Şimdi Ara

[REHBER] Windows AÇILMIYORSA verilerinizi kurtarmanın yolu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • [REHBER] Windows AÇILMIYORSA verilerinizi kurtarmanın yolu


    Bilgisayarınız, bir donanım sorunu yerine bozuk bir Windows işletim sistemi nedeniyle önyükleme yapamadığında, dosyalarınıza erişemezsiniz ancak bunlar sabit diskte fiziksel anlamda dururlar. Veri kurtarma merkezlerine tonlarca paralar vererek verilerinizi kurtarabilirsiniz ancak gerçekten buna değer mi? Eğer sisteminiz çöktüyse ve açılmıyorsa, verilerinizi kurtarmanın bir yolu var. 


    HAZIRLIK


    Veri kurtarma işlemine başlamadan önce tek bir şeye ihtiyacınız var. Verilerinizi yedekleyeceğiniz sağlıklı bir depolama aygıtı. Sonrasında her şey WinRE ( Windows Kurtarma Ortamı) ile yapılacak. WinRE erişilebilir durumdaysa problem yok. Çoğu bilgisayar için açılışta F11 tuşuna basmanız yeterli. 


    WinRE erişilemez durumda ise bilgisayarı Windows yükleme ortamı ( USB,DVD vb.) ile başlatmanız gerek. Dil seçimi ekranından sonra İleri'ye tıklayın. Ardından Bilgisayarı Onar'a tıklayın. Bu şekilde WinRE ortamına geçiş yapacaksınız.


    Bir seçenek belirleyin ekranında Sorun Gider > Gelişmiş Seçenekler > Komut İstemi'ne tıklayın. Komut satırı penceresi açılacak.


    1. ADIM


    Komut istemi penceresinde notepad.exe yazıp Enter'a basın. Not defteri açılacak.


    [REHBER] Windows AÇILMIYORSA verilerinizi kurtarmanın yolu


    Not defterinde Dosya sekmesinin altında Aç'ı seçin. Bir mini Windows gezgini penceresi açılacak. Yapılan bu numara ile Windows gezginine erişim sağlamış oldunuz. Artık gerisi çok kolay.


    2.ADIM


    [REHBER] Windows AÇILMIYORSA verilerinizi kurtarmanın yolu

    Açılan bu mini gezginden kurtarmak istediğimiz dosyalara, klasörlere sağ tık yapıp Kopyala'ya tıklayın. Ardından mini gezgini kullanarak kendi depolama ortamınıza gidin. Sağ tık > Yapıştır yapın. 


    Tüm işlemleriniz bittikten sonra bilgisayarınızı kapatın. Artık Windows'u yeniden kurduktan sonra dosyalarınızı rahatlıkla geri yükleyebilirsiniz.


    NOT: Yeniden kurulum ile her şeyiniz silinir. Veri kurtarma yüklü programları geri getirmez ama program kurulum dosyalarını kurtarabilir. Yeniden kurulum sonrası, programlarınızı tekrar yüklemeniz gerekir.


    BİR TEŞEKKÜR YETER [REHBER] Windows AÇILMIYORSA verilerinizi kurtarmanın yolu 








  • Çok teşekkürler verdiginiz degerli bilgiler icin.Hepimizin basina gelecek birsey ogrenmekde fayda var,mutlaka ise yarayacaktir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ltrg kullanıcısına yanıt

    Rica ederim ne demek[REHBER] Windows AÇILMIYORSA verilerinizi kurtarmanın yolu 

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.