Şimdi Ara

RTE 'Islam'in guncellenmesinin gerektigini bilmeyecek kadar aciz bunlar' (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
646
Cevap
2
Favori
36.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
144 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yeni sürüm geldi.

    www.diyanet.gov.tr/kuran/update/15.2.1_Restore.ipsw

    tevbe tevbe:)

    Beyim bugünde bozkurt yapmış,ne zaman zafer işareti yapar acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnurFB1453 -- 10 Mart 2018; 22:18:5 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Güncelleme yaparken elektrik giderse arafta mı kalıyoruz?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asau

    RTE düşmanları yine iftiraya abanmış, ama boş uğraş. Bu ülkenin dindar makul çoğunluğun düşüncesini dillendiren RTE'nin İslam'ın amel kısmı hakkındaki görüşünü İslam'ın itikadı görüşü olarak sunarak dindar makul çoğunluğu kandırmaya çalışan acemi toplum mühendislerinin şakşakçılarının bu çabası da her cahilce çaba gibi sonuçsuz kalacak.

    RTE "İslamın hükümlerinin güncellenmesi vardır" eksenindeki görüşünü İslam'ın güncellenmesi olarak yorumlamak ancak mutlak dindar çuğunluktan olmayan din cahili kimselerdir. Değiştirilemez olan sadece Kurandır. Onun dışında her dini kavram Kuran'a aykırı olmamak şartıyla şartlara göre değişebilir. Buna da icma vekıyas denir. RTE de bundan bahsediyor. Türkiye'de dindeki hurafeleri arındırmak ve dinin özüne ulaşmak için çalışmaları başlatan ve bu çalışmaların koruyucusu olan RTE'yi dinde reform yapılmasını destekliyor diyerek ona saldırmak cahillerin işidir.

    RTE'nin söylediklerinden kim ne anlıyor;
    Mutlak makul dindar çoğunluğun anladığı; İcma ve kıyas.

    Mutlak makul çuğunluktan olmayanların anladığı; sünnet
    RTE düşmanı olan İslam düşmanlarının anladığı; Kuran'ın hükümleri

    Bir örnek verelim;
    Örneğin başörtüsünde reform olmaz. Kuran'ın emridir. RTE Kuran'ın emrini uygulayan mutlak makul çoğunluğun kadınlarının yanında olmuş ve başörtüsünü serbest bıraktırmıştır. Ama başörtülü kadınların çalışma hayatında olup olmaması icma ce kıyasın bir konusudur, Kuran'ın konusu değildir. Bu yüzden başörtülü kadınlar yaşamın her alanında varolmasını savunan RTE'ye karşı, bu alanı icma ve kıyas alanından çıkarıp Kuran'ın mutlak emirleri alanına çekenlere karşı bir açıklamadır RTE'nin söyledikleri..

    Sadece kuran baz alınmaz. Kuranın açıklık getirmediği yada cevabı olmayan konularda hadislerden faydalanırız, faydalanırken de sahih olan hadisleri dikkate alırız.



    Değiştirilemez olan sadece Kurandır. Onun dışında her dini kavram Kuran'a aykırı olmamak şartıyla şartlara göre değişebilir



    Şimdi burdaki yazınızda, gerektiği yerde sahih olmayan hadislerden de yararlanılır yada duruma göre hadis de uydurulabilir der gibi olmuş. Açıklamayı dinlemedim, sadece buradaki bu yanlışı düzeltmek istedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mantıklı güncelleyelim, nede olsa beklenen mehdi geliyor,

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pUnduli

    Eğer Buhari gibi sahih addedilen hadis kaynaklarında bile ayıklama yapılmayacaksa boşuna kürek çekiliyor demektir.

    Esas olan şu ki Türkiye'de bir zamanlar " İslam'ın ılımlısı olmaz " diyen Erdoğan'a inat her zaman " light edition " İslam vardı, başka türlüsünü zaten bu topraklarda bu çarpık yorum ile kabul ettiremezsiniz.

    Hadisler Konusunda Çok Fazla Fikir Sahibi Değilim. Bildiğim Kadarıyla Hadisler "Tabiin ve Tebeut Tabiin" 'lerle Sahih Hadisler Noktasına Getiriliyor! Burada Bolca Kaynağa İhtiyaç Var.



    Ilımlı İslam Tabiri de Uydurmadır! Erdoğan'ın "Ilımlı İslam Olmaz" ifadesi Doğru..



    Islamın Güncellenmesi ifadesini Başlı Başına Ele Alırsan Tam infiale Sebep Olur! Bu Kaçınılmaz, ama Erdoğan'ın Kastını Hepimiz Biliyoruz. Burda Hokkabazlik Yapanlara Bakmayın. Kuran ve Sünnet Işığında 1000 küsür Yıldır Süre Gelen Fıkıh ve Fetva Konularının güncellemeye ihtiyaç Olduğu Durumudur.. Bununla ilgili Aciklamalarda Yapıldı Bildiğim kadarıyla. Devamı da Gelecektir...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Son Hata Bükücü

    Kısıtlı kapasitenle bana bulaşma istersen.

    Akevlerden yetkili bir abi gönder de onunla konuşalım.

    Uçak dedik kimin halt yemesi olduğu ortada.

    Tek cevap istiyorum yerli uçak göklerde mi? Onu söyle bana.

    Bunun dışındakiler standart yalamalıklar. Pek çekemiyorum artık bayıyorsunuz.

    Ahahaha aşağılama mod on daha çok sürünürsünüz, bu kafa ile çekemiyorsan girmezsin foruma olur biter.. Sanki zorla foruma girdiriyoruz arkadaşa..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bestanealtcizgi B kullanıcısına yanıt
    Bahsedilen şey dini kaynakların kendilerini değiştirmek değil, bunlara dayalı olarak yapılan yaşanışı değiştirmek. Yani yorumu değiştirmek.

    Burada yazan herhangi bir yorumu insanlar birbirlerinden çok daha farklı algılayabilirler. Ben size Einstein'ın relativite kitapları konusunda uzmanım desem (ki kesinlikle değilim), bu kitaplara göre Newton palavracıdır desem, veya trenler aslında yokturlar desem; kim bana itiraz edecekti? Bütün bilim dünyası ve hatta aklı başında tüm insanlar bana itiraz edecekti. Ama nedense şu sözde "alimler" konusunda durum böyle değil. Bazıları kafalarına ne eserse söylüyor, sonra din böyle emreder diyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Forumun ateist asosyalleri şimdi de islamı savunur olmuş. İlginç.





    RTE'nin bahsettiği şey icma ve kiyas'tır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • x2yk X kullanıcısına yanıt
    Soru sordum bir tane.

    Güzel Türkçenle cevaplasana.

    Yoksa alıntılamana gerek yok.

    Etrafındakiler gibi sadece boş zamandan ibaret değilim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Son Hata Bükücü

    Soru sordum bir tane.

    Güzel Türkçenle cevaplasana.

    Yoksa alıntılamana gerek yok.

    Etrafındakiler gibi sadece boş zamandan ibaret değilim.

    Sanane benim Türkçe 'min güzelliği çirkinliği, diyorum ya aşağılama " mod on " diye boşuna yazmıyorum..

    Sen çok dolusun o kadar dolusun gözlerim doluyor sizleri gördükçe, teşekkür edemiyorum kahır oluyorum..

    Siz istiyorsunuz bir şıplatma ile Türkiye yarın hemen Almanya olsun, çünkü çocukken öyle büyütürler küçükleri derler ki sen şimdi yat yarın sabah uyandığında kocaman adam olacaksın ama uyumazsan kocaman adam olamazsın diye hep bir bilinç altı ile büyütülür çocuklarımız, sana çok demişler anlaşılan ki her şeyi de böyle görüyorsun klasik gençlik işte neden ABD 'de var bizde yok sorgulama sadece ama mantıklı cevabı kendi kendine veremez sormaz ki ABD ilk uçağını yapana kadar ne süreçlerden geçmiş ne zorluklardan geçmiş nelere mal olmuş neler başına gelmiş, sadece bakar ABD yapmış mı yapmış o yüzden bugün yenisine başlasa yapar mı yapar sorgulamaz ama bize gelir neden gökler de diyor hani ben niye gökler de göremiyorum diye basit çocuk soruları çünkü onu böyle büyütmüşler bugün gökler de dediklerinde kafasını kaldırıp baktığında gökler de göreceğini sanır göremeyince de ağlar ağlar ağlar..

    Napayım küçüklükten çıkamadığınız çocuk hikayeleri anlatarak anlamanızı sağlamaya çalışıyorum, bir nevi baba olmaya hazırlık alıştırmaları olsun ileri de bana da lazım olur dimi ama..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Hırsızlık yapanın elinin kesildiği dinden, hırsıza plâket verildiği dine.

    AKP'liler İslâm'a uyacak değil ya; İslâm onlara uy(dural)acak pek tabii ki.

    Şaka bir yana asıl amaç, hazır OHAL varken aşamalı olarak tüm cemaatleri bitirmek, hakkında çok şikâyet olduğu umursanaksızın DİB'i daha da güçlendirmek ve dini tamâmen devlet kontrolüne almak. Bugüne kadar da öyleydi ama tam değildi. DİB'e muhâlif cemaat kalmadığında öyle olacaktır. Nurettin Yıldız gibi kişiler de, 28 Şubat’ın Ali Kalkancı'sı olacaktır.

    Velhâsıl: 28 Şubat süreci güncellenerek ve güçlenerek devâm ediyor; hem de muhâfazakâr görünümlü bir partiyi kullanarak.

    RTE ve AKP ise şu yalanı yedirmeye çalışacak millete: Hani zât-ı âlîleri önce saltanatı, sonra hilâfeti getirdi! ya; milenyumun müceddidi de kendisi oluyor hâliyle! ve bunu yapmak için de DİB'i bir maske olarak kullanacak. Hem halife, hem devlet başkanı, hem de müceddid olacağı! için ona karşı çıkan müslüman da olsa onları "Dînî otoriteye karşı çıkmaktan" ötürü istediği cezayı verebilecek. Hâin ilan edilebilir ki ediliyor. O zaman mürted bile ilan edilebilir.

    Müceddid: Lügat anlâmı tecdid eden (yenileyen). İslâmî literatürde ise her 100 senede bir gelerek İslâm'ı çağın şartlarına göre fikrî olarak yenileyen kişi. Çağın gereklerine göre içtihat da yapar (Meselâ banka konusunda buna gerek vardır). Hangi çağda olunursa olursun; "Bu zamanda İslâm nasıl yaşanır?" sorusunun cevâbını tüm detayıyla veren kişi.

    Mürted: İslâm'dan çıkan kişi. Hakkındaki hüküm ölümdür.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 11 Mart 2018; 11:57:2 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Zarangoz kullanıcısına yanıt
    Oryantalistler "Reform" diyordu, bu "Güncelleme" demiş. Esâsında aynı şey: Demirel'in deyişiyle "Ahkâm âyetleri değişmeli"

    İslâm'ın içini boşaltmak amaç; aynen hristiyanlığa yaptıkları gibi.


    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • buna neden bu kadar şaşırdınız ? din dediğiniz şey insanlar tarafından insanları yönetmek için çıkarılmış bir sistemdir. tabi ki artık insanları kontrol etme gücünü yitirirse güncellenmelidir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaş adam çıkıp dese ki İslamdan çıkıyoruz, buna bile aslında öyle demek istemedi, siz öyle anladınız, aslında şöyle dedi gibi bir ton savunma yazacak insanlar var. Adamın ne dediği ortada 1400 yıl önceki hükümler şimdi geçerli olmuyor, güncellemesi lazım dedi. Ama bizim kutsal kitabımız Kur'an binlerce yıl bile geçerliliğini koruyacaktır.

    Sadece merakımdan soruyorum bu konuşmayı Chp'li herhangi biri yapsa ne olurdu?

    a) Cuma namazı çıkışı tüm Türkiye eylem yapardı

    b) Cumayı beklemeden Chp merkezi, il ve ilçe binaları basılır eylem yapılırdı

    c) Malum partiler hemen toplanır, basım açıklaması yapar ve Chp tamamen dinsiz ilan edilirdi.

    d) Chp'nin yanında bunu savunan Chp'liler de dinden aforoz edilirdi.

    e) Yukarıdakilerin hepsi.


    Sıradaki hamle belli, önce sosyal medyada bir akım başlar hilafet yeniden başlasın diye, ardından söylentiler ve ho0o0o0o00o0o0p bir bakmışız nur topu gibi bir halifemiz olmuş.

    Not: Chp'yi günahım kadar sevmem sadece iki parti karşılıklı olduğu için onu örnek verdim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • asau kullanıcısına yanıt
    Sana karşı galip gelemem dostum kusura bakma benden bu kadar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dinede zam getirir bunlar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sözün sahibi islam dinine doğru bir perspektifle baksa ona yeter. dinin güncellenmesine gerek yok. hadislerle kafayı bozarsan daha çok güncellersin kendi kendini. zaten hadisler de dini kendi çıkarına güncellemek için uydurulmuştur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marxx -- 11 Mart 2018; 6:53:14 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kardeş androidlerde bu güncellemeden yararlanabilecekmi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • YALAN mı?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Devian

    İslam v 2.1 den sonra cemaat


    -Update den sonra namaz kılarken kasılıyorum bu sorunu yaşayan başkaları var mı ?

    -Update geldi orucumu açamıyorum beyler.Format atsam işe yarar mı ?

    -Update yapmamla allah ile aramdaki bağlantı sürekli kopuyor beyler.Dualarım yarım kalıyor deliricem.

    popüler forum konuları

    'İslam v2.1 Güncelleme Yüklenemedi' Hatası ve Çözümü (dinden atılmadan)





    aynı sıkıntılar bendede var



    yama yapacaklarsa yapsınlar kardeşim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.