Şimdi Ara

Rexapin bırakmış olan var mı? yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
102.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • daha önce bu ilacı kullanmış olan ya da bırakan var mı? gerçek adı zyprexa. felaket bir ilaç. şizofreni ve bipolar genelde. resmen tek yönlü bilet. şeker yapıyor tansiyon yapıyor kilo aldırıyor resmen kimyasal lobotomi. 9 aydır alıyordum. kendi başıma bıraktım 2.5mg kullanmaktaydım. okudugum kadarıyla bırakırken nöradrenalin dopaminerjik seratonin ve bazı başka hormonlarda inanılmaz bir değişim oluyor ağlatmasını buna bağladım. tabi doktorlar bu durumu hastalıgın geri geldiği şeklinde yorumluyorlar.

    psikoz olmayan sadece depresyon yaşayan bir insana anti psikotik niye verirsin. ki bu kadar ağır bir ilacı. amerikada milyar dolarlık davalar açmışlar bu ilaca. felaket bir ilaç.

    1 haftadır azaltarak almayı bıraktım 2.5 mg kalp çarpıntıları inanılmaz kalbimi sürekli kontrol ediyorum. nefesim 3 kere durdu dün gece. balkona çıkıp nefes almaya zorladım kendimi. gözlerim yanıyor. boynum felaket ağrıyor başım ağrıyor. en kötüsü bu adi ilacı bırakmak istediğimi ailem vs. kimse anlamak istemiyor. sürekli yutkunuyorum. stroke olacak diye korkuyorum.

    bu ilacı tek seferde bırakmak insanı öldürebilir. yaşlıları öldürüyor gençleri obez yapıyor.

    lütfen aramızda bu ilacı bırakan birisi varsa yazsın biraz yardımcı olsun. artık beynime daha fazla zarar vermek istemiyorum. canımdan korkuyorum suan. umarım ölmem.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mazotçu -- 18 Kasım 2019; 0:15:10 >







  • bu ilac depresyon hastalarinda ilacin alevli donemini yatistirmak ve uyku duzenini saglamak icin verilir. genelde ilk ayin sonunda biraktirilir o sekilde bi zarari olcagini sanmiyorum. sizde birakmakta zorlaniyorsaniz bi uzmana gozukun bu sekilde tehlikeli olabilir
  • .koter. kullanıcısına yanıt
    hocam farklı doktorlara gittim daha önce bıraktırmadılar. suan bırakmak için 2.5 mg lık hapı 2'ye bölebilirdim daha sonra onu da bölerdim.


    ama 2.5 mg olarak bıraktım almıyorum 1 hafta oldu. suan artık geri dönmek de pek istemiyorum. yaşattıklarına dayanıp atlatmak istiyorum tek korkum kalp krizi gibi durumlar yasatmaz umarım. suan uyuyamıyorum saat 1:40. kafamı yastıgın altına sokuyorum yine uyku gelmiyor.

    2.5 mg dan düşük dozu yok. acaba bölüp yarısını şimdi alsam mı dedim ama korkuyorum
  • bugün 8. gün. vücudum ağrıyor. hastayım. anksiyetem düne göre biraz arttı.

    doktora gidip anlatsam bana hastalığın kök sebeplerinin geri geldiğini söyleyecek. ki değil ilacı bırakmanın etkileriyle karıştırılıyor.

    okuduklarıma göre bu ilacın yaşattığı cehennem 5-6 ay sürebiliyor. toparlanmak için.


    brain fog. yorgunluk. anksiyete. baş ağrısı. göğsümde ağrılar ve her gece nefes darlığı. bazı insanlar etkileri haftalarca yaşamışlar 5 ay kadar sürebilmiş. iyi beslenme sosyalleşme üzüntüden uzak durma vb. gibi durumlarda etkileri daha az hissediyorsun.
  • bütün antidepresanlar için bu gibi laflar ediliyor. sadece rexapin e özel değil. Cymbaltanın intihar ettirdiği söyleniyor mesela ama milyonlarca insan kullanıyor hala, yani zaten bu ilaç genelde zararlı olsaydı piyasada olmazdı diye düşünüyorum.
  • Mazotçu M kullanıcısına yanıt
    ilacı kafana göre bıraktıysan büyük problem. hemen doktora gitmen gerekir bence.
  • iyi birisiydim kullanıcısına yanıt
    yarın gideceğim hocam. merak ettiğim bu akşam ilacı tekrar alsam ne olur. 8 gündür almıyorum.
  • Zyprexa kullandım ve bıraktım.kullandığım son dönemlerde, yüksek tansiyon ve 70 kilo olmama rağmen kolestrolüm çıkmıştı. İlacı bıraktıktan sonra sizin gibi anlık nefes kesilmesi gibi heyecanlar yaşadım. Ama bunlar tamamen psikolojik. Sürekli bunu beklemeyin. Karşılaştığınızda heyecana kapılmayın. Unutmayın ki vücut bunu bir reflex olarak zaten gerçekleştiriyor, yani nefes alıp veriyor. Siz bunu düşünerek kendini sıkmayın.

    Ağrılarınız için basit ağrı kesiciler sürekli olmamak kaydıyla kullanın. Bırakma süreci 1 ayı geçgince efektlerini kaybederek vücut normale dönüyor. Siz bu sürede başka şeylere odaklanın mümlün mertebe. Beyninizi meşgul edin

    Hayırlısı ile hiçbirşeyiniz kalmayacak.

    Düzeltme notu : uyku düzeninize çok dikkat edin ve 7 saatten az asla uyumayın !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ruzgarnufel -- 18 Kasım 2019; 16:49:22 >
  • ruzgarnufel kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim hocam. umarım 1 ay bütün bu dedikleriniz için yeterli olur. bugün 9. gün. gözlerim hala yanıyor. mood değişimleri çok yoğun. yorgunluk ve ağrılar devam ediyor. olabildiğince kendimi mesgul tutmaya calısıyorum.
    aksamları uyumak hala sorun.. bu konuda tavsiyeniz var mı hocam?
  • Umarım en kısa zamanda iyi olursun kardeşim.
  • Mazotçu M kullanıcısına yanıt
    Ben genelde enseme yastık sıkıştırıyorum. Kan akışını kısıtlayınca yüksek tansiyondan rahatsız olmuyorum. Ayaklarımın altna da minder alıp yükseltiyorum.
    Akşamları bir fincan papatya çayı içebilirsiniz mesela oldukça iyi gelecektir. Aksamları çay kahve mümkğn mertebe tüketmeyin, bol bol su için.

    Ben bu şekilde kendime objektif bi gözle bakarak bıraktım bütün ilaçlarımı. Kendinizin farkına varın, sizi sıkıntıya sokan olayları , konusmaları yada geçmişi düşünmekten, kendinizi sıkmaktan vazgeçin.

    Herşey Güzel Olacak

    * bu arada Lithium durumunuz nedir ? Hiç ölçtürdünüz mü
  • ruzgarnufel kullanıcısına yanıt
    yüksek tansiyon durumunuz devam mı ediyor hocam. rexapin kaynaklı mı oluştu sizce?

    yeşil çay papatya çayı içiyorum zaten dediğiniz gibi.

    hiç ölçtürmedim hocam. ama daha önce kan değerlerime baktırdım. problem olmamıştı.

    hala cipralex var 1.5 aydır alıyorum. suan ihtiyaç duyuyorum hocam. maddi manevi sıkıntılar var. düzelttiğimde bırakacağım. siz antidepresan kullandınız mı? nasıl bıraktınız? ben cymbalta solian bıraktığımda intihar girişimim oldu. cok ağır ilaçlar. o sebeple tekrar başlandı.

    bugün 10. gün. vücut ağrıları yorgunluk devam ediyor. uykusuzluk var her gün. umarım yakında düzelecek.
  • Mazotçu M kullanıcısına yanıt
    Hocam yoksunluklar devam eder bir sure daha, endiselenme. 1 ay da surer 1.5 ayda, ben de arifay adli ilaci biraktigimda bulanti, bas agrisi gibi semptomlar yasadim.
  • rexapin 2.5 mg kullanmıştım yaklaşık 4/5 ay kadar . aşırı acıktırıyordu . fakat diğer antidepresanları bırakırken daha çok zorlandım hatta rexapinden hiç etkilenmedim diyebilirim
  • kendini takip etme. düne göre karsilastirms yapma.
    3 gun once en az nasildim bugun nasilim diye karsilastir. azalma olmasi lazim yoksunluk belirtilerinde
  • 11. gün bugün hocam. gün ve gün fark oluyor. bugün ağlamalarım oldu kendimi mesgul tutmama rağmen. bas ağrısı cok fazla. iyi beslenmeye calısıyorum. ama sosyalleşme 0 olduğu için duygusal tepkimeye dönüşüyor. başka ilaç aldığım için sanırım anksiyete ve depresyonu az yaşıyorum yoksa onlarda da fazla artış olabilirdi. hala inanıyorum başaracağım. antipsikotik alması gereken birisi değilim ben.


    12 senedir ilaçlar verildi aldım. hiçbir çözüm getirmiyor. ama bırakırken de rebound etkisi olmaması lazım dikkat etmeliyim.
  • Mazotçu M kullanıcısına yanıt
    12 sene cok ciddi bir sure. ben 6 ay en dusuk doz kullandim 12 gün oldu hala gecmis degil yoksunluk.
    dr a soyle o ilacin dusuk dozu veya benzeri bir dusuk doz tarzi ilac planlasın. direk de birakirsin ama hırpalar baya
  • 11-12 sene farkli ilaclar aldim. rexapini 8 ay kullandim. rexapin mi kullandiniz hocam.
  • Mazotçu M kullanıcısına yanıt
    hayir
    cipralex secita venegis falan
  • hocam 1.5 aydır 10 mg cipralex alıyorum. yine de cok kötü hissediyorum.


    gittiğim doktor inan bilgisiz. ve ataşehirde profesöre gittim alpay ateş. 15 mg rexapin yazmıştı almadım. inan iki doktor da birbirinin aynısıydı. o dönem intihar girişimim oldu ve anlattıklarımı sağ duyuyla dinlemediler bile.

    erenköy ruh ve sinir hastalıklarında 7 tane doktor gördüm. hepsi birbirinin aynısıydı.

    76 yaşında bir doçente gittim. fluaxol verdi verdiği ilaç 1 ay akatizi yaptı. tam 1 ay !! cehennem gibi yaşadım.


    ben güvenimi tamamen kaybettim anlayacağın.

    en son bostancıdaki doktoruma güvenip cipralexi kabul ettim. 15 mg dedi ben 10 mg alıyorum.

    bana rexapin ve cipralexi de ömür boyu almam gerekebileceğini söyledi. ama tek rahatsızlığım mutsuzluğa bağlı depresyon ve anskiyete.

    12 senedir aldığım ilaçlarla hiçbir yol alamadım. ama ilaçsız da çok kötü oluyorum.

    okuduğuma göre bu kadar sene ilaç kullanımı sonunda bazı kişilerde seratonin seviyeleri uzun süre düzelmiyor.

    kusura bakma içimi döktüm sadece buraya not düşmek istedim.




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.