Şimdi Ara

removed (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
201
Cevap
2
Favori
12.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
189 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sigara eğlendirmez ama İçki başka. Bir Şişe şarap sonrasındaki o kafanin verdiği zevk..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sigara değil de alkolle gayet eğleniliyor. Boş yapmayın
  • üzmüşler bir liseliyi daha
  • Niye herkes her seye karisma birilerine biseler igretme pesinde bu memlekette sananr isterse likor icip eglenir



    Sigara ilede eglenilir kul dusurmeme oyunu guzeldir.



    İcki ilede gayet eglenilir arkadaslarinla sohbet edersin



    Bu ikisini sirf ortamlara girmek icin icen ezik tipler var bu tipleri onceden sezip uzaklasacaksiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alkol olur ortam olur çakırkeyf olursun eğlenirsin de sigara ne la

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TurtleTut

    Sigaraya katılıyorum. Ne kafası var, ne faydası var, ne ortamı var ...

    Ancak içki öyle değil. İçine girmediğiniz için empati kuramamanızı anlıyorum.

    Limbik sistemi araştırın, içki bunu bir güzel kaldırır ortadan. Utanma, önyargı, endişe, korku, karşındakine karşı belirli duvarlar örme ve düşüncelerin-söylediklerin arasında kurduğun filtrelerin hepsini ekarte eder, sizi içtenliğinizle baş başa bırakır.

    Halk arasında buna samimiyet deniyor.

    Öyle saydam-saf içkilerden bahsetmiyorum. Bira, hafif likörler, kırmızı şarap gibi... Birde ağzınla içeceksin. Hiç öyle abartmaya gerek yok, azı ve özü yetiyor.


    Daha geçen ağzı bıçak açmayan bir ortama girdim, deniz kenarında bir kafedeyiz 4 kız 4 erkek, irili ufaklı sohbetler, çekingenlikler, 10 ar dakikalık sus puslar... Dayanamadım dedim kalkın gidelim bir Puba geçelim köşemize içelim 2-3 bira. Bir iki mırın kırın sonrasında herkesin canı sıkkın olduğu için en kötü ne olabilir ki dendi ve gidildi.

    Sabaha iki kızın erkek arkadaşı oldu, herkes içini döktü, anneler babalar ölümler kazalar yanlışlar eski sevgililer bir güzel masaya yatırılıp falakaya çekildi... Sabah herkes pamuk gibi ve o mırın kırın edenler, ortamda telefondan yüzündeki makyaja bakmak dışında bir şey yapamayan tipler bül bül oldu şarkıcı oldu dost oldu kardeş oldu sevgili oldu ...

    Ki girdiğim bu ortamdakiler tecrübesizdiler. Ahh ahh siz birde o yavan ortamları bilseniz, askeriyenin önünde boş arazide yakılan üç beş odun, içeriden çıkmış bir kaç kader mahkumu bir kaç dostla beraber keyfi ve verdiği tecrübesi tarif edilemez derecede kıymetli olan o ortamları bir bilseniz. Sabah midenin kazınması ile gidilen çorbacı, kış günü zorlaşan ama yinede vazgeçilmeyen ortamlar, meyhane türkülerinden girip, metallicadan çıkmalar (45 yaşında, ibrahim tatlıses dışında bir şey dinlememiş adama Turn The Page söylettiğimiz oldu )...

    Normalde yanından geçtiğinde selam vermeyeceğin kişi ile (işte pek çok sebepten dolayı, inat, ön yargı, vurdum duymazlık, utangaçlık çekingenlik) sabaha ağabey kardeş, dost, sevgili diye can bağı kan bağı kurarsın.

    Alkolün gerçekten etkisini gördüğün bir ortamı tam olarak yaşamadan gerçekten anlaşılabilecek duygular değil. Onunda içine sıçıyorlar işte, bir bira olmuş 10 lira, 50 lik rakının %90'ı vergi, 10 liraya aldığımız şaraplar olmuş 30-35 lira... Ahh ahh.

    Selametle...




    Ne güzel anlattın be hocam.Ah ah o eski günler.kurulan sofralar.Anlatılan hikayeler.Giden sevgililer.Bazen çok özlüyorum.Sırf dinim emrettiği için bıraktım.Ama seviyordum ya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İçki içmenin hiçbir savunması olamaz.Onlardan bahsederken nice ailelerin hayatlarının bittiğinden, sokakta keyfi adam kaletletmelerden, eve içip içip gelipte oğlunu kızını dövenlerden, içkiyi kendi içtiği yetmiyormuş gibi karşı cinsinde aklına girip geceyi birlikte geçirmelerden, içip içip sokakta gençlere sapıtanlardan, çevreyi kirletenlerden, bağırıp çağırıp milleti korkutanlardan, alkollü araba kullanıp karşıdakinide kazasına dahil etmelerden, bağımlısı olupta giden binlerce paralardan... bahsetsene.Daha sayım mı? Burda içkiyi savunup okuyan insanların aklını karıştırmaya hakkın yok.Bir halt yiyorsunuz bari başkalarını iyi birşey gibi heveslendirmeyin.Sadece dini açıdan söylemiyorum.Yukarda yazdığım örnektede bunun izine rastlıyorsunuz.Zaten müslüman olan bir insan, beyni uyuşturan herşeyin haram olduğunu bilir.Türkiyede yaşamakta müslüman olmaya yetmez.Siz siz olun düzgün yaşamaya çalışın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Son Perde -- 10 Aralık 2017; 6:59:14 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Haklısın uyuşturucu içmeleri lazımdı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son Perde S kullanıcısına yanıt
    Karşında kim olduğunu bilmeden bu şekilde genellemeler yaparak hiç bir yere varamayacağını söylemek istiyorum.

    Neredeyse bütün arkadaşlarım, bir zamanlar nişanlım, hatta ailemdeki bireyler dahi defalarca söylediler ve gülümsememe sebep oldular; "içtiğinde bir insan nasıl bu kadar tatlı olmayı, iyi olmayı başarabiliyor" diye ! (masamı da hep kendim gibi bildiğim, bellediğim adamlarla kadınlarla kurarım ve bu güne kadar sorun yaşamadım)

    Nitekim bilmiyorlar - hep öyle duymuşlar "adam içti karısını dövdü, içti kesti, içti biçti" ! Yahu adam zaten sabıkalı, keko, sorunlu, karısı aldatmış, maddi-manevi zirilyon problem yaşamış ve atlatamamış, bunun tek sebebi şimdi alkol mü oldu ? İçki içince sana kim araba kullan dedi ? Bak bizimde arabamız var, niye daha çiziği dahi yok ? Suç içtiğini bile bile araba sürenin midir, yoksa şişedeki 3-5 damla çözeltinin mi ?

    İradesiz olan her yerde iradesizdir, kötü olan her yerde kötüdür, şiddeti seven her daim sever! İçki içmez ama sigara, ot, hap içer, kumar oynar (bkz. dedem, diline bir damla alkol değmemiştir kumarla iki ailenin hayatını karartıyordu). İçki bir anahtardır, içindekiler sana aittir ! Alkol meleği şeytan yapmaz, şeytanı da melek, sadece bir ayna koyar önüne, ve sana hadi der.

    Ne 5 vakit namaz kılıp, alnı seccadeden ayrılmayıp, her cuma yakamıza yapışıp karsını kuşçularla aldatanları, çoluğunu çocuğunu sokak ortasında dövenleri, asanları-kesenleri gördük.

    Uyuşturmaktan, uyuşmaktan bahsedip bu dünyada ki en büyük uyuşturucu olan(bkz. ışid) ve bu sıfatı insanlığın kendini dine adadığı ilk günlerden beri layığı ile taşıyan, defalarca bu konuda araştırılan ve en kötü alışkanlıktan bile tehlikeli görülen "DİN" küsvesini sığınak olarak gösterip bunun yegane vakası olmanda İRONİ denizinde dalgasını yaratmış benim lügatımda yerini bulmuştur.

    Yine söylüyorum, cevapladığın o mesajda da söylediğim gibi, "adamı ile, ağız yolu ile, yerinde ve kararında" !

    Bağnazlığınız, kıtlığınız, gelişmemişliğinizi, günahlarınızı - distile edilmiş bir çözeltinin üstüne atmanız ne denli "sağlıklı" olduğunuzu gösteriyor zaten. Hani şu 56 yaş ortalama yaşam ömrüne sahip diğer Müslüman ülkelerde olduğu gibi.

    Ha bu arada elin alkoliği dediğiniz ecnebisi dünyayı yönetip, yön verip her şeyi geliştirip yetiştirirken siz içmeyerek bayağı bir iyi rekabet ediyorsunuz ! Suriye, Irak, Filistin, Mısır, İran, Afganistan ... Sayarken nefesi daralıyor değil mi insanın ?

    Maalesef bu klasik lafların ben gibi ortamın tillahını görmüş adama işlemez. Kafada takke elde kuran ile ağzı süt kokan bebelere dahi hallenenleri gördük-görüyoruz.

    Selametle !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antikaruh -- 10 Aralık 2017; 7:58:6 >




  • Alkolün Zararları dendiğinde, bunu en kısa ve öz olarak anlatmak istersek "İçki, bütün kötülüklerin anasıdır." ifadesi en doğru olanıdır. Çünkü Alkol, içen kişinin fiziksel sağlığını bozmasının yanında, ruhsal sağlığını da olumsuz yönde etkiler. Maddi olarak kayba uğratır. Ailesiyle ve sevdikleriyle sorunlar yaşamasına neden olur. Toplum yapısını ve huzurunu olumsuz etkiler. Suça teşvik eder ve suç oranını arttırır. Yani, alkolün zararları fiziksel ve ruhsal zararlar, topluma zararları, aileye etkisi, suç oranlarını arttırması, trafik kazaları gibi çok geniş bir açıdan ele alınabilir. Bu nedenle, "Bütün kötülüklerin anası" ifadesi oldukça yerindedir.



    Alkol, insanın zihnini bulandıran ve sağlıklı düşünmesine engel olan bir maddedir. Yani, bir çeşit uyuşturucudur. Alkol alan kişi, alkollü iken sağlıklı düşünemez ve sağlıklı hareket edemez. Bu nedenle, alkol hem kullanan kişi için hem de çevresi için bir tehlikedir.



    Alkollü bir sürücünün neden olduğu kazanın kurbanı...

    Dünya Sağlık Örgütü'nün, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 30 ülkede yaptığı araştırmalara göre;



    Dünya'daki

    Cinayetlerin %85

    Tecavüzlerin %50

    Şiddet Olaylarının %50

    Ölümcül Trafik Kazalarının %65

    Aile içi kavga ve geçimsizliklerin %70

    Sonradan Olan Akıl Hastalıklarının %60

    oranında etkili unsuru ya da sebebi ALKOL'dür!!!



    Diğer bir ifadeyle bu suçları işleyenlerin, yukarıda verilen oranlarda bir kısmının suç işlerken alkollü olduğu tesbit edilmiştir.



    İzmir Adli Tıp Grup Başkanlığı'nın yaptığı bir diğer çalışma da bu tespitleri destekliyor. Buna göre Türkiye'de ölümlü kazaların yüzde 55'inde alkol etkili.





    Alkol, aynı zamanda vücut sağlığını da çok olumsuz olarak etkilemektedir. Erkeklerde iktidarsızlığa, kadınlarda ise adet düzensizliğine sebep olmakta, anne karnındaki bebeğin gelişimini de çok olumsuz etkilemektedir. Ayrıca, vücudun tez zamanda yaşlanmasına ve erken bunamaya yol açan alkol pek çok hastalığın başlıca sebebidir.



    Ayrıca, evliliklerin huzursuz oluşunun ve boşanmaların ilk sebebi de alkoldür.



    2006 TUİK raporuna göre ülkemizdeki boşanmaların %12,2�sinin resmi sebebi içki ve kumardır. Ancak diğer boşanma sebepleri olan sorumsuzluk ve ilgisizlik, evin geçimini sağlayamama, saygısız davranma, dayak, eşe ve çocuklara karşı kötü muamelenin ana faktörlerinden birinin de alkol olabileceği düşünüldüğü takdirde alkolün boşanmalardaki etkisi belirtilen yüzdenin çok üzerine çıkmaktadır. Türk halkının %83�ü ana boşanma sebepleri arasında alkolü saymaktadır.



    Kısacası alkol kişiye, aileye ve topluma ciddi zararlar vermektedir.



    Alkol sorunları unutmanın ya da çözmenin aracı değil, sorunların kaynağıdır.



    İşte alkollü içkilerin haram olmasının nedeni de budur. Allah, Kuran'da şöyle buyuruyor:



    "Ey iman edenler! (Aklı örten) içki (ve benzeri şeyler), kumar, dikili taşlar ve fal okları ancak, şeytan işi birer pisliktir. Onlardan kaçının ki kurtuluşa eresiniz.



    Şeytan, içki ve kumarla, ancak aranıza düşmanlık ve kin sokmak; sizi Allah'ı anmaktan ve namazdan alıkoymak ister. Artık vazgeçiyor musunuz?" Maide Suresi, 90-91





    Bütün bu bilimsel ve dini delillere rağmen alkol tüketen bir insanı önce ruh ve sinir hastalıkları açısından ciddi bir tedavi sürecine sokmak lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Flames,

    Konuyu baştan okusana güzel kardeş içmek yerine saydıklarımı yapabilirsiniz demiş adam
    Boş herif

    Paü maliye. Ok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Milletin sigarasından içkisinden sanane. Sırf konu açıp dikkat toplamaya çalışan boş beleş herifin tekisin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TurtleTut

    Sigaraya katılıyorum. Ne kafası var, ne faydası var, ne ortamı var ...

    Ancak içki öyle değil. İçine girmediğiniz için empati kuramamanızı anlıyorum.

    Limbik sistemi araştırın, içki bunu bir güzel kaldırır ortadan. Utanma, önyargı, endişe, korku, karşındakine karşı belirli duvarlar örme ve düşüncelerin-söylediklerin arasında kurduğun filtrelerin hepsini ekarte eder, sizi içtenliğinizle baş başa bırakır.

    Halk arasında buna samimiyet deniyor.

    Öyle saydam-saf içkilerden bahsetmiyorum. Bira, hafif likörler, kırmızı şarap gibi... Birde ağzınla içeceksin. Hiç öyle abartmaya gerek yok, azı ve özü yetiyor.


    Daha geçen ağzı bıçak açmayan bir ortama girdim, deniz kenarında bir kafedeyiz 4 kız 4 erkek, irili ufaklı sohbetler, çekingenlikler, 10 ar dakikalık sus puslar... Dayanamadım dedim kalkın gidelim bir Puba geçelim köşemize içelim 2-3 bira. Bir iki mırın kırın sonrasında herkesin canı sıkkın olduğu için en kötü ne olabilir ki dendi ve gidildi.

    Sabaha iki kızın erkek arkadaşı oldu, herkes içini döktü, anneler babalar ölümler kazalar yanlışlar eski sevgililer bir güzel masaya yatırılıp falakaya çekildi... Sabah herkes pamuk gibi ve o mırın kırın edenler, ortamda telefondan yüzündeki makyaja bakmak dışında bir şey yapamayan tipler bül bül oldu şarkıcı oldu dost oldu kardeş oldu sevgili oldu ...

    Ki girdiğim bu ortamdakiler tecrübesizdiler. Ahh ahh siz birde o yavan ortamları bilseniz, askeriyenin önünde boş arazide yakılan üç beş odun, içeriden çıkmış bir kaç kader mahkumu bir kaç dostla beraber keyfi ve verdiği tecrübesi tarif edilemez derecede kıymetli olan o ortamları bir bilseniz. Sabah midenin kazınması ile gidilen çorbacı, kış günü zorlaşan ama yinede vazgeçilmeyen ortamlar, meyhane türkülerinden girip, metallicadan çıkmalar (45 yaşında, ibrahim tatlıses dışında bir şey dinlememiş adama Turn The Page söylettiğimiz oldu )...

    Normalde yanından geçtiğinde selam vermeyeceğin kişi ile (işte pek çok sebepten dolayı, inat, ön yargı, vurdum duymazlık, utangaçlık çekingenlik) sabaha ağabey kardeş, dost, sevgili diye can bağı kan bağı kurarsın.

    Alkolün gerçekten etkisini gördüğün bir ortamı tam olarak yaşamadan gerçekten anlaşılabilecek duygular değil. Onunda içine sıçıyorlar işte, bir bira olmuş 10 lira, 50 lik rakının %90'ı vergi, 10 liraya aldığımız şaraplar olmuş 30-35 lira... Ahh ahh.

    Selametle...




    Ben de sigara kullanıyorum ama bu zamana kadar sigarayı savunacak tek kelime etmedim.Siz nasıl bir şuursuzlukla alkolü savunabiliyorsunuz ?

    "Limbik sistemi araştırın, içki bunu bir güzel kaldırır ortadan. Utanma, önyargı, endişe, korku, karşındakine karşı belirli duvarlar örme ve düşüncelerin-söylediklerin arasında kurduğun filtrelerin hepsini ekarte eder, sizi içtenliğinizle baş başa bırakır. "

    Çok güzel biyolojiden girmişsin.O korkular,öryargılar vs hepsi hayatın dolayısıyla insanın bir parçası.Sen bu tip duygularla "sen" olabiliyorsun.Bu duygular gereksiz değil.Senin kendini korumanı ve maksimum fayda sağlamana yararlar.İnsanlar freni olmayan kamyon gibi oldukları için sapıtıyorlar.Arabada fren ne işe yararsa insanda da duygular o işe yarıyor.Sen limbik sistemi devre dışı bırak, iki gün yaşarsan namerdim.Burnun boktan kurtulmaz.

    Uzun lafın kısası.. Herkes tercihlerinde özgürdür ancak burda zararlı olduğu %100 bilinen bir şeyi gelip savunmayın.Alkol de sigara da bir halta yaramayan zararlı şeylerdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cerade -- 10 Aralık 2017; 9:6:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu kişinin bileceği bir iş. Ben hafta da 2-3 gün arayla arkadaşlarla toplanıp 2-3 bira içip muhabbet edip kalkarım mekandan. Ne alkollü araba kullanırım ne de sarhoş olup sağa sola çatarım. Ama ben senin dediğini anladım her gün mekanlara gidip içkili sigaralı instastory atan kekolara acıyorsun, haklısın biraz o konuda.
  • İçkiyi zaten Allah haram kılmış. Demek ki insanoğlunun fıtratına uygun değil. O yüzden müslüman biri zaten içmez

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • celades kullanıcısına yanıt
    Allah haram kılmış ama mayaları bu iş için yaratmış :) Allah bir kulunun içip içmeyeceğini önceden biliyor ise kulun özgür iradesi nerede kaldı?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yuxeses

    Allah haram kılmış ama mayaları bu iş için yaratmış :) Allah bir kulunun içip içmeyeceğini önceden biliyor ise kulun özgür iradesi nerede kaldı?



    Olayı bilmiyorum da maya sadece alkol üretmekte kullanılmıyordur ya da insan yapımıdır. Bu saçma argümanı çürüttük sıra diğerinde. Allah sadece senin ne yapacağını biliyor. Kendisi yazmıyor ne yapacağını. Yani özgür iradene karıştığı yok. Sıradaki saçma argümanını alalım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne kadar gereksiz bir konu bu ya bende salak gibi açtım okuyorum

    Böyle gereksiz konuları açanlara ve benim gibi okuyup yazanlara acıyorum valla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asdzxcas3507


    quote:

    Orijinalden alıntı: Exterminio

    Tabi canım, çekememezlikten öleceğiz. Şu illetin kokusundan midemiz bulanırken, yakınlarımızın zarar gördüğünü ve hatta hayatlarını kaybettiklerini görürken de çekememezlikten biz öleceğiz.



    Ama merak etme, biz çekememezlikten ölene kadar siz akciğer kanserinden, bitik karaciğerlerden çoktan ölmüş olacaksınız.

    Nesimi demiş ki;
    ''Ben doldurur ben içerim günah benim kime ne ?''
    Eğer ağzımla içiyorsam yani diğer bi deyişle içip sapıtmıyorsam sana ne ?
    Nerden biliyorsun ne için içtiğimi ? Belki sırf o an bazı şeyleri unutmak içiyorum ?
    Azcık okuyun,düşünün,sorgulayın çok mu zor ? Boşuna yok o kafatasının içindeki

    he gülüm he




  • Taş devrinde, çıplak, ateşin etrafında ah-uh-ıh diye konuştuğumuz dönemler geçti, bir haber vereyim dedim. Hangi yırtıcıdan kaçıyorsun söyle bir yardımımız dokunur belki.

    3 yıl zil zurna serkeş gezmiş birisine 2 gün yaşamazsın demek... Ahh ahh o kelimeleri yazan bir insana bu denir mi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antikaruh -- 10 Aralık 2017; 9:49:56 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.