Şimdi Ara

RTSS Scanline Sync/RTSS maximum FPS yükseltme/Düşük Geçikmeli V-Sync ON/Nvidia Ölçekleme Geçikmesi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
29
Favori
23.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Monitörler dediğiniz gibi tam saniye döngüleriyle tazeleme yapamıyor olabilirler yani mesela 60hz bir monitör saniye başına tam olarak 60hz veremeyebilir ama ekran kartlarıda oyun oynarken çeşitli sebeblerle (başta oyun optimizasyonu, oyun menüsünden yaptığımız özel ayarlamaları gerek oyun sahnelerindeki varlık yüklemerinin heryerinde eşdeğer olmayışı gibi sebebler) render süresini asenkron etkilediğinden yani ekran kartına sürekli farklı yükler bindiğinden saniye başına çıkan kare sayılarını (fps) eşit veremiyorlar.

    Monitörün yenileme hızı ile ekran kartının fps'si ne kadar iyi senkronize edilirse o derece sinematik bir oyun keyfi elde edilir. V-Sync'in gerçek anlamda fps limitleme programlarında olduğu gibi aktif bir fps limitleme özelliği yoktur yani ekran kartından gelen çerçeve sayısını, monitörün dikey boşluğundaki (vblank) yenileme değerine eşitlemeye çalışır bunu yaparken de, bir çerçeveyi gösterirken diğer çerçevenin tam olarak oluşmasını bekler bu arada geçen sürede ise ekran kartı durmaz ve yeni çerçeveler oluşturmaya bütün hızıyla devam eder ve sonunda tüm olası arabellekler dolduğunda, işlenecek ya da görüntülenecek olan daha fazla çerçevenin sıraya sokulması önlenecektir. Tüm bu önceden oluşturulmuş ve çıktı arabelleklerinde biriktirilerek sıraya alınmış çerçevelerin gösterime girmesi için geçecek olan zaman beraberinde girdi gecikmesi de yapar.

    Oyundan aldığımız fps' yi monitörün yenileme hızının altına düşmeyecek şekilde oyun ayarları ayarlanmaya çalışılırsa V-sync' te kekelemeler de o ölçüde azalır tamponlu fps limiti de konulunca daha düşük inputlag elde edilir yani monitör yenileme değeri frekansı ile fps frekansı arasındaki harmonik dalgalanma hareketi arasında özellikle input lagı azaltmak açısından bir de tampon alana ihtiyaç var o da kesinleşmiş olan 0.01 değerini monitörün hz değerinden çıkarmak ve bu çıkan sonucu da fps limitleme programında RTSS Framerate limit değerinde kullanmaktır. Eğer bu işlem iyi sonuç verirse daha hassas ayarlama için 0.01 değeri yerine çıkarma işleminde 0.007 değerine kadar inilebilir bundan aşağıdaki değerler bir işe yaramıyor, 0.01 değeri eğer kötü sonuç verirse bu seferde 0.015 kadar değerler çıkarılarak denenebilir ve bu değerden yüksek değerlerde sıkıntı çıkarmaya başlıyor.

    V-Sync'te oyundan alınan fps'ler monitörün yenileme hızının altına doğru çok düşmeye başladığındaysa atlamalar yani kekelemeler (stutter) oluşmaya başlayacaktır ve oluşan kekelemeler beraberinde girdi geçikmesine de (input lag) sebeb olacaktır. Oyundan aldığımız fps değerlerinin çok aşağı değerlere düşmesini engelleyemiyorsak bu 0.01'lik tampon değerin çıkarılmasının da bir anlamı kalmayacaktır. Burada monitörün hz değerinden 0.01 değeri çıkarmakla dikey boşlukta çerçeveler arasındaki mesafeyi artırmak aynı şey yani küçük bir mikro saniye düzeyinde giriş gecikmesi eklemiş oluyoruz.

    "59.94 örneğin, yaygın bir 60Hz seçeneğidir, bu yüzden ben 60.000 ayarlaması da yaptım CRU EDID monitör sürücü karakterine." demiştiniz


    Benim bundan anladığım veya bana mantıklı gelen, diyelim ki 60hz monitörünüzü ölçtünüz ve hz değeri tam 60hz değilde 59.94hz çıktı ve siz de fps'yi bu değere göre değilde monitörünüzü tam sayıya yani küsüratlarıyla birlikte 60.000hz değerine ulaştırmak için küçük bir miktar overclock yaptınız eğer doğru anladıysam hz ile fps arasında 0.01ms'lik tampon alan koymadıysanız 60.000hz'den 0.01'i çıkarmanız durumunda 59.990'lık bir fps limitleme değeri elde edersiniz . Bunu önlemek için yani tam kare fps değerleri elde edebilmek için monitörü 60.000hz'e değilde 60.010hz değerine overclock etmeli ve bundan 0.01 değerini çıkarınca buçuklu değilde limitlemede kullanmak için tam 60 fps değerine kavuşursunuz.




  • CRU kullanırsan zaten yaptığın ayarların tesirini görüyorsun. Şimdi birden anlatmanın lüzumu yok. Ekranın en altında veriyor sen daha giriş yazarken.
  • Eline sağlık. Çok ama çok yararlı + mükemmel bir konu olmus. Samsung 27" 1080p (60hz) ama ben 75 hz olarak kullanmaktayım + GTX 1080 Armor kullanıyorum. Konudaki "SCANLINE SYNC" i denedim ama bir türlü pürüzsüz bir deneyim yakalayamadım çizgi ve titremeyi bir türlü gideremedim. Droplar büyük ölçüde azaldı ama tearline hattını tamamen kaybedemedim. Ayrıca -40 ile -100 aralığından herhangi bir değer verdiğimde de tearline hattını kaybedemedim manuel olarak Riva Turnerdan Scnakline sync : 880 verdim oyundaki SYNC INFOda otomatik olarak 611 falan olmakta. ama dediğim gibi bir türlü tearline hattını kaybedemedim. Her ne kadar tearline hattını yukarı aşağı kaydırsamda tam olarak kırılmasa bile yine hissedilir derecede olmakta. Acaba benim beklentim mi çok fazla bu SYNC LINE'dan. Yağ gibi akan bir oyun deneyimi sanırım suan için zor gibi. Nvdia kontrol panelinden + oyundaki vsync yi kapattığım halde böyle oldu. Ama baya yararlı bir konu. Baya üzerinde durmayı düşünüyorum. Sizde çözdüğünüz yada gelişmeleri paylaşırsanız çok sevinirim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

    Sorunuzun yanıtı şimdi aklıma geldi: monitör tam saniye döngüleriyle tazeleme yapan bir aygıt olmadığından çizme kesintisi yaşamak istemiyorsanız bu zamanlamayı ekran kartının uyum sağlayacağı şekilde tamsayı döngülere CRU ile yaklaştırmak isteyebilirsiniz.
    Misal olarak, video kayıtlarına dönük bakarsak vsync dikey eşitleme varken zaten kesinti olmayacaktır ama atlama olacaktır. 59.94 örneğin, yaygın bir 60Hz seçeneğidir, bu yüzden ben 60.000 ayarlaması da yaptım CRU EDID monitör sürücü karakterine.
    Siz vsync olmaksızın bu kesintileri kalıcı olarak görürdünüz -scanline sync gibi tarama kesilmelerini görüntünün belli gözden uzak noktalarına sınırlayan çözümler yokken - ekran ortasında dolum çizgisi gibi melanet bir araz olurdu.
    Merhaba 27" full hd samsung marka monitör kullanmaktayım + ayrıca GTX 1080 ekran kartım mevcut. Nvdia kontrol panelinden özel çözünürlük ile 75 hz yapıyorum 77 deneyince uyarı veriyor monitör 75 de yeterli geliyor bana buraya kadar sıkıntı yok ama oyunlarda acaip droplar ve akıcılık sorunu yaşıyorum. mecbur vsync açıyorum oda yükü ekran kartından alıyor işlemciye (i5 8400 3.9 ghzda tüm corelar) veriyor. vsync kapatıncada tearing sorunu yaşıyorum. Acaba monitörümü daha fazla hz lere çıkartabilirmiyim sorun yaşamadan. yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.




  • Jimmy_Conway kullanıcısına yanıt
    RTSS de Scanline Sync için 880 verince Sync Line 0'ın değeride 880 olur yani 611 olmaz 1 ile başladığı yerden 880 piksel aşağıda bir tane yırtılma hattı görmelisiniz. Biryerde tutarsızlık var. MSI Afterburner'ı update ederek değilde geride ne Afterburner ne de RTSS den hiçbir dosya kalmayacak şekilde kaldırıp baştan temiz kurulum yaparak yüklemelisiniz.


    Hem Nvdia kontrol panelinden hem de oyunun içinde ki Vsync'i kapatmanız doğru. Yırtılma çizgisini kaybetmek istiyorsanız Scanline Sync X2 de olduğu gibi Scanline Sync ile birlikte de Nvidia denetim masasından FastSync'i açabilirsiniz (Nvidia kontrol panel- 3D Ayarlarının yönetilmesi-Düşey Senkronizasyondan "Hızlı" seçeneği).

    Nvidia denetim masasında "Masaüstü boyutunu ve konumunu ayarla "yı aşağıdaki resimdeki gibi kullanıyorum. Sizde bunu denebilir veya yine olmazsa diğer seçenekleri deneyebilirsiniz...

    RTSS Scanline Sync/RTSS maximum FPS yükseltme/Düşük Geçikmeli V-Sync ON/Nvidia Ölçekleme Geçikmesi


    Yada isterseniz konuda anlattığım Düşük Gecikmeli V-Sync ON'u kullanın ve bunu kullandığınız zaman Scanline Sync'e "0" vererek kapatın...




  • 75 hz bir monitorum R6 siege en az input lagla en güzel akıclığı nasıl sağlarım? GSynch+scanlien synch güzel sonuç veriyor. 74 hz fps sbtlemeden pek güzel sonuç alamdım. gsynch+fast synch+90 fps ca güzel akıclık sağladı ancak adam öldürme istatriklerim düştü sanırım biraz input lag oldu. Siizn deneyimlerniz nedir. 75 fps üsütndeyim oyunda gsynch hiç mi açmamalıyım?
  • Scanline Sync, G-Sync veya FreeSync ile birlikte kullanılmıyor. FastSync veya EnhancedSync ile birlikte kullanılıyor. Ekran kartınız Nvidia olduğundan FastSync açılabilir tabii... Yada isterseniz sadece konuda detaylı anlattığım Düşük Geçikmeli VSync ON uygulamasını deneyin ama yerinizde olsam rekabetci oyunlarda 90fps+FastSync işinize yaradıysa bununla devam edin başka hiçbir Sync açmayın...veya birde farklı olarak Scanline Sync x2 ile birlikte FastSync açıp deneyin


    Scanline Sync olayında ise yırtılma çizgisinin en sakin olduğu yeri bulmaya çalışın en önerilen monitörünüzün %25'i kadar alt kenardan yukarda olacak şekilde yerleştirin ve sonra burda iyiyse görünmesini istemiyorsanız FastSync açın...


    G-Sync kullanmanın mantığı aşağıdaki gibidir:

    G-Sync ON + V-Sync ON(Nvidia Kontrol Panelinde ki açıksa eğer, oyun içinde varsa V-Sync OFF yapılmalı, yani her iki V-Sync birden aynı anda açılmamalı) + RTSS ile FPS limitleme (Oyuna göre en ideal sınırı bulmalısınız, G-Sync monitörün yenileme hızı sınırları içinde çalışır monitörün yenileme hızı sınırına yaklaştığında tutarsızlık göstermeye başlar, yani örneğin monitörünüzün maximum yenileme hızından 2-3 kare aşağılarda değerler deneyerek FPS limitlemeyi denemeye başlayabilirsiniz)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 26 Ocak 2019; 21:53:32 >




  • Oyun içi ayarlarından tam ekran yerine pencere tam ekranı seçerseniz çoğu probleminiz çözülmüş olur. Ayrıca Nvidia ayarlarından vsync yi kapatmaniza gerek yok 3d ayarında kalması yeterli. Scanlineyi eksi degerler yerine +20 gibi bir değer girerseniz oyunda drop en aza iniyor. Eksi değerlerde sağlıklı sonuç alamadım. Denedigim oyunlar pubg, roe, dota2. Ben en iyi sonucu bu şekilde aldım. Monitör 60 Hz 1920*1080

    Ayrıca oynadiginiz oyun en düşük FPS değeri monitorunuzun Hz sinden aşağı olmasın örnek 60hz monitörde en düşük 60 FPS, 75hz monitörde en az 75 FPS olmalı. 60 Hz monitörde 55 FPS alırsanız anlık dropu yersiniz bu sıkıntılarınız varken yukarıdaki ayarlarin size faydası olmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolBUDUR -- 26 Ocak 2019; 22:8:41 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • RTSS'nin kesin önerisi Scanline Sync için hem NV denetim masasında hem oyunda V-Sync kapatılmalıdır ve herhangi bir fps limitleme değeride girilmemelidir ancak daha tutarlı çerçeve zamanları(frametime) elde etmek ve yırtılma çizgisini gizlemek için FastSync veya EnhancedSync açılabilir. Scanline Sync'e eksili değerler verirseniz yırtılma çizgisi default olması gereken yerden verdiğiniz değer kadar ekranın üst çerçevesine doğru hareket ettirir pozitif değerlerde de ekranın alt kenarına doğru hareket eder yani eksili ve ya artılı değerlerle yerini değiştirmiş olursunuz. Yırtılma çizgisinin yeri yırtılmalar ve stutter açısından önemlidir ve her oyuna göre iyi ayarlanması gerekebilir.

    SyncInfo ve Kısa Yol Tuşlarını (SyncHotkeys) ilgili oyunun .cfg uzantılı profil sayfasında etkinleştirin hatta Yırtılma çizgisinin kalibrasyonuna yardımcı olması açısından SyncFlush parametresinide aktif edilebilirsiniz konuda detayı var... böylece hem yırtılma çizgisinin kalibrasyonunu daha kolay yaparsınız hemde ekranda bu çizginin kaçıncı piksel satırında olduğunu net olarak anlarsınız. SyncInfo aktif edilince ekrandaki Sync Total değeri ile dikey boşlukta toplam kaç sıra piksel satırınız varsa öğrenmiş olursunuz. Sizin monitörün aktif piksel satırı yukardan aşağıya doğru 1080 tane, toplam piksel sayınız ise Sync Total'de görünendir ikisi arasındaki fark iki resim arasındaki karanlık boşluktaki piksel satırı sayınızdır.( Bu karanlık alana yırtılma çizgisini dilerseniz taşımaklada görünmesini önlersiniz ve burda stabilse çok iyidir ve ayrıca FastSync açmaya gerek yoktur)

    Monitörün maximum yenileme hızındaki veya yukarısındaki fps değerlerinde yırtılmalar başlar bunu önlemek için V-Sync açıldığında bu defa da monitörün maximum yenileme hızının altına fps düşerse de stutter başlar. Scanline Sync hem yırtılmayı hemde stutter olayını V-Sync'ten çok daha iyi pürüzsüz ve gecikmesiz bir şekilde yapar. Bunun için GPU'ya binen yükü %60-70 cıvarlarını geçmeyecek şekilde oyun ayarlarını yapılandırmak gerekiyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-84B7F5BB9

    RTSS'nin kesin önerisi Scanline Sync için hem NV denetim masasında hem oyunda V-Sync kapatılmalıdır ve herhangi bir fps limitleme değeride girilmemelidir ancak daha tutarlı çerçeve zamanları(frametime) elde etmek ve yırtılma çizgisini gizlemek için FastSync veya EnhancedSync açılabilir. Scanline Sync'e eksili değerler verirseniz yırtılma çizgisi default olması gereken yerden verdiğiniz değer kadar ekranın üst çerçevesine doğru hareket ettirir pozitif değerlerde de ekranın alt kenarına doğru hareket eder yani eksili ve ya artılı değerlerle yerini değiştirmiş olursunuz. Yırtılma çizgisinin yeri yırtılmalar ve stutter açısından önemlidir ve her oyuna göre iyi ayarlanması gerekebilir.

    SyncInfo ve Kısa Yol Tuşlarını (SyncHotkeys) ilgili oyunun .cfg uzantılı profil sayfasında etkinleştirin hatta Yırtılma çizgisinin kalibrasyonuna yardımcı olması açısından SyncFlush parametresinide aktif edilebilirsiniz konuda detayı var... böylece hem yırtılma çizgisinin kalibrasyonunu daha kolay yaparsınız hemde ekranda bu çizginin kaçıncı piksel satırında olduğunu net olarak anlarsınız. SyncInfo aktif edilince ekrandaki Sync Total değeri ile dikey boşlukta toplam kaç sıra piksel satırınız varsa öğrenmiş olursunuz. Sizin monitörün aktif piksel satırı yukardan aşağıya doğru 1080 tane, toplam piksel sayınız ise Sync Total'de görünendir ikisi arasındaki fark iki resim arasındaki karanlık boşluktaki piksel satırı sayınızdır.( Bu karanlık alana yırtılma çizgisini dilerseniz taşımaklada görünmesini önlersiniz ve burda stabilse çok iyidir ve ayrıca FastSync açmaya gerek yoktur)

    Monitörün maximum yenileme hızındaki veya yukarısındaki fps değerlerinde yırtılmalar başlar bunu önlemek için V-Sync açıldığında bu defa da monitörün maximum yenileme hızının altına fps düşerse de stutter başlar. Scanline Sync hem yırtılmayı hemde stutter olayını V-Sync'ten çok daha iyi pürüzsüz ve gecikmesiz bir şekilde yapar. Bunun için GPU'ya binen yükü %60-70 cıvarlarını geçmeyecek şekilde oyun ayarlarını yapılandırmak gerekiyor.
    Tekrar merhaba. Anlatımınızı hergün tekrardan okuyorum çok yardımcı oldu yalnız istediğim akıcılığı daha henüz yakalayamadım. denediğim oyunlar Kingdom Come + Ac Oddysey şimdilik.
    Öncelikle SAMSUNG 27" 1080p default 60 hz monitörüm [yalnız ben Nvdia denetim masasından 75 hz olarak ayarlıyorum] + GTX 1080 ARMOR mevcut 16 GB 3000 mhzde ramim var

    1.si SYNC LINE kullanayım dedim. Nvdia Denetim Masası ve Oyundan VSYNC yi kapattım. Nvdia Denetim Masasından Ölçeklendirmeyi de kapattım. Riva Turner FPS Limiti 0 olarak bıraktım. SYNC Line değerler vererek ayarlamaya çalıştım ama (-) değerlerde işte bu diyemedim. manuel olarak ayarlamayı bırakıp direk -40 ile -100 arasını denedim yine göze rahatsız edici (normal VSYNC deki gibi akıcı olmayan) bir akıcılık yakaladım. SyncFlush 2 olarak da denedim SyncFlush 1 olarakda. [ Bu arada SYSTEM INFOM 1125 gözükme ] daha sonra FPS limiter'ada FPS değerine 74.991 olarak girdim ama dediğim gibi Kısaca VSYNC deki o rahat ve akıcılığı yakalayamdım. VSYNC kullanmak istemememin nedeni işlemciye yük bindiriyor ki zaten işlemcim i5 8400.

    Bazılarına tuhaf gelebilir ama bana en azından şimdilik 75 hz idare ediyor. İşlemcide güncelleyemediğimden malum fiyatlardan dolayı. Drop yemeden stutter olmadan 75 fps / hz olarak oyunları akıcı oynamak istiyorum ama daha tam olarak o akıcılığı sağlayamadım.

    2.si AZ DROPLU VE STUTTER lı Vsync taktiğinide denedim. Ama malesef dediğim gibi o akıcılık ve en az kekelemeyi yakalayamadım.

    Sizce System Infom 1125 olarak gözükürken nasıl bi ayar yapmalıyım. - kaç vermeliyim yada nasıl daha akıcı ve kekemesiz dropsuz bir oyun oynayabilirim. Ayrıca oynadığım oyunlarda zaten optimizasyonu çok çok iyi oyunlar değil. Acaba oyunlardan kaynaklımı istediğim akıcılığı yakalayamamak...




  • Jimmy_Conway kullanıcısına yanıt
    Monitörünüzü doğal çözünürlük ve yenileme hızına ayarlayın, oynadığınız oyununda çözünürlüğü monitörünüzle aynı olsun. Scanline Sync'i birde bu şekilde deneyin hatta bu sefer eksili değerler girdiğinizde yırtılma çizgisinin yerini yukarıya doğru sakin bir şekilde değiştirip değiştirmediğini kontrol edin ve sonra isterseniz yine bununla birlikte FastSync'i açabilirsiniz (ScanlineSync+FastSync). Daha iyi akıcılık için Scanline Sync X2 ile FastSync'i deneyebilirsiniz (60hz monitör ayarlarında 120fps ile çalışacaktır)...

    Not: Scanline Sync açmadan önce Nvidia denetim masasında 3D Ayarların yönetilmesi-Kullanmak istediğim 3D Ayarları: altında Program Ayarları sekmesine gelin ve burada oyununuzu seçip aşağıdaki resimdeki gibi herşeyi kapatın ve sadece oyunu açınca oyundan grafik ayarlarınızı yapın. Ayarları yaparken oyunlarda GPU kullanımına mutlaka dikkat edin (%60-70 gibi kullanım seviyesini geçmemeye çalışın )

    RTSS Scanline Sync/RTSS maximum FPS yükseltme/Düşük Geçikmeli V-Sync ON/Nvidia Ölçekleme Geçikmesi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 28 Ocak 2019; 13:22:34 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-84B7F5BB9

    Monitörünüzü doğal çözünürlük ve yenileme hızına ayarlayın, oynadığınız oyununda çözünürlüğü monitörünüzle aynı olsun. Scanline Sync'i birde bu şekilde deneyin hatta bu sefer eksili değerler girdiğinizde yırtılma çizgisinin yerini yukarıya doğru sakin bir şekilde değiştirip değiştirmediğini kontrol edin ve sonra isterseniz yine bununla birlikte FastSync'i açabilirsiniz (ScanlineSync+FastSync). Daha iyi akıcılık için Scanline Sync X2 ile FastSync'i deneyebilirsiniz (60hz monitör ayarlarında 120fps ile çalışacaktır)...

    Not: Scanline Sync açmadan önce Nvidia denetim masasında 3D Ayarların yönetilmesi-Kullanmak istediğim 3D Ayarları: altında Program Ayarları sekmesine gelin ve burada oyununuzu seçip aşağıdaki resimdeki gibi herşeyi kapatın ve sadece oyunu açınca oyundan grafik ayarlarınızı yapın. Ayarları yaparken oyunlarda GPU kullanımına mutlaka dikkat edin (%60-70 gibi kullanım seviyesini geçmemeye çalışın )

    yanıtınız için çok teşekkür ediyorum ama 75 hz öyle alıştım ki 60 hz çekince pek hoşuma gitmiyor. Dediklerinizi Oc yaptıgım 75 hz monitörde de olmuyormu acaba. Doğal 75 hz olması mı gerekmekte ?




  • Jimmy_Conway kullanıcısına yanıt
    Sıkıntının nerden kaynaklandığını tam olarak anlamanın bir yolu bu...75hz için bir şey olacağını sanmıyorum ama 75hz kullanmak için monitörü doğal çözünürlüğünden altında bir değerle kullanmak zorunda kalıyorsanız bu yırtılma çizgisinin sapıtmasına sebeb olabilir.

    Örneğin Mönitörümde çözünürlüğü 2K'dan 1080p'ye aldığımda RTSS'ye eksili değerler girdiğimde yırtılma çizgisinin aynı yer cıvarında kaldığını ve hatta burada daha agresif olduğunu gözlemledim yani 2K da Scanline Sync için -59 da kaybolurken 1080p'ye indirgeyip Tam ekran veya En-Boy seçeneğinede alsam Scanline Sync'e -100 veya -150 bile versem yerinde sayıyor gibiydi halbuki Sync Line 0 daki değere baktığımda yerinin değiştiğini gösteriyordu ama aynı yerindeydi ve daha agresif titreşiyordu halbuki 2K ve doğal çözünürlükte ve ölçekleme yok seçeneğinde çok sakin titreşimsiz hatta belli belirsizdi ve görevini çok iyi yapıyordu ve artılı ve eksili değerlerde de yırtılma çizgisi gerektiği gibi hareket ediyordu...

    Yukarıda anlattığım durumda Scanline Sync'te en akıcı ve yumuşak oyun deneyimini 2k(doğal çözünürlük) 144hz ve ölçeklendirme yok seçeneğinde yaşadım 1080p de yine aynı 144hz de oynamama rağmen Tam ekran veya En-Boy oranı seçeneklerinden birini ekran kenarlarında boşluklar kalmaması için seçmek zorunda kaldığımdan yani GPU extra ölçekleme işlemi yaptığından olsa gerek farkedilir derecede daha ağır ve hissedilen bir lag ile oyun oynamak zorunda kaldım.

    Edit: 2K'dan 1080p çözünürlüğe düşürüp Tam ekran veya En-boy oranına ölçekleme yaptığımdaki eksili değerlerde meydana gelen sorunu çözdüm

    2K 144hz'den 1080p 144hz'e alınca her iki çözünürlükte de Sync Total 1449 dur yani ölçekleme yapsam bile 1080p çözünürlükte 1449 piksel satırım var ve boşluğu alarak Scanline Sync için -390 verince yırtılma çizgisi üst kenara yakınlaştı -395'te dahada yakınlaştı -400 verince kayboldu -410 verince alt kenara yakın olarak çıktı. -395'te tam üst kenara teğet oldu, -405 değerinde de alt kenara teğet oldu... yani 1440p monitörde eksili değerlerdeki sorunun nedeni buymuş 1449-1080=369 yani -369 dan sonraki eksili değerlerde yırtılma çizgisi hareket etti



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 29 Ocak 2019; 19:32:41 >




  • gerçekten bahsettiğiniz durumların aynısı yaşadım. bir yandan üzüldüm 75 hz den vazgeçmek zorunda kalacağım için. çünkü yırtılma çizgisi bazen aynı yerinde sayıyor gibiydi ama yırtılma çizgisini en aşağıya olduğumda oldu. 75 hz de iken. Deneyip durum bildirimi yapacağım.
  • Jimmy_Conway kullanıcısına yanıt
    Vsync açıkken zaten fps, 75'in çarpanı değilse görüntüyü aksatır(25Hz izlersiniz), vsync açıkken de kesilme yapar. FastSync ile '150Hz' almaya çalışacağınıza 72Hz yapın, tam çalışsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jimmy_Conway kullanıcısına yanıt
    Örneğin 60hz bir monitörde fps dalgalanması 60fps'nin altına çok daha uzun sürelerle iniyorsa V-Sync çalışma prensibi fps değeri için bir sonraki eşiği olan 45fps'ye çerçeve zamanlarını ayarlamaya çalışıyor burdan da performans gereği fps daha alt değerlere düşerse bu seferde sonraki eşiği olan 30fps civarına alınan fps değerlerini zorluyor. FPS dalgalanması çoksa veya kararsızsa V-Sync bu dalgalanmaya göre eşiği ayarlamaya çalıştığından 30fps gibi değerlere zorlayabiliyor. V-Sync oyun içinde bu tür ayarlamaları nedeniyle droplara sebeb olabiliyor...

    V-Sync, monitörün yenileme hızının altına düşüldüğünde fps değerini 45 bunun da altına doğru fpsler sarkıyorsa bu sarkma süreleri uzadığı anda 30 sonra 20 veya 15 gibi sabit fps değerleri oluşturmak için çerçeve zamanlarını ayarlamaya çalışıyor ve stutter oluyor değerler bir anda çok düştüğünde yani örneğin diyelim ki oyunda 75fps alırken 40fps değerine düşüyorsanız bunun etkisi daha kötü oluyor olmalı yani 45fps'nin de altında olduğundan direk 30fps'ye ayarlamaya çalışıyor sonra tekrar performans artınca bu seferde artışa göre 45, 60 veya 75 fps'ye çerçeve zamanlarını ayarlamaya çalışır bu aradada stutter oluşuyor tabii çünkü sürekli bir değerde uzunca bir süre sabit kalamıyorsunuz demektir...

    Nvidia denetim masasından V-sync ile Üçlü arabelleklemenin açılmasıda bir parça hızlı fps düşüşünü önlüyor (minimum fps değerini artırıyor olabilir ve eğer 60 fps'nin altına, hatta sadece 59'a bile düşerseniz, üçlü arabellekleme olmadan hızlı bir şekilde sonraki eşiğe yani 45'e ve sonra da 30'a düşeceksiniz) ama Üçlü arabellekleme vram kullanım miktarını da artırıyor buna rağmen mouse lagını azaltmaya faydası da olabiliyormuş deneyimlemedim ama ekran kartınız eğer güçlü ise aslında önerilmiyor. Bunun yerine lag açısından monitörünüzün yenileme değerinin 1 fps altına fps kiliti ayarlamanız daha iyi hatta tam 1 fps indirmek yerine yani tam bir fps kaybetmek yerine çok daha iyi olan input lag için kesinleşmiş olan 0.01 değerini monitörün yenileme hızından çıkarıp elde edilen sonucu RTSS ile fps kilitlemede kullanmak öneriliyor bunda iyi sonuç alınırsa değer çıkarmada 0.007'ye kadar inilebilir eğer 0.01 kötüyse 0.015'e kadar çıkarıp fps lmitinde kullanmayı deneyin


    Sizin için Nvidia'nın Adaptive VSync ayarı daha cazip olabilir yani Nvida denetim masasından Düşey senkronizasyonu "Uyarlamalı" ya ayarlayıp deneyimlemenizi öneririm... V-Sync ve Uyarlamalı senkronizasyonun (Adaptive VSync) çalışma prensibini anlatan bu alttaki linkteki konuyu inceleyin isterseniz...

    "Adaptive VSync, daha kararlı çerçeve zamanlarını korumak için VSync'i dinamik olarak açar ve kapatır."


    https://www.geforce.co.uk/hardware/technology/adaptive-vsync/technology



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 29 Ocak 2019; 6:48:30 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

    Vsync açıkken zaten fps, 75'in çarpanı değilse görüntüyü aksatır(25Hz izlersiniz), vsync açıkken de kesilme yapar. FastSync ile '150Hz' almaya çalışacağınıza 72Hz yapın, tam çalışsın.
    Merhaba Mete Hocam bu çarpan olayını nasıl ayarlıcaz peki. ?
  • Scanline Sync için -100 gibi bir değer verdiğinizde yırtılma çizgisi monitörünüzün alt kısmına yakın bir yerde mi çıkıyor?
  • bir digee durumda 60 hz de deneme yapmama ragmen hatta fastsyncyide acmama ragmen yirtilma cizgisini yok edemedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.