal çekip gitsin...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu konu ilgimi çekti ve ben de birazcık sizlere katılmakla birlikte destek olmak istedim. Öncelikle bazı arkadaşlar Aktroll cümlesini çok fazla sarfederek kendilerini üstün görmeleri bana tuhaf geliyor. Sanki sadece kendileri Netflix, Blutv vs. Kullanabilen ender insan sıfatı taşıyorlar. Şahsen ben hiç Turksat yayını izlemiyorum ve bu tarz paralı platformların sansürlenmesine karşıyım. Ben kendi çocuklarıma sansür içerecek yayınları izlettirmiyorum. Aslında bu tarz konuların ucu acık ve içinden çıkılmaz haller alabilir. Mesela ben islami açıdan bakıyorum.

    Örneğin; Müslüman bir şahsiyetin cinsellikten, küfürden vs. uzak durması lazım değil mi dostlar. Ama illa ki ben izlerim, ben boş vaktimi harcarım, bana zevk veriyor diyor isek saygı duyarim. Sonuç olarak yapilacak bu uygulamaya ben de karşıyım dostlar saygılarımla...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uyutmacalar baslamis yine :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rtük resmen özel hayata saygısızlık yapıyor rtüğün bu davranışı kabul edilemez rtüğün benim özel hayatıma karışmaya hakkı yok ve hiçbir zaman da olamaz ! rtük ancak turksat uydusunda yayın yapan "yerli ve milli" kanallara kısıtlamalar getirebilir internet ortamındaki yayınlara kısıtlama getiremez çünkü internet global oluşumdur turksat ise yanlızca türkiye'ye ya da yerli ve milli olan türkiye milletine(ümmetine) yönelik yayın yapan bir oluşumdur bu yüzden bu uydu üzerinde istediği sansürü uygulayabilir bunu yerli ve milli olanlar düşünsün ama internet herkesin özel yaşantısı niteliğini taşır yani özel hayatını temsil eder bu yüzden rtük internette yayın yapan gerek ücretli gereksede ücretsiz yayın kuruluşlarına karışamaz ! bunu yaptığı taktirde insanların özel hayatlarına karışmış olur ve bu rtük başkanı ve üyelerinin ceza almasına neden olur.

    BENİM ÖZEL HAYATIMA MÜDAHALE EDEMEZSİN rtük! BUNA HAKKIN YOK



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi viewerx -- 23 Mart 2018; 1:40:55 >




  • Youtube un denetlenmesi lazım çünkü çoluk çocuk herkes ulaşabiliyor. Fakat netflix para verip üye olduğun film izleme sitesi. Bunu denetlemeye kalkarsan orada tepki görürsün çünkü sen milletin para verdiği şeyi denetlemeye çalışıyorsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB2CECC18 -- 23 Mart 2018; 6:52:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Meydan ne yaptığı belli olmayan, sapıklığın, ahlaksizligin, leblebi gibi insan öldürülmenin olduğu yerli dizi ve programlara kalacak.



    Günler boyunca öz yeğenine tecavüz eden adamı, karısına yıllarca işkence eden adamın işkence yöntemlerini öğreneceğiz.



    Nasıl sapik olunur, sapıklığın çeşitlerini, hapse girmemek için neler yapmamız gerektiğini öğreneceğiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Digiturk'deki bein movies kanalarinda seks sahneleri sansürlenmiyor. En azından böyle hatirliyorum. Umarim netflixde de sansurlenmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şimdi warez dizi film siteleri tib engeline mi takılacak yetişkin siteleri gibi?
  • Umarın hayata geçiremezler,Netflix de bunlara mahal vermez en azından diğer arkadaşların da belirttiği gibi 3-5 birşey atar kurtulur temennisindeyim.Her şeyde olduğu gibi güya kılıfına uyduruyorlar da ! zihniyetin ve amacın ne olduğunu hepimiz biliyoruz.Neyse bildiğim kadarı ile Netflix in serverları yurt dışında en kötü ip ban getirebilirler? Netflix Türkiye de üyeliği dondurmadığı sürece etrafından geçiş yapılacak açıklar olurda ne gerek var?Masum bir keyfimiz vardı ya...illa bozucaklar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GoldPunch

    Digiturk'deki bein movies kanalarinda seks sahneleri sansürlenmiyor. En azından böyle hatirliyorum. Umarim netflixde de sansurlenmez.

    Digitürk sadece sigara buğulu yapıyor,sevişme,alkol vs kesmiyor ama akşam 20:00 den sonra ki filmlerde böyle gündüz ise çok açık sahneleri kesiyor ama akşam kesintisiz veriyor.Bein Connect ise çoğu filmde sigara bile buğulamadan koymuşlar ya da kaçmış bilemem artık eski sansürlü filmleride sadece sigara buğulayarak kesintisiz olarak tekrar yüklüyor ama sorun şu Netflix’i nasıl yapacaklar gündüz sansürlü akşam sansürsüz mü yapıcak 😂





    Bu arada vatan gazetesi köşe yazarının (11 Martta yayınlanmış) Netflix ile Türkiye hakkında bi söyleşisi var ve sansür koyucaklar gibi eğer rtük isterse.



    http://m.gazetevatan.com/amp/hasan-genc-1149669-yazar-yazisi-yasalarin-etrafindan-dolasmayiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaslar selamlar,
    Suan maalesef Netflix de ilk defa sansure sahit olmaktayim.Over the garden wall isimli cizgi film serisinin 6.bolumunde Kurbagalarin ictikleri pipolar sansurlenmis ): Sizin yakaladiginiz sahneler varmi ?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar...forumdaşımın bahsettiği gibi mağalesef netflix rütüke boyun eğmiş ve sansüre başlamış sanırım benim korkum yakında yapımların seks sahneleride buğulanabilir çünkü rütük netflixe sansür yapıcaksın aksi taktirde müthiş cezaya çarptırılabilirsin diye tehdit edebilir tahminim...
  • kartilkisi kullanıcısına yanıt
    Insallah sanada ceza verirler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AMC A kullanıcısına yanıt
    sana ne kardeş milletin ne izlemek istediğinden. Burası paralı platform adam para parasını veriyorsa istediğini izler. Sen çocuğunu yetiştiremeyeceksen git çim adam besle daha iyi. Ülkede kafasız çocuk azalır en azından.


    Gerçi televizyonda sigara alkol sex ve öpüşme yasak ama ne kadar pislik senaryo varsa serbest. Ne kadar ayılık varsa özendirmek serbest. Korkunuz sadece alkol sigara ve öpüşme sizin. Asıl gerçek ahlaksızlıklar diz boyu dizilerde yayımlanıyor ama yok amacınız farklı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.R.A.C.L.E -- 7 Mayıs 2018; 2:51:18 >
  • O.R.A.C.L.E O kullanıcısına yanıt
    OK



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AMC -- 7 Mayıs 2018; 3:0:43 >
  • Devletin işi vatandaşını korumak ülkeyi korumak iş istihdam yaratmak ekonomiyi düzeltmek ama bizim ülkemizde devlet namus bekçiliğ yapıyor bırakın herkes istediğini seyretsin işin garibi paralı platformlarda sansürlü diğitürk dsmart filbox tivibu hepsi sansürlü inşallah tez zamanda şu rtuk belasından kurtuluruz aydın doğanda rtuk bıktı sattı tüm medyayı bence en iyisini yaptı.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • O.R.A.C.L.E O kullanıcısına yanıt
    Millet burada seks sahnelerinin buğulanmasına karşı çıkıyor. Bu duruma bile karşı çıkanlar var. Showtime üyeliğim var. Orada dizi, film, belgesel gibi kategorilerin yanında after hours bölümüde var. Aynısı HBO Now içinde geçerli. Yani kafa yapısı bambaşka. Anlatamazsınız. İnsanların ne izlemek istediklerine karışmamak ve özgürce ne izleyeceklerine karar vermesine engel oluşturmamak böyle birşey.
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.