Şimdi Ara

Resmen açıklandı: F1 Türkiye’ye geliyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
1
Favori
4.777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mugetsuga kullanıcısına yanıt

    Mesajımda sizin gibiler için gerekli cevap var. Tekrar okuyunca ulaşabilirsiniz.

  • Nevfel kullanıcısına yanıt

    Benim gibiler için falanı geç düzgünce cevap vereceksen ver.


    21'den 12'ye düşen yer sayısı varken ben gördüğüme mi inanayım yoksa gerçeklikten uzak duygusal yaklaşımlara mı?


    Ekleme: Hepsine çifter çifter yarış yaptırmak yerine olasılık dahilinde senin de kapını çalmışlar işte ve anlaşma sağlanmış.


    Nedir bu duygusal yaklaşımın sebebi?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mugetsuga -- 25 Ağustos 2020; 16:35:20 >
  • froster2006 kullanıcısına yanıt
    Normal F1 takvimi de öyle hazırlanıyor zaten. Yakın lokasyondaki yarışlar arasında bir hafta-iki hafta ara oluyor. Adamlar koca koca tırlar, bir sürü personel, malzeme ve yedek parça ile geliyorlar. Takvim planlanırken göz önünde bulundurlan en önemli hususlardan birisi nakliye. Mesela Avrupa'da yapılan herhangi bir yarıştan bir hafta sonra Amerika'da bir yarış göremezsiniz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Cpt. MacMillan kullanıcısına yanıt

    Sacma degil.Abdli firma maliyetleri min da tutmak icin yarislari min tasima maliyeti ile planlamaktalar.Avrupada cok fazla standardi karsilayan pist olmadigi icin koyunun olmadigi yerdfe keciye Abdurrahman celebi diyorlar bu kosullarda.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Korona yüzünden ülkeler takvimden çekilince biz fırsat bu fırsat peşine düşmüşüz ve almışız. Hatta bazı ülkelerde yığılma olmuş İtalya'da 3 yarış var. Seneye korona hemen bitmeyeceğine göre tekrar Türkiye yarışı takvimde kalabilir. Seyirci olmasa bile yine de yarış Türkiye'de olsun böyle şeylere ihtiyacımız var.

  • Dünyanın çeşitli otomotiv devi ülkelerinde otomobil kültürü her zaman yarış kültürü ile beraber büyüyüp gelişmiştir. ABD diyince aklımıza drag yarışları, oval pist, indycar gibi etkinliklerin gelmesi, Japonya diyince akıllarda drift, sokak modifiyesi gibi kavramların oluşması, Almanya'da Michael Scumacher markası, Audi Quattro Group B, Mercedes'in gücü ile nam salan yarış motorları, Fransa'da üç büyük firmanın WRC VE F1'de kazandığı başarılar, İtalya'da Ferrari'nin İtalyan Milli Futbol takımı kadar ateşli bir taraftarının olması, bunların hiçbiri tesadüf değil. Motorsporlarının ilgi çektiği bir ülkede ürettiğiniz otomobilleri halkın sahiplenmesi çok kolay oluyor. Spordaki teknolojik gelişmeler yarışan markaları da teknoloji ve motor konusunda bir adım öne taşıyor. Bunları neden anlatıyorum?


    Togg gibi bir girişimin konuşulduğu bugünlerde ülkemizin motorsporlarına ev sahipliği yapması çok çok güzel bir gelişme. Ancak bunların süreklilik arz etmesi gerekiyor, yarış dünyasında ülkemizin gerek takım gerek pilot düzeyinde temsil edilmesi gerekiyor, bunun için sponsor gerekiyor, sponsor için de ülkemizin motorsporları organizasyonlarında bir merkez haline gelmesi gerekiyor. İnşallah ilerleyen zaman içerisinde Covid 19 salgınını atlattıktan sonra bu tip organizasyonları ülkemizde kalıcı olarak tutabiliriz.





  • Bunlar organize resmen , konu ile alakalı olmadan siyasete girip konuyu baltaliyorlar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mugetsuga kullanıcısına yanıt
    başkan kapımızı çalmışlar bizde kabul etmişiz yarış severler bundan yararlanacak kılçık atmanın anlamı ne, gerçekcilik nedir ,değersizleştirme çabaları neden ?

  • F1 onlarınsa
    F2 bizim olsun :D
    ama F5 tuşu basmıyor :(
    F12 ile arka plan menüsüne erişip F10 u F1 diye gösterirlerse şaşırmam yani !

  • Mugetsuga kullanıcısına yanıt
    Eğer bu illet olmasaydı bu sene takvimde 22 yarış olacaktı. Ama covid belasından dolayı f1 yönetimi Asya'daki yarışların çoğunu ve Amerika'dakilerin hepsini iptal etti. Ülkelerin "Bu sene biz F1 istemiyoruz" dediğini ben duymadım. İptal kararlarının hepsi F1 yönetiminin kararları. Pist sayısı azalınca ve F1'in de yayın anlaşmaları gereği belli bir adette yarış yapma zorunluluğu olduğundan dolayı bazı ülkelerde aynı pistte iki yarış, bazı ülkelerde farklı pistlerde üç yarış yaptılar, yapacaklar. Yani F1 bu sene daha çok Avrupa şampiyonası gibi yapılıypr. Türkiye'de hem ulaşım kolaylığı hem pistin çok sevilmesi nedeniyle takvime dahil edildi. Covid'deki başarılı performansımız da etkili olmuş olabilir, bilemiyorum.

    Velhasıl-ı kelam eğer bu hastalık belası olmasaydı Türkiye'de bu sene yarış yapılmayacaktı. Ama bu sene yapılacak yarışı asıl takvimde yer almak için muazzam bir fırsat olarak görmek gerek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi warchief46 -- 25 Ağustos 2020; 17:26:50 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • mokoko_TR kullanıcısına yanıt

    Her eleştirene hain gözüyle bakılırsa artık eleştiri yapanlar da daha baskın bir şekilde bu düşünce yapısındaki kişilerin yüzüne gerçekleri daha sert bir şekilde söylüyor.


    Bir şeyi eleştirmek, eleştiri yapan kişiyi hain yapmaz aksine sevdiği bir şeyin daha iyi olmasını isteyenler eleştiri yapar ki daha iyileri, ilerileri görebilelim diye.


    İşine geldi mi toz pembe hayaller, işine gelmedi mi dış minnaklar şeklinde söylemlerle halkın içi boş şeylerle kandırılmasına gerçekçilik denmiyor maalesef.

  • çok sevindim sonunda tekrardan bize döndü bi umut olur umarım bizim için seneye tekrar girebiliriz.

  • froster2006 kullanıcısına yanıt
    Sırf Avrupa'da 20'nin üzerinde Grade 1 pist var. Dünya'daki toplam Grade 1 pist sayısı 46. Yarısına yakını Avrupa'da demek oluyor bu. Yani isteseler F1 sırf Avrupa'da dönebilir. Öyle az falan değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi warchief46 -- 25 Ağustos 2020; 17:25:4 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ne olursa olsun güzel bir haber.

  • Güzel şeylerde oluyor arada sırada, zaten ülkenin yapabildiği azıcık şeylerden biri de bu tür organizasyonları alnının akıyla bitirmek

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorumlar ne boyle ya bu turk milleti hic mi mutlu olmucak herseye bir laf var daha gecen gun volvo birisine indirim yapmis digeri yaziyor merak etme servise arabayi getirince kat kat alirlar yaptiklari indirimi, indirim yapmasa kan emici bunlar


    Bu sene yarislar bize geliyor heleki takvimde az yaris olmasina ragmen yani gozler dahada cok takvimin uzerinde yani yaris sayisi az o yuzden her bir yarisi cok kisi izliyor hala diyorlar kimseyi almadiklari icin bize veriyorlar arkadas bir kerede mutlu olun ya. Bu sene normalde 22 pist vardi Almanya bile disarida kalmisti dusunun artik. Belki bu sayede tekrar pist takvime girer heleki birde heycanli gecerse varya off FiA kesin birseyler yapar bizimkilerde onaylarsa Istanbul tekrar geri doner

    Yunanistan Ermenistan, Gurcistan Bulgaristan Polanya bu gibi ulkelerin pisti yok arkadaslar F1 ilk istanbula gelince bu ulkeler kiskanmisti acayip bulgaristandan gelenler vardi araba ile


    Guzel bir haber bu buyuk ihtimalle seyircisiz olur cunku ilk olarak buna devlet karar verir FiA boyle durumlarda ulke ile beraber hareket ediyor seyircili olma ihtimali cok cok cok dusuk olursa 10 arkadas gideriz orasi kesin





  • Reddit'in guzle bi yani var senin gibi yorum yapanlari mesela hic gostermiyor ama iste dh oldugu icin senin gibilerinin yorumunuda okuyup vaktimi olduyorum


    neyseki block secenegi var ama simdi sen onuda bilmeyip bana cevap yazarsin :D

  • canguler917 kullanıcısına yanıt
    Umarım kalıcı olur. Imola ve İstanbul sadece bizim değil tüm F1 takipçilerini çok heyecanlandırdı. Bu iki merkeze özel imtiyazlar tanımalı F1.

  • Merakla beklediğim haber işte sonunda. umarm kalıcı olur ve bir daha gitmez

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.