Şimdi Ara

RC Kumandayı kendi tasarladığım araca nasıl tanımlarım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar kendi tasarladığım model aracıma rc uzaktan kumandayı fonksiyonel olarak nasıl tanımlayabilirim. Örneğin Kumanda bu 6 kanallı kumandayı satın aldığımda aracıma ileri geri sağa sola gitmesi ve eklediğim başka motorları ve fonksiyonları çalıştırması için uzaktan kumandadaki düğmeleri nasıl tanımlayabilirim? Yardımlarınızı bekliyorum..



  • Anladığım kadarıyla hazır bir kumanda seti alacaksınız.Hazır kumanda setleri verici(kumanda) ve alıcı olmak üzere iki parça olarak satılıyor.Alıcı ünitenin kumandadaki her kanal için bir çıkışı var ve bu çıkışlar kumandadan alınan verilere göre pwm sinyali şeklinde çıkış veriyor.Örneğin gaz kolundaki analog değişikliği, gaz kolunun ait olduğu kanal çıkışından pwm sinyalindeki duty cycle oranına göre anlayabiliyorsunuz.ESC tarzı motor kontrolcüleri bu kumanda alıcıları ile uyumlu oluyor ve alıcıdan gelen veriye göre ayrı bir devre kullanmadan motorların hız kontrollerini yapılabiliyor diye biliyorum.Diğer bir yöntem olarak da bir mikrodenetleyici ile kumanda alıcısından gelen pwm sinyalini yorumlar, ve bu değerlere göre motorları sürebilirsiniz.
  • NPN kullanıcısına yanıt
    evet hocam kumanda alıcı ve verici olacak. alıcıdaki pwm şeklinde olan sinyal çıkışını motorlara verilcek elektriğe alıcı devresindeki kanallara esc ve yamikrodenetleyici takmak şartıyla sağlayabiliyorum anladığım kadarıyla. bu basit bi işlem midir hocam yani örneğin kanal 1 e motorun sadece ileri konutunu kanal 2 ye geri komutunu şeklinde mi tanımlıyoruz yoksa kanal 1 ileri ve geri, kanal 2 başka bi motorun ileri- ve geri çalışması şeklinde mi tanımlanıyor kaç kanallı kumanda seçeceğima ona göre karar vermeliyimde.
  • Alacagın esc belirler onu mesela araba esc alirsan gaz kolunu yukarısı basarsan esc ileri komut veriyor geri çekersen geri komut veriyor. Ama uçak escsi alirsan uçaklarsa motorun geri dönmesi olmadığından motoru sadece 1 yönde döndürür aynı uçak escsinden alip bu sefer başka kanala takaes7buda tek yönde döner ama ters yönde döner
    Özet senin esc geri destekliyorsa 1 kanal harcayarak ileri geri döndürürsün desteklemeSe fazla kanal harcarsın. Fırçasız motor kullanmasın zaten fırçalı esclere bak istediğin dc motor bağlakullanırsın zor deyildir parçaları sipariş verirsin kargo süresini bekle spnra soket leri birleştir kullan tabimasraflı olablir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ati1919 -- 23 Temmuz 2015; 12:12:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.