Şimdi Ara

RTE : Z KUŞAĞI O DÖNEMİ BİLMEZ (cidden bıktık ) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
355
Cevap
4
Favori
32.736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
623 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 8.5 milyon genc 2023`te oy kullanacak ve bunlarin hicbiri AKP`ye vermeyecek. AKP bitti.

  • Aksine hepsi AKP'ye oy atacak.

  • Rindaman kullanıcısına yanıt
    Seçim sonucunda yine birileri çıkar moral sıfır, ağlamaklıdır üstelik.Orada bulunmasının tek nedeni reyizinin onu çıkarmış olmasıdır. Zavallı adam kameraya döner ve şöyle der;
    Hiç bişey olmasa bile bişeyler oldu!

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • man utd kullanıcısına yanıt

    Bu ülkedeki cehaleti fazla hafife alıyorsunuz. Bir de tahtı bırakmak istemeyen Unlimited Power sahibi kimseler var artık.


    Adam gideceğini düşünüyorsa niye saray yaptırsın?

  • Ben oyların bile sayıldığına inanmıyorum adamlar bi kere çıktılar başa ülkede isyan çıkıncaya dek inmeyecekler seçim filan hepsi hikaye.

  • okuması olanlar sözcü okumuşsa diyor başkan.. 

  • Z kuşağı 1950 lerde yaşamış dedesinden daha beter haldeler, herifler hala çıkıp masal anlatıyor.

  • Adamlar hala 50 yıl öncesinde yaşıyor gerçekten akıl alır gibi değil. Z kuşağı bilmiyor olabilir bilmek zorunda da değil herkes yarınına baksın. Siz de yallah tekmeyi yemeniz yakın. Ama 20 yıl bu zihniyeti türkiyenin başında tutmak türk tarihi boyunca yaşanmış en büyük utançlardan biri olarak kalıcak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buzdolabı satışaları artmaya devam ediyor.

  • 90 Milyon asgari ücret alıp 1 yumurtayı da 50.000 liraya aldığımızı da biliyor mu hani teknoloji var ya acaba açıp okumuşlar mı yoksa üşenmiş olabilirler mi? Z kuşağı dediğin üşenip oy kullanmaya gitmeyen gruptan bahsediyorsun değil mi?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilimveteknik -- 28 Ocak 2021; 9:36:13 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Torlak Kemal

    Ben televizyonu bile değiştiriyorum, televizyondan dahi soğuyorum.

    Bu iş ülkeyi değiştirmeye kadar gider aga..
  • Ülke olarak Kıbrıs'a girmişsin, Amerika silah ambargosu uygulamış. Sende askeri üstlerini kapatmışsın daha sonra da malum ekonomik ambargolara maruz kalmışsın. Neticesinde de tüp, yağ, ekmek kuyrukları oluşmuş ama Kıbrıs Türk'lerini soykırımdan kurtarmışsın, vatansız bırakmamışsın..

    Tüm bunları bilip de o günleri başarısızlık olarak görenleri, anlatanları Allah ıslah etsin.


    Z kuşağı sizlere göre bunları bilmiyor olabilir tabi yine her zaman ki gibi yanılıyorsunuz. Ama Rahip Brunson'un talimat ile nasıl bırakıldığını, kendisini Amerika'ya götürecek uçağın bile günler öncesinden hazır edildiğini Z kuşağı çok çok çok iyi biliyor. Sonrasında, ufacık bir şeyden ambargodan bu halkın ne çektiğini de Z kuşağı çok iyi biliyor.


    300 dolarlık teknoloji ürününü 5000 Tl'ye alan da (Kakalanan da) z kuşağının ta kendisi.


    İphone telefondan mesaj atıp insanları yerliye özendirmek ile olmuyor bu işler.


    İyi forumlar herkese.





  • Z kuşağı diye anılan gençlik ABD'de birlik olup yatırım yaparak cellat gibi haraç kesen yatırım kuruluşlarını günde 2-3 milyar usd zarara sokup, zenginden alıp fakire veriyor. Çokta bilmez dememek lazım.

  • Z kuşağı bilmez benim abim 43 yaşında emekli olmuştu ,sonrasında hiç çalışmadan 2 daire aldı,önceden emekli maaşları yüksekti en düşüğü asgari ücretti.eşimin çalıştığı şirkette bi abla o zamanlar 38 yaşında emekli olmuştu araba aldı her sene tatil tatil geziyordu hala geziyor maaşlar süperdi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu iktidar ve destekçilerinin sürekli savundukları şeylere baktığımızda ortaya şöyle bir sonuç çıkıyor;


    • Köprüler ve yollara bakın eskiden var mıydı?
    • Herkesin cebinde milyonluk telefonlar ve herkesin arabası var
    • Eskiden tüp ve yağ kuyrukları vardı heyy gidi günler hey siz bilmezsiniz biz yaşadık (yaşı 30 u geçmese de bunu savunanı duydum)
    • RTE gibi adam gibi adam gelmez öyle bir muhalefet yok
    • Çalıyorlar ama çalışıyorlar abi
    • Allaha şükür her ihtiyacımız olduğunda yardım istiyoruz el uzatıyor hükümet
    • Satmadı ne satması özeleştirdi Katar bizim din kardeşimiz.
    • Vs vs vs



    Şimdi muhalefetin bu söylemlere karşısında sorması gerekenleri sıralayalım


    • Güzel kardeşim elbette yapılacak yollar köprüler vergini düzenli ödüyorsun değil mi? işte iktidar denen şey bunun için var sana hizmet getirsin diye değil mi? Ha eskiden neden yapılmamış dersen ben sana yapılmış hem de fazla fazla yapılmış derim. Eskiden bu kadar araba yokmuş. Yanlış anlama dünyada da yokmuş sadece bizde değil yani... tren varmış mesela bak cumhuriyetin ilk yıllarına hatta marşı bile var "demir ağlarla ördük Anayurt'u..." diye geçer hatırlandın mı? Ama sen hatırlamak istemezsin elbet bunları alerjin var çünkü.. yollarda yapılmış o zaman ki imkanlar dahilinde sizin iktidar bunları biraz genişletmiş yanlarına yenilerini eklemiş peki kime nasıl yaptırmış devlet kasasından mı yoksa yandaş cebi doldurarak bire yapılacak işi üçe yaptırarak mı? Köprü kısmına gelirsek iki tanede köprü yapılmış İstanbul'a mesela yenisine nazaran daha uyguna geç diye devlet eliyle yapılıp vatandaşın hizmetine sunulmuş olan iki tane koca köprü...
    • Evet eskiden dumanla haberleşiliyordu Z nesli bunu bilmez. Avrupada amerikada Iphone"X" varken bizde ki X kuşağı hükümetleri yüzünden bunlara ulaşamıyor alamıyorduk... Yahu arkadaş benim yaşım 40 telefon dediğin şey sırt çantasından büyük olduğu zamanlar haricinde normal boy zamanlarında ülkemizde hep vardı. İlk yılları hariç geri kalan yıllarında almakta da öyle çok zorlandığımız olmazdı. Şimdi gene var gene alınıyor çok şükür ama bir sana bir devlete şeklinde... Almayın der gibisin duyuyorum görüyorum gençlerin bu alışkanlığı seni rahatsız ediyor. Çünkü senin gençliğinde bu meret yoktu. Ülkede değil dünyada yoktu. Alış artık buna bu bir lüks değil ihtiyaç anla artık anla sevgili X kuşağı.. Tıpkı arabanında her evde bir ihtiyaç olduğu gibi mesela... Bak şimdi salgın var toplu taşıma kullanılmasın insanlar bir arada topluca durulmasın deniyor. Tıpkı online eğitimde bilgisayara muhtaç kaldığın gibi arabanda olsun rahatça hastalık kapmadan A noktasından B noktasına gitmek istiyorsun demi... İşte insanlar bu yüzden iyi veya kötü dört teker bir aracı olsun diye heves ediyor. Senin zamanında yaptıkları gibi hava atmak görgüsüzlük yapmak için değil ihtiyaç olduğu için mesela.. Ha eskiden neden o kadar yoktu da şimdi çok araba var dersen eskiden ne o kadar insan vardı ne de dünya da o kadar fazla araba der geçerim..
    • Rahmetli Ecevit zamanıda bir dönem yaşanmış bir hadiseymiş ben 40 yaşındayım ama hatırlamam.. Şimdilerde 30 yaşlarındaki yandaş gençler zehir gibi o yılları net hatırlıyorlar. Neyse ABD sen benim sözümden nasıl çıkarsın demiş ve ambargo uygulamıştır Ecevit hükümetine ve dolayısıyla ihtiyaçta çokluk malzemede yokluk yaşandığı yıllar elbette olmuştur. Ama varlık içinde bu kadar yokluk çekilen yıllar hiç olmamıştır. Şimdi her türlü malzeme ülkemizde varken ulaşması bir o kadar da pahalı ve imkansız hale gelmekte zenginle fakirin uçurumu giderek açıkmakta arada kalan orta gelirli vatandaşında uçurumdan aşağıya yuvarlandığı ve hızla fakirlik çukuruna düştüğü sert bir dönemdeyiz. Bir şey yokken onu görmüyorken alamıyorken yaşamak mı? Yoksa her şey önünde birileri kepçe kepçe kazan kazan götürüyorken sen seyirci kalarak yaşamak mı güzel sen karar ver...
    • Bu ülkeye çok adamlar geldi gene gelir kardeşim merak etmeyin yeter ki halk olarak önce biz adam olalım.. Muhalefette iktidarda sensin iyiye iyi kötüye kötü demediğin sürece layık olduğun gibi yönetilecek de gene sensin...
    • Çok çalanlar oldu bu ülkede ama kulaklar ilk defe bu dönemde bu sözü duydu.. En kötüsü de ahlakımızı yitirdik çaldırdık sanırım yanarım yanarım ona yanarım...
    • Neden yardıma muhtaçsın bunu sorgulamıyorsan daha kötü bir hale geldiğinde ben nerede hata yaptım demeyeceksin.. Yaptığın hata insanca yaşamayı hak ettiğini istemeyi seçmeyip el açmayı seçmen olmuş...
    • Satılmadık kurum sayısı bir elin parmaklarını geçmez olmuş ama kasa gene boşsa birileri fena halde mideyi doldurdu demektir. Yokluk yılları dediğimiz o yıllarda açılan bir sürü kurum ve kuruluş yabancı kaynaklara satılmış içi boşaltılmış durumda. Üstelik zarar edenler değil kar üstüne kar edenler. Yakında mülteciler ve şirketler hadi kardeşim sizi dışarı alalım derse şaşırmam...



    Atatürk'ün ülkeyi emanet ettiği gençler... sevgili Z kuşağı geçmişinizden ders alın ve geleceğe yön verin bir Y kuşağı abinizden sevgilerle...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemus -- 28 Ocak 2021; 16:21:18 >




  • JaReD22 kullanıcısına yanıt
    O zamanlar yağ kuyruğu vardı,tüp kuyruğu vardı.Niye? Millette para vardı,mal yetişmiyordu,talep çoktu arz azdı,
    Şimdi mal çok millette para yok,halk ekmek büfesi kovalıyor
  • Adam doğru söylüyor aslında. Bu kılıçdar falan çok amatörmüş meğersem, AKP'den iyi eğitim alması lazım ki AKP gibi batırabilsin.

  • Z kuşağı en şanssız kuşak. Ben Y kuşağındanım bizim dönemde en azından iyi bir bölüm okursan mezun olurken güzel bir iş kapardın. Şimdi staj için torpil arıyorlar. Staj ne ki? Ona bile almak istemiyorlar.


    Asgari ücreti muhabbeti yapanlar boş konuşuyor. Önceden herkese asgariyi dayamazlardı. Ayakkabı mağazasında satış yapan bir eleman asgarinin 4 katını alabilirdi tabi primlerle. Kalifiye işçiyi asgariye çalıştıramazdın. İlkokul mezunu depocu arkadaşım asgari ücret almıyordu. Cumartesi tatil olan iş istiyordu.


    2005'te üniversiteyi kazanamamıştım kursa giderken ilkokul arkadaşıma denk geldim mühendislik okuyordu bana 1000 lira maaş teklif ediyorlar demişti daha mezun olmadan. O zaman için güzel paraydı.


    Eskiden iş güç işleri çok daha iyiydi.

  • Bu söylemlerden artık midemiz bulanıyor. Bıktık senden de senle geçen yıllarımızdan da. Bu ne agrasiflik, hep kin kusma, hep öfke yeter. Sayesinde ülkede huzur bulamıyoruz

  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.