Şimdi Ara

Roland TD4-KX Elektronik Davul

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • O zaman size haziranda almayı düşündüğüm davuldan bahsedeyim. TD-4 KX.

    TD-4 K'dan farkı mesh head padleridir. K modelinde 3 adet tomda PD-8 kullanılmıştı fakat KX modelinde 8" PDX-8 (Snare ve Floor Tom) 6" PDX-6 (Medium ve High Tom) kullanılmış.
    TD-4 modülü ekstra bir pad yada zil alabiliyor, üzerinde hazır bir adet giriş mevcut. Fakat CY-12 veya VH-11 gibi çift girişli ziller kullanacaksanız, ya BOW/BELL ya da EDGE/BELL'den sadece birini takabilirsiniz. İkisini birden (maalesef ) almıyor. MDS-4 stand kullanılmış. Davulun fiziki özellikleri şöyle:
    Genişlik (en):1,200 mm
    Derinlik (boy) : 1,100 mm
    Yükseklik:1,250 mm
    Ağırlık 12 Kilogram.
    Kick Trigger olarak KD-8 kullanılmış,Hi-hatimiz CY-5, hi-hat pedalı ise FD-8. İki zil mevcut, iki adet CY-8. CY-8'de bow-bell-edge ve susturma hepsi mevcut. Trampeti PDX-8, High ve mid tom PDX-6, Floor tom PDX-8. Maalesef herhangi bir kit kullanırken tomların kasnaklarına ses atamıyoruz. Modüle geri dönelim:
    25 adet kit mevcut. V-Compact ile başlıyor, Power, Arena, Percussion vs. şeklinde gidiyor. TR-808 kiti hala mevcut. Modülde COACH ve METRONOME özelliği mevcut. Coach özelliği nedir hemen izah edeyim. Size çeşitli egzersizler yaptırıyor;
    1 - Pad'in tam ortasına vurma egzersizi.
    2- Aynı şiddetle vurma egzersizi.
    3- Metronoma uyum egzersizleri. -> Örn.: Metronom başlıyor, siz de çalmaya başlıyorsunuz. Siz doğru çaldığınız sürece metronomun sesi azalıp azalıp gidiyor. Tekrar kaydığınızda hemen üste çıkıyor. Bir başka metronoma uyum egzersizi ise şu: ekranda bir doğru parçası var. bir ucu slow, bir ucu fast. metronoma uydugunuz sürece işaretçi doğrunun tam ortasında duruyor, hızlanırsanız sağa yavaşlarsanız sola kayıyor. Hatta size skorunuzu bile gösteriyor kendileri.
    Modülün güzel özelliklerinden biri daha: QUICK REC, QUICK PLAY.
    QUICK REC tuşuna bastığımızda modül bize pad'e vurduğumuz an kayıta gireceğini söylüyor. Başlıyoruz çalmaya, (kaç dakika veya kaç saniye kayıt yapıyor emin değilim) çalmamız bittiği zaman basıyoruz QUICK PLAY'e ve dinliyoruz. Kaydettiğimiz parçayla neler yapabiliyoruz anlatayım. Metronoma uyum egzersizlerinde bahsettiğim gibi, metronomu açıyoruz, metronomdan kaymadığımız sürece metronom susuyor, kayınca üste çıkıyor. Veya kaydettiğimiz parçayı "doğru parçası"na da uygulayabiliyoruz .
    İpod ve benzeri müzik çalarlarımızı modüle çok kolay şekilde mix edebiliyoruz (yani müzik çalarınızdaki parçayla çaldığınız davulu aynı kanaldan size veriyor). Modülde üzerine çalabileceğimiz parçalar mevcut değil.
    Modülde dijital bir mixer mevcut. Dokunduğunuz pad'i algılayıp size gösteriyor ve yanlızca o pad'in sesini dilediğiniz gibi açıp kısabiliyorsunuz, ağacını ve genişliğini değiştirebiliyorsunuz.
    TUNING ve MUFFLING özelliklerinin de bir tuşla yapılabilmesi çok hoş. Tuning tuşuna basıp bir pad'e dokunarak ekrana getiriyoruz, daha sonra ses akortunu yapıyoruz, muffle aracılığıyla da sesi boğup açabiliyoruz. PDX-8 ve PDX-6 padlerimizi bir DRUM KEY aracılığıyla head kısmını gevşetip sıkılaştırabiliyoruz.
    TD-4 KX'in Zuhal Müzik fiyatı (Kulaklık+Baget+Pedal) = Kdv dahil 2,981.16 TL
    TD-4 K'nın Zuhal Müzik fiyatı (Kulaklık+Baget+Pedal) = Kdv dahil 2,661.75 TL
    Yazımı okuduğunuz için teşekkürler.







  •  Roland TD4-KX Elektronik Davul
    TD-4 KX
  •  Roland TD4-KX Elektronik Davul
    TD-4 K



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azeroglumilad -- 28 Ağustos 2010; 20:53:29 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.