Şimdi Ara

Robot Süpürgeler Hakkında [ANA KONU] (110. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
56.188
Cevap
1.329
Favori
2.241.955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
218 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 108109110111112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Günaydın


    Bazı forum üyelerimiz önerilerimi belli firmaları gözeterek yaptığımı yazarak serzenişte bulunuyor özelden yazarak.


    Forumu düzenli takip edenler gayet iyi bilir, bilim ve teknolojinin ışığında tarafsız yorumlar yazmaya gayret ediyorum, hatta yıllardır Neato distribütörü olmama rağmen satış sonrası destekleri dünya çapında çok zayıf olduğu için genelde tavsiye etmem. Daha da ötesinde başka bir dünya devi robot firmasının avukatları da onların ürünlerini burada kötülersem hemen uyarı yazıyorlar - başka işleri yokmuş gibi!

    İç piyasada f/p endeksi en iyi olan ürünler bu aralar Xiaomi ve iLife firmalarından geliyor, ben de kullanıcı ihtiyaçlarına göre ülkemizdeki modeller arasından tavsiyede bulunuyorum.


    Yurtdışından temin edilebilecek ürünlerde ise onlarca seçenek var, tanınan ve yeni çıkan tüm ürünleri derleyip anlatmaya çalışıyorum.


    Bugün en iyiler arasına biraz önce bir yenisi eklendi: Ecovacs Deebot Osmo 960


    Özellikleri, yazılımı, gücü çok çok iyi. Dünyanın ilk yapay zekaya sahip robotlarından olacak. Öndeki kamerası cisim tanıma özelliğine sahip; çorap, Lego, çatal kaşık, terlik veya telefon şarjı ve daha yüzlercesi diye ayrım yapabiliyor, öğrenebiliyor da. Bu cisim tanımaya göre yönelnmesini düzenliyor.

    Ecovacs ülkemize distribütörlük vermiyor şimdilik ama yakında neler göreceğiz bilemem. Ben Teknik Servis Bültenlerini getirttim, yeni ürünlerin ki de gelecek yakında.


    Saygılarımla




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hepsirobot -- 28 Ağustos 2019; 11:30:31 >




  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt
    Sayın Hepsirobot ,

    Size ozelden yazıp marka ayırımı yaptıgınızı ima edenler,forumdaki yorumlarınızı gözden gecirsinler bence. Gercekten cok degerli bilgilerinizi daha da önemlisi , para ile satın alınamayacak tecrubenizi paylaşıyorsunuz. Keske bir markanın satıcısı olsanızda sizden gönül rahatlığı ile satın alsak.

    Paylaşımlarınızı severek takip ediyorum ve keske temizlik robotunu cok daha önce satın almıs olsaydım :)
  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt
    Cisimleri tanıyor olması cok buyuk avantaj. temizlik esnasında daha randımanlı calısacaktır mutlaka. birde temizlik sonunda bir rapor yayınlasa super olmaz mı ? mesela ortada bıraktıgınız ayakkabı ve terlikler için 1.2 mt yer temizleyemedim, bir dahaki sefere dikkatli olunuz vb gibi :)
  • luckystar kullanıcısına yanıt
    Eksik olmayın, bu pazar o kadar hızlı ve güzel büyüyor ki, her markaya her ürüne yer var ve olacak.
    Benim yapmaya çalıştığım sadece bildiklerimi aktarmak.
    Bir markayı satmaya başlasam dahi yine de tüm dünyadaki ürünleri inceleyip bu platformda bilgilendirmeye devam edeceğim.
    Saygılarımla,
  • luckystar kullanıcısına yanıt
    Aslında bu özellik var ancak kilitli çoğu makinede. Ecovacs, Xiaomi ve Xinsu bu özelliği anlatıyor TSBlerinde ama açmıyorlar, çünkü kimse haritasına %100 güvenemiyor henüz.
    Şimdi ön kamera modası başlayacak ve tüm diğer markalar da cizim tanıma özelliklerini aktive edeceklerdir.
    Büyük kolaylık tabii ama bu özellikler yüzünden süpürgelerin gerçek amaçlarından gittikçe uzaklaştığını düşünüyorum. Bunlar yerine motor güçleri, fırçalama yetenekleri üzerinde daha çok yatırım yapılsa daha akıllıca olacaktır. Mekaniğe arge yatırımı yapmak çok pahalı, sanırım sorun burada.
    Saygılarımlai
  • ILIFE V8S nasıldır. 150 m2 uzun bir koridoru olan koridorda yolluk halısı olan bir ev. Annem için alacağım. Parkinson hastası ve en azından günlük tozu alsın istiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ihntk İ kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Yolluk halısı ağır mı, yoksa hafif kalın bez türü bir şey midir? İnce ise her robot o halıyı bir kenara itecek ve yaslayacaktır.

    Uzun koridorlar, çevrelerinde odalar yok ise robotların çok sevmediği mekan yerleşimlerindendir, rastgele dolaşımlı cihazlar - iLife V8S gibi - çarpma mantığı ile çalıştıkları için her seferinde aynı sonucu veremeyebilirler.

    V8s gibi nemli mop özellikli bir robot almak istiyorsanız zeminin büyük bölümünün silinebilir olmasına dikkat etmenizi öneririm. Normal süpürme fonksiyornu, ana temizlik fırçası olmadığından, çok da başarılı değildir.

    Eğer halı ağırlıklı bir ev ise A8s veya giriş seviyesi iRobot Roomba R6xx modellerinden birisini tercih ediniz.

    Saygılarımla,
  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba iyi günler ben Xiaomi 1s ile ecovacs d900 modelleri arasında kaldım ikisi de lidar haritalama yapıyor fiyatları da hemen hemen ayno. 1s banggod'da 2100 civarı d900 amazon.de de 2100 civarı hangisini almalıyım acaba ? Cevabınız için şimdiden teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-85024A81E -- 28 Ağustos 2019; 18:18:26 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba

    Ben Ecovacs tavsiye edeceğim, teknolojisi daha iyi ve dayanıklı bir ürün.
    Saygılarımla
  • Merhaba 2017'den bu yana Anker Eufy kullanıyorum , çok memnunum bekar bir erkek olarak yaşantımı kolaylaştırdı, hala da sağlam , sıkıntısız çalışıyor. Evim 165m2 yazları halı serilmeyen sıcak bir kentteyim. Yılın 6 ay'ı halı serilmez. Eufy ister sert zemin ister halı üzerinde olsun çok başarılı, ve iki gün önce gönderilen ingilizce linkte yazdığı gibi her ne kadar navigasyonu olmasa da işi bitip yuvasına döndüğünde evde üstünden geçmedik nokta bırakmıyor.
    Ne var ki ben artık hem navigasyonlu hem de mop özelliği olan yeni bir robot arayışına girdim,öne çıkanlar ilife a9s ve xiaomi S6 oldu, ne var ki bunları hala Türkiye'de alamıyoruz.Ben bu ürünleri beklerken Anker Eufy L70 Hybrid modelini çıkardı ve ben tekrar Eufy'e döndüm, zira hem navigasyonlu hem de mop özelliği olan bir model, sanırım Anker artık robot vacumlar konusunda yarışta geri kalmak istemiyor, ben de Amerikan malıdır , zaten kullanıyorum sağlam gene Eufy alsam diye düşünmeye başladım.
    Ama gene işin içine Türkiye'de oturuyor olmak ve eldekilerden birisini seçme gerçeği çıkıyor. Eufy'nin bu modeli daha 1 sene bize gelmez diye düşünüyorum.
    Bu arada Alexa siparişi vermek üzereyim ( fiyatları çok makul seviyelere geriledi), yeni robotumun Alexa tarafından da çalıştırılması çok iyi olur, bu yüzden xiaomi s6 Alexa uyumlu olması ile tek seçenek gibi gözüküyor, tabi piyasamıza sunulursa.
    Not : Roomba i7+ hepsi burada sitesinde satılıyor,fiyatı 8899TL, ancak Alexa ile kontrol ediliyor mu bulamadım.




  • Anker-Eufy ABD ürünü mü?
    Ben Çin diye biliyordum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

    ABD'de üretilen ev robotu yok, olsa olsa Apple gibi "designed in California"
    L70 ile ilgili çok damlatma problemi okudum yabancı forumlarda, umarım düzeltmişlerdir. Eufy ülkemiz için güzel bir girişim ama firma bu ürüne çok eğilmiyor, bu da robot sektörünün gelişmesini engelliyor tabii ki.

    Alexa, iRobot Home uygulaması kullanılan tüm robotlarda kullanılabiliyor. Aşağıda da kullanılabilen komut dizinlerini anlatan bir yazı ekliyorum.
    https://homesupport.irobot.com/app/answers/detail/a_id/1412/~/compatible-commands-for-a-wi-fi-connected-robot-and-amazon-alexa.

    Artık piyasadaki tüm wifi bağlantılı robotlarda Alexa ve Google Home özelliği var, bazılarında kurulum yaparken ülkeyi US seçmeniz gerekiyor bu özelliği aktive etmek için.

    Naçizane, sadece kendi kendini boşaltma özelliği eklenmiş 15 senelik bir altyapıya sahip i7+ alacağınıza S9+ alın. Hem iRobot'un dar fırçalı yuvarlak robot serisinden kurtulup adamakıllı bir yapıya geçtiği yeni altyapısını kullanmış, hem de birbirleri ile haberleşebilen bi IoT yazılımına sahip olmuş olursunuz. Roomba'lar için gelecek bu yeni yapıda devam edecek.

    Kendi kendini boşaltma ve benzer algoritmaya sahip diğer robotlarla haberleşme özelliğini bir kenarda bırakırsanız, Xiaomi T6 veya Ecovacs Osmo 960 çok daha gelişmiş temizlik yapan robotlardır. Yılsonuna doğru çıkacak olan Narwal sadece 600 USD'ye zemini yıkayıp bezini kendi sıkacak, beklemeye değer bir özellik.

    Saygılarımla




  • Cevaplara teşekkür ederim. Açıkçası Eufy'i made in usa sanarak kullanıyordum, L70 sızdırma sorunu var ise kesinlikle almam. S9+ D shape olması ve diğer özellikleri çok güzel ama ben Türkiye'de nerede satılıyor bulamadım. Narwal'in videolarını izlemiş hayran kalmıştım , dönen paspasları olması, paspasları temizleyip kurulaması gerçekten çığır açmışlar, eğer dediğiniz fiyat ile çıkacak ise aslında ucuz bile. S9+ mop yapmayıp vacuum bitince brava jet devreye giriyor diye biliyorum , ama fiyatına brava jet dahil değil galiba.Teşekkürler.
  • Ülkemizde satışı yok S9’un henüz, çok yakın zamanda da gelmez zaten. Braava dahil değil, ben teknolojisi açısından değerlendirmiştim.
    Narwal çok iyi olabilir, deneme için ekim ayında bana bir tane gelecek firmadan, yazarım buraya zaten.
    Saygılarımla

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hepsirobot

    Ülkemizde satışı yok S9’un henüz, çok yakın zamanda da gelmez zaten. Braava dahil değil, ben teknolojisi açısından değerlendirmiştim.
    Narwal çok iyi olabilir, deneme için ekim ayında bana bir tane gelecek firmadan, yazarım buraya zaten.
    Saygılarımla
    Hocam size bu deneme için gelen robotlara inceleme videoları çekseniz youtubea koysanız ne de güzel olur kanaatindeyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • blackcurse B kullanıcısına yanıt
    Merhaba
    Bir format üzerinde çalışıyorum bu konuda, kısmet artık.
    İlginize çok teşekkür ediyorum.
    Saygılarımla

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt
    Bildiğiniz üzere Türkiyede robotlar konusunda içerik çok az. Siz yaparsanız bu alanda tek ve lider olacağınıza eminim, hem de herkese ulaşmış ve herkesi bilgilendirmiş olursunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • blackcurse B kullanıcısına yanıt
    Çok zor bi iş değil, sanırım biraz vakit ayırıp uygun bir düzende yapılabilecek şeyler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar bizde bekarlar günü indirimi oluyor mu, ben hiç denk gelmedim.
  • N11 iki senedir 11/11 indirimi yapıyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 108109110111112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.