Şimdi Ara

Renault Megane Sportway Benzin ve Tüp Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba.Abim geçen ay Megane Sportway 1.6 almıştı.Atiker markalı sıralı otogaz var arabada.Ancak birkaç sorunla karşılaşmış kendisi ve biraz da morali bozulmuş açıkçası.Ben de size danışmak istedim.Şimdi araba ilk çalışınca hem benzin hem de tüp işareti beraber yanıyormuş.Buna ilaveten geçen gün Ereğli'ye giderkenki 150 km'lik yolda depoda bulunana 20 tl'lik benzini araba tüm kullanmış ve benzin bitti ikazı yanmış.Abim de sanayiye götürünce adamlar bu arabalarda böyle sorunlar var demişler ancak bana biraz baştan savmacı bir cevap geldi.

    Şimdi ben tanıdık bir ustaya telefon açtım,araba aynı anda hem benzini hem tüpü kullanamaz dedi ve mantıklı geldi.BEnzini yakmıyordur ama yol bilgisayarında yaktı gibi gösterebilir dedi.Sizce sorun ne olabilir arkadaşlar?Muhtemelen sıralı otogaz sisteminde bir sıkıntı var gibi geldi bana.

    Okuduğunuz için teşekkür ederim,







  • Sorununuzdan aracın gerçekte benzin tüketmediği, yalnız yol bilgisayarının benzin tüketiliyormuş gibi hesap yaptığı, kontak kapatılıp açılınca göstergenin eski haline geldiği anlaşılıyor.

    ECU'ya yakıt tükettiğini bildiren enjektör sinyallerini kesen emülatör tarzı aparatlar var. Çoğu marka bu aparatları lpg kitinin montajı ile birlikte ücretsiz takıyorlar. Siz de montajcınızdan isteyin.

    Durum yukarıda bahsettiğim gibi değil de depodaki gerçek benzin miktarı da düşüyorsa uyarın. O zaman araç çoğu kez benzine geçiyor ve benzinde devam ediyor demektir. Ama bunu da LPG miktarında bir değişim olmamasından anlarsınız. Yani her halükarda benzin ve LPG miktarını takip edin. Veya kontağı açıp kapayınca göstergedeki benzin seviyesine bakın. Sizi sonuca götürecektir.

    Ayrıca başlığın doğru yeri burası değil.
  • Cevabınız için teşekkür ediyorum sayın O.B.K. Yanlış yerde ise de kusura bakmayın,ilgili yere alınmasını rica ederim yöneticilerden.Teşekkürler uyarınız için,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theyearsflewby -- 30 Haziran 2010; 17:58:02 >
  • bu araçlarda böyle diye bgirşey yok ustalar işin içinden çıkamayınca hep böyle derler zaten aracınız lpgli ise psa modül takılması gerekiyor lpg taktırdığınız yere bunu söyleyin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: theyearsflewby

    Arkadaşlar merhaba.Abim geçen ay Megane Sportway 1.6 almıştı.Atiker markalı sıralı otogaz var arabada.Ancak birkaç sorunla karşılaşmış kendisi ve biraz da morali bozulmuş açıkçası.Ben de size danışmak istedim.Şimdi araba ilk çalışınca hem benzin hem de tüp işareti beraber yanıyormuş.Buna ilaveten geçen gün Ereğli'ye giderkenki 150 km'lik yolda depoda bulunana 20 tl'lik benzini araba tüm kullanmış ve benzin bitti ikazı yanmış.Abim de sanayiye götürünce adamlar bu arabalarda böyle sorunlar var demişler ancak bana biraz baştan savmacı bir cevap geldi.

    Şimdi ben tanıdık bir ustaya telefon açtım,araba aynı anda hem benzini hem tüpü kullanamaz dedi ve mantıklı geldi.BEnzini yakmıyordur ama yol bilgisayarında yaktı gibi gösterebilir dedi.Sizce sorun ne olabilir arkadaşlar?Muhtemelen sıralı otogaz sisteminde bir sıkıntı var gibi geldi bana.

    Okuduğunuz için teşekkür ederim,

    Tüple ilgili bir sıkıntınız yok gibi.Bildiğim kadarıyla araç her zaman benzinle çalışır , yani araç çalıştırıldığında LPG göstergesinde aracın benzinde olduğunu görürsünüz, gösterge aynı zamanda LPG deposundaki LPG miktarınıda gösterir.Yani ikisinin birden harcanması söz konusu değil.Belli bir ısıdan sonra ise araç tamamiyle LPG'ye geçer ve göstergedeki tüm uyarı ışıklarını sarı şekilde yanar.Meganelarda araç LPG'deyken benzin harcıyormuş gibi benzin ibresi düşer ve uyarıda verir.Bu benzini harcadığınız anlamına gelmez.İbre 250-300 km civarı kendini resetler ve gerçekte olması gereken yere gelir.Size tavsiyem depoda 300 km üstü gidecek kadar(yarım depo) benzin bulundurmanız.Bu hem uyarı vermeden benzin ibresini tekrar olduğu yere yükseltecek hemde benzin pompanızın arızalanmamasını sağlayacaktır.Bence PSA modülü taktırıp tekrar masraf yapmanıza gerek yok ona vereceğiniz parayla benzini fulleyin 1 depo benzin size yaklaşık olarak 10000 km yeter.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fottili -- 30 Haziran 2010; 22:26:09 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.