Şimdi Ara

RTE 'Islam'in guncellenmesinin gerektigini bilmeyecek kadar aciz bunlar' (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
646
Cevap
2
Favori
36.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
144 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: forumu


    quote:

    Orijinalden alıntı: captain_turkiye


    quote:

    Orijinalden alıntı: forumu


    quote:

    Orijinalden alıntı: captain_turkiye

    Burada asil mesele dini acidan dogru yanlis olmasi degil. Mesele yukarida da yazildigi gibi bunu baskasi dese ciddi olay cikartacak kesimin destekledigi kisinin bunu demesi. Simdi bunu kk deseydi rte basta olmak uzere adami linc etmeyecekler miydi? Daha once defelarca oldu, hatta demedigi laflar icin bile oldu.

    Ayrica eger super dindar oldugunu soyleyen biri diyorsa insanlar olaya din acisindan da bakarlar. Kendince sanki akpli olmayan herkes din karsitiymis gibi dusunmeni gerektiren ne? Niye birakin dindarlar yapsin deyip insanlarin dinine karar veriyorsun?

    Senin dinle alakan olmayabilir de neden bunu elestirenlere laf atiyorsun?

    Akpli olmayanlarin din karsiti oldugunu ne zaman, nerede yazdim?

    Ben forumda surekli dini kotuleyen arkadaslari kastettim.

    Yazanlarla dalga gecmen,siz niye ilgileniyorsunu, birakin dindarlar ilgilensin demen ve bunlari dedigin gibi birkac kisiye degil genele soylemen bu anlama geliyor. Birine bunu soylemek istiyorsan alinti yapabilirsin.

    Ama zaten dedigim gibi asil olay din karsitligi falan degil.

    Ama sen cok farkli bisey yazmistin. :) Iftira degil tabi bu(?)

    Ben parti purtu zikretmeden habire dine saydiranlari kastettim.

    Galiba senin gozunde Akpli olanlar dindar, olmayanlar din karsiti.

    Neyse bu kadar kusur kadi kizinda da olur, problem degil. Onemli olan insanin on yargisinin farkina varmasi.

    Farkli bir sey yazmadim. Senin yazdigin o anlama geliyor yazdim. Iftira demek bu demek degil. Yani sen lafi cevirince ben iftira atmis olmuyorum. Yoksa cok kolay bu yaptigin, "ben soyle demek istemistim" de sonra "sen on yargilisin, iftira atiyorsun" de kurtul.

    Yok ben sunlari kastettim falan senin kafanda olan seyler, yazdigin genel. Yazilan seye gore yorum yapilir, burada kimse senin kafanda neler geciyor bilmek zorunda degil. Bunu bilmeyen de on yargili olmuyor.

    "Size ne" derken belli bir hedef gostermeden en iyi ihtimalde konuda senden once yazan, bu konuda laf herkese demis oluyorsun.

    Sen gene her zaman ki kendine uygun cikarimlar yapmissin ama son sefer de nedense on yargimin oldugunu soyluyorsun her firsatta. Yalniz bu durumda neredeyse butun forumun sana karsi bir on yargisi olmasi lazim cunku onlardan farkli bir sey soylemiyorum, hatta cogu kadar bile bir sey demiyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Richard Parker

    Yemin ederim şu açıklamayı muhalefetten bir parti yapsaydı,başta forum ve ekşi'nin trolleri olmak üzere topa tutar, zibilyon yıl magduriyet yaratırlardı.
    Sene 94'falan tam hatırlamıyorum ama İslam dünyasında bu konularda çalışma yapılması görüşülmüş, lakin "Tepki çeker diye" vaz geçilmişti.

    Bir kere şu hadislere kesinlikle bir update şart.Hangisi doğru, hangisi yanlış tam bir curcuna.Dinimiz "Hadis dinine" döndü.Kafa karışıklılığını gidermek gerekli.Şahsi görüşüm Reis bu söylediğini yaparsa gerçek bir reform yapmış olur.

    Hadislerin çoğu, ayetlerden daha güvenilir. Mütevatir denilen hadisler mesela doğru olduğundan emin olunacak kadar çok kişinin rivayet ettiği hadislerdir ama bunların yüzde doksanını Türkiyedeki müslümanlar beğenmez, 'gerçek islam bu değil' der, 'uydurma' der. Hadislerin ravi zincirleri biliniyor, yani kimin kime söylediği, kaynağı vs her şey ortada.



    Kuranda ise tek kişinin şahitliği ile eklenen ayetler bile var. Mesela tevbe suresinin son iki ayeti ve ahzab 23.ayet sadece huzeyme bin sabitin şahitliği ile eklenmiş. Yani onu bunu ayıklamaya kalksan, işin içinden çıkamazsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9F049B707 -- 8 Mart 2018; 20:57:3 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • reis pack attırıp son peygamber kendini ilan ettirecek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Semih72


    quote:

    Orijinalden alıntı: asau

    quote:

    Orijinalden alıntı: Semih72


    quote:

    Orijinalden alıntı: asau

    RTE düşmanları yine iftiraya abanmış, ama boş uğraş. Bu ülkenin dindar makul çoğunluğun düşüncesini dillendiren RTE'nin İslam'ın amel kısmı hakkındaki görüşünü İslam'ın itikadı görüşü olarak sunarak dindar makul çoğunluğu kandırmaya çalışan acemi toplum mühendislerinin şakşakçılarının bu çabası da her cahilce çaba gibi sonuçsuz kalacak.

    RTE "İslamın hükümlerinin güncellenmesi vardır" eksenindeki görüşünü İslam'ın güncellenmesi olarak yorumlamak ancak mutlak dindar çuğunluktan olmayan din cahili kimselerdir. Değiştirilemez olan sadece Kurandır. Onun dışında her dini kavram Kuran'a aykırı olmamak şartıyla şartlara göre değişebilir. Buna da icma vekıyas denir. RTE de bundan bahsediyor. Türkiye'de dindeki hurafeleri arındırmak ve dinin özüne ulaşmak için çalışmaları başlatan ve bu çalışmaların koruyucusu olan RTE'yi dinde reform yapılmasını destekliyor diyerek ona saldırmak cahillerin işidir.

    RTE'nin söylediklerinden kim ne anlıyor;
    Mutlak makul dindar çoğunluğun anladığı; İcma ve kıyas.

    Mutlak makul çuğunluktan olmayanların anladığı; sünnet
    RTE düşmanı olan İslam düşmanlarının anladığı; Kuran'ın hükümleri

    Bir örnek verelim;
    Örneğin başörtüsünde reform olmaz. Kuran'ın emridir. RTE Kuran'ın emrini uygulayan mutlak makul çoğunluğun kadınlarının yanında olmuş ve başörtüsünü serbest bıraktırmıştır. Ama başörtülü kadınların çalışma hayatında olup olmaması icma ce kıyasın bir konusudur, Kuran'ın konusu değildir. Bu yüzden başörtülü kadınlar yaşamın her alanında varolmasını savunan RTE'ye karşı, bu alanı icma ve kıyas alanından çıkarıp Kuran'ın mutlak emirleri alanına çekenlere karşı bir açıklamadır RTE'nin söyledikleri..

    RET Son zamanlarda saçma sapan açıklamalar yapan Nurettin Yıldız'a söyledi bu sözü değil mi?

    ne demişti nurettin efendi.
    Kadınların dövülmesi ile ilgili konuştu en son..

    bunu KURAN ayeti NİSA 34 ten aktarmıştı oysa.
    Eğer biri bu sözü söyledi diye güncelleme istersen ALLAH ın emirlerini güncellemeyi düşündüğün çok net anlaşılır
    kıvırma ile buradan kaçış yok.

    ne demişti başka nurettin?
    Kız çocukları 6 yaşında evlenebilir.
    Bunu neye dayanarak söyledi?
    Muhammed'in Aişe ile 6 yaşındayken evlenmesine dayanarak

    RTE ye göre, hacı hoca, fetva şu bu değil.. bizzat İslam Peygamberinin yaptığı şey yanlış mı yani?
    Onu mu demek istedi diyorsun?

    Şu sözü bir başkası söylese yeri göğü yıkardınız da RTE söyleyince yine kollama derdine düştünüz.

    Hep derim AKP seçmeninin RTE ye inancı ALLAH'a inancından fazla diye..

    Söylenecek söz yok.

    En azından bundan böyle karşımıza din elden gitti şu bu saçmalaıklarla gelmeyin lütfen..

    RTE'nin Kuran'ın emirleri aleyhine söylediği bir şey varsa söyle de bilelim. Kuran'ın uygulayıcısı peygamberdir. Peygambere mi uyalım, yoksa senin kaynak gösterdiğin kişilere mi? Örneğin dövmek konusu; peygamber veya sahabe hangi kadını dövmüş ki kadını dövmenin Kuran'ın emri olduğunu iddia ediyorsun? Arapça dili ve uzmanı olmadığına göre saçmalamana gerek yok. Arapçadaki dövmek kelimesi Kuran'da geçmez. Çaydırmak, sendeletmek, engel olmak kelimesi ne zamandan beri dövmek kelimesi olarak kullanıyor Arap dünyasında. Bildiğin bir şey varsa söyle de bilelim? Ayrıca Kurandaki dövmek anlamında tercüme edilen kavram iffet ve namusla ilgilidir. Bu dar alandaki kavramı genele yaymak Kuran'a hakarettir. Bir kadın kocasına ihanet edecek davranışa yelteniyorsa onu bu davranışından alıkoymak için yatağını ayırmak ve onu dışlayarak ihanete varacak eyleminden alıkoymasını söylüyor. Bir evli kadın bu duruma rağmen hala eşinin iffet ve namusuna kastediyorsa sen olsan onu değil hafifçe sendeletmek onu hastanelik edersin, belki de öldürürsün!! Sana ihanet etmeye yeltenen kadını hastanelik eden veya öldüren bir insan kendisine ihanet fiilini bizzat işleyen kadına ne yapmaz!! Ama Kuran diyor ki, her şeye rağmen kadın sana ihanet etmeye yelteniyorsa ona uygulayabileceğin en şiddetli eylem hafifçe sendeletmektir, onun ötesine geçemezsin. Sen bunu alıp bu ayetten Kuran, kadını dövmenin helal olduğunu söylediğini iddia ediyorsun. Bu iddia Kuran'a büyük hakarettir. Bu ayeti peygamber hanımlarına uygulamadı mı, uyguladı, örneğin Hz Ayşe hakkında çıkan namus dedikodusunu duyunca, peygamber önce onu dışladı, sonra yatağını ayırdı, sonra Ayşeye sert baskı yaptı. Bu durum Ayşe suçsuz olduğu ayeti inene kadar devam etti! Ya ayet inmeseydi ne olacaktı?! Ortada kafa göz kıran bir peygamber görüyor musun?

    Diğer iddiaların tamamen hurafedir. Bizi Kuran ve Sünnet bağlar, kimin ne dediği ne yaptığı değil. Kişilerin söz ve davranışlarını Kuran ve Sünnetin mutlak emridir gibi dindar mutlak çoğunluğa dayatanları kaynak gösterip bize saldırmanıza asla izin vermeyiz. RTE'nin Kuran ve Sünnete aykırı bir sözü veya davranışı varsa onu da savunmayız. RTE'ye iftira atanlara da gereken yanıtı veririz.

    Müslümansanız tabi ki kitaba ve peygambere uyacaksınız..
    Ben bir kaynak mı yazdım ki senin kaynağına mı inanalım Peygamber'e mi dedin anlayamadım

    Kadın dövme ayeti.. kıvıracak çevirecek durum yok
    Nisa34 Diyanet Çevirisi:
    "Erkekler, kadınların koruyup kollayıcılarıdırlar. Çünkü Allah insanların kimini kiminden üstün kılmıştır. Bir de erkekler kendi mallarından harcamaktadırlar. İyi kadınlar, itaatkârdırlar. Allah'ın koruması sayesinde onlar da "gayb"ı korurlar. başkaldırdıklarını gördüğünüz kadınlara öğüt verin, onları yataklarında yalnız bırakın. Bunlar fayda vermez de mecbur kalırsanız onları DÖVÜN. Eğer itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın. Şüphesiz Allah çok yücedir, çok büyüktür."

    Nurettin efendi işte bu ayete dayanarak fetva veriyor.. senin veya başkasının bunu okuyunca ne anladığı beni ilgilendirmiyor. Başkaldırmak ta ucu açık bir kavram.. senin dediğin gibi ahlaksızlık namussuzluk demiyor.. bir şey istedin ve karın hayır dedi.. bu da başkaldırmaktır.... bu durumda DÖVEBİLİRİZ Yani

    Bunu ben değil Kuran söylüyor.. Kaynağım o..


    yine nurettin efendi 6 yaşında kızlar evlenebilir demişti..
    Belki de buna tepki gösterdi rte.. bilemeyiz
    ee muhammed aişe ile 6 yaşında evlenmedi mi?
    o zaman bu da değiştirilemez değil mi?

    Şimdi RTE son zamanlarda yapılan bu açıklamalar üzerine 1400 yıl evvelin kuralları ile yönetilirmi falan deyip güncellemeyi gündeme getirdiyse ve son günlerde en çok tartışılan fetvalar da bunlarsa buradan bizim ne anlamamız lazım? aklın yolu birdir tabi eğer o akıl prangalı değilse.

    RTE kuran ayeti ve sünnet konusunda güncellemeyi gündeme getirdi.. bu açık seçik ortada
    ama yarın bunu düzeltir zaten söylediği şeyin aksini söylemesi en fazla 2 gün sürüyor
    ama bugün söylediği bu dur.



    Tartışılan konu iki ana eksende değil mi

    1 Kuran erkeğin kadını dövsün mutlak hükmünü verdiği iddiası
    2. RTE'nin ilgili ayete karşı çıktığı iddiası.

    Şimdi mutlak gerçek şunlar mı?
    1. Kuran erkeğin kadını dövmesini emrediyor!
    2. RTE ayeti değiştirmek veya kaldırmak istedi!

    Peki neden dindar mutlak çoğunluk böyle anlamıyor da, dindar olanlar ve aşırı dinciler böyle anlıyor. Mutlak makul dindar çoğunluk yanlış yolda da, dindar olmayanlar ve aşırı dinciler mi doğru yolda.

    Bu konu sadece bir örnek. Kuran ayetleri konusunda, her konuda yapılan her yorum neden uçlarda oluyor böyle.

    Kadını dövmeye karşı çıkmanın Kuran'a aykırı olduğunu iddia eden bir insanın dinle ne alakası olabilir.
    Dindar makul çoğunluğa karşı RTE Kuran ayetini kabul etmiyor iddiasına kim neden inansın?
    RTE açıkca diyor ki dine dayanarak kadını dövmeyi hak görme inancı doğru değildir. Bu konu tıpkı "Merkep anırırsa abdest bozulur" hikayesi gibi oldu.
    Konunun özeti tıpkı bu hikayedeki gibidir. Konu bu kadar ak pek ortada iken, RTE düşmanı laikçilerin ve daha azılı RTE düşmanı marjinal İslamcıların düşünceleri mi tek gerçek?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 8 Mart 2018; 21:25:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Reform şart lakin reformu yapacak olanlar YOLSUZLUK RÜŞVET batağına batmış kendş zekasını kullanamayanlar olursa sıkıntı büyük ortaya daha kötü bir şey çıkartabilirler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asau

    quote:

    Orijinalden alıntı: asderty

    İmam hatip okuyan derken seni kastetmedim zaten.



    Ayeti çarpıtıyorsun. Sana kaynak verdim açıp okumuyorsun bile.



    Onlarca alim Kuran meali yazmış. Bunlar İslam alimi bak dikkat et. Diyorum ki aç oku.



    Kuranda aldatanı dövün demiyor. İtaatsizlik edeni, başkaldıranı dövün diyor.



    Sebep net, hüküm net. Yok dövün demiyormuş, aldatmayı kastediyormuş, yok aslında tam olarak vurun demiyor falan, geçin bunları.



    Nisa 34 çok net. Ayeti değiştirmeyin. Adamın birinin lafını da kıvırtmayın. Ayetin güncellenmesi lazım demiş. Hadisi hurafeyi karıştırıp konuyu bulandırmayın.



    Haa, çıkın deyin ki bizim İslamla işimiz yok, eyvallah. Fakat ne lafı, ne de Kuranı çarpıtmayın, yemezler...

    Ofsayta çıkma, seninle uğraşamam. Sen kimsin, diyanet otoritesinden daha üstün biri misin? Bak merak ettim şimdi kimsin acaba, Arap Dili uzmanı, İslam fıkıh profü müsün.

    En temel olarak şurayı bi oku, sonra karşıt tezlerini bilimsel kanıtlarla sun ki bir anlamı olsun. Yoksa klişe ezberletilmiş şeylerle bir kişiyi bile ikna edemezsin. Önce kendini bil, sonra, öğrenmeye başla, temel olarak buradan başla, karşı tezlerini sun, bekliyorum...

    https://kuran.diyanet.gov.tr/tefsir/Nisâ-suresi/527/34-ayet-tefsiri


    Sen ne yazdığının farkında değilsin. Bak SENİN VERDİĞİN LİNKTE bu yazıyor:

    "baş kaldırmasından endişe ettiğiniz kadınlara ögüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve onları dövün."



    Ben zaten bunu diyorum, ne karşı tezi. Kaldı ki diyanet şu anda pek itibar edilecek bir kurum değil. Ama konuyu saptırmayalım şimdi, sizin gibiler konuyu saptırmayı çok sever.



    Sen ne dedin, Kuranda dövmek yoktur dedin. Sonra da sadece aldatmada dövme vardır dedin.



    Senin verdiğin link ne diyor? "baş kaldırmasından endişe ettiğiniz kadınlara ögüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve onları dövün."



    Sen kendi söylediğini kendin yalanlıyorsun zaten. İstersen ben aradan çıkayım, sen kendi kendine tartış :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ve islamiyet de kartlar yeniden dagitilir..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asderty


    quote:

    Orijinalden alıntı: asau

    quote:

    Orijinalden alıntı: asderty

    İmam hatip okuyan derken seni kastetmedim zaten.



    Ayeti çarpıtıyorsun. Sana kaynak verdim açıp okumuyorsun bile.



    Onlarca alim Kuran meali yazmış. Bunlar İslam alimi bak dikkat et. Diyorum ki aç oku.



    Kuranda aldatanı dövün demiyor. İtaatsizlik edeni, başkaldıranı dövün diyor.



    Sebep net, hüküm net. Yok dövün demiyormuş, aldatmayı kastediyormuş, yok aslında tam olarak vurun demiyor falan, geçin bunları.



    Nisa 34 çok net. Ayeti değiştirmeyin. Adamın birinin lafını da kıvırtmayın. Ayetin güncellenmesi lazım demiş. Hadisi hurafeyi karıştırıp konuyu bulandırmayın.



    Haa, çıkın deyin ki bizim İslamla işimiz yok, eyvallah. Fakat ne lafı, ne de Kuranı çarpıtmayın, yemezler...

    Ofsayta çıkma, seninle uğraşamam. Sen kimsin, diyanet otoritesinden daha üstün biri misin? Bak merak ettim şimdi kimsin acaba, Arap Dili uzmanı, İslam fıkıh profü müsün.

    En temel olarak şurayı bi oku, sonra karşıt tezlerini bilimsel kanıtlarla sun ki bir anlamı olsun. Yoksa klişe ezberletilmiş şeylerle bir kişiyi bile ikna edemezsin. Önce kendini bil, sonra, öğrenmeye başla, temel olarak buradan başla, karşı tezlerini sun, bekliyorum...

    https://kuran.diyanet.gov.tr/tefsir/Nisâ-suresi/527/34-ayet-tefsiri


    Sen ne yazdığının farkında değilsin. Bak SENİN VERDİĞİN LİNKTE bu yazıyor:

    "baş kaldırmasından endişe ettiğiniz kadınlara ögüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve onları dövün."



    Ben zaten bunu diyorum, ne karşı tezi. Kaldı ki diyanet şu anda pek itibar edilecek bir kurum değil. Ama konuyu saptırmayalım şimdi, sizin gibiler konuyu saptırmayı çok sever.



    Sen ne dedin, Kuranda dövmek yoktur dedin. Sonra da sadece aldatmada dövme vardır dedin.



    Senin verdiğin link ne diyor? "baş kaldırmasından endişe ettiğiniz kadınlara ögüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve onları dövün."



    Sen kendi söylediğini kendin yalanlıyorsun zaten. İstersen ben aradan çıkayım, sen kendi kendine tartış :)

    Niye aşağıdaki tefsirinine bakmıyorsun. Dövmekten ne anlıyorsun; kafa göz girip dayak atmak mı anladığın? Kuran "erkeğe kadını dövme emri veriyor" demekle aynı şey mi Kuran'ın bahsettiği? Oradaki tefsir zaten senin iddianı çürütüyor. Sen de aksini ispatla, kayıtlarını sunsana

    1000 yıl önce bile tefsir profesörü Ata nın söylediğini bugün çıkıp gelip söylese kafir ilan edilirdi. Kuran'da dövmek anlamında kullanılan kelimenin soyut bir kavram olduğunu iddia etmiş. Ben bu iddiasına katılmıyorum ama taa 1000 küsur yıl önce bile şeriatla yönetilen ülkede dini otorite kabul edenilenler bile böyle yorum yapmışlar ama kimse dinde güncelleme yapıyor demedi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 8 Mart 2018; 21:42:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hangi konulara gelmeliymiş

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son beta stabil değil her şey uzun birinin kontrolü altında sistem kasıyor v2002.10 a nasıl dönerim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben de zam geldi zannettim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jacksonxj

    Bu kadar aptal insanların bir araya toplanmış olması çok acı verici. İslam'ı bilmeyenler burada Müslümanım diyorlar.

    Bakınız;
    * İslam fıkhının 4 ana kaynağı vardır;
    1-) Kur'an
    2-) Sünnet
    3-) İcma
    4-) Kıyas

    Kur'an - ı Kerim ve Sünnet dönemin şartlarına göre oluşmuştur. Değiştirilmez diye kaide yoktur İcma ve Kıyas da İslam fıkhının temeli olduğu için Kur'an ve Sünnet'i dönemin şartlarına göre yorumlarlar. Burada mezhepler devreye girer. Hanefi mezhebinden olan müslümanlar daima ayet ve hadisleri akılla yorumlarlar. Olması gereken de budur. İslam'da tabii ki güncelleme olur, bu modernite ismidir bizim halkın anlayacağı dil dönemin şartlarına göre yorumlamaktır. 580-620'li yıllarda olanla 2018 yılında olanları aynı Kur'an - ı Kerim'e bağlamak neyin kafası? İcma ve Kıyas bunun için vardır. Şuradan düşünün akıllıca madem Kur'an bu kadar net ve bu kadar derin sınırları var ve Allah'ın insanları asla zorlamadigini, merhametli olduğunu dile getiriyoruz bu devirde olmayan şey yok, tarikat ve cübbelilerin çıkıp bu haram şu haram dediği şeyler genel anlamda Teknoloji insanın yararına olmayacaksa bunu kim yarattı? Adam Allah kadir - ı mutlak'tır diyor. Teknoloji, Bilim İslam'a düşmandır diyor. Ulan ayı, Allah'ın varlığını nasıl kabul etmiş oluyorsun? Madem merhametli, sonsuz güç sahibi ya ben şu insanlara teknoloji ve bilimi yollayım gelişsin de hepsini alıp cehennemime mi atayım diyor? Bu nasıl kafa! Önce İslami öğrenin.

    Ayet ve hadisler dönemin şartlarına göre değişmekle birlikte AKIL ile yorumlanırlar. Bunun en büyük sebebi de İcma ve kıyaslardır. Boş yapmayın burada. Bilmeden etmeden Müslümanlığı kabul etmiş sığırlar, okuyun, öyle kabul edin. Muhalefete gelince Kur'an'ı savunursunuz kitabın ilk sözü nedir: Oku! Önce oku, sığır olma.

    Sünnet bile farz değil, adı üstünde sünnet. Yaparsan sevap, yapmasan günah yok!

    Ayetler ve hadisler dönemin şartlarına göre değişir demek saçmalık. Ayetlerin hükmü değişmez. Uygulama şekli değişir. Mesela idam cezası. Bir idamın şeklinin nasıl olacağına Kuran karar vermez. Örneğin evli kadın zina ederse öldürülür. Ama nasıl öldürülür veya öldürülmek için gereken mutlak şartlar zamana göre değişir. Hatta zina etse bile bazı durumlarda öldürülmeyebilir. Bütün bunlar zamana göre değişir, ama Kuran'ın temel hükümleri değişmez. Mesela Hz, Ebubekir zekat vermeyenlere (ki bunlar sahabe!!) karşı mutlak Kuran emridir gibi savaş ilan etmiştir. Çünkü bu savaş zekat vermeme fiiline karşı değil, İslam'ın varlığına tehdit olduğu için yapılmıştır ki, bu da Kuran'ın bir hükmüdür. Ki sahabeler zekat vermeye değil, zekatı devlete vermeye karşı çıkmışlardır. Yoksa sayabilerin zekat vermeye karşı çıktıkları anlaşılmasın. Bunu istemek Kuran'ın zekat hükümlerine aykırı değildi, ama başka hükümlere aykırı olabilirdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 8 Mart 2018; 21:56:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Söylenen : İslamı güncellemek
    Meali : Kadına ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapan bir dini günümüz normlarına göre eğip bükmek.

    Sonuç :

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • asau kullanıcısına yanıt
    Mealde yazan kısım allahın kelamı, tefsirde yazan kısım adamın birinin allahın apacık gönderdim dediği kitabı sizin için yorumlayıverişi Hangisine itibar edilmesi gerekiyor sence

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Prinergy

    ben de zam geldi zannettim

    Bence en güzel yorum buydu

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dark dragon

    Adam haklı, gidip baştan kur’an yazalım demiyor sonuçta. Güncelleme derken, deve sidiği şifalıdır, asansörde havlet, kertenkele öldüreen yüz sevap, gavs kutup bilmem ne gibi dine sonradan eklenen şeyleri kastediyor bence, ben böyle anladım.

    hangi din bu hocam, ben google da bulamadım da

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • eşit kulluğa hayır demiş galiba. bazıları bizlerle eşit olmadığı için askerlik yapmıyor , mahkemeye çıkmıyor , iş aramıyor , hesap sorulamıyor , para içinde yüzüyor . bu insanlara eşit kulluk da olmaz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yeni Güncelleme ile Tekbir getirip Kafa kesen barzoların kaldırılacağı ve bir çok bug'un temizleneceği duyuruldu

    Bence hemen geçmeyin millet geçsin öyle geçersiniz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asau

    quote:

    Orijinalden alıntı: asderty


    quote:

    Orijinalden alıntı: asau

    quote:

    Orijinalden alıntı: asderty

    İmam hatip okuyan derken seni kastetmedim zaten.



    Ayeti çarpıtıyorsun. Sana kaynak verdim açıp okumuyorsun bile.



    Onlarca alim Kuran meali yazmış. Bunlar İslam alimi bak dikkat et. Diyorum ki aç oku.



    Kuranda aldatanı dövün demiyor. İtaatsizlik edeni, başkaldıranı dövün diyor.



    Sebep net, hüküm net. Yok dövün demiyormuş, aldatmayı kastediyormuş, yok aslında tam olarak vurun demiyor falan, geçin bunları.



    Nisa 34 çok net. Ayeti değiştirmeyin. Adamın birinin lafını da kıvırtmayın. Ayetin güncellenmesi lazım demiş. Hadisi hurafeyi karıştırıp konuyu bulandırmayın.



    Haa, çıkın deyin ki bizim İslamla işimiz yok, eyvallah. Fakat ne lafı, ne de Kuranı çarpıtmayın, yemezler...

    Ofsayta çıkma, seninle uğraşamam. Sen kimsin, diyanet otoritesinden daha üstün biri misin? Bak merak ettim şimdi kimsin acaba, Arap Dili uzmanı, İslam fıkıh profü müsün.

    En temel olarak şurayı bi oku, sonra karşıt tezlerini bilimsel kanıtlarla sun ki bir anlamı olsun. Yoksa klişe ezberletilmiş şeylerle bir kişiyi bile ikna edemezsin. Önce kendini bil, sonra, öğrenmeye başla, temel olarak buradan başla, karşı tezlerini sun, bekliyorum...

    https://kuran.diyanet.gov.tr/tefsir/Nisâ-suresi/527/34-ayet-tefsiri


    Sen ne yazdığının farkında değilsin. Bak SENİN VERDİĞİN LİNKTE bu yazıyor:

    "baş kaldırmasından endişe ettiğiniz kadınlara ögüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve onları dövün."



    Ben zaten bunu diyorum, ne karşı tezi. Kaldı ki diyanet şu anda pek itibar edilecek bir kurum değil. Ama konuyu saptırmayalım şimdi, sizin gibiler konuyu saptırmayı çok sever.



    Sen ne dedin, Kuranda dövmek yoktur dedin. Sonra da sadece aldatmada dövme vardır dedin.



    Senin verdiğin link ne diyor? "baş kaldırmasından endişe ettiğiniz kadınlara ögüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve onları dövün."



    Sen kendi söylediğini kendin yalanlıyorsun zaten. İstersen ben aradan çıkayım, sen kendi kendine tartış :)

    Niye aşağıdaki tefsirinine bakmıyorsun. Dövmekten ne anlıyorsun; kafa göz girip dayak atmak mı anladığın? Kuran "erkeğe kadını dövme emri veriyor" demekle aynı şey mi Kuran'ın bahsettiği? Oradaki tefsir zaten senin iddianı çürütüyor. Sen de aksini ispatla, kayıtlarını sunsana

    1000 yıl önce bile tefsir profesörü Ata nın söylediğini bugün çıkıp gelip söylese kafir ilan edilirdi. Kuran'da dövmek anlamında kullanılan kelimenin soyut bir kavram olduğunu iddia etmiş. Ben bu iddiasına katılmıyorum ama taa 1000 küsur yıl önce bile şeriatla yönetilen ülkede dini otorite kabul edenilenler bile böyle yorum yapmışlar ama kimse dinde güncelleme yapıyor demedi.

    Özellikle alıntılıyorum, mesaj içinde kendisini yalanladığı görülsün diye, arkadaşlar kusura bakmasın.



    Tefsirin kelime anlamı yorum demektir. Apaçık ayet var işte, sen de yazmışsın. "baş kaldırmasından endişe ettiğiniz kadınlara ögüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve onları dövün."



    Bunu yorumlayıp, dövün diyor ama aslında dövün demiyor diyen yorumun neyine güveniyorsun. Herkesin beyni var az çok. Kendin bile yazmışsın zaten. Tefsir profesörü şöyle demiş, ama ben buna katılmıyorum demişsin. Sen şimdi tefsir profesöründen iyi mi biliyorsun?



    Apaçık ayet var, herşey gün gibi ortada, ne tefsiri komik olmayın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Keşke söyledikleri gerçek manada olsa. Yüzlerce yıl önce kılıç gölgesinde yazılmış mezhep kitaplarının, binlerce oynama yapılmış ve tahrif edilmiş hadis kitaplarının değil de Kur'an'ın anlattığı İslam doğrultusunda güncelleme yapılsa. Yani bozulan İslam düzeltilse ve Allah'ın emrettiği şekilde bilinse ne kadar güzel olur. Erdoğan'ın bu manada kullanmadığını biliyorum ama keşke yapılsa da güncellemeye şirk diyenler aslında dünyanın dört bir tarafında İslam diye bilinen şeyin apaçık şirk olduğunu anlayabilse.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.