Şimdi Ara

Robot Süpürgeler Hakkında [ANA KONU] (132. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Elessar Eredhian Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 15 Misafir (1 Mobil) - 14 Masaüstü2 Mobil1 Android
5 sn
55.880
Cevap
1.317
Favori
2.218.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
217 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
79. Sırada  bugün en iyi #15
Sayfa: önceki 130131132133134
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. İyi çalışmalar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt
    Anladim, tesekkurler. Tam da tahmin ettigim ya da korktugum gibi cevap oldu. :) peki bu sensorleri bantlamak ise yariyor mu? Roborock S50 almayi dusunuyorum bu arada. Ve biraz da manyetik bantlara ihtiyacim olacak. Cihazin gitmemesi gereken yerlerde kullanacagim. Peki hali icin sensorleri bantlamak bu manyetik bariyer bantlarini etkisiz hale getirir mi?

    Cunku ev iki katli. Hali icin sensorleri bantladigimda bu defa ikinci kattaki merdivenlerden dusecektir. Ben de dedim hali icin sensorlere folyo bantlayayim ust kattaki tehlikeli yerlere de bu bariyer gorevi saglayan manyetik bantlardan alayim ki sensorlerdwn oturu boslugu goremeyip dusmesin. Bu ikisi ayni anda calisir mi? Yoksa tek cozum iki cihaz almak mi? Biri alt katta bantli, digeri ust katta normal calisacak sekilde?

    Bu arada iki katin haritasini ezberinde tutabilen hem silme hem supurme ozelligi olan daha iyi bir cihaz varsa tavsiyenizi de alabilirim elbette.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kultablasi -- 15 Ekim 2019; 8:9:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kultablasi kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Bantlama işi biraz karışık. iRobot Roomba üzerinde benim kullandığım beyaz kağıt + bant yöntemi çok başarılı oluyor ancak geçen ay başka bir dostumun robotunda tam olarak işe yaramadı.

    Robotunuzun altında bulunan sensörlerin boyutlarına göre kestiğiniz bir parça beyaz kağıdın bir tarafına saydam bant yapıştırınız. Sonra bu bantlı kısım sensör yüzeyine değecek şekilde ters çevirip kağıdı başka bir parça bant ile sabitleyiniz. Bu bölgeler özeillikle halı zeminlerde yere değmekte olduğu için bandın uçlarını iyice sabitleyiniz.

    Sizin de belirttiğiniz gibi bu bantlama işi koyu renkli halılarda çalışmasını sağlayacak ancak yükseklik algılamasını da tamamen iptal edecektir. Dolayısı ile merdiven başlarında manyetik bant kullanımınız yerinde olacaktır. İki sensör yapısı birbirinden tamamen farklı çalışır, herhangi bir sorun olmayacaktır. Zaten her iyi sensörün yerleri farklı poziyonlardadır.

    Xiaomi S6 veya Ecovacs 950 farklı katların haritalarını aklında tutabilen ve no-go line uygulamasına sahip kombo cihazlardır, düşünebilirsiniz.

    Extra manyetik bant ihtiyacınız olur ise yardımcı olabilirim.
    Saygılarımla,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hepsirobot -- 15 Ekim 2019; 8:14:9 >
  • Arkadaşlar,
    Xiaomi vacumm S1 modelini satıyorum.
    İlgilenenler dükkanımı inceleyebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba
    Shark firması, iRobot i7+ ile aynı (hatta emiş gücü gibi bazı özellikleri ile daha üstün olduğu söylenen) IQ adlı robotunu piyasaya çıkartıp çok ciddi satışlar yapmaya başlayınca iRobot avukatları hemen fikir hırsızlığı savı ile mahkemeye başvurdular.
    Talepleri mahkemeyi bile beklemeden satışı durdurmak şeklinde.
    Benzer özelliklerde ama yarı fiyatından da düşük satış yapılınca bunu yapmaları normal.
    Kar marjlarından söz etmenin tam zamanı!
    Saygılarımla

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt
    https://www.sharkclean.com/vacuums/robot-vacuums/

    Keşke bu fiyatlara Türkiye'den de alabilsek. Fikir hırsızlığı nasıl oluyor ki? O zaman butun sekteru mahkemeye versinler.

    bu duruma farklı inovatif cözümler üretilebilir bence . Yani hazne bosaltıgı kısmı , sarj unitesinden ayırıp, farklı bir yere konumlandırma opsiyonu olabilir yada hazneyi gene uyumlu aynı marka baska bir elektrik supurgesi haznesine bosaltabilir . sonucta aynı markanın farklı cihazları var. yada Nilfisk2in yaptıgı gibi , merkezi vakum sistemi gibi bir standart yaratıp, hazneyi direk , evin dısına bosaltma olabilir .

    ne dersiniz ? http://teknovac.com/ gibi sistemler :)
  • luckystar kullanıcısına yanıt
    Tabii ki mümkün. Üstelik patente konu olan özellikler yıllar öncesinde Karcher ve Ecovacs tarafından kullanılmıştı bile.
    İrobot argeye çok yatırım yapan ve çok patente sahip bir firmadır, bu özelliklerini çok takdir ediyorum. Ancak ilk defa bu kadar çabuk reaksiyon göstermeleri Shark markasından çok çekindikleri anlamına geliyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt
    Fikir hırsızlığı bunun neresinde, Shark aynısını yapmamış ki daha iyisini yapmış, toz torbasız, daha zahmetsiz ve daha ekonomik. Irobot alan ayda 1 toz torbası da değişecek extra para, adamlar zannedersem bir ekosistem yaratmaya çalışıyorlar. Ürüne ürün eklemek gibi. Shark sadece alırken değil kullanırken de ekonomik.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AFBC3338C -- 16 Ekim 2019; 15:46:3 >
  • Bunda kesinlikle haklısınız da bunun yasalar karşısında da onaylanması lazım.
    Hakimi hangi taraf ikna ederse kazanan o olacak.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba,

    Uzun uzun yazmışsınız, ben de size uzun uzun cevap vermek isterdim ama yurtdışında bir teknik ziyaretteyim ve foruma çok vakit ayıramıyorum.

    Kısa başlıklar halinde cevaplamaya çalışayım:

    1- Nubia, aynı Beko ve Arçelik ya da Migros'un başına patlayan İrobat gibi, üretici değil marka vurulmuş dandik bir Çin yan sanayi ürünüdür. Yaklaşık çıkış fiyatı 70 dolar civarındadır, garanti sorgulamasını siz yapınız. Ana fırçası yok, iki yan fırçanın ortaya atabildiği tozu emen bir oluğu vardır.

    2- Gönderdiğiniz Xiaomi linki ilk seriye ait, 3 senelik bir model. Ama ölüsü Anker'a 5 basar. Hiç olmazsa gerçek zamanlı haritalaması var, 2000Pa emiş gücü vs vs. Elma ile armut yani. Garanti konusuna gelince Anker ciddi takılıyor ülke piyasasında, firmanın Türkiye yöneticisi güzel bir insan. Anker da robotunu kendi yapmıyor, zaten bu konu onlar için çok da büyük bir pazar değil ama Türkiye'de düzgün oynuyorlar. Anker hiç bir zaman giriş seviyesi robotların üstüne çıkmadı şimdiye kadar. Bundan sonra ne yapar bilemem. Robot konusunda ciddi düşünüyorsanız en azından Xiaomi ile başlayın derim. Yalnız dikkat edin, söz ettiğiniz özelliklerin bir kısmı ikinci seri Xiaomi'de mevcut.

    3- Fiyatlar çok değişken, ben fiyat takibi yapmıyorum, forumdaki başka arkadaşlar bu konuda görüş söyleyebilirler. Alacaksanız da 11.11 veya Black Friday bekleyin derim.
    Ancak, herşeyden önce bir robot süpürge konusundaki beklentilerinize net bir karar verseniz daha iyi olur. Evinizin büyüklüğü, zemin yapınız, mop gerekli mi, halılarınızın püskülleri uzun mu, shaggy tipi halınız var mı, haritalama sizin için ne kadar önemli vs vs vs.

    Kendimi yanlış ifade etmeyeyim, soru soran kimse asla çok olmuyor burada. Bu forum 12 yıldır burada, ben 2005 yılından bu yana bu sektördeyim, her gün gelişen bir teknolojiyi konuşuyoruz. Konuya yeni ilgi duyan birisinin 133 sayfayı okumasını bekleyemeyiz bence. Ha, son 50 sayfayı okusa çok şey öğrenir, o ayrı! Ama yine de sorularınız olacaktır.

    Elimden gelen her desteği vereceğim, dilim döndüğünce. Kolaylıklar dilerim.
    Saygılarımla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hepsirobot -- 16 Ekim 2019; 21:40:56 >
  • Ben fazla yatırım yapmadan anker eufy 35c ile daldım bu Robovac olayına galiba 1 aydan fazla oldu hiç bir sikayetiniz yok. Haritalama olmamasına ilk başta acaba olsa miydi dedik ama günlük yaşam içerisine entegre edince haritalama eksikliğini duymuyoruz. Toz haznesi xiaomi ye göre daha büyük ve daha ince (slim) bu özellikler de bence yabana atılır değil. 1500 kpa işe halen bizi sasirtacak kadar toz toplamaya yetiyor. Evdeki mobilyalarınızı 15 cm (rakami yanlis yazmis olabilirim) yükseltecek ayaklılar bulurum derseniz xiaomi ye yönelebilirsiniz ben 7,5 cm yüksek lik ile eufy 35c yi mesela oğlumun yatağının altına girip temizlik yatıramıyorum bir an evvel bellonadan yükseltici için çözüm önerisi sormam lazım. 😊

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben nevniyaz bey'in kullandığı ankerin iki model önceki eski modelini kullanıyorum 2017'den beri , bu tarz random hareket eden robotlar etrafta deli gibi dolaşırlar doğru ama işi bittiği zaman üzerinden geçmedik tek santim bırakmazlar, 35c telefondan konrol edilebiliyor, yani sahilde dolaşıp sonra size geçebilirsiniz. Ayrıca anker ,benim salondaki pufun etrafından da 360 derece dönüyor.
    Ama ben olsam 2800 verir xiaomi s50 alırdım , çünkü 2400tl verip ilk model yerine istanbul bilişimde 2800'e s50 var ve teknolojisi daha üstün.
  • merhaba,

    Günümüzdeki robotların tamamı 95m2 evi çok rahatlıkla temizler, o yüzden kapasite sorununuz yok. Buradan çıkacak toz da - ilk bir kaç temizlik hariç - asla küçük kapasiteli bir robotun haznesini bile bloke etmeyecektir normal şartlarda. İnce halı yazmışsınız, eğer bunlar kilim şeklinde ise robotlar bunları bir kenara itmeye çalışacaktır, bilginiz olsun.

    Yazdığınız robotlar arasında sadece Xiaomi harita yapıyor, ama ChelseaNy arkadaşımızın yazdığı doğru, ben olsam şartları zorlar ikinci seri Roborock alırdım.
    Haritalama yapmayan robotların ortamı daha derinlemesine temizlediğine dait çok örnek sunabilirim size. Bunun sebebi ise bir noktadan birkaç defa geçmeleridir. Dolayısı ile bu bir eksi olmayacaktır küçük evlerde. Saydığınız haritalama yapmayan robotlar arasında en iyileri iRobot serileridir, çift ana fırça kullanımı fark yaratan ürünlerdir - çok da denenmiş ve dayanıklıdırlar. R800 serilerinin fırça yapıları çok dha gelişmiştir, makul fiyatlara bulabilirseniz değerlendirmeye değer mutlaka. Onlarda da uzaktan kumnada fonksiyonu var.

    Her robot tampon sensörlerinden dolayı masa, sehpa vs ayaklarını temizler, bu marka bağımlı bir özellik değil.

    Xiaomi Mi ilk seriye de oda seçme özellği geldi diyorlarsa bir bildikleri vardır, bende Kuzay Amerika versiyonu var, ona gelmemiş tekrar kontrol ettim. Ancak deiğim gibi bu özellik sizin için ikinci planda olmalı bence çünkü zaten metrekareniz çok büyük değil, bu robotlar rahatlıkla bu işin altından kalkar.

    Saygılarımla,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hepsirobot -- 17 Ekim 2019; 7:7:52 >
  • Aslında haritalama yapması robotun kendisi için gerekli bir özellik olarak geliştirildi. Fan gücü yükseltildiğinde ortaya çıkan yüksek enerji harcaması yerine konamayınca mekanın temizlenebilecek maximum kısmını minimum batarya harcaması ile yapabilmesi için lidar haritalama uygulamaları geliştirildi, on senedir uygulanıyor.

    Bu haritaları kullanıcıya gösterme ise son beş senedir mevcut, ek olarak harita üzerinde işaretleme yapılması ise son üç senedir önce Neato, ardından da diğerleri ile yaygınlaştı.

    Dar alan spot temizleme özelliği ise robot süpürgelerin başından beri var olan bir özellik.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sayın Antihedon
    Ben robot süpürgelere ve hatta daha geniş kapsamı ile mobil hizmet robotlarına her yönü ile bakmaya çalışıyorum 2005 yılından bu yana, tasarımı ve üretimi dahil.
    Xiaomi şu an piyasadaki en mantıklı ürün o fiyat bandında satın almak için.
    Nasıl olsa hemen hepsinin garantisi öyle veya böyle sorunlu deyip yurtdışından getirme yoluna bakarsanız seçenek çok, o zaman Ecovacs, Trifo, Vorwerk, Karcher hatta iRobot modelleri bile düşünülebilir.
    Saygılarımla

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt
    Maşallah neden usta dediğimiz neden bu kadar sevildiğiniz belli, uzun yazamayacağım kısaca cevaplayayım dediğiniz yanıtınız bile ne kadar doyurucu ve uzun.. tesekkurler..

    (Buarada inşallah geçen yerli temizlik robotu projeniz için gereken finansman desteği ile alakalı bütçe soran ilgili kişiyle görüşmeniz olumlu geçmiş ve süreç hayırlısıyla başlamıştır ve güzel şekilde de ilerler..)
  • Robot Süpürgeler Hakkında [ANA KONU]

    Merhabalar Xiaomi Roborock s55 aldık bugün.ilk temizlenmesinde böyle bir yol çizdi.Calismasi 58 dakika sürdü kendi kendine sarjina döndü.Anlam vermedik.2 oda ya girdi çıktı.Salon ve yatak odası.birde çok saçma dolandi.surekli salona girip cikti.Bir daha clean dedim simdi ilk yaptığı harita gitti.simdi yeniden aynı yerleri haritaliyor.Neyi yanlış yapıyoruz? Haritayı neden otomatik görmüyor? @hepsirobot

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Robot Süpürgeler Hakkında [ANA KONU]
    Buda yeniden haritalama ya başlaması.Okadar dolandigi yeri şimdi birdaha dolanmaya başladı..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Konu başlığı robot süpürgeler ama yine robot cam silme cihazları icin ne diyorsunuz cumartesi günü Viyana’ya günü birlik gideceğim ecovacs winbot 950 alayım diyorum? Kullanan test eden oldu mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mbaydar76 kullanıcısına yanıt
    Ecovacs Winbot serisi piyasadaki en iyi ürün ancak evinizin cam büyüklüğü ne kadar? Yani pencereleri küçük olan mekanlarda çok da verim alamayacağınızı düşünüyorum. Başında bekleyip camdan cama taşımanız gerekecektir.

    İyi yoluluklar şimdiden.

    Saygılarımla
  • 
Sayfa: önceki 130131132133134
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.