Şimdi Ara

Robot Süpürgeler Hakkında [ANA KONU] (134. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
12 Misafir - 12 Masaüstü
5 sn
56.070
Cevap
1.322
Favori
2.234.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
217 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 132133134135136
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt
    Model numarası doğru mu çünkü hep aşağıdaki ürüne ulaşıyorum. Hafta sonu Viana da saturn ve mediamarkt baktım ozmo bulamadım


    Robot Süpürgeler Hakkında [ANA KONU]

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mbaydar76 kullanıcısına yanıt
    Sayın Baydar,

    Bana gelen yazı doğrudan Xiaomi Global Network üzerinden geliyor.
    Ben size ayrıca medyadaki bağlantılarını da ekliyorum.
    İnceleyebilirsiniz.
    Haklısınız, el süpürgesi ile benzer kod vermişler... bunların mantığını anlamak mümkün değil.
    Saygılarımla
    https://www.xiaomitoday.com/mijia-sweeping-robot-1c/
  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için çok teşekkür ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hepsirobot

    Xiaomi yeni bir Mijia modeli çıkardı: 1C
    2500 Pa gücündeki Nidec fanın ilk görünmesi bu, ABD pazarında 223USD fiyatla çıkıyor Mijia 1C.
    Hem akış kontrollü sıvı tankı, hem görsel navigasyon ve haritalama var.
    Fiyatların çok düşeceğinden söz etmiştim, gerçek yarış şimdi başlıyor.
    Saygılarımla
    Merhaba.

    Üründe LDS ünitesi mevcut mu? S5x yada S6 ile kıyaslarsak farkları nedir acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • _EFE_ _ kullanıcısına yanıt
    Merhaba

    Linkini koymuştum ama inceleme fırsatınız olmadı sanırım.
    Üründe LDS yok, VSLAM çalışan görsel navigasyon var, haritalama yapıyor.
    S5x veya S6dan daha güçlü ancak batarya kapasitesi daha düşük, 2400mAh.
    Saygılarımla
  • Herkese selamlar saygılar. Uzun süredir konuyu takip ediyorum. Cihazları incelediğimde iki model arasında kaldım. Sizce ILIFE A9S mı Xiaomi S50 mi? Sizin görüşlerinizi de merak ediyorum.
  • webster88 kullanıcısına yanıt
    S6 mı A9s mi deseydiniz ben S6 derdim ama S50 ile A9s için ben A9s diyorum. A9s titreşimli mop yaptığı için daha iyi paspas yaptığı kabul ediliyor, S50 ise zemin üstünden dokundurarak geçiyor,bu biraz da ihtiyaçlarınıza göre değişir. Fiyat olarak xiaomi daha pahalı , bence o açıdan da ilife A9s. S50 xiaomi'nin geçen sene çıkardığı modeli, A9s ilife'ın son modeli. Ama Xiaomi Türkiye'den alırsanız herhangi bir sorunda cihazlarının arkasında duracak birilerini bulursunuz, A9s ise ilife Türkiyede henüz yok, İstanbul bilişim'e geldi. Benim cevaplarım amatör bilgilerim dahilinde , en doğru cevabı Hepsirobot bey verecektir.
  • Ben de Hepsirobot ağabeyimizin cevabını merakla bekliyorum. S50/55 ile karşılaştırmamın sebebi aslında hemen hemen aynı fiyatta olmalarıydı. Ülkemizin maddi durumu malum en iyi fiyat performansı arıyoruz maalesef.
  • Bence güzel özetlemişsiniz. Pek değinilmiyor, önemsenmiyor fakat bence çok önemli bir husus da; A9s için diğerlerinden 2cm daha kısa olması mobilyaların altına girme bakımından avantaj.

    Derinlemesine halı temizliği ve duvar kenarları ile köşelere ulaşma bakımından hangisi daha iyi? Ben de bunu merak ediyorum. Sayın Hepsirobot bu yönden de aydınlatırsa memnun olurum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • webster88 kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Bir süredir iLife A9S deniyorum, ilk çıktığında bir tane gelmişti ama denemek bir ay öncesine kısmet oldu. iLife A92 ve W400 ile çok ciddi bir çıkış yakaladı ve bu rüzgardan özellikla Avrupa'da iyi faydalanıyor. Burada Xiaomi çok popüler - biraqz da başka doğru dürüst ürün olmadığı için - ama Avrupa'da çok ciddi bir iLife fırtınası var son 4-5 aydır.

    A9S hem yüksekliğinin az olması, hem de titreşimli mop özelliği ile gerçekten çok çok iyi iş yapıyor. Ben yaklaşık bir aydır hem S5max, hem de A9s kullanıyorum Narwal'ın yanında. tabii ki Narwal neredeyse elde kullanılan mop gibi temizlik yapıyor ve zeminler pırıl pırıl, ona yaklaşabilmeye şimdilik imkan yok ama hemen ardından şimdilik A9s geliyor diyebilirim rahatlıkla. O ufacık titreşim meğer çok işe yarıyormuş.

    Xiaomi S50 gerçekten güzl bir cihaz, sağlam yapılı ve batarya ve fan gücü oldukça başarılı. Ancak sıvı kontrolü zayıf ve zemine dokunarak siliyor. Halılarda başarılı ama sert zeminde mop temizliği zayıf orta arası. A9s daha zayıf bir emme gücüne sahip, halılardaki temizliği idare eder ancak zemin silme özelliği için gerçekten alınır. Tamam Narwal gibi kurumuş ketçap lekesini çıkarmıyor ama benzerlerinden kat be kat üstün bir silme yeteneği var. Tabii bir de o 76mm yükseklik hem zerafet hem de her yere hakikaten girebilme yeteneği kazandırmış. Ayrıca çok da sessiz.

    Bana sorarsanız, kararı nasıl bir temizlik arzu ettiğinizi düşünerek vermelisiniz. Mop sizin için önemli ise, A9s benim favorim.

    Saygılarımla




  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt
    Hocam yine çok aydınlatıcı harika bir cevap olmuş. Öncelikle teşekkür ederim.

    Evde 2 adet kedimiz var. Bu yüzden aslında önceliğim evde toz ve tüy olmaması. Mop'tan ziyade emiş gücü yüksek toz bırakmayacak bir cihaz arıyorum. Bu durumda da sanırım Xiaomi'ye yönelmem gerekecek. Ancak aradaki güç farkı çok değilse mop özelliği de benim için ekstra olabilir. Sizce kuru temizleme ve emme gücü kriterleri dikkate alındığında arada hissedilecek derecede ciddi bir fark olur mu? Eğer toz alma konusunda A9s sizi çok tatmin etmez derseniz hemen Xiaomi modellerine yöneleceğim.
  • webster88 kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Aklınızı karıştırdığım için özür dilerim. iLife öteden beri çok güçlü fan kullanmayı sevmez, fırçasının gücüne güvenir. Doğrusunu söylemek gerekirse A9S premium sayılabilecek segmentteki ilk ürünü iLife firmasının, müşteri tercihlerini daha iyi mop yapma özelliğinden yana kullanmışlar.

    İşin içine evcil hayvan girince ben olsam Xiaomi S50/55 tercih ederdim. Mop ne kadar iyi olursa olsun zeminden tüyü almadınız mı ortalık rezil oluyor. Siz öncelikle zeminden tüyleri iyice alabilecek yüksek güçte emişe sahip bir robot kullanın bence. Yanlış ifade etmeyeyim kendimi: tüyü zeminden söken fırçadır aslında, vakum gücü sadece bu tüyleri hazneye taşımak için gereklidir ancak söz konusu iki adet kedinin tüyü olunca 1000Pa A9S bir noktada tıkanacaktır ve filtre direncini yenemeyebilecektir diye düşünüyorum.

    Hangisini alırsanız alın, yedek filtrelerinden edinin mutlaka ve 6 ayda bir değiştirin.

    İyi günlerde kullanınız.

    Saygılarımla




  • Merhabalar,

    Düşük bütçe ile giriş seviyesi bir robot süpürge almayı düşünüyorum. Konu hakkında çok fazla bilgim yok. Şöyle fiyat olarak baktığımda iRobot Roomba 605 (1.499 tl) ile Arçelik (1.399 TL) öne çıkıyor. Arçelik servis ağından dolayı kafamı kurcalıyor ?

    Ev 2+1 70m2 ve halısız. Beklentim genel bir süpürme işlemi yapsın (toz, kılı kıpırı alsın yeter)...

    Teşekkürler
  • Merhaba Ali Bey;

    Geçtiğimiz ay ortasından beri kuzenim iş sebebiyle İtalya, İspanya turunda... Ona 5 cihazdan oluşan bir liste verip bu ülkelerde bulabilirse almasını rica etmiştim. Listem tercih sırasına göre şöyle idi:

    1. Tercih: Ecovacs Deebot Ozmo 950
    2. Tercih: Ecovacs Deebot Ozmo 930
    3. Tercih: Xioami Roborock S5 Max
    4. Tercih: Xioami Roborock S6 veya T6
    5. Tercih: Xioami Roborock S50 veya S55

    İtalya'da maalesef gezdiği tekno marketlerde bunları bulamadığı gibi gönderdiği resim videolarda da içime sinen bir şey çıkmadı. Ecovacs'ın bu coğrafyada tekno marketlerde yeri yok. Onu anlamış bulunuyorum. Bir çok tezgahtar bu markadan habersiz. Amazon İtalya ve bir kaç İtalyan internet mağazasında vardı ama kuzenimin belli bir adresi yok. Sürekli seyahat halinde.

    Şu anda İspanya'da ve iş dolayısı ile çok yoğun olmasına rağmen fırsat buldukça benim robot süpürge siparişim ile de ilgileniyor. Akşamları bulunduğu bölgedeki Mediamarkt, Fnac vb. tekno marketleri gezip fotoğraf video paylaşıyor. Maalesef hala listemdeki ürünlere denk gelemedik. Fakat İspanya'dan gelen fotoğraflarda Cecotec diye yerel bir marka dikkatimi çekti. Özellikle Cecotec Conga 4090 ve Cecotec Conga 3690 listemdeki ürünlere benzer premium robotlar. Hatta abartı 2700 pa vakum gücü iddiasındalar. İspanya'da hemen her tekno markette ve amazon.de de dahi varlar... Tahminimce bu Cecotec'de Arçelik gibi bu robotları Çin'de yaptırıyordur. Linkleri inceleyip; üreten fabrika ve kalite açısından bir tahmin ya da daha iyisi değerlendirme alabilir miyim sizden?

    Teknik servis konusunda endişem, sıkıntım yok. Lidar üniteleri dahil söker tekrar toplarım. Amazon Almanya sitesinde de her türlü sarf malzemeleri var ve bir şekilde temin ederim. Ama sizin değerli yorumunuzu da almak isterim...

    Saygılarımla...

    Edit: Linkler renklendirildi...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alayli -- 21 Ekim 2019; 18:45:4 >




  • alayli kullanıcısına yanıt
    Merhaba

    İspanya pazarı Avrupa'daki en büyük robot süpürge pazarıdır. Son 5 senedir neredeyse elektrikli süpürge adedi kadar robot satılıyordu, geçen sene robotlar %8 kadar öne geçtiler. Dolayısı ile akıllı bir yerel marka çıkmış ve Çin'deki Shenzen Silver Star Vacuum & Supplies firmasına belli ki kendi spesifikasyonlarına göre kalıcı ve güzel bir robot yaptırtmış. bu firma 4-5 sene öncesinde iRobot Roomba taklitleri ile ünlenmişti, sonra iRobot bir IFA fuarı sırasında firmanın standını kapattırmıştı diye hatırlıyorum.

    Her neyse, başınızı şişirmeyeyim. bir takım özellikleri - 2700Pa vakum gücü ve 240 dakika çalışma süresi gibi - pek gerçekçi gelmese de genel özellikleri ile çok başarılı görünüyor. Temel olarak bir Xiaomi kasasına benziyor, Slamtec A1 lidar ünitesi var üzerinde (bu bilinen bir modeldir, her ne kadar motor arızası fazla olsa da). Shenzen Silver Star Çin'deki en iyi üreticilerdendir, ben olsam 4090 modelini alırdım.

    Saygılarımla




  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt
    Estağfurullah Ali Bey başımı falan şişirmezsiniz. Ne güzel anlatmışsınız. Dinlemeyi de anlatmayı da severim. Verdiğiniz bilgi de çok değerli benim için. Sorun yok.

    Açıkçası 5200 mAH bataryadan dolayı ben de 4090'ı düşündüm. Geri kalan patentli fırça ıvır zıvır anlatım bana bir şey ifade etmiyor. Eğer alırsam kullanır bakarız ona...

    - bir takım özellikleri - 2700Pa vakum gücü ve 240 dakika çalışma süresi gibi - pek gerçekçi gelmese de genel özellikleri ile çok başarılı görünüyor.
    Aynı fikirdeyim. Ama benim beklentim 1800-2000Pa dolayında. Bu civarda olsa yeter. Bu sene evde halı kullanmayı düşünmüyorum. Bu robotu alınca mümkün olan tüm mobilyayı da 10-11 cm yükselteceğim yerden. 240 dakika beklentim de yok. Evim küçük (brüt 120 m2 civarı) her türlü altından kalkar gibi.

    - Slamtec A1 lidar ünitesi var üzerinde (bu bilinen bir modeldir, her ne kadar motor arızası fazla olsa da)
    Bu konu bir süredir mesajlarınızda rastladığım ve sormak istediğim bir konu idi... Meslek gereği lidar, slam, ros gibi kavramlara aşinayım. Hatta bir projede farklı amaç için de olsa Slamtec A1M8 ile çalıştım. Slamtec A1 dışında, daha pahalı lidar ünitesi kullanan robot var mı ki? Nitekim A1M8 development kullanım için 99$ perakende fiyata. Robot üreticileri adetli alımda daha ucuza alıp özelleştiriyorlardır bu ölçüm ünitesini. A2Mx dediniz mi 300$ lardan başlar fiyatlar. Var mı A2 serisi kullanabilen babayiğit robot üreticisi? (ki bir robotun ihtiyacı olan ölçüm işleri için A1'in devri, örnekleme hızı ve açısal çözünürlüğü fazlasıyla yeter bence) A2 ve A3 lerde kullanılan hassas devir ayarlı, burç lastik kullanmayan motor sistemi çok daha başarılı ve hassastır. Ben kullandığım A1 lidarlarda lastik kopması veya motor arızası ile karşılaşmadım. Ama burada sık sık konusu geçen lidar sorunlu Xioami robotların 1. neslinde maliyet ucuzlatmak için daha sıradan bir motor ve kalitesiz bir lastik kullanılmış olabilir mi? Yada sizin kast ettiğiniz A1 serisinin faklı revizyonları mı?

    - Shenzen Silver Star Çin'deki en iyi üreticilerdendir, ben olsam 4090 modelini alırdım.
    Anladığım kadarıyla Cecotec alınmaz dandik bir cihaz değil. O zaman listeye 4090'ı da eklemesini söyleyeyim kuzenime... Bu cumartesi yurda dönüyor. En azından bunu alıp getirmesini söyleyeyim.

    Teşekkürler ve saygılar...




  • alayli kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Slamtec küçük ölçekli lds üreticilerinin en büyüğü malumunuz. A1 serisi yıllardır hemen tüm üreticiler tarafından kullanılıyor, toptan fiyatları için görüştüğümüzde 39 USD'ye kadar inmişlerdi. 3 sınıfı var, Neato ve Xiaomi dahil hemen tüm üreticiler en kötü kalitesini kullanıyorlar: motor ve aktarma kayışları berbat! Xiaomi S50/55 ve S6da orta seriye geçti ama S50Max hala eski kötü seriden maalesef.
    A2M8i trifo kullanıyor ama henüz yaygın değiller, dediğiniz gibi brushless olmasının dışında getirdiği o kadar hassaiyete ev içinde gerek yok.
    Ben daha büyük bir robot projesi için bu aralar Slamtec Mapper deniyorum, dehşet bir olay, 100.000m2 haritalayabiliyor, sınırsız harita hafızası, 40m span vs. ama tabii fiyatı da ona göre.

    Cecotec için Silver Star'daki dostlarımdan bilgi istedim, bakalım ne diyecekler. Kendi ürün gamlarında yok, belli ki tasarım dahil bir şekilde firma özel üretim yaptırmış. Bunun için 30binden fazla yıllık sipariş vermiş olması lazım ki kalıp bedelleri makul rakamlara inebilsin. Demekki İspanya'da sözü geçen bir firmanın pazarlaması altında.

    Satın alırsanız yorumlarınızı duymak isterim.

    Saygılarımla




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hepsirobot

    Merhaba,

    Slamtec küçük ölçekli lds üreticilerinin en büyüğü malumunuz. A1 serisi yıllardır hemen tüm üreticiler tarafından kullanılıyor, toptan fiyatları için görüştüğümüzde 39 USD'ye kadar inmişlerdi. 3 sınıfı var, Neato ve Xiaomi dahil hemen tüm üreticiler en kötü kalitesini kullanıyorlar: motor ve aktarma kayışları berbat! Xiaomi S50/55 ve S6da orta seriye geçti ama S50Max hala eski kötü seriden maalesef.
    A2M8i trifo kullanıyor ama henüz yaygın değiller, dediğiniz gibi brushless olmasının dışında getirdiği o kadar hassaiyete ev içinde gerek yok.
    Ben daha büyük bir robot projesi için bu aralar Slamtec Mapper deniyorum, dehşet bir olay, 100.000m2 haritalayabiliyor, sınırsız harita hafızası, 40m span vs. ama tabii fiyatı da ona göre.

    Cecotec için Silver Star'daki dostlarımdan bilgi istedim, bakalım ne diyecekler. Kendi ürün gamlarında yok, belli ki tasarım dahil bir şekilde firma özel üretim yaptırmış. Bunun için 30binden fazla yıllık sipariş vermiş olması lazım ki kalıp bedelleri makul rakamlara inebilsin. Demekki İspanya'da sözü geçen bir firmanın pazarlaması altında.

    Satın alırsanız yorumlarınızı duymak isterim.

    Saygılarımla
    ...toptan fiyatları için görüştüğümüzde 39 USD'ye kadar inmişlerdi.
    Bu fiyata toptan bile olsa ürünlerin "köpek öldüren şarap" kıvamında olması kaçınılmaz tabii. :)

    A2M8i trifo kullanıyor ama henüz yaygın değiller
    Trifo konusunda yanılıyor olabilir misiniz? Bu robot süpürge işini araştırırken, yine sizin mesajlarınızdan haberdar olduğum Trifo'nun sadece 2 kameralı VSLAM cihazı vardı nette... A2M8 kullanan lidarlı yeni bir robot tasarlıyorlar ise başka tabi...

    Ben daha büyük bir robot projesi için bu aralar Slamtec Mapper deniyorum, dehşet bir olay, 100.000m2 haritalayabiliyor, sınırsız harita hafızası, 40m span vs. ama tabii fiyatı da ona göre.
    Açık alanda çalışan bir robot projesi olsa gerek... Daha önceki çalışmalarınız gibi askeri ve/veya endüstriyel bir iş mi yoksa?

    Saygılar...




  • alayli kullanıcısına yanıt
    Merhaba
    Trifo yeni bi şeyler deniyor, güzel bir cihaz ve hem lds hem de kameralı ve de yapay zeka modüllü.

    Projem endüstriyel bir cihaz. Hem iç hem dış mekan.
    Askeri alana girmiyorum, o konuda gençler daha yaratıcı, harika işler yapıyorlar.

    Köpek öldüren şarap için sesli güldüm.
    İyi ki varsınız.

    Saygılarımla

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba,

    İngiltere’de yaşıyorum. Bir süredir yer temizliği için robot arayışındayım. Bazı sitelerdeki yorumlara baktığımda süpürge özelliği iyi olan cihazların yer silme özelliğinin iyi olmadığı okudum

    Özetle, hem süpürme hem silme konusunda başarılı olan bir robot arayışındayım. Bu iki özellik haricinde şarjı daha uzun dayanan, çöp haznesi daha büyük ve her yete girebilmesi için daha ince bir model varsa oh ne ala 😊

    Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

    Şimdiden teşekkürler

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 132133134135136
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.